Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, tak jim mám oplodnění 12 a na dvě se čeká,, dvě zanikly
U mě nakonec vyhrálo Podolí. Registraci si za mě odtrpěl manžel. Pak vám poreferuju. Ale nějak si čím dál víc myslím, že až to přijde, tak mi bude úúúplně šumák, kde rodím. ![]()
A Capelíčku, super zpráva s tím Tvým FSH! Držím palce, aby to bylo dobré znamení, že příští stimulace bude na 1*. ![]()
@Capelucita píše:
Motýlku a Šíšo, kde nakonec rodíte? Teď jsem slyšela, že „moje“ Jaržembovská chodí rodit do Apolináře.
Příspěvek upraven 04.07.12 v 16:32
U mě žádná změna proti netěhotnému stavu. Teplo snáším obecně líp než zimu a když je venku 35, tak se venku moc nerousám, abych se neužehla. Ale v zásadě mi vedro nijak zvlášť neva.
@eedi píše:
Těhulky, šíšo a motýlku jak vám je v těchto vedrech??? Já těhu nejsem a umírááááám![]()
![]()
@Motýlice no tim, ze mi bude vsechno fuk v ty posledni chvili jsem si prave taky jista, proto je dulezity kde budu, abych si tenhle pocit mohla s lehkym srdcem dovolit a pak nebyla vyjevena, co mi vsechno zvladli pichnout a nastrihnout nebo dokonce umrtvit a odoperovat:))..nakonec se prihlasim ofiko k Apolinari, maji rezervaci online a mam tam 3 znamy z toho 2 jsou porodnici a treti vrchni sestra, ktery celej spital rika andel straznej, taky ten predporodni kurz si strihnu tam, chci se naucit dychat, mam obavu, ze zatim umim jen tlacit do hlavy a dolu vubec, coz se ted vymstilo kamosce prave ve Vrchlabi..nebyla schopna to prehodit. Jinak celkove je mi to relativne fuk, kde z tech variant budu rodit: TP mi vychazi 3/1..takze tusim, ze tak jako tak to bude masakr tou dobou.
Holky drzim vam vsem moc palecky!
Vedra snasim asi jako kazdy..nic moc..nejhorsi jsou dusna..ale zatim nemusim podavat zadne vykony, kdyz ucitim, ze se mi chce spinkat, tak jdu a spim treba 2hodiny pres den, takze pohoda, pristi tyden se mi vetsina klijosu vrati z dovci, tak to zacne. Ale tady v Praze mi vedra ani neprijdou, je akorat furt desna pradelna..kdyby svitilo slunicko a nebylo dusno, tak jsem nalozena v bazenu a je mi blaze..
Ahoj holky nevite nektera jaka by mela byt sliznice tesne pred menstruaci? ja brala injkce decapeptyl od 21dc tedka uz je v dva nepicham musela jsem je vysadit z duvodu aby prej dosla menstruace, dneska jsem 33dc a menstruace nikde, a nevypada ze by mela dojit.jo a mam cystu 38×29mm .mam stoho hlavu jak meloun to jsou zase nervy. obavam se ze pokud cysta nezmizi tak nebudu moct zacim stimulovat, cysta by asi pri ivf vadila ze?
Ahoj holky, tak jsem včera musela do nemocnice, nafouklo se mi břicho a měla jsem ho jak vzducholoď, naštěstí mám jen mírnou formu hyperstimulačního s. tak piju snad už 6 litrů vody a maso už mi leze ušima…
ale jedna malá pozitivní zprávička je ta…(říkám to potichoučku, abych to nezakřikla), že mám vysokou sliznici, tak prej by o mohlo vyjít…:-) všem držím pěstičky… @hanka1120 : já jich po stymulaci měla docela dost a k transferu došlo…držím pěsti…
@hanka1120 : Bohužel nevím, kde je hranice, ale když jsem po IUI měla jednou sliznici jen 4 mm, tak jsem z toho neodmenstruovala. Cysty, obávám se, při stimulaci vadí. Myslím, že proto dělají ten UZ 1.-2.DC, aby se ujistili, že tam žádná není. Dost možná Ti ta cysta může držet i MS, protože může produkovat nějaké hormony. Doktoři Ti určitě poradí, co s tím, já nemám s cystami žádnou osobní zkušenost.
@kamillka2 : Držím palce! Hyperstimulák nezávidím, mně se to naštěstí vyhlo. Ale mírnou formu určitě zvládneš. Ber to tak, že hyperstimulák lehce zvyšuje šanci na otěhotnění. ![]()
Motolice i presto dekuji, ja na ty cysty hrozne trpim, asi to je jeste po clostiku. v kvetnu jsem mela taky cystu a praskla sama 14dc, tak se opet modlim aby praskla.byla jsem v caru v patek a rekli mne ze nejpozdeji by mela menstruace do 3dnu dojit a kdyby nedosla mam zase dojit ve stredu. takze pockam a uvidime.
Ahoj maminky.
Jmenuji se Michaela a je mi 24 let. S manželem se už skoro 2 roky snažíme o naše první miminko. Vůbec se nám nedaří. Manžel byl na testech spermií a tam mu řekli, že má málo zdravých spermií. Mne nevyštřovali protože mám z předchozího manželství jedno dítě. Doktoři nám doporučuli abychom se snažili ještě klasickou cestou a vyzkoušeli různé metody o početí. Vyzkoušeli jsme i Kyselinu listovou, dávám si nohy narohu po sexu, snažím si měřit i teplotu (to se mi ale nedaří protože se v tom nevyznám) a už nevíme co ještě zkusit. Doktoři říkaly že pokud by to nešlo, šli bychom na IVF ale to se nám moc nelíbí a hlavně na to nemáme peníze. Bojím se toho…
Mohli byste nám prosím poradit co máme ještě zkusit anebo co děláme špatně??? Už jsme z toho i dost smutní a chceme tento měsíc jít do toho naplno… Prosím…
Děkujeme
@kamillka2 : Protože máš v době hodně hormonů, které otěhotnění podporují. Nepřímo je to vlastně totéž, jako když Ti dr. řekl, že máš moc pěknou sliznici - akorát na zahnízdění. Za to můžou právě ty hormony - estrogen a progesteron. A Ty se teď rozhodně nemusíš bát, že by jich bylo v těle málo.
@hanka1120 : Držím palce, aby to prasklo samo. Jestli už se to stalo i v minulosti, tak je slušná šance, že se to zopakuje a žádné komplikace nebudou. ![]()
@MiškaaJirka : Asi Tě moc nepotěším, ale pokud je na vině špatný spermiogram (SPG), tak moc možností nemáte. Můžete to samozřejmě zkoušet a čekat na zázrak (i ty se občas dějí), ale spíš bych se snažila tomu trochu pomoct - s přihlédnutím k tomu, jak dlouho se už bezvýsledně snažíte. Pokud není SPG úplně tragický, můžete zkusit inseminace (IUI), ty nejsou finančně náročné a pomůžou spermiím dostat se blíže k cíli. Navíc Ti před IUI budou monitorovat zrání vajíčka ultrazvukem, takže budete vědět, kdy je ten správný čas (podpořit to v té době můžete i domácím snažením). Až v případě, že by toto nepomohlo bych zvažovala IVF. Každopádně se vyplatí navštívit napřed CAR. Vyšetří vás určitě oba (je fajn, že máš už jedno dítě, ale situace v těle se může v čase měnit, takže je žádoucí to proklepnout). Držím palce. ![]()
PS: Abych Tě povzbudila, na jiném vlákně, kde se pohybuju, jedna holčina zrovna otěhotněla po IUI a SPG měli tak tragický, že jim nedávali vůbec šanci. Zkoušeli to mezi IVF, jen tak, aby neztráceli čas. Ale opravdu bych to už nenechávala na přírodě a obrátila se na odborníky.
@Motýlice : Děkuji za názor. Oni právě vyšetřili jen manžela a mne řekli že mne vyšetřovat nebudou protože už jedno dítě mám. Tento měsíc chceme skusit jako poslední šanci žebychom to skusili domácím snažením a pokud to ani po měsíci nepůjde, asi se obrátíme na Kliniku a zkusíme jinou cestu. Děkuji
Ahoj cape? jak se mas a co mas v planu ty? bude u tebe nativ?
Ahoj holky,
v téhle diskuzi jsem ještě nebyla, ale nakukovala často. Dńeska jsem se dozvěděla z krevních testů, že náš třetí pokus IVF ( druhý s transferem ) zase nevyšel. ![]()