Snažení 3 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6337
9.5.12 11:06
Capelicku, netusim proc Ti to nejde pochopit ten dvoji pristup k tomu,ale za sebe uz ti to asi lip vysvetlit neumim, asi ti nezbude, nez tomu holt uverit;))
Ale vlastne jeste se muzu pokusit ti to osvetlit takhle:
u adopce je to o tom samem „dvojim“ pohledu..jako odjakziva „vim“, ze je to pro me super žádaná volba, tak si uplne stejne uvedomuju, pro koho to dobra volba rozhodne neni a proto bych to nikdy nikomu nenutila, protoze to popira spravnost takove volby, kdyby to bylo pod tlakem..rozumis? u IVF dtto opacne
@Capelucita píše: Šíša: no nechci tu polemizovat, ale poznala jsem tě jako tvrdou nezastánkyni IVF. Dlouho jsme spolu debatovali o nativu, který jediný ti přišel přijatelný. Jsem moc ráda, že jsi změnila názor, nebo jsi si ho upravila a hlavně, jsem moc a moc ráda za to, že jsi se v té reality show, kterou tu všechny prožíváme, dostala do vyššího levelu. :hug:
Na druhou stranu tvrzení, IVF je fajn, protože pomohlo mým kámoškám, ale já bych do něj nešla, tak to mi dávalo signál, že tvůj opravdový názor na něj je jiný. :lol:
Ale nemá cenu to tady rozebírat.Jinak, já ve své situaci, kdy mám za sebou 5 pokusů, tak mi to dvouciferné číslo už nepřijde tak vzdálené. A to tady píšu já, která jsem si ještě před dvěma lety vůbec žádný problém nepřipouštěla a v podstatě jsem svoji situaci začala řešit až po víc jak 2 letech snažení, kdy se nepovedl 1. IVF (a před tím 4 IUI a před tím samo-domo).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
9.5.12 11:11

Já si hlavně myslím, že je to jedno. :) Prostě ke všemu se musí dojít postupně. Jak ty, tak já. Já jen a priory nic pro sebe nezavrhuju, protože člověk nikdy neví, co by sám v této situaci udělal. :mavam:

U sebe mám pocit, že se v tom plácám. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
9.5.12 11:36
jee, ty mi porad nerozumis..tak jeste udelam chaby posledni pokus;): ja pro sebe IVF nemela v kolonce „V ZADNEM PRIPADE“..ja jen citila..ze pokud to pripustim jako moznost pro me osobne, tak musim mit sama v sobe srovnany,ze delam spravnou vec(podle sveho svedomi), ze to nedelam pouze pro meho muze ci prarodice..ja nikdy nic dopredu nevylucuju(pusobim vazne jako takovy mamlas?;)) ALE ziju tak, abych byla sama se sebou v pohode, delam veci, kterym verim, ze jsou spravne, nerada se rouham, nerada pokousim osud, jsem od prirozeni fatalista (to uz jsem ti taky popisovala) a zaroven clovek, kterej nema problem, pokud uz se pro neco rozhodne a prijme to, se prekonat. Ale musim si to nejdriv sama v sobe srovnat a zeptat se sebe, jestli si to pak nebudu vycitat..citim zodpovednost za sva rozhodnuti.Jak uz taky dobre vis, tak mam uplne stejne kladne a intenzivni pocity pri teseni se na bubáčka z Afriky, jako na jakekoli jine miminko, ktere by nam zivot prihral..v tom se lisim..v tom jedinem..a neni to zadna moje zasluha, je to proste nahoda, ze to tak vnimam. No a kdyz se pred tebou otevira tolik moznosti jak se stat rodicem, tak to IVF je jen jednou z variant a ty si musis uprimne odpovedet, jak blizke ti to je, jestli je to opravdu rozumne atd. No a na tohle rozhodovani je kazdej sam..tohle nejde pausalizovat. IVF je neutralni, ani dobre, ani spatne..jako kazda metoda se da zneuzit. A jeho opodstatneni je jednoznacne - to stesti rodicu, kteri by bez nej takto stastni nedokazali byt. je to uz trosku jasnejsi? ze se zarytym odpurcem to opravdu nema vubec nic do cineni??
@Capelucita píše:
Já si hlavně myslím, že je to jedno. :) Prostě ke všemu se musí dojít postupně. Jak ty, tak já. Já jen a priory nic pro sebe nezavrhuju, protože člověk nikdy neví, co by sám v této situaci udělal. :mavam:U sebe mám pocit, že se v tom plácám. :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
9.5.12 12:04

Holky,dost těžká diskuze, odlehčete to trochu, se to nedá číst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
9.5.12 12:06

tezka snad ne, zdlouhava kazdopadne..no uz doufam,ze to netreba roznimravat;)..lip uz to nepopisu :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
9.5.12 12:19

@siskaborova : Jé, tak to se omlouvám, že jsem byla příčinou tohoto nedorozumění. Blbě jsem se vyjádřila, ale to už je Ti teď jasné, že jsem tenkrát narážela hlavně na ty vejcovody (protože skrze ně eedi rozhodně těhotní, o tom žádná). Slovo „přirozeně“ nebylo namístě.

A k těm extremním názorům - musím přiznat, že mě taky celkem míchlo, když jsi ppaje napsala (nota bene před jejím prvním pokusem), že „IVF je hnus a huntuje tělo i mysl“. V tom souhlasím s Capelíkem, že tohle JE extremní názor a hodně citově zabarvený - tedy jasně vyjadřující Tvůj postoj k IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
9.5.12 12:52

@Motýlice děkuji náčeníku, že jsi se mě zastal. :mavam:

Snad už teď začnu zase líp myslet a vyjdřovat se tak, aby to všichni pochopili. :lol:

Tak holky, jsem skoro po dvou měsících na celý den v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
9.5.12 13:14
holkyy?? pockaat..vy si vazne myslite cokoli jineho? vzdyt ze vsech holek, ktere to kdy podstoupily pada uplne to same..jen jsem Paje chtela ukazat, ze ji chapeme, ze je to jasny..ALE…ma to ty a ty dalsi aspekty..pro ktere je to za tech a tech okolnosti prijatelna moznost.
Citove zabarveni v tom je nula. Jak obe vite sve vlastni prvni IVF jsem snasela daleko lip, nez bych cekala, coz jsem vsude i meldovala. Takze pocitove nemam jediny duvod ten fakt dobarvovat;)
Povazuju to ne za svuj osobni nazor, ale za konstatovani faktui, ktery je verejne znamy a prave proto se jich doporucuje pouze omezene mnozstvi av rozumnem casovem rozpeti atd atp., a HLAVNE proto se s tim prece je pokazde treba vyrovnat..o cemz tady taky vsechny piseme..nikdo z techto duvodu na IVF uz odmlada netesi, vsichni to, pokud vim, povazuji za krajni moznost. Ale treba ctu jiny diskuze nez vy, posloucham jiny doktory??? proste jak jsem Siska Borova, tak jsem mozna vedle jak ta jedle a jen jsem vas nepochopila, kdyz jste to IVF vsechny popisovaly;)
Kazdopadne muj vzkaz pro Paju ji mel podporit aniz by ji cokoli nalhaval.
A bohuzel (omluva tem, co jim to prijde uz nesnesitelne „tezke“),doslo ke smichani diskuze o tom, ze existuje IVF jako moznost pro jinak neplodne pary (to je to co kvituju obecne a osobne jsem se s tim srovnavala) a fakt, jaky dopad to muze mit na zdravotni i psych. stav tech pacientek (to je ten hnus jak pisu..a kde se musi opatrne hledat hranice unosnosti pro organismus, ktery neni recyklovatelny 100%)..dve odlisne veci.
@Motýlice píše:
A k těm extremním názorům - musím přiznat, že mě taky celkem míchlo, když jsi ppaje napsala (nota bene před jejím prvním pokusem), že „IVF je hnus a huntuje tělo i mysl“. V tom souhlasím s Capelíkem, že tohle JE extremní názor a hodně citově zabarvený - tedy jasně vyjadřující Tvůj postoj k IVF.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
9.5.12 13:18

musim se smat..protoze je to typicka diskuze mezi Filozofem - Farmaceutem a Ekonomem(?esli to nemotam)…je to jako kdyz se bavi hluchej s blbym obcas s nama;)))urco moji vinou..to je ta Filda zpropadena;))uplne desne me mrzi, ze tu ted nedrepite na kavicce..by bylo plodny sezeni urco! :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
9.5.12 13:20

@Capelucita : Není zač. :mavam: Ještě mě napadlo, jak jsi počítala ty svoje IVF pokusy - tak ty nativy bych nepočítala. Je fakt, že je to sice IVF, ale bez stimulace, OPU je bez narkózy, čili mi to přijde poměrně neinvazivní a blíží se to značně přirozenému těhotnění (jakkoli absurdně to zní). I když psychicky to asi vyjde dost nastejno, co? Nemám zkušenost, takže jen odhaduju. Představuju si to podobně jako IUI nebo KET. Ale stejně bych pořád rozlišovala nativy a klasické IVF. Stejně tak si já nepočítám KETy. Prostě mám za sebou 1×IVF a 2×KET. Sice tři transfery, ale jen jedno IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
9.5.12 13:21

namichlej Motylku - znas PharmDr Hronka?te mozna ucil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
9.5.12 13:22

tuhle debatu jen tak sem tam pročítám a vymažu si ji ze sledování, velmi těžké čtění od šiškyborové, rozbolela mě z ní hlava…omlouvám se,ale v jiných debatách je to mnohem pohodovější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
9.5.12 13:24

Všem holkám (kromě Motýlka a Šíši): našich diskuzí si nevšímejte, my si tak krátíme dlouhé chvíle mezi klienty, poradami a čtením nudných reportů či smluv.

Šíša: obvykle diskutujeme na jiné diskuzi, tady jsme teď holky vylekaly.

Všem holkám (znovu): holky, IVF je něco, co má smysl. Ale je to cesta, ke které se musí dojít. Všechny víme, že to není úplně přirozené, ale to léčba chřipky s antibiotiky či operace slepého střeva také ne. Někdo to snáší lépe, nekdo hůř. Ale je to léčba!!!! A všechny doufáme, že se jednou doktorům podaří, aby nám pomohli splnit náš sen stát se maminkou. A proto to děláme!!! Takže hlavu vzhůru a čelem vpřed.

(mmch, jsem teď na tom z Vás všech nejhůř, tak to neberte jako nějakou parodii. já to tak cítím, že prostě musím bojovat)

Tak a za mě uzavírám diskuzi na toto téma. Howgh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
9.5.12 13:25
jo to jsem vlastne taky chtela poprosit - nemichat cyklus IVF s klasickou horm. stimulaci a nativy ci minimalky a KETy..to uz by vubec byl nevestinec, jak krasne rika Capelik:))
@Motýlice píše:
@Capelucita : Není zač. :mavam: Ještě mě napadlo, jak jsi počítala ty svoje IVF pokusy - tak ty nativy bych nepočítala. Je fakt, že je to sice IVF, ale bez stimulace, OPU je bez narkózy, čili mi to přijde poměrně neinvazivní a blíží se to značně přirozenému těhotnění (jakkoli absurdně to zní). I když psychicky to asi vyjde dost nastejno, co? Nemám zkušenost, takže jen odhaduju. Představuju si to podobně jako IUI nebo KET. Ale stejně bych pořád rozlišovala nativy a klasické IVF. Stejně tak si já nepočítám KETy. Prostě mám za sebou 1×IVF a 2×KET. Sice tři transfery, ale jen jedno IVF.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
9.5.12 13:27
slunecnice, nepanikar..utikam zpet kam „patrim“..to je omyl, ze tady pletu pentli;ú klid, nic si nikde nemaz..ruzova az cervena knihovna pokracuje..uz tu nejsem;) promiin! :kytka:
@slunečnice81 píše:
tuhle debatu jen tak sem tam pročítám a vymažu si ji ze sledování, velmi těžké čtění od šiškyborové, rozbolela mě z ní hlava…omlouvám se,ale v jiných debatách je to mnohem pohodovější…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí