Snažení 3 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14396
6.5.12 14:10

Šíša: teď jsem se zahloubala do tvého podpisu. Řekni mi, jak se ti podařilo snížit FSH?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
6.5.12 14:15

Hanka: začínáme o nich doma mluvit. :) Znáš někoho, kdo tím prošel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
6.5.12 14:33

prave ze neznam kdo tym prosel ty jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
6.5.12 15:59

Capel, já se snažím stravovat co nejlíp seč můžu, ale ten můj bambula malej mi to trochu kazí, protože ne na všechno má chuť. Dneska jsem dělala na oběd lososa a vážně jsem se na něj těšila. No a začlo mi být zase nějak blbě, tak jsem se v tom porýpala a snědla toho tak půlku. Domlouvala jsem mu, ať se těm omega kyselinám tolik nebrání, ale všechno marné. :lol:

hanka: KETy mě vyšly na 6-7 tisíc včetně léků. Asi blíž k těm šesti. Ale IVF vlastně taky, neměla jsem tam skoro žádné „vychytávky“, spíš takový základ. Finančně to zas tak hrozné nebylo. Jsem si pak už docela zvykla, že část platu odchází každý měsíc do CAR, stala se z toho regulerní položka rodinného rozpočtu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
6.5.12 16:06

motolice dekuji a tys mela ivf bez pisi ze te to ivf prislo tak levne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
6.5.12 17:09

Capelu chodila a za mě nedoporučuji,je to tam miloučký už od vchodu,ale nikdo tam neřešil moje 2× ZT jen honem otěhu/ja s otehu po stimulce nemám problém/ pokazdé jiný doktor a prostě nikdy nevědel o mě nic…Chodila jsem na Archu.
Já jdu do toho Brna protože jsou tam jediný co prováděhí PGD novou mikročipovou technikou,kdy vyšetří všek 46 chromozomů u staré techniky se slo právě jen u prokázaných genetických zatížených a vyšetrovalo se metodou FISH pouze 8chromozomů. Takže me u PGD nejde o CF to nje myslím v pohodě,spís mi jde o ty vadné a spatně založené embrya,která se pak u mě nevyvíjejí,ale taky nevím přesně vše kolem toho. Neumím si totiž vysvětlit proc bych furt potrácela když jsme oba zdraví. Ale je to teda raketa,musíme na to něco přišetřit,vyjde mě celé IVF+PGD+PK tak na cca 50. No jestě uvidím co mi za důvody proc jít do PD poví osobně,porádně je vyzpovídám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
6.5.12 17:38

Já jsem objednaná na Letnou k Brandejské. Chci znát její názor na naši situaci. Přeci jen, do ISCARu chodím k fakt dobrý doktorce, ale je mladoučká, tak chci slyšet názor od starého praktika. Kdyby byl v ISCARu ještě Mrázek, tak zajdu za ním, ale.....

Ale tu genetiku ti tam dělali asi do větší hloubky než nám. Nám dělali cystickou fybrozu jen u :srdce: a mě zase jen FISH a trombofilní mutace (protože je Mrázek požadoval), jinak karyotyp u obou. A tím to haslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
6.5.12 17:40

Motýlice: já dělala k obědu žraloka a ten ti tak smrděl na té pánvi, že jsem myslela, že to nedám. :mrgreen: Ale pak se to srovnalo a na talíři to byla mnamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
6.5.12 17:45

Capel nám dělali genetiku v českých buděj. poslal mě na ni můj obvodní gynekologpo 2.potratu a mě dělali mutace,fish,CF a karyotyp a přitelovi - CF a karyotyp
Jinak pokud jdes do Gennetu jen pro názor tak proč ne,to plně chápu A tu dr.bohužel neznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
6.5.12 18:00

Eedi: poptej se Šíši na genetiku v Motole, tam jim dělali genetiku spermoušů. Já to teď s ní diskutuju na Nízkém AMH.

Šíša: snad se nebudeš zlobit…

Příspěvek upraven 06.05.12 v 19:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
6.5.12 19:12
nevim,nejpravdepodobnejsi vysvetleni (doktora) je, ze se mi pouze to FSH rozhodilo po tech 11ti tydnech mimodelozniho tehu, tim jak na to prisli pozde, tak se my telo mirne vykolejilo, a pak bylo jen otazkou casu, jak dlouho se s tim bude srovnavat..ale muzes si rict, ze to bylo podporeny i tou akupunkturou intenzivni..po ktery jsem se rozovulovala..takze, to ti nerekne nikdo;)
@Capelucita píše: Šíša: teď jsem se zahloubala do tvého podpisu. Řekni mi, jak se ti podařilo snížit FSH?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
6.5.12 19:19
tohle delali v Gestu i nam, je to klasika a asi to dost staci..CF staci u jednoho, az pokud by ji mel, tak se dodela u druhyho a pak se to bude sledovat o plodu..u zenskych pry muze zpusobovat mimodelozni, tak proto mi to v Motole dodelali, ale nebylo to nutne.Nakonec se zjistilo, ze to mimodelozni zpusobily srusty po slepaku:) FISH nam delali obema uz v Gestu(z krve),v Motole mi pak prislo, ze to testovali ze spermatu(ale mozna uz se nam to mota)
Neupinala bych se k tem testum tolik..chapu to sice, ale priroda je mocna carodejka..spis bych telo vycistila od leku a zkusila to znova??
@Capelucita píše:
Já jsem objednaná na Letnou k Brandejské. Chci znát její názor na naši situaci. Přeci jen, do ISCARu chodím k fakt dobrý doktorce, ale je mladoučká, tak chci slyšet názor od starého praktika. Kdyby byl v ISCARu ještě Mrázek, tak zajdu za ním, ale.....Ale tu genetiku ti tam dělali asi do větší hloubky než nám. Nám dělali cystickou fybrozu jen u :srdce: a mě zase jen FISH a trombofilní mutace (protože je Mrázek požadoval), jinak karyotyp u obou. A tím to haslo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
6.5.12 19:43

@hanka1120 : Nejlevnější stimulační léky (doplatek cca 1600,–) + mražení a skladování embryí za 4500,–. Plus mínus. Bylo to bez ICSI, bez PK, bez AH. Šli jsme do toho s určitou naivitou, že to nebudeme zbytečně komplikovat a uvidíme, co se stane. Alternativní přístup velí udělat to maximalisticky s tím, že to musí vyjít hned na první pokus. Oba mají svá pro a proti. Při IVF je celkem hooodně rozhodování, přičemž na všechny ty otázky neexistují jasné odpovědi a člověk to musí udělat nějak podle svého přesvědčení.

@eedi : No, zní to zajímavě a možná by to mohlo pomoct, ale je to teda pálka. Fakt bych se ještě ujistila, jestli je to potřeba. Ty jsi ještě na IVF nebyla, že ne? Většinu problémů s kvalitou embryí dokáže pořešit už PK (nekvalitní to do pátého dne nedají). Asi bych do toho šla napřed jen s tímto a hlavně s vyřešenou hemačkou (!) a těch 50 tis bych ušetřila případně až do dalšího pokusu. Ale záleží samozřejmě na Tobě a na tom, jak se s dr. dohodnete. Jen bych neměla od PGD přehnaná očekávání, znám z EM i slečnu, která měla PGD a stejně jí to nevyšlo. Pořád je to jen taková ruleta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
6.5.12 19:58
Tak přesně tehnle postup mám v plánu pokud mě dr.nepřesvětší že PGD je pro mě nezbytné. Jeste si dodělám tu hematolku/ale vůbec nevím kam zajít a co vse po nich chtít/ a taky uvazuji nechat DNA spermii. Má to nějaky smysl u normospermie?
@Motýlice píše:@eedi : No, zní to zajímavě a možná by to mohlo pomoct, ale je to teda pálka. Fakt bych se ještě ujistila, jestli je to potřeba. Ty jsi ještě na IVF nebyla, že ne? Většinu problémů s kvalitou embryí dokáže pořešit už PK (nekvalitní to do pátého dne nedají). Asi bych do toho šla napřed jen s tímto a hlavně s vyřešenou hemačkou (!) a těch 50 tis bych ušetřila případně až do dalšího pokusu. Ale záleží samozřejmě na Tobě a na tom, jak se s dr. dohodnete. Jen bych neměla od PGD přehnaná očekávání, znám z EM i slečnu, která měla PGD a stejně jí to nevyšlo. Pořád je to jen taková ruleta…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
6.5.12 20:05

Eedi: koukala jsem na stránku Heliosu, je fakt, že mají hezky udělaný web. Tu PDG tam tak opakují a taky píší, že ženy nad 37 by na ni měli vyrazit, že jsem se tím na chvilku nechala ovlivnit. :) Doufá, že ti pomohou. Pak nám sem dej vědět co a jak. Teda, doufám, že to nezní jako že nechci, abys sem psala dřív. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí