Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Capelucita : Razíme zítra v časných ranních hodinách. Muž už si dělá „hromádky“, já čekám, až mi uschnou moje dovolenkové nehty a jdu na to taky. Myslím, že všecho potřebné máme nakoupeno, tak to nebude na dlouho.
Mějte se tady děvčátka zatím hezky a neklesejte na duchu. Štěstí na vás už číhá za rohem, to je sichr. ![]()
Motýlek si hoví na dovče…
Eedi: už jsi to dostala? Já ještě ne. A to jsem si myslela, že dostanu MS po 14 od předpokládané OVU toho folikulu, tj. měla jsem, podle mých výpoočtů, začít ve čtvrtek.
Ahojky,
Capelu ještě ne a musím přiznat že to špatně nesu,v tuto dobu už jsem chtěla mít 1.mrchu za sebou…za chvíli mi z toho jebne
Ve čtvrtek jsem nasadila utrous 1-0-1 na 5dni a pak bych to pry měla dostat,poradil mi to Texl v Heliosu.
Jinak z Texla jsem fáááákt hotvá /v dobrém/ je to fakt profík a má nej užasnej pocit a věřím mu. Hned mi rekl,že musíme hlavně zamezit potratům a otěhotnění bude jen průvodní jev
U nás to zatím vypadá,že za potraty budou moct spermie,udelaly nám spec.spermiogram i s DNA a zadni tam jedeme znovu a budeme řešit co dál. Taky mi jako jediný řekl ihned diagnozu PCO a v kombinaci s mým AMH jsem jasny adept na OHSS,ale pry dobrou stimulkou a prevenci se mu vyhneme - prostě mu věřím…už jen dostat tu mrchu a jdeme na toooooo. Do Genetu už byc nikdy nevlezla - je to nesrovnatelné ![]()
A co ty co nového u tebe ? Už más nějaky plan co dál?
Motylku jak se máme na dovče a co nového s mimi?
Hani co vajucha byly nějaké?
já přesně nevím až ho budu mít v ruce tak ti povím,ale hlavně jde o vyšetřeni DNA spermii a nějakych jejich vad/nevím odborný název/ a myslím ze to dělají v Heliosu v Repromedě a v Motole.....a dalsí místa nevím U nás se to dělá kvůli potratům…
eendi byla jsem na ultrazvuku v pondeli folik zadnej.ve stredu jsem mela bolesti podbrisku a vajecniky mne bolely tak jsem jela zase do caru a nasla mi tam cystu 27mm ale nastesti hned ten den praskla takze uz je to dobry.musim pockat na mrchu a 14 dni po mrse si mam dojit pro rozpis na dlouhe protokol .a clostik uz nikdy vic
@eedi píše:
já přesně nevím až ho budu mít v ruce tak ti povím,ale hlavně jde o vyšetřeni DNA spermii a nějakych jejich vad/nevím odborný název/ a myslím ze to dělají v Heliosu v Repromedě a v Motole.....a dalsí místa nevím U nás se to dělá kvůli potratům…
@hanka1120 píše:
eendi byla jsem na ultrazvuku v pondeli folik zadnej.ve stredu jsem mela bolesti podbrisku a vajecniky mne bolely tak jsem jela zase do caru a nasla mi tam cystu 27mm ale nastesti hned ten den praskla takze uz je to dobry.musim pockat na mrchu a 14 dni po mrse si mam dojit pro rozpis na dlouhe protokol .a clostik uz nikdy vic
MŮŽU SE ZEPTAT, JAK JSTE DOCÍLILI TOHO RAPIDNÍHO ZLEPŠENÍ SPG? A CO ŘÍKÁŠ NA NÁŠ SPG?MYSLÍŠ SI,ŽE JE ZLEJ? PŘÍTEL BERE SELEN,ZINEK A VIT.C…CO JSTE VY ZOBALI
siska ja si myslim ze ta cysta tam byla z mynuly mesice ze proste nepraskla,a praskla az v ten den jak jsem byla na tym ultrazvuku. clostik je svinstvo uz nikdy vic.tezko rict jak to bylo ale tahle doktorka co jsem v caru uz ni byla je uz zkusena a je tam radu let.je mi rikala ze mi jdou vydet spatne vajecniky ze je mam hodne v zadu a to nechapu jak to.
@slunečnice81 píše:
MŮŽU SE ZEPTAT, JAK JSTE DOCÍLILI TOHO RAPIDNÍHO ZLEPŠENÍ SPG? A CO ŘÍKÁŠ NA NÁŠ SPG?MYSLÍŠ SI,ŽE JE ZLEJ? PŘÍTEL BERE SELEN,ZINEK A VIT.C…CO JSTE VY ZOBALI
@hanka1120 píše:
siska ja si myslim ze ta cysta tam byla z mynuly mesice ze proste nepraskla,a praskla az v ten den jak jsem byla na tym ultrazvuku. clostik je svinstvo uz nikdy vic.tezko rict jak to bylo ale tahle doktorka co jsem v caru uz ni byla je uz zkusena a je tam radu let.je mi rikala ze mi jdou vydet spatne vajecniky ze je mam hodne v zadu a to nechapu jak to.
joo a jeste mozna dodam, ze cemu jeden doktor rika cysta, tomu jiny muze rikat folikl..ta hranice je pry velmi tenka..zalezi treba na tom, v kolikatem DC jsi, kdy obvykle ovulujes (chapu, ze u anovulace je to pase), a na velikosti toho utvaru..pokud si to dobre pamatuju, tak jak se to blizi k tem 3cm, tak uz se tomu cysticka fakt rika..fakt tezko rict..
taky me napada, ze pokud te trapi pouze anovulacni cyklus..tak bych ti moc doporucovala se uplne vykaslat na farmaka (aspon na chvilku) a zacit cvicit hormonalni jogu a zkombinovat to z akupunkturou(nejen mne to pomohlo, trpela jsem po poslednim mimodeloznim syndromem nepraskleho foliklu LUF= neovulovala jsem..po 3mes. aku a ty jogy..se to srovnalo a vajecnik mi jel jako hodinky)
@slunečnice81 tak tady to kopiruju, ale ta diskuze je asi zajimava cela, ma jen 2 stranky;) Spatny spermiogram se to jmenuje:
ahoj, pripojuju se ke stare diskuzi, mozna ji nekdo jeste sleduje;) zde je vyvoj SPG meho muze: koncentrace: 5mil/ml 04/11; 8mil/ml 07/11; 25mil/ml 10/11;45mil/ml 02/12. Neni to zdaleka jedine kriterium samozrejme, ale je na nem vysledovatelne nejmarkantnejsi zlepseni, protoze samozrejme 10% z 5mil. nebo z 45mil je dost veliky rozdil.Z diagnozy oligoastenozoospermie jsme se vyskrabali na „pouhou“ astenospermii. Porad to neni zadna slava samozrejme, ale radost to udela a sance zvysi (obzvlast, ze i s tim uplne puvodnim SPG jsem otehotnela prirozene 2×). No a co tedy muz dela: pred pul rokem prestal s cyklistikou (docasne); denne si sprchuje pytlik studenou vodou; v intervalech ji selzink; dava si kury chlorelly/spiruliny (to ale popravde vlastne jedl i leta pred tim); ma za sebou kuru Femigardu (bylinne kapky, tusime, ze zabraly uplne nejvic, na oba); vysadil kafe (uplne, prekyseluje telo, coz zpusobuje neplodnost) a alkohol (z velke casti); upravil jidelnicek (vyhyba se zivocisnym tukum, neji zadne mlecne vyrobky, pouze z koziho mleka,zadnou bilou mouku, naopak pravidelne ji fazole, cizrnu, jahly a kuskus)..do budoucna doufame v daleko lepsi vysledky samozrejme;)jo taky ma vlastne za sebou kuru akupunktury a cinskych bylinek..citi se udajne skvele a daleko lip, nez pred tim. dulezity je dostatek spanku, obzvlast, pokud jako on vasi muzi hodne sportujou, naopak, pokud se nehybou, tak by meli zacit, aby se okyslicovali i tam dole poradne..uff, tak to je nase troska do mlejna..vsem nam drzim palce"
no a z podpisu uz vis, ze ted ma normospermiogram (resp. mel naposledy)