Snažení 3 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14396
6.5.12 20:12

EEdi: jinak já jdu za týden na kontrolu do CARu, tak to tam s mojí MUDrou všechno proberu. Teda, zeptám se ji, co nám teď může nabídnout a co dál můžeme podniknout. Jsem docela zvědavá. Ale nejvíc bych potřebovala nějaký životabudič.
Dneska jsem vyrazili do Siko-koupelen na kukačku a pro katalog. Pak jsem chtěla do Ikey, ale padlo to na mě. A normálně jsem měla krizi na Jižní spojce, přišlo to na mě z ničeho nic, tak jsem bojovala se spánkem, ještěže jsem nejela sama, to bych tam to auto, co bylo v pomalém pruhu s trojúhelníkem možná přehlédla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
6.5.12 20:13

Motýlice: ta moje známá taky měla PDG a stejně otěhotněla až po tolika pokusech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
6.5.12 20:25

motolice na prvni pokus ivf chci take ivf jen s prodlouzenou kultivaci bez cisi.manzel ma spermie normospermie jo a pokud bude co tak zamrazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
6.5.12 23:30
ahoj eedi,na hematologii te musi nekdo poslat, a ten nekdo te tam posle s nejakou diagnozou (treba opakovane potraty? nevim), na zaklade vstupniho pohovoru s hematologem a tim papirem od tveho doktora na nelpodnost nebo PL ti vyberou relevantni testy, pokud budes sama mit pocit, ze bys chtela jeste necop, tak se na to vyptas a oni to tam bud pridaji nebo ti to vymluvi;)
normoSPG nesouvisi vubec s DNA spermii, pouze to ukaze celkovy pocet a pocet tech co se ruzne rychle a ruznym smerem hybou(sk. A/B/C/D), nektere SPG jeste resi morfologii spermii, alias esli maji tvar hlavicek jaky by mely..a taky se obvykle udava co je v jejich okoli, jake dalsi utvary a ci spermie tvori treba shluky..DNA spermatu zkouma test zvany prutokova cytometrie..na nej opet potreba mit indikaci(zamlkla tehu po sobe jdouci treba..coz jak ted ctu v tvem podpisu presne odpovida)
delali ti pruchodnost vejcovodu alias HyCoSy? Udajne existuje souvislost mezi prenasecstvim cysticke fibrozy u zeny a nepruchodnymi vejcovody, udajne muze byt ponicena ta stelka(ci jak se to zove)..
@eedi píše:
Tak přesně tehnle postup mám v plánu pokud mě dr.nepřesvětší že PGD je pro mě nezbytné. Jeste si dodělám tu hematolku/ale vůbec nevím kam zajít a co vse po nich chtít/ a taky uvazuji nechat DNA spermii. Má to nějaky smysl u normospermie?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
7.5.12 08:03

Šíšo, vyšetřovat průchodnost vejcovodů v případě, kdy eedi opakovaně otěhotněla spontánně nebo po IUI, je podle mě nanic. Tam problém není. Je třeba se zaměřit na důvody potrácení - čili nejvíc na ráně je trombofilie, imunologie, případně ta genetika (ať už spermií - což myslím až tak moc neřekne, nebo embryí při PGD).

eedi: Tu žádanku na hematologii by Ti měli vypsat buď v CAR nebo taky Tvůj gyndr. Indikace je víc než jasná, neměli by dělat žádné obstrukce a určitě budou vědět, na co se zaměřit. Možná, že Ti ta vyšetření naberou dokonce přímo v CAR, nevím, nezažila jsem, ale myslím si, že by klidně mohli.

hanka: Myslím, že je to rozumný plán. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
7.5.12 08:16

šiso,motylku - jeste že vás mám děkuji za vyčerpávající info…Zeptám se na to v CAR,protože muj dr.mě minule tak odbyl,že jsem na něj nastvana,myslím že neví co semnou dál…jeho jedina starost byla vypsat mi doporučení do CAR,ale zase na druhou stranu ho chapu a pro me tomá plus v tom,že o jakékoliv dopořučení ho požádám tak mi ho beze všeho vypíše…tak uvidíme… asi se předběžně objedná do Budějovic,to mám nejblíž a snad tam nebudou takový čekací doby jako na Karláku…případně mi to maberou v Car což by bylo nejlepší
Capelu - to já mam krize spíše spojené se smutkem a pláčem
Určitě dám po 1.konzultaci vědět co a jak......hele a psát budu dááááááál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
7.5.12 08:18

šiso - na průchodnosti jsem nebyla a myslím že to je opravdu zbytečné,hlavně já už neplánuji těhotnět přirozeně jedine IVF :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
7.5.12 08:19

eedi: Rozhodně piš. Nezapomeň, že na Tebe myslíme a fandíme Ti. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
7.5.12 09:21

Já vím ,vždyt já vám taky z celého :srdce:.Děkujiiiiiii :hug: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
7.5.12 09:53
jooo, HyCoSy beru zpet, jsem si to poradne neprostudovala ten podpis, jen jsem videla tu CF..pardon, pardon;)kazdopadne si myslim, ze se tady obecne vypisujeme dost zbytecne, ze tak netecny doktor, ktery by neresil situaci po vic nez 1 potratu snad neni..mne po tom prvnim rekli u gynekologa, ze se to bude resit dalsima vysetrenima az po druhem potratu (to me fakt pobavili, ale chapu je) a v Motole tenkrat dokonce Mudr rikala, ze se to resi az po tretim..tak v tom jsem stastna, ze jsem uplnou nahodou narazila na Uhrovou a te to prislo dobre udelat vse preventivne de fakto.A byt se vzdycky muze pokakat x jinych veci, tak zaplatpanbuh za ty dary - clovek ma doma ty papiry a je proste klidnejsi..pokud by mi ale nejaky problem nasli, tak by setaky mohlo stat, ze bych ho zacala usilovne resit, coz by mi zabralo cas..a ve skutecnosti to treba s potratem vubec nesouviselo..to je bohuzel ta priroda a risk jakehokoli pocinani..at se rozhodneme jakkoli, nikdy nebudeme vedet, ze to bylo to spravne rozhodnuti..
@Motýlice píše: Šíšo, vyšetřovat průchodnost vejcovodů v případě, kdy eedi opakovaně otěhotněla spontánně nebo po IUI, je podle mě nanic. Tam problém není. Je třeba se zaměřit na důvody potrácení - čili nejvíc na ráně je trombofilie, imunologie, případně ta genetika (ať už spermií - což myslím až tak moc neřekne, nebo embryí při PGD).

eedi: Tu žádanku na hematologii by Ti měli vypsat buď v CAR nebo taky Tvůj gyndr. Indikace je víc než jasná, neměli by dělat žádné obstrukce a určitě budou vědět, na co se zaměřit. Možná, že Ti ta vyšetření naberou dokonce přímo v CAR, nevím, nezažila jsem, ale myslím si, že by klidně mohli.

hanka: Myslím, že je to rozumný plán. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
7.5.12 09:55
a proc chces IVF?omluva jestli uz si to tady nekde psala..ale vzdyt tehotnis krasne..k IVF neni jedina indikace u tebe nebo?
@eedi píše: šiso - na průchodnosti jsem nebyla a myslím že to je opravdu zbytečné,hlavně já už neplánuji těhotnět přirozeně jedine IVF :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
7.5.12 13:47

Eedi: holky ti to s tou hematologií napsaly, takže s tím už nebudu zdržovat. Držím place, ať nečekáš takovou dobu jako já. :) Ty chceš IVF, protože chceš PDG? Koukala jsem na ty stránky Heliosu a fakt mě to zaujalo. Jak jsi se na Helios dostala?
Jinak já jsem taková chcíplá přád, ale vyloženě depky nebo záchvaty smutku či pláče nemám. Po té druhé revizi jsem na tom byla fakt blbě, ale dostávám se z toho tím, že si tu plánuju další postup a holky mi dávajíé k dobru svá moudra. Moc mi to pomáhá.

Šíšo a Motýlice, Vy jste takové zvídavé, tak na ně mrkněte taky, jestli teda budete mít chvilku. Je to sanatorium helios.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2797
7.5.12 14:07

Holky tak jsem zpet z Caru a mam v sobe zastavovaci injekci :palec: a za 14 zacinam se stimulaci :dance: drzte mi palecky, at to zvladnu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
7.5.12 14:10

ppajo urcite to zvladnes.nez se nadas bude to za tebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2797
7.5.12 14:14

no hani cekala jsem to rychlejsi, ale tim, ze mam dlouhy protokol, tak se porad na neco ceka :roll: takze opu vychazi az cca za mesic :roll: a pak jeste 14 dni cekani, takze vysledky budu mit az zacatkem cervence 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí