Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A meningokok má něco společného s očkováním? ![]()
Očkování by asi bylo lepší nedělat tolik naráz. I když tomu taky nerozumím. Ale meningokok je prostě svině. Očkování, neočkování.
Chlapečka je mi samosebou líto. ![]()
My měli u druhého prcka běžně dvě- hexu a synflorix…mylsím že kdyby to nemohlo být že by to doktor nenaočkoval .. a neumřel na tohle ale na něco jiného kde máte potvrzeno že to s tím souvisí?NIkde alespon já to nikde psané nevidím.....takže bych to nesváděla na očkování to asi někdo kdo je proti očkování ne?Každpodáně je to hrozné co chlapečka potkalo:(brouček malý ![]()
Kdyby se třeba v nemocnici nevymlouvali nebo rodiče hned frčeli do nemocnice třeba byla ještě šance…
des napichat do ditete tolik vakcin najednou,moc dobre se vi jak to muze zamavat s detskym organismem ,ktery se teprve vyviji
prirozene by jste taky nedostali vsechny ty nemoce najednou,tak misto slepe duvery v lekare trosku premyslejte prosim
Crystal87 píše:
My měli u druhého prcka běžně dvě- hexu a synflorix…mylsím že kdyby to nemohlo být že by to doktor nenaočkoval .. a neumřel na tohle ale na něco jiného kde máte potvrzeno že to s tím souvisí?NIkde alespon já to nikde psané nevidím.....takže bych to nesváděla na očkování to asi někdo kdo je proti očkování ne?Každpodáně je to hrozné co chlapečka potkalo:(brouček malý
Kdyby se třeba v nemocnici nevymlouvali nebo rodiče hned frčeli do nemocnice třeba byla ještě šance…
Dle mého laického rozumu to tělo už ani nemělo sílu bojovat s něčím jiným, když dostal tolik vakcín, musí se vypořádat s běžnými „infekcemi“ plus s těmi naočkovanými, to mává i dospělým.
třeba v příbalovém letáku u synflorixu je přímo napsáno, že se může očkovat s jinými vakcínami…tahle vakcína se nedá srovnávat s hexavakcínou - je to úplně o něčem jiném…
mmonica píše:
des napichat do ditete tolik vakcin najednou,moc dobre se vi jak to muze zamavat s detskym organismem ,ktery se teprve vyviji
prirozene by jste taky nedostali vsechny ty nemoce najednou,tak misto slepe duvery v lekare trosku premyslejte prosim
ono když se píchne hexavakcína, tak tam toho taky máš pohromadě dost a netluče se to…dříve se to očkovalo zvlášť…
kozisek píše:Crystal87 píše:Dle mého laického rozumu to tělo už ani nemělo sílu bojovat s něčím jiným, když dostal tolik vakcín, musí se vypořádat s běžnými „infekcemi“ plus s těmi naočkovanými, to mává i dospělým.
My měli u druhého prcka běžně dvě- hexu a synflorix…mylsím že kdyby to nemohlo být že by to doktor nenaočkoval .. a neumřel na tohle ale na něco jiného kde máte potvrzeno že to s tím souvisí?NIkde alespon já to nikde psané nevidím.....takže bych to nesváděla na očkování to asi někdo kdo je proti očkování ne?Každpodáně je to hrozné co chlapečka potkalo:(brouček malý
jak jasně ale každé dítko reaguje jinak a tak ej to vždy to by se nesmělo očkovat nic
Nevite nekdo jestli je dobry davat zaraz tetanus a obrnu?Mame jit v 9 letech ted na ockovani.Holka vzdycky po ockovani ma skoro tyden vysoky horecky.Tak mam strach jak to zase bude probihat ![]()
Chudak mala…
ja mam k ockovani velmi smiseny postoj, spis jsem trochu proti. tezko ale rict, jestli ta smrt byla opravdu nasledkem ockovani. Nicmene jeho imunita dostala dost na prdel a ockovani to jen zhorsilo.
myslim ze ockovat tri vakciny najednou je kravina…si spoctete co je tam nemoci a riziko ze reakce na nejakou bude je znacne vetsi…dcera mela reakci na posledni hexu, celkem mirnou, ale na synflorix hodne neprijemnou, nechtela bych videt co by se delo, kdyby to dostala chudinka dohromady.
na to male telicko je to neuveritelny napor ![]()
na jednu stranu je to tragédie, tři vakcíny na jednou bych očkovat nenechala ani omylem, druhej prcek měl rozdělenou i hexu a synflorix. ALE článek mi přijde tendenčně napsanej, stejně jako článek o tom, že obhájkyně domácích porodů umřela při porodu a přitom umřela na infarkt
![]()
jajul píše:AstraG píše:Já vím, že se to dává, ale myslím, že samotná hexa je až dost, dohromady bych to nedala, ani naše mudr to nedoporučuje.
tak holky pro vás co tu odsuzujete toho lékaře, jeho postup byl úplně normální, je tu na emiminu i diskuze na tohle téma a holky píšou, že dostali 2 i 3 očkování najednou, tak jen než začnete obviňovat, zjistěte si o tom informace
Naše Mudra dává maximálně Prevenar a Hexu, ale já dala jenom Hexu. To je právě to, že toho meningokoka mohl mít už v sobě, ale kdyby dostal třeba jenom tu hexu, tak to nemuselo vzít tak rychlej spád a třeba by ho zachránili. To už dneska nikdo neřekne.
Ale s očkováním by měl bejt člověk dost opatrnej. Lucce jsem dala navíc jenom žloutenku A i tak si říkám, že to možná bylo zbytečný. Ela dostala zatím jenom Hexu a Priorix máme odloženej kvůli ekzému. Rotaviry jsme loni v létě prodělali a přežili i bez očkování. Kupodivu Ela byla celkem v pohodě a Lucka se z toho dostávala 14 dní.
Taky jsme takhle očkovaní najednou, a bohudík je vše v pořádku, příští týden jdeme na meningokoka, očkování je dobrovolné a hradí se, za tohle mi ale líto peněz není..
kazdy ZODPOVEDNY pediater vam povie, ze ockovat dve a viac vakcin naraz nie je vhodne
synflorix by sa mal davat najskor 2 tyzdne po hexavakcine.
ten isty tyzden sa toto iste stalo dievcatku v holandsku. myslite, ze to je nahoda?
meningitida ma spolocne s ockovanim to, ze napr. hemofil v hexe moze byt povodcom zapalu mozgovych blan. nebol by to prvy pripad, kedy clovek dostal to, na co bol ockovany.
otec mojho kamarata sa tiez dal ockovat, o dva dni dostal zapal mozgovych blan. trosku privela nahod, nie?
kto chce slepo verit v ucinnost vakcin, nech veri. ja uz mam v zivote overene, ze slepo verit niecomu, na com sa ryzuju velke prachy sa skutocne neoplati.
citujem samu seba z inej temy:
pointa je, ze otazka neznie: preco myslis, ze Tvoje dieta bude poskodene ockovanim. otazka znie: kto mi zaruci, ze nebude?
a kto mi zaruci, ze bude urcite chranene?
skus si niekedy precitat vyhlasenie farma firiem. jasne pisu, ze vakcina nezarucuje lahsi priebeh choroby, alebo imunitu proti chorobe, ucelom vakciny je vyvolat imunitnu odpoved a urcitu hladinu protilatok (ktoru vsak nikto nekontroluje), a faktom je, ze to, ze mas protilatky neznamena, ze chorobu nedostanes.
cize na jednej strane mas ockovanie, ktore ma otaznu ucinnost na obmedzenu dobu s castymi a nepreskumanymi neziaducimi ucinkami a na strane druhej mas skalu chorob, z ktorych su takmer vsetky dobre liecitelne a tie, ktore nie su, sa prakticky nevyskytuju.
pre mna je volba jasna.
kate02 píše:
na jednu stranu je to tragédie, tři vakcíny na jednou bych očkovat nenechala ani omylem, druhej prcek měl rozdělenou i hexu a synflorix. ALE článek mi přijde tendenčně napsanej, stejně jako článek o tom, že obhájkyně domácích porodů umřela při porodu a přitom umřela na infarkt![]()
![]()
to nie je clanok. to su slova matky ktorej umrelo uplne zdrave dieta par dni po ockovani.