Snažení 3 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14396
29.8.12 15:24

@Baluš Pořád mi to nedá, jak velkou dávku a co jsi si píchala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
29.8.12 16:19

Baluš :mavam:
Capelu mám takové dilema ohledně imunologie, měla bych tam jit na ko 7-9tt, ale mě to přijde zbytečný, stejně ten Prednison beru a budu brát, tak bych se na to vyprdla, co myslís? Nechce se mi trmácet 100km do Prahy a ty ostatní markery jsemkoukala, ž mi abíraly i tady na hematologii kam si chci stejně skočit na kontrolní odběry…a tam bych měla jít kdy/jaky tt/?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
29.8.12 16:20

Jeste - minule jsm tam v těhu byla, vse bylo o. k. a stejně …vis jak to dopadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
29.8.12 16:27
@Capelucita píše:
@Baluš Pořád mi to nedá, jak velkou dávku a co jsi si píchala?

Vzala jsem si k tomu složku (stejně ji potřebuju na zítra) ;) Průběh stimulace: Menopur, po pár dnech se přidal Cetrotide, den nic, další den večer Ovitrelle, další den ráno v CARu kortikoidy Dexamed, další den odběr vajíček. Po odběru 3 dny antibiotika Azitromycin, po celou dobu přes ET do potvrzení nebo vyvrácení těhot. Utrogestan, Estrofem a Fragmin 2500= to je ten miniheparin. Hematolog říkal, že tenhle Fragmin je jeden z nejslabších, že to právě zřejmě bylo jen preventivní krytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
29.8.12 16:31
@eedi píše:
Capelu mám takové dilema ohledně imunologie, měla bych tam jit na ko 7-9tt, ale mě to přijde zbytečný, stejně ten Prednison beru a budu brát, tak bych se na to vyprdla, co myslís? Nechce se mi trmácet 100km do Prahy a ty ostatní markery jsemkoukala, ž mi abíraly i tady na hematologii kam si chci stejně skočit na kontrolní odběry…a tam bych měla jít kdy/jaky tt/?

Ahoj Eedi, já nikdy nebyla těhotná, takže k tomuhle jsem ještě nedošla. Ale mně napsala imunoložka, že Prednison (a to jen 1/2 dávku) mám brát příp. do 5tt, ale o žádné kontrole znovu u ní nic… Zeptala bych se na to ještě v CARu, co si o tom myslí oni, jestli považují nabrané výsledky za dostatečné. Můj selský rozum mi říká, že už bys tam jet nemusela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
30.8.12 08:52
@eedi píše:
Capelu mám takové dilema ohledně imunologie, měla bych tam jit na ko 7-9tt, ale mě to přijde zbytečný, stejně ten Prednison beru a budu brát, tak bych se na to vyprdla, co myslís? Nechce se mi trmácet 100km do Prahy a ty ostatní markery jsemkoukala, ž mi abíraly i tady na hematologii kam si chci stejně skočit na kontrolní odběry…a tam bych měla jít kdy/jaky tt/?

Já se tam teda chystám, dá-li pán Bůh. Já tam byla i minule, alergii na trofoblast jsem měla OK. Ale Jaržembovská mi stejně vysvětlila, že imunitní problémy ovlivňují těhu v jeho úplných počátcích a že to, co se mi stalo, je záležitost genetiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
30.8.12 09:04

Eedi: janak chápu, že se ti ta nechce, prožože prednison nám s největší pravděpodobností nechají. Taky řeknou, ať se objednáme už nevím v jakém týdnu. Já osobně si myslím, že bude důležitější až ta 2. kontrola, někdy kolem konce 3. měsíce.

Jinak já jsem už byla na krvi pro Trombocentrum, dneska jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá, co mi řeknou. Vzala jsem s sebou krev z UPMD (teda výsledky) a požádala je, že mám zmatek v tom, zda brát či nebrat anopyrin, protože o tom nic ve zprávě nebylo - ale oni prostě předpokládají, že když mi doporučili, ať nic nepodnikám, že se jejich radou budu řídit. Takže snad by už mohli mít výsledky i na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
30.8.12 09:07

@Baluš do kterého chodíš CARu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
30.8.12 09:11
@Capelucita píše:
@Baluš do kterého chodíš CARu?

V Plzni do Natalartu. Taky si všímám rozdílností center v republice… Ale stejně by vždycky měli medikaci ušít konkrétní pacientce na míru. Já čekám, že teď na 2IVF to třeba bude jinak (nejen díky výsledkům z genetiky a imuno).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
30.8.12 09:14

Aha, mě pořád vrtá hlavou ten minihepran. Ale je to zajímavé a v tvém případě bys asi potřebovala větší dávku. Kdy máš ten 2. pokus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
30.8.12 09:16

Dneska tam nesu výsledky gen. a imuno. Sama za sebe to vidím tak na říjen. Dám když tak odpo vědět, co mi řekli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
30.8.12 13:11
@Capelucita píše:
Aha, mě pořád vrtá hlavou ten minihepran. Ale je to zajímavé a v tvém případě bys asi potřebovala větší dávku. Kdy máš ten 2. pokus?

Capel, v CARu mi dneska řekl, že ta dávka Fragminu 2500 jed. je pro moji váhovou kategorii naprosto dostačující, takže to při 2IVF měnit nebudou, aby mi nehrozily zase nějaké krvácivé stavy… Tak nevím.

Co ostatní? Holky, jakou máte zkušenost s braním miniheparinů? Co vám k tomu kde říkali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
30.8.12 13:31

Já beru fraxík 0.3. Teď bežím na trombo, pak se ozvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
31.8.12 08:12

Holky, hlásím že Trombo OK, nechávají mi fraxík 0,3 - je dostačující a dostala sjem pochvalu, že už beru anopyrin, že hodnoty jsou hraniční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
31.8.12 08:15
@Capelucita píše:
Holky, hlásím že Trombo OK, nechávají mi fraxík 0,3 - je dostačující a dostala sjem pochvalu, že už beru anopyrin, že hodnoty jsou hraniční.

To je super! Ten anopyrin ti doporučili nebo jsi ho brala a bereš sama od sebe? Já se na něj včera ptala a prostě to u mě nevidí jako nutné. Přitom hematolog řekl, že to krytí u 1IVF bylo málo… :think: Ale do zprávy neuvedl, jakou dávku bych teda měla dostat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí