Snaha o potrat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
126
29.6.24 00:55
@modroockkaa píše: Více

A žiješ v Polsku, nebo Česku?

Tady v Česku to prostě nikdo nemusí řešit, protože máme legální „bezpečné“ možnosti. Tak se toho asi moc nedozvíš. Zkus nějaké polské diskuzní fórum :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
29.6.24 13:20

Bohuzel chapu ze v Polsku jsou zeny zoufale, kazda nema tu moznost a finance jet do zahranici a proto zkousi babske rady podomacku.
Je pravda ze pokud je tehotenstvi silne, tak se drzi jak kliste, caje, tonik ani skakani ze schodu nepomohou a je mnohem vetsi sance ze podomackou drastickou metodou zena dostane delozni zanet nebo vykrvaci.
I takove veci se stavaji, a zeny umiraji i v civilizovanych zemich. I v Cesku, nastesti uz minimalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
29.6.24 13:29

Jinak nechapu, proc jste na moodrocku zde tak neprijemne, damy.
Mame stesti ze zijeme v Cesku, k potratum vstricne zemi a jsme za to vdecne, ze muzeme mit moznost volby. Kazdy takove stesti nema.
Zoufale zeny delaji zoufale veci.
Samozrejme prasky a prevence jsou nenahraditelne.
A jedine co muzememe hezky modroocce vysvetlit je, ze podomacku delany potrat je hazard se zivotem.
:kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.24 14:01

@adies konkrétně já mám pocit, že je jí to řečeno v podstatě opakovaně a rady dostala, myslím, že z různých úhlu pohledu, doporučení větších odborníků, psycholog, podpora, ale stále je to takový monolog. Ptala se i jinde, a jediné, co zřejmě potřebuje, je konkrétní rada na potrat. Nic proti, ale zatím nic jiného nechtěla. nebo někde něco čteš jinak? Pochopení já mám. Ale pokud se ta diskuse někam posouvá, jinak mám (i jako aktuálně těhotná) své meze, kam až mohu a chci radit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
29.6.24 14:06

@papousek.anebo
rozumim a souhlasim.

Rada kterou jsme vsechny daly byla nehazarduj se zivotem. A samozrejme prakticke rady tu nikdo davat nebude. Jen mi prislo, ze jsou tu damy celkem ostre a odsuzujici.

Taky jsem tehotna, ale diskuze me nepoburuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
29.6.24 14:20

Kdyby existovala spolehlivá a bezpečná metoda, jak si přivodit potrat, nejspíš by ženy neměly potřebu běhat kvůli interrupci k lékaři, nemyslíš?

Pokud hledáš konkrétní rady, pak budeš muset prostudovat písemnosti z dob, kdy byly potraty zakázané, případně ještě lékařství nebylo na takové úrovni, aby je vůbec bylo možné bezpečně provést. Třeba ve středověku se pila voda s olovem, z bylin se používaly odvary z poleje obecné, jalovce nebo pelyňku. Ve starověkém Řecku a Římě se „předepisovala“ konzumace bobřích varlat nebo odvaru z hasivky orličí smíchané s medem a vínem. Doporučuju si k tomu nicméně rovnou nastudovat i úmrtnost, protože tyhle „babské rady“ mnohdy připravily o život i ženu. U substancí většinou došlo k předávkování. O potratech vyvolávaných vsunutím ostrého předmětu do dělohy ani nemluvím, to snad dnes už nikoho nenapadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
29.6.24 14:49

@Rimonsiley tohle je hezky vycerpavajici vyklad. :palec: :palec: :palec: Nezavidenihodne casy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
29.6.24 14:51

Ale jo, tak spousta lidí zná nějaké ty babské rady, existují především rostlinné prostředky, jenže tam při překročení dávkování velmi snadno „potratíme“ i samotnou těhotnou.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
29.6.24 14:52

@Rimonsiley ale to víš, že napadne. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci.

• Citovat
  • Upravit
6296
29.6.24 14:57

A u vás není antikoncepce? Dnes jsou i šetrnější.
Jinak mi skoro přijde, že těhotná jsi. Mám známou, která si loni opatřila potratovou pilulku. Má manžela a nebylo to jeho. Doma v tichosti potratila. Já bych se toho teda bála, neveřím, že bych potrat utajila. Možná lepší, než ty pokusy se vším možným u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.24 15:14
@adies píše: Více

Tak já myslím, že hlavně nevíme konkrétní problém a můžeme odpovídat pouze obecně. Dovedu si představit situaci- mladá holka 14 let, někdo ji znásilní a ona nemá ani svého gyndaře, nebo je tento blbej, takže to nemůže řešit a policie a doktoři ji od začátku posílají někam a ona se až pak obrátí na skupinku zde, v době, kdy je už pozdě. Případně v Polsku probiha edukace mladých děvčat na fakt mizerné úrovni (což předpokládám…), ale teda potom jestli tohle je civilizovaná země… No…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
29.6.24 15:28

No, spíš jen takový rychlovýcuc, dějiny každodennosti jsou můj koníček :D ono je to celkem zajímavé téma, ale zároveň dost smutné. Některé ty bylinky opravdu fungují, ale „bezpečná“ dávka nemusí být účinná a ta vyšší zas může zabít i ženu. Jenže v těch dobách moc na výběr nebylo, mít nemanželské dítě ženu mnohdy odsoudilo k smrti tak jako tak (vyhnali ji z města a musela po žebrotě). A bylo jedno, jestli otěhotněla po znásilnění nebo ne. Vdané ženy zas třeba věděly, že další dítě už neuživí, ale antikoncepce taky nebyla.
Tak jen teď doufám, že nikdo nepoběží do lesa trhat jalovec :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
modroockkaa
29.6.24 20:13

jak kliste? :( po znásilnění jsou prej těhotenství nejpevnější

• Citovat
  • Upravit
78493
29.6.24 20:33

prosím tě, jestli chceš opravdu nějakou radu, tak napiš pravdu, o co ti jde - byla jsi znásilněná a jsi těhotná? žiješ v Polsku? kolik ti je let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
modroockkaa
29.6.24 21:43
@nikitice píše: Více

Ono to spustí vlastně menstruaci, že? Co o tom známá říkala?
U nás to moc sehnat nejdou. Nebo seženeš padělek… Znám holky, kterejm to těhotenství nezastavilo. Tak nevim jestli to může u silnýho těhotenství nefungovat??

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky