Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Motýlice no prave nad tim zda zavedst nebo ne taky premyslím, ja se v sobotu dozvím na kolika pujde udělat to PGD a vetsinou to na vsech nejde, protože dostatecne nevyhečují což není vada akorát proste neudelaji biopsii tudiž PGD, ale ja se proste u nevysetrenyho bojím potratu a vlastne PGD bylo jedním z hlavních důvodu proč Brno Helios, to vís že mě to láká a už bych chtěla, ale musim zapojit rozum a potlačit pudy, což jde někdy těžko… a v Heliosu maji u Ketů větší uspěnost, protože mají nějaky strasně kvalitní mražení, moc tomu nerozumám, ale má nás uplně perfektní mladá embryoložka která vse ochotně vysvětluje, takže jsem se rohodla jí věřit a asi se v sobotu rozhodnu spontáně a taky podle počtu mimisků…
Motylku a co ty co je nového? na nějakém vlakně jsem četla o trápení se
mimiska, tak jak to vypada…jestli nebudes chti´t odpovídat, tak se nezlob že se ptám…
Jinak já jsem také přemýšlela o PDG, ale s tou úrodou vajíček, kteru produkuju, je to prý v celku o ničem. No, uvidíme, jak to teĎ půjde dál.
@eedi : Jasně, chápu, že se bojíš. Na druhou stranu - pokud na některých embryích nepůjde udělat to PGD, tak je přece ze strachu nezahodíš, nebo jo?
Je fajn, že máš v Heliosu dobrou embryoložku, myslím, že na tom hodně záleží. Přece jen je to člověk, který může hodně pomoct a taky hodně zkazit, když na to nemá… V GESTu jsou dvě a musím říct, že jsem věřila jen jedné z nich.
Ohledně našeho malého
… má určitou vývojovou anomálii na horní duté žíle, ale v Motole mi potvrdili, že to nebrání normální srdeční funkci, tak jim věřím a na amniocentézu jsem nakonec nešla, i když mi to genetička doporučovala. Bylo to těžké rozhodnutí, ale je to za námi. Manžel mě v kritické chvíli hodně podržel, byl úžasný. Moc se na našeho malého těšíme. Nevím, do jaké míry jsi mě dočítala na jiných vláknech, tak ještě prozradím, že podle UZ čekáme chlapečka. ![]()
Motylku nezahodim je určite, chtela jsem je zamrazit a transferovat az pokud by už nebyly ty vysetřené, ale jeste uvidíme co na prinese 5ty den kultivace…
Jééé chlapečka, tak to je krásny, už jsi za půlkou tak to doufám rychle utece a budes mit svuj vybojovany vonavy uzlícek u sebe, to bude uleva vid…na tohle se narame těším…veřím že tvuj klouček to zvládne…A je strasne dobre ze jste na to s manželem dva, to je vic jak půlka uspechu… tak mooc preji at vas
nezlobí a je vse o. k… ja když kolikrát vidim co ti doktoři dokázou......jsou to borci
@eedi : Moc děkuji. Já mu taky věřím, že si to vybojuje, teď ve druhé půlce už se to zdá reálné. Už přežil hematom, několik cest na Moravu po drncavé D1, dovolenou v Řecku i moje pracovní nasazení. Tak si říkám, že tenhle klouček prostě musí mít tuhý kořínek.
A rozhodně máš pravdu, že porod bude velká úleva, i když je mi jasné, že tím to taky nekončí a začne se psát jen další kapitola nových strachů. ![]()
@Capelucita :
Motýlek tedy původně doufal spíš v Makovou Panenku, ale velmi rychle se s tou změnou vyrovnal.
Hlavně aby byl OK.
@Motýlice Motýlku, bude to kluk jako malovaný. Jak ten z pohádky. ![]()
Jinak dneska OPU v Gennetu. Musím říci, že na mě Gennet působí jako děsně administrativně založený CAR. Než jsme se přes všechny papíry dostali k tomu, že jsem šla na lůžkové oddělení, tak jsem tam strávila skoro hodinu. Přinesli jsme vzorek z domova a byli jsme zvyklí, že máme jít ihned na sesternu odevzdat ho. Tady - než jsme prošli recepcí, tak uběhla čtvrt hodina a vzorek dorazil do laborky v podstatě po hodině od odběru - a to jsme dorazili na Letnou cca půl hoďku po odběru. Nechala jsem si udělat přirozené oplodnění, tak jsem zvědavá.
@eedi Koukám, zítřek je pro nás obě důležitý. Ty se dozvíš kolik - a já taky ![]()
Ahojky,
tak mam dnes ve 12.hod po ET jedne blastocyty vysetrenou PGD FISH a k tomu dva sice nevysetrene, ale pry luxusni mrazacky…
Holky jaky doporučujete rezim po ET? Co jste delaly a nedelaly vy?
@eedi : eedi, super, budu na Tebe intenzivně myslet, aby to tentokrát vyšlo! Režim po ET vcelku normální. Zbytečně se nenamáhej a dělej, co je Ti příjemné. Vyhni se přehřívání těla (slunění, sauna atd.) a intenzivní sportovní aktivitě. Jinak za sebe říkám, že jsem se nijak zvlášť neomezovala. První den po ET jsem polehávala, posedávala, ale pak běžný režim s tím, že jsem nic nehrotila. On ten režim zas takový vliv nemá… a zvlášť, když jsi už více dní po OPU, to už je zklidněné i hormonálně napružené tělo. Mě po OPU ještě pobolívalo břicho a tnrasfer byl hned za dva dny, takže mě to samo trochu limitovalo, ale po KETech, když mi nic nebylo a cítila jsem se dobře, tak jsem neměla potřebu odpočívat.
Děkuji moc… ![]()
Tak nejak jak pises to mam v planu, dnes a zitra polehávat a pak takovy volnějsi normální rezim.....budu se modlit aby to klaplo, ale stejne myslim že se zklidním tak ve 14.tydnu ![]()