Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky,
Capelu tak to je vpohodě,hlavní je že hcg klesá,ale určitě si to budou chtít vysledovat až do negativity…A dělali ti z revize hystologii,tam by se ta mola ukázala,ale to není tvůj případ. Mě ji dělali a vše mám v porádku…
Jinak já doufám že nejpozdějí přístí tyden dorazí mrcha pak už bude zase líp,pro mě je vždy nejhorší čekat na 1,porevizní mrchu
Ppajo,jsi šikulka a určíte to vše zvládneš…A kdy jdes na UTZ?
Hani i motýlku děkuji,jste zlatííííčka ![]()
Motylku tak sexíček bodnul vid,já už bych si taky dala říčt,holt 3měsíce jsou tři mšsíce
tak možna i proto se těsím až proběhne mrcha ![]()
Capeli, já myslím, že to HCG bude v pohodě. Ono se odbourává dost pomalu, takže to chce jen čas. (Vzpomeň na ty pozitivní testy po Pregnylu/Ovitrellu…)
@ppaja tak hodně štěstí.
Holky, včera jsem byla u toho doktora přes clexane
. V podstatě mi potvrdil moji doměnku, že doktoři tak trochu nevědí, co se mnou. Taková patová situace. Mám tu PAI 1, což je trombofilní mutace, ale v hodně lehké formě. Na clexane 0,2 moc nereaguji, 0,4 po měsíci užívání ne mě bylo dost silné (jak prohlásil Kvasnička z Tromba). Oba, jak Kvasnička, tak Weis se přiklání k názoru, že by se dal otestovat fraxiparin. Weis dodává, že bude mít stejné negativní účinky jako clexane. Taky mi ríkal, že by byla možnost nedopichovat celou dávku té 0,4, zvlášť když se v trombu preferuje clexan, protože jsou s ním dlouhodobě dobré zkušenosti. Účinnost fraxiparinu se nedá odhadnout, ukážou to až krevní testy. Také jsem vyrozuměla, že v Trombo centru jedou podle ozkoušených metod a vycítila jsem, že asi nebudou mít moc chuť s někým experimentovat. Jinak Weis byl skvělý! V podstatě mi vše v klidu a empaticky vysvětlil a několikrát zdůraznil, že mi ty mini-heparini mohou pomoci a že mi prostě nezbývá, než se s těmi negativními účinky smířit.
@Capelucita : No jo, myslím, že už jsme všechny celkem otrlé a zvyklé pro vytoužené dítko něco vytrpět. Přála bych Ti hrozně moc, aby Ti ten Fraxík sednul líp, ale kdyby náhodou ne, mysli na to krásné, co je na konci tohohle šíleného boje a vydržíš všechno. ![]()
@Motýlice Já vím. Jen aby to už vyšlo. Koukám, že se chystáš na genetiku. Kdy a kam půjdeš?
@Capelucita : Jdu na Karlák k dr. Světnicové, hned dnes na 15h. Jsem po včerejšku dost vycukaná, protože ta krevní část screeningu vyšla hodně blbě a přestože na UZ nic nenasvědčovalo vývojové vadě, hodilo mě to do středního rizika na Edwardsův syndrom (1:375). Nějak jsem to vůbec nečekala, tak jsem z toho byla pěkně mimo. No uvidíme, co mi mudra poradí. Mám o to mimčo najednou hrozný strach. Poté, co jsem ho viděla mávat ručičkama, drbat se na nose a poskakovat v děloze, bych se s ním už hodně těžko loučila.
Motýlek: prosím, hlavně nepanikař. (Jsem ta pravá, na to to tady napsat.) Vyčkej, co ti řeknou. Sama víš, jak často se při těchto testech spletou.
![]()
A dej vědět, třeba do SZ, moc ti držím place.
Motýlku kočko moje uplně mě mrazilo,když jsem to četla,ale jak píše Capelu tyto testy často vycházejí falesně.....mooooooooooc na vás myslím a modlím se at je vše o.k. Určitě dej vědět a snaž se být v klidu/i když co si budem povídat moc to nejde/
![]()
Holky zlaté, díky za podporu. S genetičkou jsme se dnes dohodly, že do invazivních řešení se zatím hrnout nebudeme, vzhledem k tomu, že UZ vyšel bez nálezu. Vyčkáme, co ukážou další testy a UZ a pokud by bylo stále nějaké podezření (jakože počítám spíš s tím, že se to vyvrátí), tak dáme nakonec tu plodovku. Tak mi držte palečky, ať na to nemusím, nemám z těchto zákroků vůbec dobrý pocit…
Jo a taky mi řekla, že ty hodnoty z krve můžou být vychýlené v důsledku IVF, že je to velký hormonální zásah (když nad tím tak přemýšlím, tak v době odběru jsem pořád brala 6 Utroušů a 8mg Estrofemu denně). Tak snad to bylo fakt jen tím.
@Motýlice píše:
Holky zlaté, díky za podporu. S genetičkou jsme se dnes dohodly, že do invazivních řešení se zatím hrnout nebudeme, vzhledem k tomu, že UZ vyšel bez nálezu. Vyčkáme, co ukážou další testy a UZ a pokud by bylo stále nějaké podezření (jakože počítám spíš s tím, že se to vyvrátí), tak dáme nakonec tu plodovku. Tak mi držte palečky, ať na to nemusím, nemám z těchto zákroků vůbec dobrý pocit…Jo a taky mi řekla, že ty hodnoty z krve můžou být vychýlené v důsledku IVF, že je to velký hormonální zásah (když nad tím tak přemýšlím, tak v době odběru jsem pořád brala 6 Utroušů a 8mg Estrofemu denně). Tak snad to bylo fakt jen tím.
Motýlek: přihlašuju se teď ¨večer jen k vůli dobrým zprávám od tebe. Ničeho se neboj
, ségře vyšel pozitivní Down a po odběru plodové vody jí řekli, že je vše OK a má krásnou zdravou holčičku, která teď docela odmlouvá, ale je to zlatíčko. To je ta, co nám poslala ty bombony v dopise ze školy v přírode a zapomněla obálku zalepit. ![]()
Motylku - tak myslím,že to jsou dobré zprávy a určitě se to vyvrátí,to s tím IVF to má logiku......kočko moje nahnala jsi mi strach,a jsem moooooc ráda že je vše o.k.
![]()
Capelícku a co ty,v jaké jsi fázi? Kdy půjdes do dalšiho snažení? A co mrcha už dorazila? Já jsem z toho uplně na nervy u mě pořád nedorazila a ani zádne přiznaky nemám…
![]()