Snažení 3 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5043
8.6.12 14:42

@hanka1120 : Přidala bych se názorově k Šišce s tou laparkou… Stála jsem před podobným rozhodnutím - laparka bylo to první, co mi v CAR doporučili a já jsem si říkala, že asi upadli, když jako metodu první volby volí rozkuchání břicha. Ať si kdo chce co chce říká, je to operace (byť malá) a má také svá rizika. Navíc jsem nebyla přesvědčená, že by mi to pomohlo. A jelikož jsi do jisté míry podobný případ jako já (moje vaječníky jsou echt líné, spontánní ovulace je pro mě něco jako sci-fi), nedoporučila bych ji ani Tobě. Myslím, že procedury „šťourání“ do vaječníků mají (možná!) smysl u jiných diagnóz, ale že by Tě to rozovulovalo, to si nemyslím. U mě IVF zafungovalo a věřím, že u Tebe to bude podobné. AMH si dovyšetřit nechej, je dobré vědět, na čem jsi. A to ft4 bych si taky pohlídala, otěhotnět při IVF s tím samozřejmě můžeš, ale pro vývoj miminka není dobré mít tenhle hormon na hraně. Myslím, že substituce Euthyroxem je v tomto případě namístě. Prober to ještě jednou s gyndr nebo s endokrinologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
8.6.12 14:51

eedi,Capel: Ahoj, jsem zpět. :mavam:
Dovča super, odpočinek byl. Mimčo nezlobilo a skoro mi ani nebylo blbě! Jen teď po návratu to na mě hned zase padlo. Ráno jsem šla na odběry na triply a nějak je mi ouvej z nejasné budoucnosti. Nejdřív jsem se těšila, že se ve druhém trimestru konečně uklidním a ono houby. Amniocentéza stále visí ve vzduchu a já dumám na vývojovými vadami, genetikou a případným potratem po 20.tt (dočetla jsem se, že takhle pozdě už se musí dítě porodit… 8o ). A v téhle situaci bych to měla oznámit v práci… Nejraději bych to odložila, ale on si toho malinkého, ale přece jen bříška, brzo nějaký koumes všimne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
8.6.12 15:20
viteej!po tvem doporuceni balim kufry a 19/6 frcime nach ocean;))
@Motýlice píše:
eedi,Capel: Ahoj, jsem zpět. :mavam:
Dovča super, odpočinek byl. Mimčo nezlobilo a skoro mi ani nebylo blbě! Jen teď po návratu to na mě hned zase padlo. Ráno jsem šla na odběry na triply a nějak je mi ouvej z nejasné budoucnosti. Nejdřív jsem se těšila, že se ve druhém trimestru konečně uklidním a ono houby. Amniocentéza stále visí ve vzduchu a já dumám na vývojovými vadami, genetikou a případným potratem po 20.tt (dočetla jsem se, že takhle pozdě už se musí dítě porodit… 8o ). A v téhle situaci bych to měla oznámit v práci… Nejraději bych to odložila, ale on si toho malinkého, ale přece jen bříška, brzo nějaký koumes všimne…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
8.6.12 15:21

motylku a na testiky tfuj tfuj tfuj..to je furt neco:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
8.6.12 15:40

Ahoj Šišule! :mavam:
Doufám, že to není ani tak tím doporučením, jakože to tak prostě cítíš! S cestováním je to opravdu individuální. Když jsem byla v 5.tt, tak by mě do letadla nedostali ani heverem, zrušila jsem kvůli tomu i služebku. Teď jsem naopak cítila, že už to bude OK a že mi odpočinek a mořské klima prospěje a taky že jo. Vím, že k tomu přistupuješ podobně a posloucháš, co Ti tělo říká, takže to určitě dopadne ke spokojenosti všech zúčastněných. ;)

@siskaborova píše:
viteej!po tvem doporuceni balim kufry a 19/6 frcime nach ocean;))
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
8.6.12 19:36

MOTOLICE MOC DEKUJI ZA TVUJ NAZOR NA LAPARKU ROZHODNE ZATIM NEPUJDU,CEKA MNE IVF.A MYSLIS ZE TO AMH MI MUSIJOU UDELAT I PRED IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
8.6.12 20:43

@hanka1120 : AMH před IVF není vyloženě nutné, ale v mém CAR ho dělají, protože jim to pomáhá odhadnout reakci na stimulaci (vytipovat ženy s rizikem OHSS). A podle mě je to i dobrá informace pro Tebe o zásobě vajíček. Dovíš se, jak moc bys měla „tlačit na pilu“, jestli je přechod ještě hodně daleko nebo začne brzy ťukat na dveře. Je to určitě citlivější než FSH (např. já mám FSH normální, ale AMH už mi leze dolů = můj reprodukční věk se krátí). Mě vlastně AMH utvrdilo v tom, že jsem se rozhodla správně, když jsem nešla na laparku (driling), ale raději na IVF. S vysokým AMH bych si možná s IVF dala ještě chvíli pohov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
11.6.12 11:27

Ahoj Motýlku, to je super, že jsi si na dovče odpočinula a užila si to. Vypadá to, že by tvoje tělo chtělo být na dovče pořád, když tam ti zle nebylo a tady už zase je. :) Držím palce do tripl-testů.

Eedi: už jsi to dostala? Já stále ne. Zítra jdu k Jaržembovské na UTZ a popř. vyvolávačku. Dneska mě teda pěkně bolí záda, jako kdyby se to mělo spustit, tak třeba…

Hanka: AMH je zajímavý ukazatel, ale zase je to jen orientační číslo.

Sisa: hezkou dovču. Kam razíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
11.6.12 16:23

@Capelik - dekuju!tradicne k oceanu, za kamarady do Portugalska, loni jsme byli jinde, tak to musime napravit..uvazuju, ze bych tam i pristi rok treba stravila zari/rijen..pokud vse dobre dopadne, ze by muz sel na materskou a ja odtamtud pracovala..nebo tak nejak..jsou to jen sny..kdo vi co bude, ale ted uz se silene tesime..taky jsem muzi prichystala prekvapeni, na dve noci jsem nam pronajala nadhernou garsonku v Portu, na brehu reky..udelame si tam vylet, on tam jeste nebyl..a tu prvni noc na ty rece bude ohnostroj:)tak snad se nic nepokaka, zitra mam screening..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
11.6.12 16:37

Ahojky,
Motylku vítej zpet z dovči,je fakn,že jsis odpočinula…tak yvám držím palce na dalši kontroly,kdy tě co vlastně čeká?
Capelu,já jsem to dostala čt 8.6. ale přet tím jsem na doporučení Texla jedla 5dni utrouš 1-0-1. Ale žádná sláva spiš je to špinšní akorát 1den by se tomu dalo říkat menzes…no ale hlavně že dorazila já už byla na nervy :zed:
A to už jdes k nové dr? a co jinak jaky más plány?
Sisi tak to je závist -samo v dobrém- já chci taky překvápkoooooooo :P
Hanicko,co nového u tebe? Ja jsem náhodou narazila na Kaczuli /pamatujes/ a je po IVF a je čerstvá těhule… :srdce: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
11.6.12 18:14

eendi ahoj vim ze kaczule je po ivf a ze je tehotna.ja cekam na menstruaci jsem 26dc mam ji dostat ve ctvrtek jak ji dostanu tak jeste 15 dni musim vydrzet a 15dc zkocim do caru pro recept na nosni sprej a zahajim dlouhy protokol a daji mi i rozpis.eendi uz nechci cekat stejne to cekani nikam nevede.dvakrat jsme planovali iui a dvakrat po sobe nevysla protoze nebyli foliky,a jeste byla cysta nastesti praskla.a co ty ? kdy bude ivf?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
11.6.12 19:01

Hani ja už bych taky nečekala a taky nebudu čekat,hned jak to půjde tak jdu do IVF,v pátek jedeme zase ho Heliosu a budeme mít všechny vysledky tak se budeme domlouvat na postupu a metodách IVF…už se těším Akorát kvuli potratu budu muset jeste měsíc čekat..no uvidíme…To čekání je nejhorší,ale tobě už se to krááátííí,pak už to půjde jak po másle :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
11.6.12 19:04

eedi ze to pujde jak po masle tomu zas tak moc neverim,ale uvidime ale bojim se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
11.6.12 19:11

Musíme věřit,tj důležité A myslím že bát se je přirozené… Já se ale stejně těším,jeidné čeho se bojím/zatím/ je OHSS kvůli PCO a mému AMH které je dosti vysoké… Uz ti to AMH nabraly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
11.6.12 19:15

@eedi : Nejblíž mám poradnu za týden (19.6.). Tam se snad dovím, jak dopadly ty triply a co bude dál. Mezitím to ovšem (velmi nerada) musím vyklopit v práci, protože to bříško už maskuju opravdu jen velmi ztuha. Takže od zítřka postupně klopím zainteresovaným lidičkám…

Holky, věřte, že IVF vyjde. Je to velká šance. Já měla pořád před očima ta procenta úspěšnosti(30-35%), to mě hrozně motivovalo a i když to napoprvé nevyšlo, říkala jsem si, že s takovou pravděpodobností to určitě vyjde příště (brzy). A v zásadě se splnilo, protože na IVF jsem šla koncem listopadu a už v březnu jsem otěhotněla se zmrzlíkem. Proti IUI se všechno dost zrychlilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí