Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jej, zase ty zkratky
UPMD ještě neznám,,, ale že by Ústav pro matku a dítě?
ANO, Ústav pro matku a dítě v Praze-Podolí. Pak je ještě ústav pro matku a dítě v Krči - a to je Kojeňák. Byli jsme tam v rámci kurzu pro adoptivní rodiče a dokonce jsme si tam i domluvili návštěvu miminek. I s mým
to úplně zamávalo. Dohodli jsme se, že když to s Edou dobře dopadně, tak jim dáme nějaký dar - těm ostatním miminkům.
Držím tobě i Edovi pěsti! ![]()
Téma adopce mi už taky prolítlo hlavou, ale zatím nejsem schopná nad tím víc přemýšlet… Takže obdiv!
A chtěla jsem se zeptat všech tady, jak to děláte, aby jste znovu a znovu měli naději a víru, že to tentokrát vyjde? Některé toho máte za sebou mnohem víc než já a otázka motivace a naladění se na pozitivní budoucnost je s každým měsícem (nebo spíš každou MS) těžší a těžší ![]()
@Baluš : Cokoli mezi 50-100 mg Anopyrinu denně bude fungovat.
@Motýlice píše:
@Baluš : Cokoli mezi 50-100 mg Anopyrinu denně bude fungovat.
Tak myslíš, že si ho mám sama koupit v lékárně a užívat? Zas nerada bych pak právě podpořila možnost vzniku krvácivých stavů…
@Capelucita píše:
ANO, Ústav pro matku a dítě v Praze-Podolí. Pak je ještě ústav pro matku a dítě v Krči - a to je Kojeňák. Byli jsme tam v rámci kurzu pro adoptivní rodiče a dokonce jsme si tam i domluvili návštěvu miminek. I s mýmto úplně zamávalo. Dohodli jsme se, že když to s Edou dobře dopadně, tak jim dáme nějaký dar - těm ostatním miminkům.
@Baluš : Jestli máš nějaké trombo problémy ve směru krvácivosti, tak určitě nic nenasazovat bez porady s mudr. Zdravému nebo trombofilnímu člověku to neuškodí.
@Motýlice píše:
@Baluš : Jestli máš nějaké trombo problémy ve směru krvácivosti, tak určitě nic nenasazovat bez porady s mudr. Zdravému nebo trombofilnímu člověku to neuškodí.
Problémy nemám a bez doporučení lékaře se mi do toho právě nechce. Hematolog mi nic preventivního nedoporučoval, mám jen mutaci MTHFR a zvýšené riziko trombofilie, což se podle něj akorát musí zohlednit v případech, kdy vznik trombů hrozí. Takže se budu považovat za zdravou a ředění provádět v souvislosti s IVF a v těhotenství (pokud to doporučí a bude to potřeba)
ASi bysme si tady musely porovnávat konkrétní výsledky vyšetření, aby jsme mohly porovnat i postup medikace. Holt to nemůžeme mít všechny jak přes kopírák ![]()
@Baluš nemůžeme a nejsme. Nedávno ani nedávali minihepariny a anopyrin dohromady. Buď jedno nebo druhé. Já s doktorama v podstatě konzultuju všechno a jsem ráda, že se nám konečně podařilo medikaci vychytat. Jsem dost citlivá, takže než jsem přišla na to, že jediné, co snesu je crinone (po utrogestanu jsem byla totálně mimo), že clexane ne, ale fraxiparin a pod., tak to zabralo docela dost času.
@eedi to jsi hodná. Byla, koukni do mého podpisu. Ve zprávě máme, že je gestační váček, máme 3 mm a srdeční akci. Jsme z toho s emkem (manželem) úplně dojatí.
Jee tak to mam radoooost, tiše gratuluji k
a v kolikatym jsi tt?
@eedi předsunuli mi termín MS s ohledem na OPU a vlastní oplodnění, takže jsem 5+6. A ty?
Ja jsem dnes 6+5tt a v pondeli když jsem byla na utz tak jsem byla 6+1tt tak to jsem na tom dost podobně, tak pevně doufám, že se budem predhánět v tom jak nam mimi rostouuuu
A jak ti je? Mě od utery nic moc, boli me zaludek a jsem šíleně unavená a do pusy se mi casto hrnou sliny ale ne ![]()