Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Šíša: teď jsem se zahloubala do tvého podpisu. Řekni mi, jak se ti podařilo snížit FSH?
Hanka: začínáme o nich doma mluvit.
Znáš někoho, kdo tím prošel?
Capel, já se snažím stravovat co nejlíp seč můžu, ale ten můj bambula malej mi to trochu kazí, protože ne na všechno má chuť. Dneska jsem dělala na oběd lososa a vážně jsem se na něj těšila. No a začlo mi být zase nějak blbě, tak jsem se v tom porýpala a snědla toho tak půlku. Domlouvala jsem mu, ať se těm omega kyselinám tolik nebrání, ale všechno marné. ![]()
hanka: KETy mě vyšly na 6-7 tisíc včetně léků. Asi blíž k těm šesti. Ale IVF vlastně taky, neměla jsem tam skoro žádné „vychytávky“, spíš takový základ. Finančně to zas tak hrozné nebylo. Jsem si pak už docela zvykla, že část platu odchází každý měsíc do CAR, stala se z toho regulerní položka rodinného rozpočtu. ![]()
motolice dekuji a tys mela ivf bez pisi ze te to ivf prislo tak levne??
Capelu chodila a za mě nedoporučuji,je to tam miloučký už od vchodu,ale nikdo tam neřešil moje 2× ZT jen honem otěhu/ja s otehu po stimulce nemám problém/ pokazdé jiný doktor a prostě nikdy nevědel o mě nic…Chodila jsem na Archu.
Já jdu do toho Brna protože jsou tam jediný co prováděhí PGD novou mikročipovou technikou,kdy vyšetří všek 46 chromozomů u staré techniky se slo právě jen u prokázaných genetických zatížených a vyšetrovalo se metodou FISH pouze 8chromozomů. Takže me u PGD nejde o CF to nje myslím v pohodě,spís mi jde o ty vadné a spatně založené embrya,která se pak u mě nevyvíjejí,ale taky nevím přesně vše kolem toho. Neumím si totiž vysvětlit proc bych furt potrácela když jsme oba zdraví. Ale je to teda raketa,musíme na to něco přišetřit,vyjde mě celé IVF+PGD+PK tak na cca 50. No jestě uvidím co mi za důvody proc jít do PD poví osobně,porádně je vyzpovídám…
Já jsem objednaná na Letnou k Brandejské. Chci znát její názor na naši situaci. Přeci jen, do ISCARu chodím k fakt dobrý doktorce, ale je mladoučká, tak chci slyšet názor od starého praktika. Kdyby byl v ISCARu ještě Mrázek, tak zajdu za ním, ale.....
Ale tu genetiku ti tam dělali asi do větší hloubky než nám. Nám dělali cystickou fybrozu jen u
a mě zase jen FISH a trombofilní mutace (protože je Mrázek požadoval), jinak karyotyp u obou. A tím to haslo.
Motýlice: já dělala k obědu žraloka a ten ti tak smrděl na té pánvi, že jsem myslela, že to nedám.
Ale pak se to srovnalo a na talíři to byla mnamka.
Capel nám dělali genetiku v českých buděj. poslal mě na ni můj obvodní gynekologpo 2.potratu a mě dělali mutace,fish,CF a karyotyp a přitelovi - CF a karyotyp
Jinak pokud jdes do Gennetu jen pro názor tak proč ne,to plně chápu A tu dr.bohužel neznám
Eedi: poptej se Šíši na genetiku v Motole, tam jim dělali genetiku spermoušů. Já to teď s ní diskutuju na Nízkém AMH.
Šíša: snad se nebudeš zlobit…
Příspěvek upraven 06.05.12 v 19:15
@Capelucita píše: Šíša: teď jsem se zahloubala do tvého podpisu. Řekni mi, jak se ti podařilo snížit FSH?
@Capelucita píše:
Já jsem objednaná na Letnou k Brandejské. Chci znát její názor na naši situaci. Přeci jen, do ISCARu chodím k fakt dobrý doktorce, ale je mladoučká, tak chci slyšet názor od starého praktika. Kdyby byl v ISCARu ještě Mrázek, tak zajdu za ním, ale.....Ale tu genetiku ti tam dělali asi do větší hloubky než nám. Nám dělali cystickou fybrozu jen ua mě zase jen FISH a trombofilní mutace (protože je Mrázek požadoval), jinak karyotyp u obou. A tím to haslo.
@hanka1120 : Nejlevnější stimulační léky (doplatek cca 1600,–) + mražení a skladování embryí za 4500,–. Plus mínus. Bylo to bez ICSI, bez PK, bez AH. Šli jsme do toho s určitou naivitou, že to nebudeme zbytečně komplikovat a uvidíme, co se stane. Alternativní přístup velí udělat to maximalisticky s tím, že to musí vyjít hned na první pokus. Oba mají svá pro a proti. Při IVF je celkem hooodně rozhodování, přičemž na všechny ty otázky neexistují jasné odpovědi a člověk to musí udělat nějak podle svého přesvědčení.
@eedi : No, zní to zajímavě a možná by to mohlo pomoct, ale je to teda pálka. Fakt bych se ještě ujistila, jestli je to potřeba. Ty jsi ještě na IVF nebyla, že ne? Většinu problémů s kvalitou embryí dokáže pořešit už PK (nekvalitní to do pátého dne nedají). Asi bych do toho šla napřed jen s tímto a hlavně s vyřešenou hemačkou (!) a těch 50 tis bych ušetřila případně až do dalšího pokusu. Ale záleží samozřejmě na Tobě a na tom, jak se s dr. dohodnete. Jen bych neměla od PGD přehnaná očekávání, znám z EM i slečnu, která měla PGD a stejně jí to nevyšlo. Pořád je to jen taková ruleta…
@Motýlice píše:@eedi : No, zní to zajímavě a možná by to mohlo pomoct, ale je to teda pálka. Fakt bych se ještě ujistila, jestli je to potřeba. Ty jsi ještě na IVF nebyla, že ne? Většinu problémů s kvalitou embryí dokáže pořešit už PK (nekvalitní to do pátého dne nedají). Asi bych do toho šla napřed jen s tímto a hlavně s vyřešenou hemačkou (!) a těch 50 tis bych ušetřila případně až do dalšího pokusu. Ale záleží samozřejmě na Tobě a na tom, jak se s dr. dohodnete. Jen bych neměla od PGD přehnaná očekávání, znám z EM i slečnu, která měla PGD a stejně jí to nevyšlo. Pořád je to jen taková ruleta…
Eedi: koukala jsem na stránku Heliosu, je fakt, že mají hezky udělaný web. Tu PDG tam tak opakují a taky píší, že ženy nad 37 by na ni měli vyrazit, že jsem se tím na chvilku nechala ovlivnit.
Doufá, že ti pomohou. Pak nám sem dej vědět co a jak. Teda, doufám, že to nezní jako že nechci, abys sem psala dřív. ![]()