Smrt po očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1661
16.2.12 23:41

http://www.slobodavockovani.sk/…exa-rotarix/

nevím, jestli tu tento odkaz už někdo nedal, nečetla jsem celou diskuzi, ale mě dostal i tento příběh :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
16.2.12 23:44
AstraG píše:
tak holky pro vás co tu odsuzujete toho lékaře, jeho postup byl úplně normální, je tu na emiminu i diskuze na tohle téma a holky píšou, že dostali 2 i 3 očkování najednou, tak jen než začnete obviňovat, zjistěte si o tom informace

Taky jsme dostali 3 naráz a nic nám, krom teploty cca 38,nebylo, jen den po očkování trochu mrzutá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
16.2.12 23:50
jakamajka píše:
peggy.sl píše:
jakamajka píše:
peggy.sl píše:
medulinkax píše:
asha píše:
peggy.sl píše:
medulinkax píše:
Přečetla jsem poctivě celou diskuzi, je teda hrozný co všechno se může stát :,( . Mrzí mě, že jsem se o tuto problematiku pořádně začala zajímat později. Malá dostala 2 vakcíny najendou a už bych to nedopustila :evil: :cert:. Hlavně malá po očkování měla atopický ekzém, což jsme s paní doktorkou zjistili při konzultaci na imonologii. Jsem teď trošku rozpačitá, protože malá má potvrzenou alergii na vajíčko a burák, přičemž alergickou reakci na vajíčko nemá, ale čeká nás v budoucnu Priorix, na imunologii už domlouváme odklad vakcíny, ale jak se pak postupuje, když vakcinaci vyžadují ve školce. Jsem z toho nějaká zmatená.Peggy, moc se omlouvám za OT :kytka:
Když se prokáže alergie na vejce, tak se MMR neočkuje a do školky se může.
Obecný postup, který schválila NIKO je takový, že se stejně očkuje pod dohledem. To je ale podle mně celkem zvěrsto. Čekat v nemocnici jestli dítě přežije, nebo ho to položí. :nevim:
Jeste dodam, ze pokud je mozna domluva s pediatrem, da se na prihlasku napsat: ockovan dle individualniho ockovaciho planu. Holku mi s tim vzali :palec:
No já vím,že to řeším hodně předběžně :mrgreen:, přece jenom školka je v plánu za víc jak 2 roky a vůbec jestli :lol:. Jen já jsem taková, prostě nad tím přemýšlím dopředu, protože vůbec nevím jak se postupuje v takových případech, kdy prostě vakcína může dítě i zabít.
Asi nejlepší řešení je, si na pomyslné misky vah dát na jednu stranu očkování a školku a na druhou stranu zdravé dítě. :D
No jo, ale jsou přeci očkování, která jsou lepší, když je dítě očkováno, ne?např. i ta blbá klíštovka-když mi bydlíme na vesnici a máme pastvinách koně, tak jsme věčně v trávě…repelenty taky nic moc…
Když ona zrovna ta klíšťová vakcína je poměrně velký svinstvo. :nevim:
svinstvo to tedy určitě je, ale na druhou stranu se bojím těch zas…nejch klíštat, stačí mi, že znám u nás dost případů s boriliozou, a mají problémy doposud a někteří ne malé,a říkají, že kdyby bylo i na to očkování, tak si ho raději dají, tak nevím.člověk neví, kdy udělá dobře a kdy se mu to může vymstít tím, že se naočkovat nenechal…moc do toho nevidím, co si o tom lidi myslí, co nechtějí očkovat, oni se nebojí,že na to můžou doplatit?

Teď si asi vystihla ten správný pojem.. Oni se NEBOJÍ.. Strach je právě to, co nutí lidi očkovat.
Já ti nevím, jako malá jsem měla klíšťat nepočítaně, nebyl internet, nebyly žádné informace, nebyla vakcína, nikdo se nebál…Teď je reklama ,,jedna dvě, klíště jde,, a je vážná nemoc na světě.
Já nikoho neodsuzuji, ať si každý očkuje co chce a jak chce, každého je to svobodná volba.
Udělala jsi pro své dítě to nejlepší, co jsi v té chvíli cítila, že udělat musíš. Nic si nevyčítej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
16.2.12 23:50
lisacek píše:
http://www.slobodavockovani.sk/…exa-rotarix/nevím, jestli tu tento odkaz už někdo nedal, nečetla jsem celou diskuzi, ale mě dostal i tento příběh :(

Tenhle příběh mně dostal asi ještě víc, asi proto, že se jedná o dvojčata. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
17.2.12 00:02
lisacek píše:
http://www.slobodavockovani.sk/…exa-rotarix/nevím, jestli tu tento odkaz už někdo nedal, nečetla jsem celou diskuzi, ale mě dostal i tento příběh :(

Je to smutný, ale já v tom zas vidím jen další „PROČ?“.

Proč děti narozený o měsíc dřív očkujou už ve dvou měsících? (v těch bych nenechala očkovat ani donošenýho mrňouse, i když nevím, jestli měsíc hraje až takovou roli)

Proč nedonošenejm dětem dají v těch dvou měsících zároveň 3 očkování?

Rodiče snad taky mají vlastní rozum a mně by můj rozum velel nedonošenejm dětem 3 vakcíny zároveň a ještě k tomu takhle brzo, nedat… :nevim: Když už to nedojde těm doktorům (což je chyba), měli by si za tím snad stát ti rodiče, ne? :zed:

Zpětně bych i sobě nakopala za to, že i u staršího jsem si nestála za svým a nechtěla jsem ty očkování rozdělit. U druhýho se to povedlo a jsem za to ráda…

Ale taky mě napadlo, že je „ujetý“, že se děti očkujou podle věku a ne podle váhy… Já mám oba kluky relativně velký, takže v těch třech měsících, kdy dostali první očkování, měli oba přes 6,5 kila, ale některý děti jsou v těch třech měsících fakt malinký a stejně to dostanou v „plné palbě“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
17.2.12 00:06

http://www.slobodavockovani.sk/…tech-vakcin/

A tohle je taky chuťovka!! :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1661
17.2.12 00:18
peggy.sl píše:
lisacek píše:
Tenhle příběh mně dostal asi ještě víc, asi proto, že se jedná o dvojčata. :,(
:hug: :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1661
17.2.12 00:20

jj, je tam toho fakt hodně, člověk, když chce, tak si informace najde, já jsem si je bohužel sehnala pozdě, ALE DÍKY BOHU MOJE DÍTĚ STÁLE ŽIJE! ;) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
17.2.12 00:22
verenika píše:
Já potřebuju ty reálný fakta :think: Nemám ráda možná, asi, snad po očkování :zed:

viz. úvodní článek

Tam možná pochybení pediatra (naočkování 3 různé vakcíny, z toho jedna na několik nemocí) a RZP ( že nezajistila rychlý převoz u pacienta u které matka popisuje jasné příznaky menigokoka!!) dle popisu matky… Tam nikde nevidím, že by meningokokovou těžkou sepsi s fatálními následky zapříčinilo očkování…Není tam jediný důkaz čeho se chytit. Je tam to možná, asi, snad :think:

Není infekce jako infekce… Třeba chřipku chytneš, když na tebe někdo nakažený trochu prskne. Meningokoky v sobě nosí asi 20% lidí a kolik z nich onemocní? Tahle nemoc propuká jen v případě, že je imunita hodně oslabená a očkování imunitu oslabuje… ;) Já bych řekla, že možná na 99%…

Tady je spíš opačný problém. Když se po očkování něco stane, vždycky se dá říct a taky že se řekne, že to vlastně očkování nezpůsobilo… :nevim:

Já jsem třeba chtěla pro malého odklad očkování a rozložit hexu a argumentovala jsem tím, že mám obavy z atopického exému (je u manžela v rodině)… Na to mi naše dětská hned namítla, že není prokázané, že by očkování způsobovala atopický exém… Jenže mě stačí, že tady spousta maminek atopiků píše, že u jejich dětí exém po očkování buď propukl nebo se výrazně zhoršil… Že by náhoda? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
17.2.12 01:07
peggy.sl píše:
http://www.slobodavockovani.sk/…tech-vakcin/A tohle je taky chuťovka!! :cert: :cert:

Akorát dost silně pochybuju, že se ty pokusy dělali na dětech, které jsou v inkubátorech, na infúzích, kortikoidech, jak píše dr. Eleková. Kdyby např. 1-kilové dítě dostalo tyhle vakcíny, tak je po něm… Nezralci se smí očkovat, až to schválí neurolog na základě vyšetření imunity z krvem, taková je praxe v ČR.

Nicméně… i kdyby je takto očkovali třeba až v korigovaném roce, tak stejně je to docela zvěrstvo… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.2.12 07:28
jakamajka píše:
peggy.sl píše:
medulinkax píše:
asha píše:
peggy.sl píše:
medulinkax píše:
Přečetla jsem poctivě celou diskuzi, je teda hrozný co všechno se může stát :,( . Mrzí mě, že jsem se o tuto problematiku pořádně začala zajímat později. Malá dostala 2 vakcíny najendou a už bych to nedopustila :evil: :cert:. Hlavně malá po očkování měla atopický ekzém, což jsme s paní doktorkou zjistili při konzultaci na imonologii. Jsem teď trošku rozpačitá, protože malá má potvrzenou alergii na vajíčko a burák, přičemž alergickou reakci na vajíčko nemá, ale čeká nás v budoucnu Priorix, na imunologii už domlouváme odklad vakcíny, ale jak se pak postupuje, když vakcinaci vyžadují ve školce. Jsem z toho nějaká zmatená.Peggy, moc se omlouvám za OT :kytka:
Obecný postup, který schválila NIKO je takový, že se stejně očkuje pod dohledem. To je ale podle mně celkem zvěrsto. Čekat v nemocnici jestli dítě přežije, nebo ho to položí. :nevim:
Jeste dodam, ze pokud je mozna domluva s pediatrem, da se na prihlasku napsat: ockovan dle individualniho ockovaciho planu. Holku mi s tim vzali :palec:
No já vím,že to řeším hodně předběžně :mrgreen:, přece jenom školka je v plánu za víc jak 2 roky a vůbec jestli :lol:. Jen já jsem taková, prostě nad tím přemýšlím dopředu, protože vůbec nevím jak se postupuje v takových případech, kdy prostě vakcína může dítě i zabít.
Asi nejlepší řešení je, si na pomyslné misky vah dát na jednu stranu očkování a školku a na druhou stranu zdravé dítě. :D
No jo, ale jsou přeci očkování, která jsou lepší, když je dítě očkováno, ne?např. i ta blbá klíštovka-když mi bydlíme na vesnici a máme pastvinách koně, tak jsme věčně v trávě…repelenty taky nic moc…

Tohle je proste blby. My jsme vetsinou ve meste a pres leto proste strikam prirodnimi repelenty a kontroluju. Ta klistovka potrebuje k prenosu par hodin (nereknu ted presne), neprenese se okamzite po zakousnuti. Nejhorsi je to na taborech, kde dite nikdo neprohlizi. Delaji se repelenty jako naramky, jako potnicky na zapesti a na nohy, decka to v lete mely a zadny kliste se neobjevilo, ale tohle se tezko prokazuje, treba zrovna nikde zadny nebylo. Klistovka je bohuzel jedna z nejhorsich vakcin, venku se doporucuje ockovat az po 5. roce veku, coz jste splnili. Taky tam ovsem seznamujou s rizikama, coz se u nas nedela a ze jich neni malo. Ja osobne se klonim spis ke kontrolovani, uz i vzhledem k borelioze… ale naprosto chapu, ze nekdo, kdo zije v rizikovych oblastech, naockuje. Nic si vycitat nemusis. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
17.2.12 07:59
jakamajka píše:
peggy.sl píše:
jakamajka píše:
peggy.sl píše:
medulinkax píše:
asha píše:
peggy.sl píše:
medulinkax píše:
Když ona zrovna ta klíšťová vakcína je poměrně velký svinstvo. :nevim:
svinstvo to tedy určitě je, ale na druhou stranu se bojím těch zas…nejch klíštat, stačí mi, že znám u nás dost případů s boriliozou, a mají problémy doposud a někteří ne malé,a říkají, že kdyby bylo i na to očkování, tak si ho raději dají, tak nevím.člověk neví, kdy udělá dobře a kdy se mu to může vymstít tím, že se naočkovat nenechal…moc do toho nevidím, co si o tom lidi myslí, co nechtějí očkovat, oni se nebojí,že na to můžou doplatit?

Očkuje se proti klíšťové encefalitidě. Proti borelioze se očkují jen zvířata, pro lidi vakcína není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
17.2.12 08:02

Dítě proti klíšťovce máme naočkované po 4 roce, naše dr. dřív neočkuje. a ano, to byl spouštěč nemoci :nevim: Ale my celé léto trávíme venku v lese, na chatě, pod stanem…Malý už měl několik klíšťat, ikdyž používáme repelentní spreje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
17.2.12 08:09
lisacek píše:

opět mi tam nehraje pár informací 8o

je to hrozné, to nepopírám, ale domnívat se že dítě naočkují rotarixem a ono nedostane nikdy gastroenteritidu 8o To snad nemůžou myslet vážně. Ratavir je jedním z mnoha co spouští gastroeneritidu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.2.12 08:17
verenika píše:
lisacek píše:

opět mi tam nehraje pár informací 8o

je to hrozné, to nepopírám, ale domnívat se že dítě naočkují rotarixem a ono nedostane nikdy gastroenteritidu 8o To snad nemůžou myslet vážně. Ratavir je jedním z mnoha co spouští gastroeneritidu :think:

A to samy je s pneumokokem…lidi si taky vetsinou mysli, ze kdyz daji Prevenar, pneumokok nehrozi :? A to samy s Cervarixem… Je to takova falesna jistota, mne na tom stve, ze pediatri o tomhle neinformujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek