Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@eedi : Je to tak, s Anopyrinem nemusíš nikam docházet na kontroly, je to bezpečné. Jinak s tím protokolem - 150 jednotek zní rozumně. U PCO je zapotřebí jisté opatrnosti, zvlášť když je to Tvoje první IVF. Teď na jiném vlákně dali holčině s PCO 300IU a měla pěkný hyperstimulák… jsem si říkala, proč jí to vůbec zvyšovali, když už při 1.IVF měla dávky nižší a vajec dost. Takže teď z ní vyrazili 36 vajec, ale za jakou cenu - málem jí zatrhli transfer. S dlouhým protokolem obecně nemám zkušenost, ale určitě to bude OK. Injekce zvládneš, nejsi žádná začátečnice.
Já jsem si vždycky vzpomněla na to, že to dělám pro miminko a hned to šlo líp.
A moc děkuju za palečky, kontrolu máme až v úterý. U mě se změnilo celkem dost. Konečně (na dovče) mi přestalo být špatně, už jsou to jen takové občasné záchvěvy, tak si teď užívám slasti jídla.
Taky mi vylezlo malinké bříško, tak jsem klopila v práci. Jsem ráda, že už to mám za sebou. Máš pravdu, že to hrozně utíká. Je fajn, že už jdeš do stimulky, budu na Tebe myslet a přát si, abys náš brzy posílila v „těhulích“. ![]()
Motylku děkuji, já taky myslím že to je rozumná dávka a uvidíme jak budu reagovat, chtěla byh mít i nějaké sněhuláčky..průběžně budu podávat info ![]()
To ti to určitě s břískom slusí, jak já se na něj tešííím. A necháš si říct pohlaví nebo to bude překvápko? Já bych to nevydržela…díky PGD to budu všdět od ET
Tak si užívej konečně těhulkování a v uterý dej věděěěěěět.
![]()
@eedi: ahoj…:-) no streptokoka mi našli výtěrama z pochvy…a také neuroplazma…brala jsem tři dny antibiotika a zaváděla čípky, zavádím je ještě teď, ale za dva dny mám konec…jaký mám protokol to netuším, protože po 4 dnech píchání si hormonů musím na UTZ…a pak se rozhodne co dál…no dělali mi testy na štítnou žlázu, genetiku, imunologii, pohlavní choroby, schopnost produkce vajíček, hormonální profil, trombo mutace, jakou mám vůbec krevní skupinu, a výtěry z pochvy…přítele zkoumali pouze na spermiogramu a na pohlavní choroby. Spermiogram vyšel že má jen 8% schopných spermií zbytek je deformovaný…doporučili nám IVF s PDG…a podstoupíme obojí…protože jak sama píšeš další potra by už pro mě byla katastrofa…jinak všechno dopadlo dobře…
@eedi : Určitě to bude OK a mražáčci taky zbudou, neboj. Těším se na průběžné zprávy. Je fajn, že se „něco“ zase děje. ![]()
Jinak máš pravdu, že bříško si užívám, pořád ho hladím a nemůžu tomu zázraku uvěřit. Moc Ti přeju, abys to taky brzo zažila. Samozřejmě i všem ostatním holkám snažilkám. Pohlaví si určitě říct nechám, pokud půjde vidět. Měj se moc hezky a drž se! ![]()
Ahojky,
Motýlku tak jak jste s bobískem dopadly? Ukazal/la se vám pěkně?
Capelícku, kde tě máme?
A co Ppaja?
@eedi : Ahoj eedi, dopadli jsme dobře. Prcek žije, moc se tedy neukázal, byl divně natočený a nejspíš spinkal, protože se hýbal jen tak aby se neřeklo. Ale to je fuk. Hlavně, že se vše zatím jeví OK. Triply dopadly dobře, takže riziko VVV kleslo na úroveň „negativní“, tak se mi taky dost ulevilo. Amnio ještě stále trochu visí ve vzduchu, ale věřím, že jestli bude velký ultrazvuk za 3 týdny v pořádku, že mě na ni nepoženou.
ppaja možná líže rány, druhý test jí vyšel neg. a pak už se neozvala… ![]()
Tak to mám velikou radost Motýklu, jen tak dááááál
![]()
Ppaja tak to mě mrzííííí ![]()
Ahoj Hani… ![]()
Ty jo ted plno holkám z emimina nevyslo IVF, začínám být ve stresu… Ale v létě se prý těhotní nejlépe ![]()
Eendi ano plno holkam to nevyslo, o kom jedine vim ze to vyslo tak bylo kaczule. i ja mam strach ale snazim se myslet pozitivne.
Holky, to jsou takové vlny. Vždycky to někomu musí nevyjít, přece jen, pravděpodobnost 30%, znamená, že 2/3 to nevyjde… Když jsem byla v listopadu na IVF já, tak to tam těhotnělo ve velkém, obrovská úspěšnost, no někdo musel vyrovnat statistiku, takže mně to tenkrát neklaplo. Nedá se to takhle porovnávat podle lidí kolem sebe. Prostě někomu to vyjde, někomu ne a ten pak musí znova (nebo KET). Je dobré to takhle brát a počítat se vším. Každopádně není důvod ke stresu, pravděpodobnost úspěchu je pořád ještě obrovská. ![]()
Motolice dekuji moc, ale sstrach je na spravni strane proste se clovek musi bat jinak se tesim ze se zacne neco dit.
Ahoj holky, v práci strašně nestíhám a doma už na PC nemám ani myšlenku.
Takže jen rychle:
Motýlek: mám radost, skvělá zpráva. Ta PK u Eedi je daná metodikou v Heliosu. Pokud chce jít na PDG, tak oni mají lepší PDG než jakékoli centrum v Praze a berou odběr až z většího shluku buňek.
Eedi: ty jo, ty už jsi v procesu, ty se máš.
Hani: neboj
Kamča: vítej
Já - nic nového. Resp. před 10 dny kontrola v ISCARU, velký folikul na jiném vaječníku než před měsícem, ale cysta cca 3 cm. Nejspíš drží tu menstruaci. A menstruace zdržuje moje další pokusy. Poslední MS jsem měla 29/2 a už jsem přes měsíc po šestinedělí a pořád nic. Příští týden jdu znovu do ISCARu, pokud to nedostanu. Navrhovali mi tam jít do 3. IVF, ale já nechci, chci si dát další nativ. Myslím, že IVF u mě nemá smysl a hlavně se pořád na něj necítím.