Snažení 3 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14396
17.8.12 12:58

Ahoj holky. Já jsem teď zase řešila špinění, takové to červené. Ale ráno jsem, po šoku na toaleťáku a přemýšlení, zda píchnout frxík… tak jsem si řekla, že Edoušovi musíme věřit a - při vzpomínce na Motýlka - jsem si vzala ascorutin. Zatím dobrý, držím. Nicméně jsem volala do Gennetu a hned mi dali termín na 2 hodinu k Brandejský, ať se na mě raději podívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
17.8.12 13:18

Motýlek: :hug: Ty jsi někde šíše radila kvalitní rybí tuk. Já jsem zjistila, že nejsem schopná jíst ryby tak často, jak by bylo třeba. Mohla bys sem dát znovu ten název toho rybího tuku?

Eedi: koukám, že hysterčíme obě dvě. :andel:

Jinak zajímavá diskuze, diky sluni a ag - sakra - úplně mi vypadlo jméno - takže lékárnice. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
17.8.12 16:14

@Agrimonia @slunečnice81 holky kdyz juknete do meho podpisu, tak tam uvidite z jakych hodnot se vyskrabal muj muz az k normospermiogramu, jak toho docilil je k nalezeni v diskuzi s prihodnym nazvem Spatny spermiogram;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
17.8.12 16:17
Hele o tom nevim, kazdopadne jsem si koupila jedno baleni kapsli s rybim tukem v DM drogerii;)
@Capelucita píše:
Motýlek: :hug: Ty jsi někde šíše radila kvalitní rybí tuk. Já jsem zjistila, že nejsem schopná jíst ryby tak často, jak by bylo třeba. Mohla bys sem dát znovu ten název toho rybího tuku?

Eedi: koukám, že hysterčíme obě dvě. :andel:

Jinak zajímavá diskuze, diky sluni a ag - sakra - úplně mi vypadlo jméno - takže lékárnice. :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
17.8.12 16:42

Šíšo a co jsou hodnoty pro normospermiogram?? Mě se zdá, že to nemáme tak špatné, ale každý mi řekne něco jiného :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
17.8.12 16:51

Vse je dostupne na netu;)krom toho my na vsech papirech s vysledky mame v zavorkach i ty hranice tech hodnot..nemate to tam taky?
tady jsem ti neco nasla:
Nově stanové normohodnoty (dříve platné údaje v závorkách)

Hodnota pH ≥ 7,2
Objem ejakulátu 1,5 ml (2 ml)
Koncentrace spermií ≥ 15 milionů (20 milionů.) spermíí na 1 mililitr
Celkový počet spermií ≥ 39 milionů (40 milionů) spermií
Pohyblivost ≥ 32 % progresvně pohyblivých spermií, ≥ 40 % pohyblivých spermií
Morfologie >4 % (30 %) normálích forem
Podíl živých spermií (Eosin-Test) ≥ 58 % (75 %)
Smíšená antiglobulinová reakce (MAR-test) < 50 % spermií s navázanými částicemi

Leukocyty < 1 milion na mililitr

Ejakulát
Množství spermatu obvykle nemá žádný významný vliv na plodnost. Rozhodujícím faktorem je množství spermií v tekutině.

pH
Normální pH je mírně zásadité, kyselá hodnota pH usmrcuje spermie.

Koncentrace spermií
Koncentrace spermií v ejakulátu se určuje pod mikroskopem ve čtvercích tzv. cytometru. Pak lze vypočítat celkovou koncentraci spermií v ejakulátu.

Pohyblivost (motilita)
Podle WHO je zatím motilita rozdělena do čtyř kategorií a až d:
a : rychle postupující = rychle se bohybující vpřed
b: pomalu postupující, pomalu se pohybující
c: nepostupující, jen lokální pohyblivost, plavec v kruhu
d: nepohybující se = žádný pohyb
Pohyblivost byla považována za normální, jestliže bylo buď více než 25% rychle progresivních spermií (kategorie A) nebo minimálně 50% pohybujících se spermií (kategorie a + b).
Toto rozdělení je dané novou klasifikací WHO, v níž jsou skupiny dopředu se pohybujících spermií sloučeny.

Morfologie
Tvar spermií je považován za velmi důležitý faktor pro posouzení plodnosti.
Spermie se skládá ze tří částí: hlavičky, střední části a bičíku. Hlavička spermie obsahuje genetickou informaci, na ní ležící čepička obsahuje enzymy, které usnadňují průnik do vajíčka. Ve střední části jsou buněčné organely (mitochondrie), které zajišťují spermii dostatek energie pro pohyb kupředu. Bičík vytváří pohyb.

Vitalita
Stanovení životaschopnosti (procento živých spermií) probíhá zabarvením mrtvých spermií pomocí barviva Eosin, které proniká přes buněčnou membránu do buňky. Buněčná membrána živých spermií je pro Eosin nepropustná.

Protilátky proti spermiím
Přítomnost protilátek proti spermiím v semenné tekutině může také ovlivnit plodnost. Tyto protilátky jsou namířeny proti spermiím s vazbou na autoimunitní reakci těla, jejich cílem je snížit pohyblivost spermií. Proto je ejakulát vyšetřován na tzv. smíšené antiglobulinové reakce (MAR) na protilátky proti spermiím.

Bílé krvinky (leukocyty)

Pokud sperma obsahuje velké množství bílých krvinek, může to být upozornění na existující infekci nebo zánět. Je-li v mililitru spermatu nalezeno více než jeden milion leukocytů, pak je to považováno za významné.

Speciální vyšetření
Vyšetření spermiogramu pomocí mikroskopů s velmi vysokým rozlišením (tzv. MSOME), nebo provedení vyšetření vazby spermií s kyselinou hyaluronovou pomocí Petriho misky (tzv. PICSI) jsou specializovaná vyšetření provedená v rámci reprodukční léčby, která umožňují lepší výběr nejvhodnější spermie k oplodnění. Je možné provést také další testy, které mohou posoudit genetickou integritu spermií (Halo-test, TUNEL-test, atd.) a odhalit tak kolik spermií je geneticky modifikovaných.

Informace o zkapalnění spermatu
Podle WHO se má normální sperma zkapalnit do deseti až 30 minut. Pokud zkapalnění trvá výrazně déle, vyvstává zde opět problém stížené plodnosti, protože spermie nemohou být dostatečně rychlé, aby se dostali na místo svého určení.

@slunečnice81 píše: Šíšo a co jsou hodnoty pro normospermiogram?? Mě se zdá, že to nemáme tak špatné, ale každý mi řekne něco jiného :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
17.8.12 17:01

Šíša mě předběhla, myslím, že náš CAR má stejná kritéria- podle nich je manžel úplně OK. Byly dvoje měřítka- ty starší bylo přísnější a asi před dvěma lety udělali nové normy, jak to s chlapama a jejich spermatem jde do kytek. Ty nové normy jsou benevolentnější (podle starých by dnes každý druhý chlap byl podprůměr).
Takže množství nad 15 mil v 1 ml, celkové množství v ejakulátu nad 39 ml, pohyblivost nad 40% v součtu nebo nad 32 progresivně pohyblivých.

Rybi tuk- za sebe říkám Maxicor! Záleží na celkovém množství kyselin (DHA a EPA). Maxicor je nejsilnější na trhu, ostatní jsou o dost slabší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
17.8.12 17:01

Capel, myslím na tebe :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
17.8.12 17:41
Je tak zaten tip na rybi tuk diky! a co jod, ten to taky ma? nebo to uz bych chtela moc?;)
jinac Capelicku taky jsem s Tebou a posilam Tvy smerem energii celeho 2in1;)
@Agrimonia píše: Šíša mě předběhla, myslím, že náš CAR má stejná kritéria- podle nich je manžel úplně OK. Byly dvoje měřítka- ty starší bylo přísnější a asi před dvěma lety udělali nové normy, jak to s chlapama a jejich spermatem jde do kytek. Ty nové normy jsou benevolentnější (podle starých by dnes každý druhý chlap byl podprůměr).
Takže množství nad 15 mil v 1 ml, celkové množství v ejakulátu nad 39 ml, pohyblivost nad 40% v součtu nebo nad 32 progresivně pohyblivých.Rybi tuk- za sebe říkám Maxicor! Záleží na celkovém množství kyselin (DHA a EPA). Maxicor je nejsilnější na trhu, ostatní jsou o dost slabší…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
17.8.12 19:58

To už bys chtěla moc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
17.8.12 20:18

Capelíčku tak jak jsi dopadla, vše o. k.?
Jinak hysterčím slušně…vždyt mě znás :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
17.8.12 20:19
Děuji moooc, ale ja se jeste nedokážu ani radovat až tak za 2měsíce…
@Agrimonia píše:
Jo a Eedi, blahopřeju!! :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.12 20:21

AHOJ dlouho jsem tu nebyla ale 15.8. Jsem se dozvěděla že čekáme ♥♥♥ trojcatka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
17.8.12 20:24

Ahoj kamilko :mavam:
tak to je mazec :srdce: :srdce: :srdce: to byl asi sok, co? Ale co, hlavně aby jste byli zdraví… a vy jste zaváděli 2 embryjka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.12 20:28

Zavádění jsme dvě a jedno se nám rozdělilo..budem bojovat za zdravice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat