Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Motýlku, je fakt, že do cvičení se dokopávám už delší dobu a výsledky to dává. Moje švagrová (taky farmaceutka, to je prostě diagnóza
) se snažila 3 roky a když začala cvičit jógu, tak otěhotněla! Je pravda, že mám nějaké vyhřezlé plotny v bederce a cvičení mám nařízeno i neurologem. Zkusím se domluvit na nějaké přijatelné verzi pro sebe, podobně jako ty, to by mi sedlo ![]()
Aha, super, děkuj za vysvětlení, zkusím se optat svého dr v CAR, ale asi mě vypere, že?
no nevadí…S Mojžíšovou začínám za týden, byla jsem jen na prvním pohovoru a ta paní co to provádí mi bude dělat i mobilizace, prostě všechno…takže už nemusím nikam jinam chodit…super.
@slunečnice81 Hlavně je třeba mít fakt dobrou terapeutku. Ta moje mě vždycky jen sprdla, že necvičím a moje námitky, že mě bolí záda nebrala v potaz. Tak jsem si blokla záda mezi lopatkama. A to jem byla nadšená, že byla „vyučená“ přímo od Mojžíšové a dělala předtím v Podolí.
@Capelucita : Capel, kolikátý den po ET teď jsi? Už víš, kdy budeš testovat? Já jen abych věděla, kdy mám držet palec a vysílat pozitivní vibrace. ![]()
Ahoj holky motolice tak mne nechali stimulovat i stou cystou, pry ju v den opu odsaji. v pondeli mam ultrazvuk tak uvidime
@hanka1120 : Tak to je fajn, že to nebudou odkládat. Držím palce, aby stimulace probíhala hladce a těším se na dobré zprávy z UZ. ![]()
@Motýlice testovala jsem v sobotu i dneska. Ani duch, natož 2 čárky. Vysazuji crinone a…
Cape i mne je to lito. jinak holky ja vcera byla v caru zjisla mi davky fostimonu z 225j na 300j a ultrazvuk nic moc pry hrozne pomalu vajecniky pracuji, nejaky folici tam jsou ale malinci, mam strach aby vubec neco bylo, dneska jsem 8dc a porad spinim pry je to po tech hormonech.ve ctvrtek jdu na kontrolu. a jinak vcera jsem mela v brise pekne tlaky.
@hanka1120 Koukám, že nejsem jediná, co má trable se zvládáním stimulace.
@Motýlice jak ti dopadly ty testy?
Cape to rozhodne nejsi, bud mam tlaky v brise nebo mne pro zmnenu boli, a vcera mi bylo i na zvraceni dneska uz mi je lepe ale bricho mne boli trosku. vcera jsem to rikala v car i doktorce a ona mi na to odpovedela ze je to po stimulce a ze to musim vydrzet, ze to je je svinstvo ze oni to vyjou ale ze jinak vajicka neumeji z tebe dostat.jo a nejvetsi problem je u mne tekutina vubec to do mne nejak nejde.
@Capelucita : Capelíku, nic moc. Nějaké riziko tam visí. Asi ne dramaticky velké, ale přece jen zvýšené. S manželem jsme si řekli, že AMC nechceme, ale fakt je, že posledních pár dnů jsem z toho všeho dost na sračky a pořád myslím na to, co když bude dítko postižené. Byla jsem na druhém genetickém UZ v Profemě jako samoplátce. Nic zjevného kromě toho srdce, ale stejně. I když je to nezávažná anomálie, se kterou se dá normálně žít, je to zase marker, který může (nemusí) být spojený s chromozomální vadou. Fakt nevím. Zítra to jdu ještě všechno naposledy probrat na genetiku. Ono už je stejně asi na plodovku pozdě, i kdybych si to rozmyslela, ale třeba mě doktorka uklidní. Uvidíme. ![]()
@Motýlice ty jo, to je děsný. Všechny se těšíme na //, na srdíčko (no já se dál než na těšení na něj nedostala) a ty máš ty nervy pořád. Ach jo. Drž se. ![]()
@Agrimonia píše:
Ahoj! Jé, díky za radu, já věděla, koho se zeptat!
No popravdě, já žádný velký problém nemám a ovuluju úplně normálně!! Ten Clost cpal do mě můj gyndař a zbytečně. Ani mi předtím neudělal folikulometrii a HP, no comment. Rozloučili jsme se. V CAR mi udělali hned HP, 2 cykly po sobě folikulometrii (vše v poho, sliznice super). Základní imuno- všecky protilátky zvýšené, ale ještě v normě (antispermie 54, norma je 55). Mám i autoimun. thyreoitis. Nechtěli mi dát z imunosupresiv nic, aktivně jsem si nasadila Medrol. Laparka úplně na jedničku, tak hezký nález prý dlouho neviděli. Spermio OK- mám doma samečka. První IUI nedopadlo, ničím jsem nestimulovala, byl jeden pěkný folikul a Pregnyl. Kvůli změně zákona už do IUI asi nepůjdu, protože mi nedovolí ho v mém CAR zaplatit a plýtvat tím pokusy IVF nechci. Tak přemýšlím - buď zkusit IUI za hotové jinde a třeba právě se stimulací Tamoxifenem (kolik mg? 10mg?), abych zvýšila šanci nebo jít do IVF (VZP je debilní, že mě k tomu donutila svým výkladem zákona, já bych tam pár IUI za sebou klidně nalupala). Jaký protokol bys mi kdyžtak doporučila, jsi se Šíšou taková hodně zběhlá, já jsem v tom začátečník
. A ještě dotaz. Po IUI jsem zkoušela 8.den test (blbka no), byl pozitivní- slabě, ale žádný duch, jasná čárka. Bylo to 10. den po Pregnylu. Za dalších pár dní byl test bílý. Je možné, že se Pregnyl drží v těle tak dlouho??? 5 tis. jednotek. Dost mě to překvapilo, čekala bych ho max. týden. Moc díky za rady.
@Capelucita píše:
@slunečnice81 Hlavně je třeba mít fakt dobrou terapeutku. Ta moje mě vždycky jen sprdla, že necvičím a moje námitky, že mě bolí záda nebrala v potaz. Tak jsem si blokla záda mezi lopatkama. A to jem byla nadšená, že byla „vyučená“ přímo od Mojžíšové a dělala předtím v Podolí.