Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Eedi: mě moje gyndařka, co ji chci vyměnit, 14 po revizi řekla, že tak za 4-6 týdnů může přijít. A pak mi našli toho folikulíka, takže teoreticky ji čekám příští týden. Jinak jsem dost přibrala, teď už mám o 3 kg víc jak před začátkem a o 2 kg víc jak před 10 dny. Ale od té doby, co to tak vylítlo, tak cítím, jak se mi vrací síly a energie.
eedi: No, myslet si, že je vše určitě OK, by bylo asi příliš odvážné. To poškození tam teoreticky být může. Spíš jsem po té genetice ve fázi, že jsem se psychicky zklidnila, z čehož má radost hlavně manžel, protože když mě viděl v těch slzách, tak mě pořád přesvědčoval, že to není dobré ani pro mě, ani pro miminko, že se musím sebrat. Takže když včera přišel z práce a viděl, že už si zase povídám s bříškem a plánuju, co bude dál, tak měl opravdu velkou radost. Uvidíme, co život (a další testy) přinesou. Nepoženu se na plodovku jen tak preventivně. Momentálně bobíkovi věřím, že je zdravý a že to dá až do konce. Čistě intuitivně. Dneska jsem poslední den v práci, pak 2 týdny dovča, tak myslím, že mi to taky dost pomůže.
Motýlice: takže nakonec Podolí nebo Apolinář? Vím, že se na to pořád ptám, ale fakt mě to zajímá. Já mám k Apolináři dost odtažitý vztah, ale vím, že si ho všichni chválí. Jinak hezkou a pohodovou dovču, užijte si to, nemysli na to (já vím) a odpočívej, koupej se a užívej života.
@Motýlice píše:
eedi: No, myslet si, že je vše určitě OK, by bylo asi příliš odvážné. To poškození tam teoreticky být může. Spíš jsem po té genetice ve fázi, že jsem se psychicky zklidnila, z čehož má radost hlavně manžel, protože když mě viděl v těch slzách, tak mě pořád přesvědčoval, že to není dobré ani pro mě, ani pro miminko, že se musím sebrat. Takže když včera přišel z práce a viděl, že už si zase povídám s bříškem a plánuju, co bude dál, tak měl opravdu velkou radost. Uvidíme, co život (a další testy) přinesou. Nepoženu se na plodovku jen tak preventivně. Momentálně bobíkovi věřím, že je zdravý a že to dá až do konce. Čistě intuitivně. Dneska jsem poslední den v práci, pak 2 týdny dovča, tak myslím, že mi to taky dost pomůže.
Capel: Nejspíš Podolí, ale definitivně se rozhodnu asi až v pondělí večer.
Taky se mi u Apolináře moc nelíbilo, ale ve finále je to asi dost jedno. Myslím, že v porodních bolestech člověk moc nehledá na porodnici hnidy. ![]()
A děkuju všem za podporu. ![]()
U Apolináře rodily moje 2 kámošky, jedné zanedbyli krvácení a v konečném důsledku přišla o dělohu a tu druhou tam tak zřídili, že to tady ani psát nechci. Je mi jasné, že podobné příhody se mohou přihodit všude, ale… ale já tam jít nechci. Kdybych se nedostala do Podolí, až jednou to mimi dorazí (Holky, to musí být chlap, že se pořád někde courá a nezeptá se na cestu, kudy k nám
, nebo pak třeba Mělník.
Ahojky,
motýlku také ti přeji krásnou a klidnou dovolenou…budu ti nadále držet pěstičky
![]()
Capelu tak alespon k něčemu jsou ty kilča navíc dobrá
Já jsem nastěstí zustala na svém ale pred tím než jsem poprvé otehu tak jsem měla o 8kg mín ale to jsem musela povině přibrat /169cm/49kg/takže ted se cítím i líp Já bych ráda zahájila IVF s druhou mrchou.....
Dnes jsem byla na ty hematolce a brali mi jen 4 zkumavky,vysledky byla za 2hodiny a dr.mi řekla,že jsem uplně zdravá/měla k nahlédnutí všechny mé i ostatní vysledky/ a že vůbe z mé strany nevidí důvod proč potrácím,že když je tam někdo se stejnou diagnozou/potraty/ tak má alespon minimální odchylky někde ale u mě je prostě uplně vše čisté. Ty jo normálně mě to naštvalo,já bych snad byla radší aby něco nasli… Takže to u nás opravdu vychází na vadu spatně založených embryii nebo na spatné DNA spermii jinak fááááááááááákt nevím a doktoři taky ne. No uvidíme co dr. Texl v Brně…
Eedi: ty máš 55 kg na výšku 169? Ty bláho, to jsi podle BMI podvyživená, nejsi? Úplně jsi mě šokovala, já mám 172 a teď jsim nabrala na 69 kg, předtím jsem měla kolem 66-67 a to mi přišlo docela v pohodě.
Hele, buď ráda, že tam s tou krví nic nemáš, protože jestli je to v genetice, tak Texl bude umět vybrat zdravá embryjka a pak už budeš moci být relativně v klidu. ![]()
@Capelucita píše:
Eedi: ty máš 55 kg na výšku 169? Ty bláho, to jsi podle BMI podvyživená, nejsi? Úplně jsi mě šokovala, já mám 172 a teď jsim nabrala na 69 kg, předtím jsem měla kolem 66-67 a to mi přišlo docela v pohodě.Hele, buď ráda, že tam s tou krví nic nemáš, protože jestli je to v genetice, tak Texl bude umět vybrat zdravá embryjka a pak už budeš moci být relativně v klidu.
ahoj holky tak jsem doma s caru ale je to vse mizerne sliznice hezka 10mm ale za to folik zadnej vetsi vse co nasla bylo strasne malinky a drobny takze iui nebude.ale v cervnu zacinam dlouhej protokol na ivf takze nadeje tu je.
holky, tak dnes me cekal posledni utz a v patek na opu
doktorka mi tam nasla pry kolem 10 foliku
no to je taky dost si myslim, uz nemuzu skoro chodit
a ptala sem se na neschopenku po opu a pry mi nic nenapisou
to mam jit pak za svym gyndarem, uz mam v praci vyjednanou týdenní neschopnost a ted nevim kde mam vylitavat neschopenku, vim, ze mi treba bude dobre, ale chci pro sve miminko udelqt vse co muzu, abych si pak neco nevycitala, ze jsem nelezela a tak…
ppaja: Snad se nepletu, ale myslím, že po OPU ti neschopenku napsat MUSÍ, pokud o ni budeš stát. Mně se teda ptali, jestli ji budu chtít. Ještě bych do toho šťourla na tvém místě… Ale s tím ležením bych to nepřeháněla. Alespoň procházky by měly být. Je dobrý to malinko prokrvovat.
jasne ze se nebudu valet porad
mam na starost celou domacnost a chlapa
ale nebudu to prehanet, no na to opu mi pry neschopenku daji, tot vse, zitra zavolam svemu gyndari co on na to
U nás v CAR ji taky dávají od OPU až do testování, pokud chceš.