Snažení 3 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5043
4.5.12 15:01

@siskaborova : Tak já jsem jedináček proto, že máma další dítě nechtěla (táta jo, ale bylo mu to prd platné). Máma je ze tří dětí a rodina třela bídu z nouzí, tak máma údajně nechtěla, aby se to opakovalo. Takže máš pravdu, že tam byly materiální důvody. Plus teda měla opravdu nelehké těhotenství, takže ji to, počítám, i dost vyděsilo. Když jsem byla malá, tak mi sourozenec nikdy nechyběl, protože u nás na sídlišti byly mraky dětí a vždycky bylo, s kým si venku hrát. Život šel jinak, když nebyly počítače a v telce nic. Poprvé jsem po sourozenci zatoužila někdy v pubertě - jakože by se hodil na pokec a svěřování. A jestli jedináčkovství zanechává následky? No v tom bych se určitě shodla, že zanechává, ale že rozmazlenost to není (ta souvisí s výchovou a povahou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
4.5.12 15:17

u nas byla situace naopak, mama moc chtela dalsi, ale tata se choval jako debil = neslo to. ja naopak bulela po nocich, ze sourozence chci..dost mi ta moje familie nevyhovovala, neustale se hadajici rodice a zadny sourozenec..tak jsem si zacala vytvaret blizka pratelstvi a sestavovala si vzdycky svoji „novou“ rodinu:))a pokud si uz jako capart mohla litat s bandou po sidlisti, tak to ti gratuluju, evidentne na tebe vasi nedozirali tak prisne jako na me..moje mama se o me desne bala a byla hodne prisna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
4.5.12 15:44

jinak materialni duvody jsem nemela na mysli,spis neshody ve vztazich, nestastna manzelstvi..co se materialna tyka, nejvic deti meli vzdycky ty financne nejchudsi lidi..ja vsazim na milujici a miluijici se rodice..ostatni je podradny(vyplyva to z myho detstvi logicky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
4.5.12 15:55

teda uvolněte trochu téma, to se nedá číst :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
4.5.12 15:56

při pátku „materiální hodnoty“ asi není to pravé ořechové pro mě, hojte kočeny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
4.5.12 16:01

@siskaborova : Moji rodiče byli (a jsou) hrozně fajn, takže u nás bylo harmonično a veselo. Myslím, že se o mě taky báli, ale drželi to na uzdě, protože jim místy ani nic jiného nezbývalo. Oba chodili od 6 do 14h do práce, takže v první třídě jsem vyfasovala klíče od bytu a do školy/ze školy chodila sama (včetně přechodu přes silnici). A odpoledne mě vždycky pustili ven, když jsem chtěla a úkoly byly hotové. Přišlo mi to tehdy úplně normální, přesněji řečeno na tom našem sídlišti to normální bylo. Sluší se dodat, že nejsem z Prahy, ale do 19 jsem žila v průmyslovém menším městě na severu Moravy - hned vedle velké fabriky. Ve fabrice pracovali téměř všichni obyvatelé našeho malého sídliště a všichni měli děti v podobném věku a venku bylo fakt živo. Bylo normální zazvonit na pár „spřátelených“ zvonků a tutově se někdo chytil, kdo si chtěl taky hrát. Scénář vždy stejný: „Dobrý den, může jít Barča/Hanka/Petra/Markétka … ven?“ Rodič volá do dětského pokoje, odkud vylézá dítko a z 99% projevuje zájem. Rychlý převlek do tepláků a jde se. Nepamatuju si, že by některý rodič, řekl, že ho ven nepustí (pokud neměli nějakou rodinnou akci třeba). :) Mám z dětství spousty fantastických zážitků a vzpomínek, jak jsme pořád blbli. Myslím, že o tuhle pospolitost jsou děti z domečků (a děti přecitlivělých rodičů) ochuzeny. Sama jsem zvědavá, jestli seberu vnitřní sílu být vůči svému vlastnímu dítěti takhle velkorysá. Ale budu se snažit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
4.5.12 16:13
hele ted tady uz holky unudime:)) ja se narodila v jedny z nejbezpecnejsich ctvrti v Praze, navic co barak, to dite az dve, takze my jsme byly porad venku, zahrady byly propojeny vratkama..porad se spalo jinde nez doma(to me bavilo tuze)..a vlastne vsichni jsme se sem v dospelosti zacali navracet(temer teda), takze to je fajn..a nasi pracovali jako Vasi a skolu jsem mela 7min svizny chuze do kopce..teda tata makal daleko dyl, mama mela polovicni uvazek chvilku, do tech 14:30..ale byla proste prisna..spis si to pamatuju z puberty..do pulnoci doma, nebo si zustan tam kde ses az do rana a zamkla mi barak, klice zevnitr..no byla vtipna;)smutny mi to naser psani neprijde;)ale dost uz tedy o tom :dance: jdu se obliknout a valim na ten UZ
@Motýlice píše:
@siskaborova : Moji rodiče byli (a jsou) hrozně fajn, takže u nás bylo harmonično a veselo. Myslím, že se o mě taky báli, ale drželi to na uzdě, protože jim místy ani nic jiného nezbývalo. Oba chodili od 6 do 14h do práce, takže v první třídě jsem vyfasovala klíče od bytu a do školy/ze školy chodila sama (včetně přechodu přes silnici). A odpoledne mě vždycky pustili ven, když jsem chtěla a úkoly byly hotové. Přišlo mi to tehdy úplně normální, přesněji řečeno na tom našem sídlišti to normální bylo. Sluší se dodat, že nejsem z Prahy, ale do 19 jsem žila v průmyslovém menším městě na severu Moravy - hned vedle velké fabriky. Ve fabrice pracovali téměř všichni obyvatelé našeho malého sídliště a všichni měli děti v podobném věku a venku bylo fakt živo. Bylo normální zazvonit na pár „spřátelených“ zvonků a tutově se někdo chytil, kdo si chtěl taky hrát. Scénář vždy stejný: „Dobrý den, může jít Barča/Hanka/Petra/Markétka … ven?“ Rodič volá do dětského pokoje, odkud vylézá dítko a z 99% projevuje zájem. Rychlý převlek do tepláků a jde se. Nepamatuju si, že by některý rodič, řekl, že ho ven nepustí (pokud neměli nějakou rodinnou akci třeba). :) Mám z dětství spousty fantastických zážitků a vzpomínek, jak jsme pořád blbli. Myslím, že o tuhle pospolitost jsou děti z domečků (a děti přecitlivělých rodičů) ochuzeny. Sama jsem zvědavá, jestli seberu vnitřní sílu být vůči svému vlastnímu dítěti takhle velkorysá. Ale budu se snažit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
4.5.12 16:22

@siskaborova : No tak ať tam vidíš to, co tam má být!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
4.5.12 16:37

no na tvuj popud jsme se vcera s muzem vzdelavali na youtube;))no mam zaludek na vode..nedelam si iluze, ze to neni od nervu;) tak uvidime co uvidime no..pa a dekuju!jo a ty webovky jsou mumsstuff…ne mum-to-be,kdyby nahodou;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2797
5.5.12 19:56

ahoj holky, dele jsem tu nebyla a hlasim se sem zpet, protoze me v pondeli ceka zastavovaci injekce pri dlouhem protokolu u Apoli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
5.5.12 19:57

ppajo vitej zpet a hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2797
5.5.12 19:58

ahoj hani, diky :) uz mi to povidani tady moc chybelo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
5.5.12 20:06

Nám jsi tu taky chyběla. Tak posílám čtyřlístek pro štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2797
5.5.12 20:12

a co je tady vlastne u vsech nového ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
5.5.12 20:15

u mne nic novyho.ve ctvrtek byla ovulka tak cekam a cekam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí