Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Capelucita : Oba mají v plánu si něco najít (zatím zkoumají terén). Táta normálně na 100% úvazek a mamča buď na částečný nebo z domova. Ona je účetní, takže si myslím, že nebude tak velký problém najít něco flexibilnějšího. Jediné, z čeho máme strach všichni, je věková bariéra. Lidi po padesátce na trhu práce zrovna moc nefrčí. Ale prostě věříme, že to dopadne dobře. Zapojíme všechny možné kanály, abychom je někam na těch pár let do důchodu upíchli. Výhodou je, že nebudou muset platit nájem + mamče dám za hlídání svůj rodičák, takže nebudou potřebovat na slušný život vydělávat majlant.
A omlouvám se ostatním za OT. Už s tím končím. ![]()
@Motýlice Je fakt, že je to OT, ale myslím si, že něco podobného pak řeší spousta holek. Takže zas tak mimo mísu nejsme. TeĎ tu snad Baluš rozjela těhu vlnu, tak hurá…
@Capelucita : Těhu vlna platí po celý tento rok, je přece rok Draka.
Někdo naskočí dříve, někdo později, ale veze se nás na této vlnce už dost a nepochybuju o tom, že se spousta holek ještě přidá (viď Slunečničko
). Myslím, že je důvod k optimismu. ![]()
@Motýlice ještě jsem se tě chtěla zeptat, zda chodíš někam cvičit nebo plavat. Já jsem byla minulý týden na té mé rahabilitaci a fyzioterapeuka byla zděšená, že se mi totálně rozjela pánevní oblast. Tak jsem dostala pár cviků, zatím mi to zabere tak 5-10 minut denně, ale prý budeme přidávat - měla bych se dostat na 15-30 minut denně. Vyhovuje mi cvičit doma, ale třeba chodit někam na míče, to by mě bavilo.
@Capelucita : Cvičit nechodím, občas si doma zacvičím tu dřívější sestavu z Mojžíšky a k tomu přidám pár věcí z kalanetiky na nohy a zadek. Přiznám se, že většinou mě k tomu namotivuje až počínající bolest zad.
Skupinové cvičení mě nikdy moc nebralo, takže o nějaké těhotenské programy jsem se ani nezajímala. Ne že bych si myslela, že je to k ničemu, ale nevyhovuje mi ten režim - že musím v určený den a hodinu někam dojít, i když třeba nejsem zrovna ve formě. Mám ve cvičení ráda větší volnost. Na bazén chodím, ale v prvním trimestru jsem se bála. Začala jsem plavat až později. Na fyzioterapii se chystám až po porodu. Dát se pak zase trochu dohromady a určitě budu potřebovat poradit se cvičením (co ano, co ne…co až později).
To jsem ani nevěděla, že je plodný rok
Zítra jdu na krev, tak doufám, že vše bude ok, mimčo je pevně zahryznutý a vydrží až do května
A rozhodně na sebe velmi ráda vezmu začátek nové plodné vlny, takže holky, ať je tu brzo plno nových // ![]()
Ahojky ![]()
Balus moc gratuluji ke //
Motylku mas skvele rodice, klobouk dolů…
Capelu ja jsem taky resila, ze bych chtela cvicit, ale nevolnosti mi to zatim nedovoluji a myslim že v prvním trim se to nema prehanet, tak si pockam na druhy a pak neco musim vymyslet, cholila jsem pred tim na jogu tak asi zase zacnu…
Holky nechci fnukat ale me je fakt tak zle, ze uz z toho i brecim…nic mi nepomaha a už mam i problémy do sebe neco dostat a vecer me strasne palí žáha, ale prej tabletky tipu Renii na to nepomahaji…takze si to proste musim odtrpet ![]()
@eedi prosím, netrp zbytečně, jsou tu diskuze, někomu ty rennie na to zabraly. Je víc možností, určitě bys našla něco, co by ti alespoň trochu mohlo pomoci. A na tvé gyndě neporadí? Nebo v CARu?
@eedi : Když bude fakt nejhůř, napíšou Ti na to na gyndě léky. Mně to doktorka i nabízela, ale to bylo už skoro ke konci problémů a tím, že jsem prakticky nezvracela, jen mi bylo děsně blbě, tak mi přišlo i blbé něco na to brát… ale rozumím Ti velmi. I s tím cvičením. V tomhle stavu udělat i hloupý kočičí hřbet = stezka odvahy.
Abych Tě něčím ve Tvém neutěšeném stavu taky potěšila, dovoluji si připomenout, že těhotenství, která jsou provázená výraznými nevolnostmi, jsou obvykle dobře prosperující a potratovost je v této skupině menší než u žen, které jsou prakticky bez příznaků. Není to samozřejmě žádné pravidlo, ale já osobně jsem se tím utěšovala (na všem je potřeba najít něco dobrého). Vždycky jsem si říkala, že o malém alespoň vím, že mě ještě neopustil a má se dobře (na rozdíl ode mě). Pomáhá i připomenout si, jak moc jsme po miminku a všem s ním spojeným toužily. A teď se budu i opakovat, ale musím to říct znovu. JEDNOU TO SKONČÍ a vpluješ do parádního období zvaného druhý trimestr. ![]()
Holky, tak jsem zase na nervy a vystrašená a strašně se bojím o Edu. Byla jsem u své alternativní medicíny a mám prý málo energie v děloze, což je špatně. Moje pragmatické já se tomu vysmálo, ale moje iracionální já, které se po letech neúspěšné snahy upnulo na cokoli, co by mohlo pomoci, je úplně hotové. A k tomu mi ani není na zvracení a blbě, abych používala Motýlčin indikátor těhotenství.
@Motýlice dekuji ti moooc za tvuj prispevek ani nevis jak mi zvedl naladu…
Uz jsem ti to urcite rikala, jsi skvela a ja miluji tve prispevky ![]()
Ja jsem samo za ty nevolnoati rada, ale nekdy se to fakt skoro neda
Ale vis jak bych tu knučela kdyby me bylo dobre ![]()
Dnes jsem si nechala koupit preci jen ty Renii a zkusim je…jako ja prave na to taky zadne leky brat nechci, porad si rikam ze to zas neni tak strasne abych nasazovala dalsi leky, ale ty Renii jsou pry jen doplnek a vubec nevadi…
Capelicku nestresuj, jako ja taky verim na alternativni medicinu, ale odud podsud, co se tyce reprodukce tak se mi osvedcilo verit lekarum a klasicke medicine…
@Capelucita : Hlavně zachovej klid! Alternativní medicínu bych opravdu brala v této chvíli hodně s rezervou. A s tím „indikátorem“ to není tak černobílé, snažila jsem se to do toho předchozího příspěvku vecpat, ale asi jsi teď ve stavu zděšení, kdy vidíš nebezpečí za každým rohem. Zrovna na IVF těhotenském vlákně máme holčinu, co neměla příznaky vůbec žádné a teď je v pohodě 4 týdny před porodem. Nedá se to brát doslova. Ach jo. Chtěla jsem jen povzbudit eedi, aby si na těch nevolnostech našla něco pozitivního a místo toho jsem pomohla rozložit Capelku. To jsem teda… ![]()
@eedi : Rennie jsou v těhotenství v pohodě, na nevolnost teda u mě měly nulový efekt (stejně tak Espumisan), ale od pálení žáhy pomůžou. Občas si teď zobnu, když mi malý tlačí na žaludek a v téhle fázi s Rennie naprostá spokojenost.
@Capelucita píše:
Holky, tak jsem zase na nervy a vystrašená a strašně se bojím o Edu. Byla jsem u své alternativní medicíny a mám prý málo energie v děloze, což je špatně. Moje pragmatické já se tomu vysmálo, ale moje iracionální já, které se po letech neúspěšné snahy upnulo na cokoli, co by mohlo pomoci, je úplně hotové. A k tomu mi ani není na zvracení a blbě, abych používala Motýlčin indikátor těhotenství.