Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
jakamajka píše:asha píše:tak zas tak malo jich neměl,co jsem mazala tak bylo 150,ale jen takových 20 bylo velkých puchýřků, zbytek malých puchýřků. a pak měl ještě asi dalších 150 ale jen flíčků, s kterých se nic neudělalo, tak to jsem nemazala a ty postupně zmizely.Tak uvidímejakamajka píše:Tak to jsem rada, ze je to v poradku.jakamajka píše:a toto jsem chtěla napsat ASHE,ona mě tenkrát trochu uklidnila, tak doufám, že si to tu přečte .....asha píše:tak malý je díky bohu v pohodě,(jak jsem psala, že jeden den byl na očkování proti klíštovce a druhý den dostal neštovice),měl dokonce lepší průběh než děcka od kamarádek-míň pupínků a nízká teplota jen chvíli, která hned sama odezněla.Myslím si, ale že velký vliv na to mělo i to, že zrovna dobral echinaceový sirup od Justu, za který jsem teda dala 500,–,vyšel mu na dva měsíce, ale zas je silný.Tak díky za tehdejší povzbuzení .jajul píše:To je otazka..treba je taky dobry posilovat imunitu a ne ji mast a huntovat ockovanimasha píše:Pokud vím, tak co se účinnosti týče, máš pravdu. Ale pokud chytne TBC očkovaný jedinec, je podle lékařů, s kterými jsem to konzultovala, pravděpodobné, že TBC proběhne mírněji a bude se líp léčit, značně to snižuje riziko otevřené plicní formy popř. napadení kostí.verenika píše:asha píše:nemusel to být průser, kdyby byla očkovanáverenika píše:Jenze to je celkem vzacna vyjimka. Jinak to dostavaji ockovani jedinci
Anonymní- to mě mrzí, to je fakt situacedržím malé palce ať to vše zvládne v pohodě
tady vidíte, že se opravdu vyplatí očkovat
Chudák dítě teď bude půl roku po nemocnicích a léky co bude dostávat budou daleko víc zatěžující než samotná očkovací látka
A zrovna tohle ockovat, kdyz je vakcina kontroverzni a neprilis ucinna?
Jde o to, ze rizika tu proste s nama jsou furt, neni to tak, ze kdyz nekdo neockuje, nemoce vymizi… Je to neustaly zvazovani rizik. Stejne tak ctes, jak tohle ockovani odneslo Peggy dite a to jeste nedopadlo nejhur.
Je to proste pruser, a takovy veci se stavaly a stavat budou…Je to furt dokola
A to vis jak? Vzdyt ta vakcina neni moc ucinna! Rikaji to sami lekari! Tohle proste nemuzes tvrdit, protoze neexistuje srovnani, kdyby ockovana byla. Takze je to trosku…hmmm …nefer…?
A ja se na cas loucim, mastime na nakup![]()
Tohle se prave strasne blbe prokazuje, potrebovala bys vzorky populace se stejnym chovanim a dispozicema, stejnou imunitou, abys pak mohla srovnavat. A pokud vim, takovy studie se moc nedelaji. Vzdycky je dobry se ptat, co to bylo za lidi, koho srovnavali atd. Ja uz prave moc na tyhle tvrzeni nedam, je v tom prilis malo informaci.
Jen je teda trochu riziko, pokud mel malo pupinku (udava se min jak 100), ze nebude mit dostatecnou imunitu proti nestovicim a muze je jeste chytnout. Ale to pisu jen abys treba nebyla prekvapena, tim se vubec nema smysl stresovat
Tak to buď v klidu, to byl krásně ,,promořenej,, ![]()
http://www.thelancet.com/…IIS0140-6736(12)60016-6/fulltext#bib1
In the only large study of the introduction of DTP into a high-mortality area, mortality was 2·03 times (1·17—3·52) higher in children who received DTP in Guinea-Bissau than in those who did not.
Zajímavá studie, jen to pro-očkovacím odborníkům příliš nenahrává,že?
aneb jak bezpečné očkování skutečně je.
Článek o Simonce, která bohužel měla reakci po BCG vakcíně
http://simonka.webnode.sk/…nke-clanok-/
Její maminka maluje nádherné obrazy.
medulinkax píše:peggy.sl píše:Přesně, je to dilema jako blázen. Ona ten ekzém neměla nijak moc, takže toho jsem se až tak nebála. Ještě než jsem přišla na alergii tak jsem byla rozhodnutá Priorix posunout, ale na myšlenku úplně nedat jsem se ještě nedostala, proto teď v tom tak tápumedulinkax píše:peggy.sl píše:Peggy, mala ma hexu a prevenar,ale jeste nedoockovany. No s tim taky nevim,co delat. Pro me je ona nejdulezitejsi, a proto se to ve me tak pere.medulinkax píše:Co má malá už všechno naočkovaný?
Peggy já vůbec nevím. Ani nevím jak bych měla postupovat kdybych očkovat chtěla dále. Takhle Priorix jí určitě nenechám dát, i kdyby tady na mě naléhalo 10 doktorů, ale úplně neočkovat bych taky nechtěla.Asho mě z toho jde hlava kolem
. Mám přeinformováno, ale díky vaší diskuzi vím, že rozhodně žádné nepovinné očkování nedám
To je boj,co??
Kolik už má dávek? Co budeš dělat, když se jí po dalším očku ten ekzém zase rozjede?Člověk si myslí, že očkování je to nejlepší co pro své dítě může udělat a ono to tak není a máš dilema jako blázen..
Nemoc je cesta organismu, kterou se snaží nabýt ztracenou rovnováhu.
Nemoc není špatná, a proto je třeba ji přijmout a snažit se jejímu úsilí napomoci tak, abychom odstranili příčiny a podpořili přirozenou obranyschopnost dětského organismu. U nemocí z nachlazení či běžných infekcí dětského věku stačí posilnit vlastní schopnost obrany a snažit se nezatěžovat dítě dalšími negativními vlivy. Přirozenými léčebnými prostředky, které jsou určeny
právě na tyto účely, je možné vyléčit většinu těchto nemocí. Takto zvládnutá nemoc pak posilní imunitní systém a znamená zvýšení následné obranyschopnosti. Avšak i v dětském věku se mohou objevit závažnější, chronické nemoci. Z těch nejčastějších můžeme jmenovat například alergie, atopické ekzémy a jiné kožní nemoci, kloubní onemocnění, zažívací obtíže, ale i diabetes či nádorová onemocnění. Žádná taková nemoc nevznikne z jedné příčiny, ale jedná se o celý soubor příčin, z nichž žádná nemívá takovou snu, aby sama příslušnou nemoc způsobila, až kombinace a souběh příčin vede k propuknutí onemocnění. To, že příčiny trvají, je pak příčinou chronického průběhu. Proto je v tomto případě nezbytné objevit a odstranit co nejvíce těchto příčin a tím dát prostor přirozené imunitě na znovuobnovení a nastolení rovnováhy. U chronických nemocí v dětském věku hraje velmi často významnou roli dědičná dispozice a zdravotní stav matky v průběhu těhotenství a kojení. Je však třeba si uvědomit, že malý, i jakoby zanedbatelný problém matky může být pro dítě závažným oslabením jeho organismu v období, kdy se rozhoduje o celém dalším zdravotním stavu. Ale ani vrozená slabost zde většinou není tím jediným kamínkem v mozaice příčin toho kterého konkrétního onemocnění, a proto i když nemůžeme odstranit vrozenou dispozici, můžeme odstranit ostatní příčiny, které mohou vést ke zhoršování celého stavu. Například pokud má dítě chronické kožní problémy, může být soubor příčin této nemoci následující:
Dítě má vrozeně oslabený systém plíce, střeva a kůže (což je jeden energetický okruh)
Matka dítěte má špatnou sliznici střeva v důsledku zátěže na mléčnou bílkovinu,
neví to a konzumuje mléčné výrobky po dobu těhotenství a kojení. Takto zatížené dítě z počátku nemá žádný problém, ale do imunitního systému například nešetrně zasáhne očkování a vzápětí je mu podáno místo kojení kravské mléko, na které
má po mamince zátěž. K tomu přistoupí lehký stres, například nástup do školky, a problém je hotový a ekzém propukne velkou silou. Je to jen jeden z nepřeberného množství případů, z nichž každý je originál, a soubor příčin u toho kterého dítěte je jiný a jemu specifický.
Citováno z knihy Radost ze zdravých děti
eLena F píše:Mrs.G píše:bombdina píše:Bohužel očkovala jsem do 6.měsíce, protože jsem se dříve o tuto problematiku nezajímala…a velice toho lituji…Mrs.G píše:mám čas tak se na to podívám,ale pochybuji že své dítě nebudu očkovat
Tak pokud to bude některé maminky zajímat a chtějí více info o očkování velmi doporučuji shlédnout tuto přednášku. Je to tak na hodinku, ale pokud si uděláte čas, věřím, že to spoustě z vás otevře oči…
Neočkování ZDAR!!http://dokumentarni.tv/…-oder-unsinn…jen tak mimichodem když vyvoláváš NEOČKOVÁNÍ ZDAR! ty své dítko očkované nemáš?
. Já mám jednu větší výhodu a to,že žiji v zahraničí, kde je očkování dobrovolné, čili na mě není vyvíjen nátlak, co a kdy naočkovat. Každopádně do svého dítěte a případných dalších už nikdy žádnou vakcínu píchnout nenechám.
Já taky ne! Ale bydlím v ČR, moc se mi tady líbí, a to že mi dítě nevezmou do školky… at' si jí nechají, hlavně když bude zdravé
Anitě, děkuji! Otevřela mi oči!
Anitě Petek?
Pokud myslíš tu přednášku, tak tam ale uvádí fůru nesmyslů. Většina jde snadno ověřit ![]()
Očkování se nijak zvlášť nebojím, a ne proto, že sem si o něm nic nezjistila, ale právě proto, že informace mám.
Holky někdy fakt přeháníte
Někdy mi to příjde jen jako potřeba proti něčemu se vymezit a bojovat. NAvíc většina neočkovačů má svoje první dítě nebo i děti naočkované. Poturčenec horší Turka ![]()
eLena F píše:verenika píše:
asho- to nebylo myšleno na tebeJá vím že jsou tu holky co to mají v hlavě srovnaný, ale mají jiný názor než já
Taky vím, že v té vakcíně není svěcená voda…Beru to jako nutné zlo. Ten základ
stějně jako léky, atb. Nutné zlo, po kterém sáhnu až když není zbytítaky nad tím přemýšlím, ikdyž se vám to možná nezdá
Většina z vás stále vychází z předpokladu, že očkování alespon trochu pomáhá, a že možná trochu i škodí, někdy. Tak to není. Očkování nepomáhá nikdy, a škodí vždy, i když dítě neumře nebo viditelně neonemocní. Jsou na to vědecké důkazy, jenže se nerozšiřují, ale kdo hledá, najde. Hlavně málkdo ví, že mkroorganzmy, kterých se lidé stále bojí, NIKOHO NENAPADAJÍ, ale tělo je POUŽÍVÁ k opravám a rekonstrukcím tkáně, včetně odbourávání nádorů. Kdo se chce informovat, může nař.
zde: http://www.paprsky1.de/…ullrich.html
To ale není pravda
To snad ani nemá cenu vyvracet.
Eleno, ne nesleduju tě, proč taky, do profilu ti nelezu. Ale koukám do témat, co se týkaj očkování a když vidím odvolávání na Petek, tak se ozvu, protože je to snůška nesmyslů a je smutné, že si to lidi neověří sami a věří takovým hloupostem.
A když píšeš, že to tak cítíš, je to OK, neberu ti to, ale pak s tebou těžko může normálně diskutovat. Víra a logika je něco jiného.
tak zas tak malo jich neměl,co jsem mazala tak bylo 150,ale jen takových 20 bylo velkých puchýřků, zbytek malých puchýřků. a pak měl ještě asi dalších 150 ale jen flíčků, s kterých se nic neudělalo, tak to jsem nemazala a ty postupně zmizely.Tak uvidíme