Snažení 3 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5043
19.8.12 19:22

@eedi : Listovka je v 1.trimu naprosto OK. Já ten olej zavedla až ve druhém trimestru (inspirace Femibionem). ;) Mám doma to IQ a Calibrum mami, ale ani jedno neberu pravidelně. Prostě si jednou za pár dnů něco uzobnu. Jinak se snažím brát maximum živin spíš ze stravy, s čímž nemám problém, jsem zvyklá jíst pestře a neodpírám se téměř nic. Ono to miminko si stejně vezme co potřebuje, i kdyby měla matka padnout na hubu. :lol:
Ten vitamin E je dobrý nejspíš proto, že se chová jako antioxidant, takže ten olej jakoby chrání proti znehodnocení. Ale že by byl vyloženě nutný, si nemyslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
19.8.12 20:22

@Motýlice i kdyby měla matka padnout na hubu.- to mě celkem pobavilo, ale vím že más pravdu, co by jsme pro ně neudělaly :P
Nevím jestli jsem ti to už říkala ale mám rááááda tve příspěvky, jsou pro mě krásně srozumitelné…takže zase děkuji za ně…
A co malej motýlek, kdy má vlastně vykouknout na svět? A co nejaky 3d,4d UTZ planujes, pro potěšení rodičůůů? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.12 20:32

Ahoj, zaváděli jsme dvě embryjka a jedno se nám rozdělilo…:-) už teď si dělají co chtějí:-D jsem v 9 týdnu uvidíme co vše bude, ale moc se módlim aby vše bylo v pořádku…je mi 26 let tak věřím svému „mladému“ organismu ;-) ze to zvládne…bojím se a těším…budem bojovat ze všech sil…děkuje za podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
19.8.12 20:56

@eedi Mě řekli, že mám jít na krev až 2 týdny po ET - a to i přes //. Ale jak jsem špinila, tak mi ji nabrali v pátek odpoledne (normálně bych šla až zítra), zítra bych tedy mohla vědět výsledek a taky mi řeknou, kdy mám jít na kontrolu. Jinak budď zablar ascorutin nebo se Eda už přestal zahnizďovat, ale špinění je slabší a slabší. Začalo to minulý týden v neděli, takže jsem ráda, že po týdnu to končí. A to jsem ráno podlehla svům pudům a tak jsem pak byla na nervy, co to s Edou udělá. :roll: Vzpomněla jsem si na šíšu, co říkala, že sex je dobrý na prokrvení. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
19.8.12 20:59

@Motýlice díky za odpověď. :) Taky čtu ráda tvoje moudra. :andel: Já teď beru Femibion, doporučili mi ho v Gennetu. Myslím, že je dobře, že je tam i béčko, protože na jaře jsem měla pořád afty, takže evidentně mi to béčko chybělo a po nasazení B-komplexu se to pak zlepšilo. Tak nechám ten rybí tuk až na později. Teď jediné co řeším, je vitamín A. Pěstuju na balkoně rajčata a co chvíli si dávám různé saláty. Takže teď řeším, aych se nepřeáčkovala. Co bys doporučila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
19.8.12 21:01

@kamillka2 no, to víš, děti. A lepší už to nebude. :lol: Jsi statečná holka a držím palce, ať to tvoje tělo všechno zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
20.8.12 08:03

@eedi Ty jo, ty máš vysoké hCG!!! A to mě to moje přišlo děsně moc. Mám 398. Koukala jsem tady do diskuze a minule jsem měla +/- ve stejný den 292, tak aby se nám tam Edik nějak nerozdvojil… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
20.8.12 08:16

Dobré ráno, holky. :mavam:
Jsem ráda, že mě čtete rády, však já vás taky!

@eedi : Malý Motýlek se má vykuklit na konci listopadu (oficiálně 27.11. - podle UZ). Žádný 3D ani 4D UZ neplánuji z důvodů, které už jsem naznačovala. Všechny kontroly jsou pro mě akorát stres a při mé smůle by zas vyplulo na povrch něco „nenormálního“ a zas bych měla zkažených pár týdnů, než bych to strávila. Takže už jen povinné kontroly. Jeden UZ mám zrovna ve středu, budeme prcka přeměřovat, jak roste. Tak jsem zvědavá, minule byl lehce nadměrný na svůj věk. ;)

@Capelucita : Jsem moc ráda, že špinění ustává. Určitě to bude dobré (říká Motýlek, který sám špinil 2 týdny a malý si toho ani nevšiml. ;) ) K tomu áčku - když nebudeš brát žádné vitamíny s jeho obsahem a budeš jíst pouze normální vyváženou stravu, tak se vůbec neboj. V rajčatech toho zas tolik není, to bys je musela jíst po kilech, mrkev jez taky s mírou a jatýrka (vnitřnosti) jen občas. Není důvod, abys tyto potraviny nejedla vůbec. Předávkovat se pouze stravou není tak lehké, jak by se mohlo zdát.

@kamillka2 : K těm trojkám přeju hodně sil a pochopitelně gratuluju. Sama nevím, co bych si s takovým trojitým nadělením počla. Ale jak píšeš, jsi ještě mladá a silná, tak to zvládneš. Dávej na sebe pozor.

Hezký den všem. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
20.8.12 08:53
@Motýlice píše:
Dobré ráno, holky. :mavam:
Jsem ráda, že mě čtete rády, však já vás taky!

@eedi : Malý Motýlek se má vykuklit na konci listopadu (oficiálně 27.11. - podle UZ). Žádný 3D ani 4D UZ neplánuji z důvodů, které už jsem naznačovala. Všechny kontroly jsou pro mě akorát stres a při mé smůle by zas vyplulo na povrch něco „nenormálního“ a zas bych měla zkažených pár týdnů, než bych to strávila. Takže už jen povinné kontroly. Jeden UZ mám zrovna ve středu, budeme prcka přeměřovat, jak roste. Tak jsem zvědavá, minule byl lehce nadměrný na svůj věk. ;)

@Capelucita : Jsem moc ráda, že špinění ustává. Určitě to bude dobré (říká Motýlek, který sám špinil 2 týdny a malý si toho ani nevšiml. ;) ) K tomu áčku - když nebudeš brát žádné vitamíny s jeho obsahem a budeš jíst pouze normální vyváženou stravu, tak se vůbec neboj. V rajčatech toho zas tolik není, to bys je musela jíst po kilech, mrkev jez taky s mírou a jatýrka (vnitřnosti) jen občas. Není důvod, abys tyto potraviny nejedla vůbec. Předávkovat se pouze stravou není tak lehké, jak by se mohlo zdát.

@kamillka2 : K těm trojkám přeju hodně sil a pochopitelně gratuluju. Sama nevím, co bych si s takovým trojitým nadělením počla. Ale jak píšeš, jsi ještě mladá a silná, tak to zvládneš. Dávej na sebe pozor.

Hezký den všem. :kytka:

Ahoj Motylice! Mohu na tebe mit prosim dotaz? Brala jsem obcas, ne uplne pravidelne Centrum
A-Z. Minulou stredu jsem zjistila, ze jsem tehotna a o vikendu uz jsem Centrum vysadila,
protoze tam je vitamin A. Tech par dni by snad nemelo vadit, co myslis? Ja jinak nejim moc veci, ktere by obsahovaly retinol (maslo, tucne syry, vnitrnosti…),betakaroten ano, ale ten by myslim nemel vadit. Moc dekuji za tvuj nazor!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
20.8.12 08:55
@Daisy73 píše:
Ahoj Motylice! Mohu na tebe mit prosim dotaz? Brala jsem obcas, ne uplne pravidelne Centrum
A-Z. Minulou stredu jsem zjistila, ze jsem tehotna a o vikendu uz jsem Centrum vysadila,
protoze tam je vitamin A. Tech par dni by snad nemelo vadit, co myslis? Ja jinak nejim moc veci, ktere by obsahovaly retinol (maslo, tucne syry, vnitrnosti…),betakaroten ano, ale ten by myslim nemel vadit. Moc dekuji za tvuj nazor!

Narazila jsi na zajímavou věc. Někde jsem ačetla, že betakaroten má vlastnost, že pokud tělo potřebuje, může si z něj vyrobit vitamín A. Ale pokud ne, tak vitamin A nevznikne. Je to info z internetu a tak tomu zase tak moc nevěřím. Nevíte, jak to je?

Daisy: gratulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
20.8.12 09:03
@Capelucita píše:
Narazila jsi na zajímavou věc. Někde jsem ačetla, že betakaroten má vlastnost, že pokud tělo potřebuje, může si z něj vyrobit vitamín A. Ale pokud ne, tak vitamin A nevznikne. Je to info z internetu a tak tomu zase tak moc nevěřím. Nevíte, jak to je?Daisy: gratulace.

Ja jsem vcera prave stravila odpoledne studovanim internetu ohledne vitaminu A. :) Doporucuje se vysadit veskere pripravky, ktere ho obsahuji a nejist moc jatra atd. Zelenina a ovoce by melo byt ok, protoze betakaroten je podstatne mene ucinny nez retinol a predavkovat se ze stravy by nemelo byt tak jednoduche. Vim ale, ze Motylice vzdy tyto veci vi a krasne je vysvetluje, tak se radeji ptam.:) v lekarne mi rano rekli, ze si vubec nemam delat starosti, at uz to neberu, ze to ale urcite nevadilo.:)

Capel, mic gratuluji ke krasnemu hcg!:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
20.8.12 09:07

@Daisy73 : Určitě nevadí. Odteď už prostě ber jen vitamíny pro těhule (nebo jen listovku) a jak říkám, se stravou bych si moc hlavinku nelámala, tolik toho do sebe nenarveš, aby to mělo škodlivý vliv. To bys musela vyloženě ulítávat na určitých potravinách. A mimochodem, moc gratuluju k početí! :kytka: Vlákno AMH je už na mě poslední dobou příliš dynamické, nestíhám ho dočítat… ale mám z Tebe každopádně velkou radost, tiše držím palce, ať vše zdárně pokračuje. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
20.8.12 09:09

@Motýlice Prý se někdo předávkoval Áčkem díky mrkvové šťávě. Ale asi ji musel vypít hektolitry. :) Díky za odborný komentář. :hug: A držím palce na kontrolu, ať tě zase nestresují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
20.8.12 09:19

@Capelucita : Máš pravdu, že beta-karoten se musí na vitamín A teprve naštěpit, takže není tak nebezpečný. Ale v zásadě pro něj platí stejná pravidla jako pro samotné áčko - určitě nebrat v pilulích žádný beta-karoten navíc, spokojit se s tím ze stravy. A ani v tomto směru to nepřehánět. V mrkvi je sice „jen“ beta-karoten, ale když bude někdo denně lisovat šťávu z půl kila mrkve (tj. dostane do sebe mnohem víc karotenu než by dostal schroupáním třeba jedné mrkve), tak se předávkovat může.

Celkově mám dojem, že člověk se tou stravou nemusí vůbec moc zabývat, pokud jí od všeho trochu a neživí se jednostranně. A to se netýká jen těhotných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
20.8.12 09:19
@Motýlice píše:
@Daisy73 : Určitě nevadí. Odteď už prostě ber jen vitamíny pro těhule (nebo jen listovku) a jak říkám, se stravou bych si moc hlavinku nelámala, tolik toho do sebe nenarveš, aby to mělo škodlivý vliv. To bys musela vyloženě ulítávat na určitých potravinách. A mimochodem, moc gratuluju k početí! :kytka: Vlákno AMH je už na mě poslední dobou příliš dynamické, nestíhám ho dočítat… ale mám z Tebe každopádně velkou radost, tiše držím palce, ať vše zdárně pokračuje. :mavam:

Motylice, moc dekuji!:) trochu jsem o vikendu plasila a vcera precetla asi sto stran materialu a doporuceni vsech moznych zdravotnickych organizaci.:) ale proste neni nad to, kdyz se clovek muze zeptat osobne. Tak jeste jednou diky!:) ja ti take preji hodne stesti a at uz je vse jen v poradku!:) je super, ze si ted tehotenstvi uzivas! Chodila jsem na amh vas cist uz v zime a na jare a
tak znam pribeh tvuj i Capel a po ocku vas sleduji a obema strasne drzim palce! Krasny den.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí