Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
šisi jsme zkuseny holky a vime co a jak… ![]()
Hani tak to jsem rada že máš z Heliosu dobrý pocit,jedeme tam 31.5. Už se nemůžu dočkat bude to zase krok kupředu…
eedi: Fajn, že ses zase ozvala.
To PGD Ti navrhli kvůli té cystické fibróze? Za normálních okolností mi PGD přijde dost k ničemu, ale jestli si chceš být jistá, že ten gen nechceš přenést na mimčo, tak tohle je šance. Předpokládám, že manžel je v tomto směru OK, takže i kdybys to přenesla, tak by mimčo, počítám, bylo úplně zdravé. Ale to jsou jen takové úvahy. Určitě jste to s dr. rozebírali podrobně.
hanka: Transferovala jsem vždy po dvou. Jedno bych zvažovala jedině v případě PK, jinak ani náhodou.
Ahoj ve spolek.
Hani, hlavu vzhuru!
Ppaja, moc mě mrzí, že to tak snášíš. Já nikdyý DP neměla a jsem za to ráda. Představa uměle vyvolaného přechodu, když mi ten přírodní dýchá za krk, mě děsí. Drž se, holka.
Šíša a Motýlek: vy se taky držte!!!! A hlavně se dobře stravujte.
Eedi: jsem moc ráda, že jsi se ozvala. Mě MUDra říkala, že mohu na další pokus už za 2 měsíce. Já jsem pořád hrozně unavená, vůbec nejsem ve své kůži. Od středy jdu do práce (zítra máme celozávodku) a trochu se toho děsím. Ale jsou tam super, takže nejspíš nemám proč být vystresovaná. Takže já půjdu do dalšího pokusu, až se budu cítit silná, až ujdu na výletě minimálně 15 km (dneska, když jsem v kondici, tak dám dvouhodinnovou procházku a pak se musím natáhnout), no - prostě, až to zase budu já.
Jinak jak jsem tady rozebírala to clexane. Světe div se, tak teď clexík píchám ráno a nemám s ním větší problém. Jednak jsem trochu ztloustla, tak se mi i líp píchá a druhak ho nemíchám dohromady s prednisonem a anopyrinem. Uvidím, až ho vysadím, jestli se nakopne ta moje chuť do života nebo budu pořád zvadlá, ale… V době, když jsem šla minule na kontrolu, tak jsem musela jít na krev 4 hodiny po injekci. Tak jste tehdá přesouvala injekce z odpoledne na ráno, zkracovala jsem interval po 3 hodinách. Některé dny mi bylo fakt blbě - tedy ty, které jsem si píchala relativně brzo (cca do 6 hodin) po práškách. shodou okolností se v té době zastavil vývoj těch mích dvou nadějí.
Chtěla bych to s někým probrat, ale těm babuchám z Tromba vůbec nevěřím.
Eedi: ještě mě napadlo, když jsme mluvila s holčinou, co má 1. dítě asi z 15. IVF, tak říkala, že si platili soukromě PDG. Byla prý překvapená, kolik špatných embryí měla. V každé várce prý několik. No, a 2. dítě pak už vyšlo hned na následující IVF.
jinak holky ja nemam depku, spis uz sem taknejak rezignovala
kdyz se ted na ivf nezadari, tak to necham vse plynout a leky mi muzou byt ukradeny ![]()
PDG je preimplementační diagnostika. http://www.gennet.cz/info-o-pgd.html
Já byla po 1. IVF, které tedy nevyšlo, strašně zklamaná. Hrozně moc. V některých CARech nabízejí psychologickou podporu. Já jsem ji pak využila, protože jsem začala mít i jiné zdravotní problémy. Bylo to vtipné, protože paní psycholožka mi řekla, že jestli chci, můžu přijít zase, ale že u mě to nevidí nutné, protože já přesně vím, co bych měla dělat, jak se z toho dostat, jen v sobě musím najít vnitřní sílu to udělat. A navrch si typla, proč mám ty zdravotní problémy - a jako jediná se z doktorů strefila. Tak jsem se dala do pucu po zdravotní stárnce a psycholožku jsem už nepotřebovala. Ale jsem moc ráda, že jsem tam zašla.
@hanka1120 píše:
CAPE REKNU TI TO JE SILENY PRVNI DITE OPRAVDU MELA S 15 IVF?
Tak nějak. Já už si to přesně nepamatuju, možná ještě víc, ale dokázali to.
Eedi: já jdu koncem června na konzultaci do Gennetu. Nechodila jsi tam? Já si teĎ vůbec nevybavuju, kam jsi chodila.
Jinak holky, jak si teď studuju ty darovaný vajíčka, tak jsem četla v jedné diskuzi o holčině, co chodila do CARu, nechala si dělat i IVM, pak přešla do jiného CARu, byla rozhodnutá zkusit poslední IVM a pak už by šla do dárečků a - otěhotněla z „pitomýho“ IUI.
cape tak zazraky se deji…ale…veris ze zrovna u nas se stane zazrak? v okoli slysim take o takovcych „zazracich“ a pak zjistim, ze si to ti lide pouze vymysleli
aby byli zajimavi a nekteri aby se ostatni nedozvedeli, ze to resili adopci nebo pres doktory
takze asi tak…
CAPE TY CHCES JIT DO DAROVANICH VAJICEK? JINAK O TE HOCICE TO JE SILA VIDIS A NAKONEC POMOHLO IUI