Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@hanka1120 Promiň, mě to, že neovuluješ, úplně vypadlo z hlavy. Ale stejně si mylsím, že IUI je v podstatě ztráta času. Ale zase soudím podle sebe, u nás jsme aboslvovali asi 4 a ani ťuk.
Cape i ja vim ze iui nema cenu, ja byla na iui jen jednou tedka by bylo vlastne druhy.nic jinyho tedka delat nemuzu, mrazacky nemame, ivf dalsi po sobe mit nemuzu. takze tedka iui pokud tam neco bude a pak si dam pauzu.
Mě loni pomohly lázně. Strašně jsem se tam hodila do klidu. Bylo to fakt super.
@Capelucita píše:
@siskaborova Ahoj Šíšo, to je asi oboustranné. Ale teď na tebe moc vzpomínám. V úterý sjem si byla pro výsledky u Madara a tak špatnou imunitu jsem nikdy neměla. Hrozný, hrozný, hrzoný. A poprvé špatné i na trofoblast. Takže Edouš je teď moje velká naděje. Nepoužili jsme ani ICSI, ani PICSI a tak jsme si sužili sex na Peryho misce. Jak žiješ ty?
@hanka1120 píše:
Cape i ja vim ze iui nema cenu, ja byla na iui jen jednou tedka by bylo vlastne druhy.nic jinyho tedka delat nemuzu, mrazacky nemame, ivf dalsi po sobe mit nemuzu. takze tedka iui pokud tam neco bude a pak si dam pauzu.
@siskaborova Prosim tě, testila jsem ve středu
a to jen díky tomu, že mě to imuno (byla jsem si pro výsledky v úterý) vykolejilo. V pondělí bych měla jít teprve na krev, to budu 14 dnů po ET. Imuno mám ze začátku července, v té době jsem začínala zase s prednisonem, po revizi jsem si dala pauzu od léků. Mě teď poprvé vyšla alergie na trofoblast, to jsem do teď měla v pořádku, jen alergii na spermouše. No, nebudu se tím víc stresovat, protože to fakt nepomůže. To je alespoň můj závazek. Prednison se bere i v těhotenství. Tobě ho nedali? Bere se obvykle v I. trimestru. Jinak gratulace k holčičce i k výborným výsledkům. Já jsem svým vlákůn obvykle věrná, ale AMH se za pár týdnů, kdy jsem nemohla z důvodů velkého vytížení, změnilo v jinou diskuzi s jinýma lidma, takže jsem ho opustila.
No, já z vlákna o ISCARu vím o holčině, co má po IUI dvojčata. ![]()
@Capelucita píše:
@siskaborova Prosim tě, testila jsem ve středua to jen díky tomu, že mě to imuno (byla jsem si pro výsledky v úterý) vykolejilo. V pondělí bych měla jít teprve na krev, to budu 14 dnů po ET. Imuno mám ze začátku července, v té době jsem začínala zase s prednisonem, po revizi jsem si dala pauzu od léků. Mě teď poprvé vyšla alergie na trofoblast, to jsem do teď měla v pořádku, jen alergii na spermouše. No, nebudu se tím víc stresovat, protože to fakt nepomůže. To je alespoň můj závazek. Prednison se bere i v těhotenství. Tobě ho nedali? Bere se obvykle v I. trimestru. Jinak gratulace k holčičce i k výborným výsledkům. Já jsem svým vlákůn obvykle věrná, ale AMH se za pár týdnů, kdy jsem nemohla z důvodů velkého vytížení, změnilo v jinou diskuzi s jinýma lidma, takže jsem ho opustila.
Všechny zdravím. S přítelem se taky již 3 roky snažíme, ale pořád nic. Mám za sebou hormonální profily, laparoskopii, léčba clostilbegytem i přes normálně probíhající ovulaci, prokázané jak na ultrazvuku tak z hodnot z krve, přítel spermiogram nadprůměrný, imunologii a genetika u obou v pořádku. Prostě jsme oba naprosto zdravý…Psychikou to asi taky nebude, protože při stavbě domu a při 3 zaměstnáních na otěhotnění ani moc nemám čas myslet. Vyšla mi pouze nižší hodnota AMH (0,99) což říkal doktor v CAR, že by nemělo mít vliv. Do IVF se nám zatím nechce a ani nás do něj doktor netlačí, přijde to jemu i nám zbytečné když jsme „zdravý“ abych do sebe cpala hormony. Nemáte taky některá tuto zkušenost a co byste mi doporučily?
@ls6 píše:
Všechny zdravím. S přítelem se taky již 3 roky snažíme, ale pořád nic. Mám za sebou hormonální profily, laparoskopii, léčba clostilbegytem i přes normálně probíhající ovulaci, prokázané jak na ultrazvuku tak z hodnot z krve, přítel spermiogram nadprůměrný, imunologii a genetika u obou v pořádku. Prostě jsme oba naprosto zdravý…Psychikou to asi taky nebude, protože při stavbě domu a při 3 zaměstnáních na otěhotnění ani moc nemám čas myslet. Vyšla mi pouze nižší hodnota AMH (0,99) což říkal doktor v CAR, že by nemělo mít vliv. Do IVF se nám zatím nechce a ani nás do něj doktor netlačí, přijde to jemu i nám zbytečné když jsme „zdravý“ abych do sebe cpala hormony. Nemáte taky některá tuto zkušenost a co byste mi doporučily?
Siska pokud bude folik nejaky tak to bude moje druhy iui, prvni nevysla byla jsem na ni v unoru, proto si moc sanci nedavam ze by mohla zrovna iui vyjit, ale to vis jsou chvile ze i doufam ze by to mohlo vyjit. u prvni iui jsem verila ze to vyjde a pak byla hodne zklamana, a ji jsem brecela. u ivf uz jsem byla s tym tak trosku klidnejsi kdyz jsem nasla na testu/ takze takle porad nak doufam ze to brzy vyjde.
Ahojky, já jsem na tom stějně, u nás akorát trochu pomalejší spermie, ale taky 3× IUI, za týden v pátek jdu na 4 pokus a pak IVF. Taky nevím čím to je, ale AMH 0,99 už je teda trošku snížená si myslím…možná tím by to mohlo být.
Jinak já jsem začla před 14dny cvičit i Mojžíšovu metodu, jsou to jednoduché cviky, chodím i k terapeutce a půjdu na mobilizaci a taky jsem byla na Dornove metodě(vrátí Ti vychýlené obratle a kostičky zpět),což může taky někdy dělat neplechu…věcí je tam fakt hodně…i překyselení organismu, chlamidie, infekce…uff…taky toho mám plnou hlavu a hledám a hledám, kde děláme chybu
@slunečnice81 píše:
Ahojky, já jsem na tom stějně, u nás akorát trochu pomalejší spermie, ale taky 3× IUI, za týden v pátek jdu na 4 pokus a pak IVF. Taky nevím čím to je, ale AMH 0,99 už je teda trošku snížená si myslím…možná tím by to mohlo být.
Jinak já jsem začla před 14dny cvičit i Mojžíšovu metodu, jsou to jednoduché cviky, chodím i k terapeutce a půjdu na mobilizaci a taky jsem byla na Dornove metodě(vrátí Ti vychýlené obratle a kostičky zpět),což může taky někdy dělat neplechu…věcí je tam fakt hodně…i překyselení organismu, chlamidie, infekce…uff…taky toho mám plnou hlavu a hledám a hledám, kde děláme chybu
Capeli, eedi… malý motýlek Emanuel se má nejspíš dobře, soudě podle toho, jak zdatně kope (nepoznala jsem krásnější pocit). Nového u nás nic a já tajně doufám, že už nic nového, co by stálo za záznam, do konce těhotenství nebude. Jsem „přetestovaná“ a už chci mít prostě klid, ne vyhledávat další a další vyšetření.
Už mi docházejí síly i do zdejších diskusí, občas někdo nevědomky tne do živého a mně je to pak líto a zase se myšlenkově vracím někam, kam už nechci. Takže tak. Ale jinak se mám výborně, když se nenípu v minulosti, ale hledím vstříc světlé budoucnosti, tak je mi báječně. Nemám teď žádné gyn-por problémy, takže v tomto směru je mi fajn, hrdě nosím své bříško a připadám si jako bohyně plodnosti (což hezky kontrastuje s mým psychickým stavem před otěhotněním). Moc se s manželem těšíme. Pa a držím vše, co mám. ![]()
@slunečnice81 píše: