Smrt po očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17310
17.2.12 11:37

Asho- psala jsi že to platíme my, ty vakcíny. Ty s nima nesouhlasíš, platit to nechceš a já ti na to naspala svůj úhel pohledu s nadsázkou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
17.2.12 11:38
asha píše:
medulinkax píše:
Peggy děkuju. Ty jo, to by mě nenapadlo :think:. Prostě tohle je pro mě sci-fi a bohužel asi mi to nikdy nesepne, jo kdyby to bylo na principu finanční analýzy, tak bych to chápala hned :mrgreen:

Asho ale je to smutný, že se na tom vydělává. No, tak já budu doufat, že vyvinou něco co v případě neprodělání nemocí v dětství, budu moci svému dítěti někdy dát.

Ráda bych si s vámi na tohle téma sofistikovaně podiskutovala, ale bohužel na to nejsem dostatečně znalostně vybavená, tak alespoň načerpám nějaké další informace :)

Jsi pres finance? No vidis, ted se to hodi :mrgreen: Muzes nam spocitat, kolik stat zaplati za vakciny :mrgreen:

Příspěvek upraven 17.02.12 v 11:37

To je fakt, můžeš udělat finanční analýzu. Asi bychom valily oči… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
17.2.12 11:39
verenika píše:
Asho- psala jsi že to platíme my, ty vakcíny. Ty s nima nesouhlasíš, platit to nechceš a já ti na to naspala svůj úhel pohledu s nadsázkou :)

A to já jim to klidně zaplatím, a mileráda jim přenechám i ty naše nevybraný dávky…Já mám sociální cítění… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.2.12 11:40
verenika píše:
Asho- psala jsi že to platíme my, ty vakcíny. Ty s nima nesouhlasíš, platit to nechceš a já ti na to naspala svůj úhel pohledu s nadsázkou :)

Ja ale nepsala, ze to platit nechci… je proste fakt, ze se to plati z verejnyho zdravotniho pojisteni, to, co se naockuje. A nepsala jsem, ze nesouhlasim s vakcinama, ja nesouhlasim se systemem, ktery te nuti k necemu, co je potencialne nebezpecny. (Ale uz mne to osobne tak netrapi, stehujem se za hranice, kde ta svoboda je ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
17.2.12 11:43
asha píše:
verenika píše:
Ja ale nepsala, ze to platit nechci… je proste fakt, ze se to plati z verejnyho zdravotniho pojisteni, to, co se naockuje. A nepsala jsem, ze nesouhlasim s vakcinama, ja nesouhlasim se systemem, ktery te nuti k necemu, co je potencialne nebezpecny. (Ale uz mne to osobne tak netrapi, stehujem se za hranice, kde ta svoboda je ;) )

Snad ne kvůli očkování :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
17.2.12 11:44

ted jsem zrovna v praci a bavila jsem se s kolegou a ten ma jeste takovou starou mudru a ta mu sama pri rozhovoru o ockovani rekla,ze maji narizeno nabizet urcity vakciny a pokud to nedelaji,tak z toho maji pokutu!v opacnym pripade provizi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.2.12 11:45
verenika píše:
asha píše:
verenika píše:
Ja ale nepsala, ze to platit nechci… je proste fakt, ze se to plati z verejnyho zdravotniho pojisteni, to, co se naockuje. A nepsala jsem, ze nesouhlasim s vakcinama, ja nesouhlasim se systemem, ktery te nuti k necemu, co je potencialne nebezpecny. (Ale uz mne to osobne tak netrapi, stehujem se za hranice, kde ta svoboda je ;) )
Snad ne kvůli očkování :mrgreen:

Neee, to je jen prijemny bonus :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
17.2.12 11:46

Asho spíš bych vám zjistila podle dat jak na tom farmaceutické firmy jsou, ale to víme, že dobře :mrgreen:

Peggy účetnictví miluju :mrgreen:. Já jsem dělala v úvěrech a to prostě bylo moje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.2.12 11:47
careynka píše:
ted jsem zrovna v praci a bavila jsem se s kolegou a ten ma jeste takovou starou mudru a ta mu sama pri rozhovoru o ockovani rekla,ze maji narizeno nabizet urcity vakciny a pokud to nedelaji,tak z toho maji pokutu!v opacnym pripade provizi

Provizi chapu, ale pokutu? To je sila. Ja sem si vsimla, ze ted uz vetsinou maji predtisteny recepty, takze jen daji razitko…to je prece skvely ulehceni prace, ne? :mrgreen: Kdo by se vypisoval s necim jinym, kdyz tady to uz ma po ruce hotovy :palec: Manzel takhle vyfasnul na suchy kasel Mucosolvan, recept mame schovany na pamatku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
17.2.12 11:48
careynka píše:

Hmm, tak to je taky moc hezký :roll:

Asho jak jsem pochopila, stěhujete se do Rakouska. Ať se vám tám líbí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
17.2.12 11:49

Jen mě opravdu zaráží, že začal být takový humbuk kolem očko až když se na trh začali zavádět novinky, očkování pomalu i proti prdu… Je to každého volba. Já mám prostě strach z nemocí proti kterým se očkuje ( základ) :nevim:

Rotarix- je zbytečný, půlka dětí stejně rotaviry dostane…
meningokok- nechrání proti tomu nejnebezpečnějšímu
Pneumokok- normální dětské nemoci
Plané neštovice- dobré pro imunitu dětí

To jsou očkování co považuji za zbytečné…

Jo ještě TBC u miminek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.2.12 11:49

Car, to by mne zajimalo, kdo jim tu pokutu da? To uzaviraji nejaky smlouvy, kde je to v podminkach?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.2.12 11:50
medulinkax píše:
careynka píše:

Hmm, tak to je taky moc hezký :roll:

Asho jak jsem pochopila, stěhujete se do Rakouska. Ať se vám tám líbí :kytka:

Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
17.2.12 11:51
asha píše:
alviola píše:
Tak já pisatlece rozumím, jenom to neumím taky tak přesně vysvětlit. Prostě je tolik druhů rakoviny a tohle je jenom zlomek. Takže to očkování spíš záleží, jestli to někdo považuje za důležitý. Stejně jako třeba u chřipky. Taky se asi většina proti tomu nedá očkovat, pokud třeba nepatří do rizikový skupiny. A taky je tu rozdíl v tom, jestli se jedná o dětsko nemoci nebo nemoci, u kterých je pravděpodobnost, že to dostaneme až ve vyšším věku. Věř mi, te kdyby existovala vakcína proti rakovině, která se nejčastěji vyskytuje u dětí, tak by ji většina nechala oščkovat.Osobně si taky nemyslím, že by zarděnky, příušnice a tyto běžné dětské nemoci byly tak nebezpečné, aby se proti nim muselo povinně očkovat. Ale na druhou stranu zánět mozkových blan nebo černý kašel je takové svinstvo, že tam to očkování má svůj význam. A tuberkulóza taky není žádná sranda. Bydlet v Praze a jezdit s mimčem MHD, tak ho dám naočkovat rovnou v porodnici.
Cerny kasel je velky problem hlavne pro deti do 6ti mesicu. Cim starsi, tim to lip zvlada. Je lecitelny, ale muze trvat dlouho. Hodne lidi s tim chodi a ani nevi, ze ho ma, jenom proste kaslou. Ockovani. Zanet mozkovych blan ma tolik puvodcu a proti naprosty vetsine se neockuje… TBC nechytis v tramvaji. Je zapotrebi byt v kontaktu s nekym, kdo ma otevrenou formu po nekolik hodin, idealne v uzavreny mistnosti. Tohle je riziko u tech, kdo maji v rodine nekoho nemocnyho, pracujou v rizikovym prostredi a pod. (bydlim v Praze a jezdim hlavne MHD ;) )

Aha, tak černý kašel je problém hlavně do šesti měsíců? A proč teda moje neteř, která ho přechodila v 15 má zdravotní problémy na doživotí. Má totálně zbořenou imunitu, netráví lepek takže celoživotní dieta a místo, aby si užívala mládí, tak už tři roky jenom lítá po doktorech. To nemluvím o kamarádce, která bohužel chytla černý kašel v těhotenství a byl z toho předčaný porod a problémy u dítětě. Tam se to naštěstí srovnalo.

Problém je, že pokud já pro svůj klid dám naočkovat své dítě, tak nějakou ochranu sice má, ale hlavní smysl v očkování u dětí je v tom, že je proočkovaná celá populace. Což sice neznamená, že to někdo nechytne nebo si tu nemoc odněkud nepřiveze, ale bude se jednat o ojedinělé případy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
17.2.12 11:53
verenika píše:
Jen mě opravdu zaráží, že začal být takový humbuk kolem očko až když se na trh začali zavádět novinky, očkování pomalu i proti prdu… Je to každého volba. Já mám prostě strach z nemocí proti kterým se očkuje ( základ) :nevim:

Rotarix- je zbytečný, půlka dětí stejně rotaviry dostane…
meningokok- nechrání proti tomu nejnebezpečnějšímu
Pneumokok- normální dětské nemoci
Plané neštovice- dobré pro imunitu dětí

To jsou očkování co považuji za zbytečné…

Jo ještě TBC u miminek

Ono to asi nebude těmi novinkami, ale rozšířením internetu. Já jsem před deseti lety byla tak zapálená očkovačka, že to svět neviděl.
Po tom průseru s dvojčetem jsem otevřela internet a když jsem zjistila, že se na to bezpečné očkování dá i umřít, šla jsem do mdlob.
Já vím, je to moje chyba, měla jsem se zajímat dřív, ale já jsem fakt věřila… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek