Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
EEdi: jinak já jdu za týden na kontrolu do CARu, tak to tam s mojí MUDrou všechno proberu. Teda, zeptám se ji, co nám teď může nabídnout a co dál můžeme podniknout. Jsem docela zvědavá. Ale nejvíc bych potřebovala nějaký životabudič.
Dneska jsem vyrazili do Siko-koupelen na kukačku a pro katalog. Pak jsem chtěla do Ikey, ale padlo to na mě. A normálně jsem měla krizi na Jižní spojce, přišlo to na mě z ničeho nic, tak jsem bojovala se spánkem, ještěže jsem nejela sama, to bych tam to auto, co bylo v pomalém pruhu s trojúhelníkem možná přehlédla.
Motýlice: ta moje známá taky měla PDG a stejně otěhotněla až po tolika pokusech.
motolice na prvni pokus ivf chci take ivf jen s prodlouzenou kultivaci bez cisi.manzel ma spermie normospermie jo a pokud bude co tak zamrazit.
@eedi píše:
Tak přesně tehnle postup mám v plánu pokud mě dr.nepřesvětší že PGD je pro mě nezbytné. Jeste si dodělám tu hematolku/ale vůbec nevím kam zajít a co vse po nich chtít/ a taky uvazuji nechat DNA spermii. Má to nějaky smysl u normospermie?
Šíšo, vyšetřovat průchodnost vejcovodů v případě, kdy eedi opakovaně otěhotněla spontánně nebo po IUI, je podle mě nanic. Tam problém není. Je třeba se zaměřit na důvody potrácení - čili nejvíc na ráně je trombofilie, imunologie, případně ta genetika (ať už spermií - což myslím až tak moc neřekne, nebo embryí při PGD).
eedi: Tu žádanku na hematologii by Ti měli vypsat buď v CAR nebo taky Tvůj gyndr. Indikace je víc než jasná, neměli by dělat žádné obstrukce a určitě budou vědět, na co se zaměřit. Možná, že Ti ta vyšetření naberou dokonce přímo v CAR, nevím, nezažila jsem, ale myslím si, že by klidně mohli.
hanka: Myslím, že je to rozumný plán. ![]()
šiso,motylku - jeste že vás mám děkuji za vyčerpávající info…Zeptám se na to v CAR,protože muj dr.mě minule tak odbyl,že jsem na něj nastvana,myslím že neví co semnou dál…jeho jedina starost byla vypsat mi doporučení do CAR,ale zase na druhou stranu ho chapu a pro me tomá plus v tom,že o jakékoliv dopořučení ho požádám tak mi ho beze všeho vypíše…tak uvidíme… asi se předběžně objedná do Budějovic,to mám nejblíž a snad tam nebudou takový čekací doby jako na Karláku…případně mi to maberou v Car což by bylo nejlepší
Capelu - to já mam krize spíše spojené se smutkem a pláčem
Určitě dám po 1.konzultaci vědět co a jak......hele a psát budu dááááááál ![]()
šiso - na průchodnosti jsem nebyla a myslím že to je opravdu zbytečné,hlavně já už neplánuji těhotnět přirozeně jedine IVF ![]()
eedi: Rozhodně piš. Nezapomeň, že na Tebe myslíme a fandíme Ti. ![]()
@Motýlice píše: Šíšo, vyšetřovat průchodnost vejcovodů v případě, kdy eedi opakovaně otěhotněla spontánně nebo po IUI, je podle mě nanic. Tam problém není. Je třeba se zaměřit na důvody potrácení - čili nejvíc na ráně je trombofilie, imunologie, případně ta genetika (ať už spermií - což myslím až tak moc neřekne, nebo embryí při PGD).eedi: Tu žádanku na hematologii by Ti měli vypsat buď v CAR nebo taky Tvůj gyndr. Indikace je víc než jasná, neměli by dělat žádné obstrukce a určitě budou vědět, na co se zaměřit. Možná, že Ti ta vyšetření naberou dokonce přímo v CAR, nevím, nezažila jsem, ale myslím si, že by klidně mohli.
hanka: Myslím, že je to rozumný plán.
@eedi píše: šiso - na průchodnosti jsem nebyla a myslím že to je opravdu zbytečné,hlavně já už neplánuji těhotnět přirozeně jedine IVF
Eedi: holky ti to s tou hematologií napsaly, takže s tím už nebudu zdržovat. Držím place, ať nečekáš takovou dobu jako já.
Ty chceš IVF, protože chceš PDG? Koukala jsem na ty stránky Heliosu a fakt mě to zaujalo. Jak jsi se na Helios dostala?
Jinak já jsem taková chcíplá přád, ale vyloženě depky nebo záchvaty smutku či pláče nemám. Po té druhé revizi jsem na tom byla fakt blbě, ale dostávám se z toho tím, že si tu plánuju další postup a holky mi dávajíé k dobru svá moudra. Moc mi to pomáhá.
Šíšo a Motýlice, Vy jste takové zvídavé, tak na ně mrkněte taky, jestli teda budete mít chvilku. Je to sanatorium helios.
Holky tak jsem zpet z Caru a mam v sobe zastavovaci injekci
a za 14 zacinam se stimulaci
drzte mi palecky, at to zvladnu ![]()
no hani cekala jsem to rychlejsi, ale tim, ze mam dlouhy protokol, tak se porad na neco ceka
takze opu vychazi az cca za mesic
a pak jeste 14 dni cekani, takze vysledky budu mit az zacatkem cervence ![]()