Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kamillka2 píše:
AHOJ dlouho jsem tu nebyla ale 15.8. Jsem se dozvěděla že čekáme ♥♥♥ trojcatka
Kamilka: ty jo!!!
Agri: díky za tip.
Eedi: nic si z toho nedělej, já jsem dneska taky pěkně panikařila.
Šíša: díky za energii.
Holky, nějak se to uklidnilo. Zatím dobrý.
Díky, že na mě myslíte.
Kamilko, tak to je luxusní, a to ty 2 budou jednovaječná a to třetí samo???
Já tomu moc nerozumím, ale moc Ti to přeji a zároveň závidím…drž se kočko, je to krása ![]()
Holky, včera jsem si studovala tu knížku o jídíle (díky šíšo) a tam jsem se dočetla, že dvojčata jsou častá z převitamínování. Trochu mě to překvapilo. Nějak si neumím technicky představit, že mám 1 embyjko a ono se díky hodně vitamínu B v těle rozdělí na 2? Jsem fakt nevzdělaná… ![]()
Nic se nesmí přehánět…mě gynekolog řekl, když jsem mu tenkrát řekla, že se už snažíme o miminko, ať jím kyselinu listovou a jestli jím ovoce a zeleninu, ať do sebe nic jiného necpu…
Capel, nevím, co máš za knížku, ale ještě jsem to neslyšela
Je to spíš záležitost genetiky než jídla. Ty jednovaječné dvojčata určitě. A dvouvaječné
… Já zas četla nějakou studii, podle které je vyšší šance na dvojčata, pokud jíš hodně masa a mléka v zemích, kde se používá v chovu krav růstový hormon (na zvýšení produkce mléka). Ten nějak stimuluje naše ovaria k růstu folikulů.
Jinak kdo ví, co s naší reprodukcí dělají ty hormony a antibiotika, které se rvou do drůbeže… ![]()
@Capelucita píše:
Holky, včera jsem si studovala tu knížku o jídíle (díky šíšo) a tam jsem se dočetla, že dvojčata jsou častá z převitamínování. Trochu mě to překvapilo. Nějak si neumím technicky představit, že mám 1 embyjko a ono se díky hodně vitamínu B v těle rozdělí na 2? Jsem fakt nevzdělaná…
Šíša: tak na další knihu se těším, já jsem knihomol. ![]()
Holky, ráno jsem si dala další testík - a čárka sílí. ![]()
@Capelucita píše: Šíša: tak na další knihu se těším, já jsem knihomol.Holky, ráno jsem si dala další testík - a čárka sílí.
Ad rybí tuk. Osobně nehraju na kvantitu (stejně toho jím o hodně míň než je doporučená denní dávka, mám to spíš na přilepšenou), ale nedám dopustit na výrobky od PharmaNord. Dřív jsem zobala jejich listovku a momentálně mám doma Bioaktivní IQ, což je kombinace EPA a DHA z rybího tuku a gama linolenové kyseliny z brutnákového oleje. Vzhledem k mé postupující „těhotenské demenci“ si říkám, že je to užitečná bašta nejen pro mimčo, ale i pro maminku. ![]()
Jediné, co u rybího tuku řeším, je to, jestli jej při zpracování zbavují těžkých kovů (toto mám ověřeno u PharmaNord a u EPA z Walmarku - nechci tím vůbec říct, že jiné firmy to ošetřeno nemají, jen jsem jejich výrobky zatím „nepitvala“). Každopádně, pokud výrobce tuto informaci explicitně neuvádí, tak to beru tak, že je to i s tou rtutí a to bych si prostě nekoupila. To už si radši dám nějakou tu makrelu. ![]()
@Motýlice
No jo, jenže furt to jsou všecko jen potravní doplňky. To, že jde o vysoce čištěný rybí olej nebo že to je z ryb, které se speciálně pěstujou v křišťálově čistých vodách, to mají napsáno všude a nemusejí to nijak prokazovat studiemi ![]()
@Agrimonia : No právě že všude to napsáno nemají a pokud vidím rybí olej s podezřele nízkou cenou, tak první, co mě napadne je to, že není čištěný. Ale nikomu ten názor nevnucuju, já jen že mořské ryby jsou v dnešní době těžkými kovy opravdu naprané a těhotným se kvůli tomu nadměrná konzumace až tak moc nedoporučuje (ve srovnání s dřívějškem). A v tom oleji to máš vlastně koncentrované, tak si myslím, že je rozumné volit nějaké renomované výrobce, ne to kupovat někde v drogerii. Toť vše.
Ahoj holky ![]()
Motylku tak jsem koukala na ty dva produkty co jsi zminovala tak oba bych řekla super, akorát ten od Pharma Nord nemá vitamín E a někde jsem četla, že je duležity ho brát spolu s rybím tukem, tak nevim co je na tom pravdy…
Ja jsem se mho gynekologa ptala jestli mám ted užívat nějaké vitamíny /těhu/ a on mi řekl, že mi zatím v 1.trim.stačí ta kyselina listová/10mg/ co beru, tak jsem ráda, protože žaludek dostáva na zadek od tech léků co beru denne, ale uvažovala jsem taky alespon o tom rybím tuku…ale nevím zda ho brát už ted nebo až v 2.trim… ![]()
Capelu tak super, že čárka sílí, mám radost a kdy jdes na krev??? Ja byla 12.den po ET.