Smrt po očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
25.3.12 23:00

Graf ti namaluji,jaký chceš. Stačí říct :lol:
Ted´ to vezmu tak,jak to cítím JÁ.
Nedá se vše naočkovat tak,aby nebyly oběti,atˇuž je to blbostí rodičů,že dají naočkovat oslabené dítě,nebo laxnost doktora- narve vše v jednom, nedá se očkováním 100% zamezit vzniku nemoci,stejně tak,jako se nedá zamezit neočkovanému dítěti vzniku nemoci .
Ta úmrtnost byla,je a bude , ovšem díky očkování se plošně dá předejít nejhoršímu-epidemiím.
Na to už plno maminek,které ve vidině toho,že do dítka nedostanou tolik diskutovaný hliník a předejdou možným reakcím nepomýšlí.
Proč?
Protože žijí momentálně v době,kdy se podařilo hodně nemocí potlačit právě díky očkování na minimum.
Jsem přesvědčena ,že kdyby žily před dejme tomu 100 lety,myslí úplně jinak.
Jen v zoufalé myšlence své dítě uchránit a to za každou cenu.....
Já nejsem příznivcem nabodat do dítka vše,co mi trh nabízí,nelíbí se mi to,bohužel dnešní nabídka není natolik nakloněna,abych si mohla vybrat, naočkovat jen to nejzákladnější a být v klidu.
Chci své děti chránit.
Alespoń v rámci možností chci.
Je plno nemocí,které vím,že zvládnou samy,ale jsou takové,kterých se lidsky obávám .
Proto je pro mně lepší prevence.
Vlastně nejen pro mně,ale díky očku potažmo i pro ostatní kolem nás.
Tak to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
25.3.12 23:01
@LucaLuca píše:
A na tyto nemoci se někdy očkovalo?
:lol: Luco!
Právě,že díky očkování ani nevíte,že byly!
Pracovala jsem v zemědělství,takže vím. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
25.3.12 23:32

Nadpis tohoto tématu mě vyděsil a nejdřív jsem si příspěvek ani nechtěla číst, protože se znám a vím, že bych byla zase ve středu vystresovaná, protože máme jít s dcerou na třetí hexu. Každopádně nejsem odpůrcem očkování, ale tvrdím, všeho s mírou.
Mám dvě děti a a ni jedno jsem nenechala naočkovat 2 vakcínami najednou. A překvapila mě naše dětská MUDra. Ani nečekala na to, až jí řeknu, čím tedy budeme očkovat, ale automaticky nechala ohřát i Hexa vakcínu i Prevenar. Jenže já Prevenar nechtěla. Prostě jsem měla a stále mám pocit, že pro tak malého tvorečka je toho najednou moc. Doktorka byla velmi dotčená a řekla mi doslova, že jsem teda pěkně hloupá, když to nechci, že teď je prevenar zdarma, ale když ho synovi nechám píchnout později, budu si ho muset zaplatit. Docela mě dostalo to, že mě lákala na to „zadarmo“. Řekla jsem jí, že je mi fuk, jestli je to zadarmo, že prostě té kombinaci nevěřím, že se obávám reakce jeho organismu… S naprostou jistotou mě začala ujišťovat (aniž by mě nechala domluvit), že to je blbost, že se jim ještě nestalo, aby mělo nějaké dítě komplikace… Nicméně mě nepřesvědčila a od té doby to mám při každém očkování (teď už i dcery)na talíři. Když jsem si nechala před několika měsíci chlapce naočkovat proti meningokovi A a C, vyslechla jsem si, že jsem zajímavá, že Pneumokoka jsem nechtěla, ale meningokoka ano… Připadala jsem si dost trapně, že musím lékařce vysvětlovat, jak je onemocnění meningitýdou nebezpečné a zrádné, že je zpočátku nerozeznatelné od chřipky a často se na ně přijde až už je pozdě… Je mi jasné, že tohle všechno ví, ale chtěla jsem jí to říct, by věděla, že nejsem úplně blbá a že jsem si to dobře promyslela. Navíc Prevenarem syna stále ještě naočkovat můžu. Stejně mě nenechala dokončit větu a načla jiné téma.
Abych nezapomněla… Moje kamarádka mi pár týdnů po té, co jsem syna nenechala naočkovat prevenarem řekla, že tatéž doktorka jí tuto kombinaci očkování dva roky před tím (To ještě nehradila toto očkování pojišťovna) vysloveně nedoporučila s tím, že neví, jak by to její dcerka snesla. Že si myslí, že je toho najednou moc. Tak proč najednou taková změna názoru? Že by v tom byly provize??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
25.3.12 23:38

Já si myslím, že očkování smysl má. Určitě ne všechno. Viz prevenar 13. Hrozně zvláštní, že se tato vakcina na trhu objevila chvilku potom, co za obyč prevenar neplatí :roll: :roll: . Maminky, které své dítě nenaočkují, tak riskují zdravý svých dětí. A to jsem hodně toleratní člověk, kterej má blýzko k přírodě a přirozenému běhu života. Ale pokud mám možnost nějak zabránit nemocem tak to udělám. Kdysi bylo normální vážně nemocné děti házet ze skály, protože byly společnosti neprospěšné. V tom případě bych byla matka bez dětí. Chce to přemýšlet, co děláme. Když dostane vaše dítě atb tak mu je taky dáte, i když je tam spousta jiných látek, kteréjsou v atb „zbytečné“ …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
25.3.12 23:42

@Krisťa81 ano jsou v tom peníze..... Když se mi narodila první dcerka a zjistilo se, že nemůžu kojit, běžela jsem k dr. Byla to bezvadná ženská, nemůžu říct kamarádka, ale dobrá známá ano. Dala mi domů vzorečky nutrilonu ale dodala, že není naprosto nutné, abych nutrilon používala, že je to jen reklamní masáž… A že za rozdané vzorečky mají peníze. Ze vzorečků jsem jela skoro 2 týdny, kolik mi jich dala a pak jsem přesedla na jiné UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
26.3.12 00:02

annamat9: Ano, já si to tak nějak myslela. Přijde mi smutné, že dětský lékař upřednostní prachy před vlastním přesvědčením a snaží se lanařit rodiče do něčeho, čemu sám nevěří, jak prodejce na „předváděčce“ zboží. Fuj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
26.3.12 06:58

Ohledne rizik ockovani vs rizik nemoci samotnych toho bylo receno uz mnoho a myslim, ze nikdo uz svuj nazor nezmeni.

tak je podotknu, jak se meni trendy. kdyxz se objevila hexa, maminky zacaly shanet tisicikoruny, aby pro svoje dite mely tu lepsi vakcinu. Hexa zacala byt hrazena a maminky se vydesily, ze je chce asi nekdo zabit a zacaly proti ni bojovat :-)
Proste nektere osoby potrebuji mit zdravotnictvi nehrazene, jako prase drbani. Dokud ho maji zdarma, radej pujdou dat penize za homeopatika nebo nejakemu leciteli, zadarmo je to totiz neduveryhodne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.12 10:05
@petjuska90 píše:
Brala by si smrt decka na cerny kasel ci jinou nemoc jako soucast zivota ??? Ja teda ne !!!

Jako bych nebrala smrt svého dítěte po očkování. A to by nebyl osud, za to bych si mohla sama, neboť bych připustila jí to vpravit do tělíčka, ne děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.12 10:07
@LucaLuca píše:
A na tyto nemoci se někdy očkovalo?

Neočkovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.12 10:10
@petjuska90 píše:
To prece nerikam … ale myslim ze ockovani vic lidi zachranilo nez zabilo !!! Promin ale napsat ze nedam dite ockovat ptz nemoc je soucast ziviota mi prijde opravdu risk…vim ze tady na emiminu ma na to kazdej svuj nazor neminim se poustet do velkych diskuzi… jen pisu ze radsi risknu ockovani nez neockovani…a ze pokud je proti nemoci obrana nevidim duvod neockovat…nerikam naockovat proti vsemu co kde vidim ja treba odmitla rozsirene ockovani proti normal nestovicim ale jsou nemoci ktere bych neriskovala !!!

Jenže teď je otázka, zda to očkování chrání před tou nemocí? Jak to můžeš vědět, když nebyly provedeny žádné testy? Zatím jen víme, že očkování naruší vývin imunity a když je nějaké tělíčko slabší, tak to prostě nedá a umře. To riskovat nechci. Nemoci jsou a budou, a vždycky byly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.12 10:14
@Krisťa81 píše:
Nadpis tohoto tématu mě vyděsil a nejdřív jsem si příspěvek ani nechtěla číst, protože se znám a vím, že bych byla zase ve středu vystresovaná, protože máme jít s dcerou na třetí hexu. Každopádně nejsem odpůrcem očkování, ale tvrdím, všeho s mírou.
Mám dvě děti a a ni jedno jsem nenechala naočkovat 2 vakcínami najednou. A překvapila mě naše dětská MUDra. Ani nečekala na to, až jí řeknu, čím tedy budeme očkovat, ale automaticky nechala ohřát i Hexa vakcínu i Prevenar. Jenže já Prevenar nechtěla. Prostě jsem měla a stále mám pocit, že pro tak malého tvorečka je toho najednou moc. Doktorka byla velmi dotčená a řekla mi doslova, že jsem teda pěkně hloupá, když to nechci, že teď je prevenar zdarma, ale když ho synovi nechám píchnout později, budu si ho muset zaplatit. Docela mě dostalo to, že mě lákala na to „zadarmo“. Řekla jsem jí, že je mi fuk, jestli je to zadarmo, že prostě té kombinaci nevěřím, že se obávám reakce jeho organismu… S naprostou jistotou mě začala ujišťovat (aniž by mě nechala domluvit), že to je blbost, že se jim ještě nestalo, aby mělo nějaké dítě komplikace… Nicméně mě nepřesvědčila a od té doby to mám při každém očkování (teď už i dcery)na talíři. Když jsem si nechala před několika měsíci chlapce naočkovat proti meningokovi A a C, vyslechla jsem si, že jsem zajímavá, že Pneumokoka jsem nechtěla, ale meningokoka ano… Připadala jsem si dost trapně, že musím lékařce vysvětlovat, jak je onemocnění meningitýdou nebezpečné a zrádné, že je zpočátku nerozeznatelné od chřipky a často se na ně přijde až už je pozdě… Je mi jasné, že tohle všechno ví, ale chtěla jsem jí to říct, by věděla, že nejsem úplně blbá a že jsem si to dobře promyslela. Navíc Prevenarem syna stále ještě naočkovat můžu. Stejně mě nenechala dokončit větu a načla jiné téma.
Abych nezapomněla… Moje kamarádka mi pár týdnů po té, co jsem syna nenechala naočkovat prevenarem řekla, že tatéž doktorka jí tuto kombinaci očkování dva roky před tím (To ještě nehradila toto očkování pojišťovna) vysloveně nedoporučila s tím, že neví, jak by to její dcerka snesla. Že si myslí, že je toho najednou moc. Tak proč najednou taková změna názoru? Že by v tom byly provize??? :think:

Jo jo, právě ty provize, to je vonco, co je pro ně nejdůležitější
:poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.12 10:18
@Pudloslava píše:
Ohledne rizik ockovani vs rizik nemoci samotnych toho bylo receno uz mnoho a myslim, ze nikdo uz svuj nazor nezmeni.tak je podotknu, jak se meni trendy. kdyxz se objevila hexa, maminky zacaly shanet tisicikoruny, aby pro svoje dite mely tu lepsi vakcinu. Hexa zacala byt hrazena a maminky se vydesily, ze je chce asi nekdo zabit a zacaly proti ni bojovat :-)
Proste nektere osoby potrebuji mit zdravotnictvi nehrazene, jako prase drbani. Dokud ho maji zdarma, radej pujdou dat penize za homeopatika nebo nejakemu leciteli, zadarmo je to totiz neduveryhodne :-)

Jaký zadarmo? Já si to teda pěkně tvrdě platim - zdravotní pojištění se tomu říká :)a chodí každý měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
26.3.12 10:21
@Jana206 píše:
Tak naše malá prodělala rotaviry, těžký dvoufázový průběh, na kapačkách v nemocnici týden, měla lehce přes 2 roky.
Přesto nám říkali v nemocnici i naše dětská dr. že očkování v kojeneckém věku by tomu moc nepomohlo, že tam běžně mívají i očkované děti.

Já si to myslím taky. My je měly loni. Lucka to přivezla z tábora. Jí bylo strašně zle, vzpamatovávala se z toho 14 dní. Ela se párkrát po… a tím to haslo. Takže dítě je jiný. Každý má jiný trávení, navíc Lucka má někdy období, kdy hrozně mizerně jí a pak je hubená jak vyžle. Ela spucuje co najde, takže ta má sil na rozdávání. A je pravda, že ona se z každý nemoci vzpamatuje daleko rychlejc než Lucka, prostě to tělo má víc sil, má lepší imunitu. Takže tý je něco tak dva dni a tím to hasne, rýmu už neměla ani nepamatuju a Lucka je nemocná třeba týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
26.3.12 10:28
@berry4 píše:
Graf ti namaluji,jaký chceš. Stačí říct :lol:
Ted´ to vezmu tak,jak to cítím JÁ.
Nedá se vše naočkovat tak,aby nebyly oběti,atˇuž je to blbostí rodičů,že dají naočkovat oslabené dítě,nebo laxnost doktora- narve vše v jednom, nedá se očkováním 100% zamezit vzniku nemoci,stejně tak,jako se nedá zamezit neočkovanému dítěti vzniku nemoci .

No právě. Spousta lidí nebojuje proti očkování jako takovému, ale PRO VOLBU. Doktoři jedou jako buldozer, píchají to do oslabených dětí hlava nehlava, odložit je problém, rozvolnit je problém. Tak to vidím zase já. (Dcerka nbyla poškozena očkováním.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
26.3.12 10:46
@LucaLuca píše:
No právě. Spousta lidí nebojuje proti očkování jako takovému, ale PRO VOLBU. Doktoři jedou jako buldozer, píchají to do oslabených dětí hlava nehlava, odložit je problém, rozvolnit je problém. Tak to vidím zase já. (Dcerka nbyla poškozena očkováním.)

stím nesouhlasím,naše dr mi nic necpe a i jakmile jim teče z nosu tak je nepíchne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek