Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
A proč si neuděláš testík? Já měla // ještě před termínem MS. Doporučuji mamatest 10.
@Capelucita píše:
A proč si neuděláš testík? Já měla // ještě před termínem MS. Doporučuji mamatest 10.
Však jsem psala, že si ho udělám, jen ho musím jít koupit
A asi je nejlepší dělat test ráno, ne? Nebo u mamatestu klidně během dne?
Pokud už meškáš 4. ten, tak je to podle mě jedno. Ale po ránu je to nejlepší. Jestli teda nejsi jako já, která stejně v noci courá na WC.
Budu ti držet palce.
@eedi :
To jsou výborné zprávy, moc Ti to přeju! Teď už bude jenom dobře, to zlé už je určitě za Tebou. ![]()
Na nevolnost mně bohužel nepomohlo nic. Jen když jsem jedla suchou stravu častěji po menších dávkách, jak píše Capel, tak se to alespoň nezhoršovalo. Nejíst vůbec, je cesta do pekel, tak se snaž přinutit občas něco zobnout, i když to jde ztuha. Najdi si potraviny, které Ti nedělají zle a drž se jich. Zázvor mně chutnal, ale nepomohl. Ve formě lízátek jsem nezkoušela, předsava sladkého cucání mě moc nebrala. Po mátě jsem se dokonce poblinkala, lepší byla meduňka. Ale uvidíš sama, každá to má jinak. S hlavou bych vydržela, co to jde (metoda „hodně pít + spánek“) a až když to bude nesnesitelné, tak Paralen.
@Capelucita : O hemačce máš rozhodně větší páru než já, falešnou skromnost stranou.
Z příspěvku slunečnice nejsem schopná mnoho vyčíst, takže nevím.
A k tomu Tvému špinění - vím, že je to nepříjemné, ale obrň se. To, že pícháš ty hepariny, prostě větší krvácivost způsobuje, takže si myslím, že to není až tak znepokojující. Prostě to bude trvat dýl, než se nějaká ta „nahlodaná“ cévka zacelí. Důležité je, že prcek na UZ prosperuje. Všechno ostatní je nepodstatné. Kdy jdeš vlastně na kontrolu?
@Motýlice jdeme v pátek. Ale včera jsem byla na konzultaci na genetice a našli mi tam ještě nějaké další riziko. Ach jo. No co už, v pátek si nechám vzít krev a ať zkoumají. Letím na poradu ![]()
Eedi: ještě jsem četla, že je dobrý kromě meduňky i heřmánek.
@Capelucita : Hm, četla jsem Tvůj příspěvek na sousedním vlákně… mrkla jsem na to a moc mě to nepřesvědčilo. Osobně si myslím, že je to mnoho povyku pro nic. Když se v tom začneš takhle pitvat, tak zjistíš, že miminko může mít teoreticky spoustu různých genetických chorob a nikdo si nemůže být jistý. Ani ty, co propluly screeningy na 1* a je jim třeba 20. Jenže doktoři mají tendenci matky nad 35 strašit kdečím. Nechci Ti říkat, abys na ty testy nechodila, ale taky bych Ti nepřála projít si tou sérií stresů, co jsem zažila já. Něčím mě děsili soustavně od 13. do 21.tt, bylo z toho spousta slziček a bezesných nocí a ve výsledku jsem si stejně nedokázala představit, že bych se měla toho našeho malého štěstí vzdát…
@Motýlice možná to tak na AMH nevyznělo, ale já jsem to tam dala jako info pro ostatní holky, Rozhodla jsem se, že se tím nebudu stresovat, protože mi to stejně nepomůže. Pokouším se, aby mě tohle všechno moc nevykolejovalo, protože to stejně Edovi nepomůže. Vím, že občas plaším, když najdu fakt červené špinění, tak to se pak budím i v noci co 2 hodiny a pořádně zaberu, až když už je toaleťák čistý. (nasadila jsem si zase ascorutin, ať jsem víc v klidu) Teď jediné, co mě zajímá, na co se těším a z čeho mám stažený žaludek, je to, že se jdeme v pátek podívat na Edu. Jinak se mi v Gennetu líbilo, že mě necpala priori do plodovky. Ale všechno má svůj čas.
Jak je u Vás? A máš už nějak promyšleno, kdo se bude starat o Motýlka Emanuela, než příjdeš po práci domů?
Ahoj holky pokazde vas ctu, ale nemam co semka hodit. eendi vyborne u tebe ze to tak pokracuje moc blahopreji k srdicku.cape a tobe drzim palecky at je vse tak ja ma.no holky ja mam pekne rozhozenej cyklus po tym ivf. dneska jsem 34dc a zacala jsem teprve dneska malinko spinit, a pritom pred ivf mi to chodilo pravidelne po 28dnech.
Můžu se holky zeptat, na co se předepisuje u dlouhého protokolu ten Prednison, nic mi k tomu neřekli tak nevím, mám brát jak začnu stimulovat 0,5-0-1,ale vůbec nevím k čemu to slouží. Brali jste ho také??díky moc ![]()
@slunečnice81 Prednison je na potlačení buněčné imunity- v případech, kdy žena má protilátky proti vlastnímu vajíčku (nebo spíše zona pellucida- obal vajíčka) nebo spermiím (to se ale při IVF obejde vpichem spermie do vajíčka- ICSI). Já mám Prednison právě plánovaný na 2IVF od imunoložky.
@Baluš aha, děkuji, to jsem nevěděla…takže taková ochrana kdyby náhodou…
@slunečnice81 píše:
aha, děkuji, to jsem nevěděla…takže taková ochrana kdyby náhodou…
Přesně tak. Buď protilátky prokázané máš nebo je to pojistka. Ale stejně ti to měli všechno vysvětlit
Bere se pak jen omezenou dobu (já ho mám doporučený do 5.tt). Držím pěsti, ať je průběh stimulace bez problémů a dostatek zdravých vajíček ![]()
@Capelucita : Já vím Capelíčku, nemyslela jsem to tak, že vyšiluješ. Spíš naopak, chtěla jsem Tě povzbudit, že je důležité mimču věřit a být co nejvíc v pohodě. Ono by to šlo, ale doktoři nám to pořád kazí a psychicky nás rozhazují… ![]()
S tou plodovkou držím palce, aby Tvým dr. osvícený přístup vydržel i nadále. U mě se nejdřív všichni tvářili jakože ok ok, ale po tom 20.tt přitvrdili. Sice to nebylo kvůli věku, ale kvůli nálezům, takže je to úplně jiný případ, ale je lepší, když se člověk na určitý tlak zvnějšku připraví a má dopředu rozmyšleno, co vlastně chce. Rozhodování přímo v ordinaci není pro každého (pro mě teda zcela jistě ne).
Malého Motýlka bude zajišťovat babička. Už v tomto smyslu podnikáme příslušné kroky, což v praxi znamená akci Kulový blesk - přesídlení mých rodičů z Moravy do Prahy. Nebude to lehké, ale naši už se hrozně těší, takže snad budou všichni nakonec spokojení.