Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
eedi ja to vbrne v repromede znam.s mym prvnim manzelem jsem tam chodila,ja byla u p.doktorkky hromadove a fakt je to tam moc hezky ochotny jsou jak sestry a i doktorka,ja teda znam jen tu jednu co jsem u ni byla.ostatni doktory neznam..ale ty to mas fakt hodne daleko to je pravda 160km to je opravdu moc.asi na ten ultrazvuk skocim zitra to budu teprv 10dc ale zase clostik jsem brala 2-6 dc tak uz by mohli byt vetsi
Hani tak ti budu držet pěsticky aby folíci vyrostly,ale beres největší dávky clostíku,tak by mohly se pochlapit ![]()
Fakt je skoda že to mám tak daleko,no uvidíme jake to bude v těch českych budějovicích můj doktor na ně pěje ody ![]()
eedi: Ono je to relativní s tím CAR. Na jiném vlákně je se mnou holčina, která je z Ostravy, chodila nejprve tam a pak změnila CAR na Repromedu a otěhotněla. Teď je 16tt. Doteď tvrdí, že těch 200 km dojíždění nikdy nelitovala. Ale je to na každém, na mě by to dojíždění, upřímně řečeno, asi taky nebylo.
Každopádně myslím, že to potrácení se brzy vyladí, jen co se tím doktoři začnou vážně zabývat, bude to OK, uvidíš. Je to lepší varianta než kdybys nemohla otěhotnět vůbec. Jsem optimistka. Vážně.
EEDI TAK ULTRAZVUK NIC MOC DNESKA JSEM 10DC A SLIZNICE 5MM A FOLIKY 12 13 8 MM CO JE HODNE MALO V PONDELI JDU ZNOVA A ROZHODNE SE ZDA BUDE IUI.
Hani ja myslím je na 10dc to není spatný. Rotou 1,5mm za den,jestli se nepletu,takze 13 nebo 14dc by mohly být dostatečne velky. Neházej flintu do žita… ![]()
Ahoj holky,
tak jeden z nejhorších okamžiků v mém životě je už za mnou. Tak a teď se jen naučit za tím udělat tlustou čáru a bude to dobrý.
Eedi: jedině moje doktorka je tam každý den (kromě sobot), takže vlastně chodím jen k ní, najela jsem na ten systém, když ona nastoupila a já zjistila, že mi na rozdíl od její předchůdkyně „sedne“.
Motýlice: s tou revizí nevím, ale asi ano. Já jsem byla v nemocnici, před 20 lety, s krvácením, pak jsem šla na UTZ, nebylo srdíčko, naplánovali na druhý den revizi, ale já v noci potratila. Na kyretáž jsem šla stejně. Možná i proto jsem měla zaxifováno, že kyretáž je čištění, kdežto revize je něco komplexního. Šíša mě pak z toho na AMH diskuzi vyvedla.
Motýlku, nechala jsem si ofotit krevní testy, co mi dělali. BOhužel, v CARu mi k tomu nikdo nic neřekl, ale zarazilo mě, že já, obvykle takový vzorňák, mám tentokrát 4 výkyvy. U krevního obrazu mám nad normou leukocyty 10,6 - norma 4-10, pod normou Hemoblobin 113, norma 120-160. Pak mám ještě pod normou UREA 2,6 (3,2-8,2) a cl 97 (norma 99-109). Hned jsem volala do trombocentra a tam mi řekli, že u nich jsem to měla před pár týdny vše v pořádku. A když mě s tím pustili z nemocnice, tak že mi asi nic není. No - úžasně mě uklidnili, to si umíš představit.
Ale zítra jdu do ISCARu znovu, protože mi museli objednat injekci k vůli rozdílným Rh faktorům a ta jim dorazila dnes odpoledne, takže tam zítra hend ráno zajdu a na vše se vyptám.
EEdi: obvykle se po potrácení posílá na genetiku. Ale jestli ti nikdy nedělali tu krev, tak tam by mohl být zakopaný pes. Z jiné diskuze znám holčinu, co byla 3× na revizi a teď jí dali clexane a čeká dvojčátka, už je ve 2. trimestru.
Ahoj holky
Capelicku holka zlata ![]()
a ted..asi Ti Motylek pisne to samy (resp.asi fundovanejc) - mas mirnou leukocytozu, obvykle to muze poukazovat na nejaky zanet v tele (klidne i zubu, nebo tam dole, proste kdekoli po tele)..zvyseny leukocyty a plozeni jdou blbe dohromady..pokud se telo vysiluje bojem se zanetem, ma min energie na vyvoj plodu..vic nevim..dohledame, nebo se zeptame;)
podlimitni hemoglobin bude asi souviset s tou Tvoji unavou velikou,budes (jako spousta z nas tady)min okyslicena..jukni se, jaky tam mas hodnoty u MCV (erytrocyty) a MCH (koncentrace hemoglobinu v erytrocytech)..pokud je mas ok, tak to asi nicemu nevadi..na Karlaku ti povi vic
s podlimitni UREou netusim..vetsinou ji maji lide vic..je to odpadni latka, ktera odvadi z tela dusik..co pro telo znamena, kdyz ji je min?? a ta posledni hodnota mi nerika vubec nic..joo uz vidim - chloridy to jsou!
na uklidnovacky po telefonu bych ale nedala..urco nejde o nic vazneho, kazdopadne bych se snazila to zjistit vsechno a dat do poradku..u zenskych je tehotenstvi a tehotneni o hlavne o KRVI totiz, u chlapu o spermatu
tak snad si tady nepletu ouplnou pentli;)
Šíšo, tak erytrocyty mám 3,8 (norma 3,8 - 5,2) a koncentrace hem. ery 320 (norma 320-360). Zítra to zkusím probrat v ISCARu, jinak na Karlák jdu v půlce května, takže … Zase nechci tolik chodit na krev, v úterý mi brali 3 ampule v ISCARu - viz výsledky, ve středu 3 ampule v UPMD - jsem nakonec rada, ze jsem tam sla za Madarem, dneska jsem jim pri revizi zakrvacela, pry vic, ale jinak jsem pry v poradku. Stejne jsem zmatena, v ISCARu mi rekli, ze nemusim pichat clexane, at vysadim vsechno, a na trombu - kam jsem odpoledne volala, mi rekli, ze mam pichat sestinedeli a at urcite nevysazuju.
@Capelucita píše: Šíšo, tak erytrocyty mám 3,8 (norma 3,8 - 5,2) a koncentrace hem. ery 320 (norma 320-360). Zítra to zkusím probrat v ISCARu, jinak na Karlák jdu v půlce května, takže … Zase nechci tolik chodit na krev, v úterý mi brali 3 ampule v ISCARu - viz výsledky, ve středu 3 ampule v UPMD - jsem nakonec rada, ze jsem tam sla za Madarem, dneska jsem jim pri revizi zakrvacela, pry vic, ale jinak jsem pry v poradku. Stejne jsem zmatena, v ISCARu mi rekli, ze nemusim pichat clexane, at vysadim vsechno, a na trombu - kam jsem odpoledne volala, mi rekli, ze mam pichat sestinedeli a at urcite nevysazuju.
@Capelicek - hele:
Pokud je koncentrace chloridů nízká, jedná se o ztrátu solí, v případech jako je dehydratace, zvracení nebo užití diuretických léků. ..nachazis nejakou spojitost??
Šíšo, netuším, jesti je Van sestřička nebo ne. Ad sůl a chlor - jediné, co mě napadlo je, že je to důsledek té mé alternativní medicíny. Omezila jsem sůl a pila jsem jen převařenou vodu, takže mám ještě podezření na snížení jodu v krvi, ale udělali mi blbě ty testy, já po nich chtěla, ať mi zjistí všechny vitamíny a minerály a nemám tam ani železo, ani ten jod..... No, ale alespoň něco.
Červená řepa mi děsně nechutná. A železo v tabletce nevím, strašně mě trápí ta zácpa a psyllium nepomáhá, asi se zase vrátím, teď už můžu, ke lněnému oleji a semínku.
@Capelucita píše: Šíšo, netuším, jesti je Van sestřička nebo ne. Ad sůl a chlor - jediné, co mě napadlo je, že je to důsledek té mé alternativní medicíny. Omezila jsem sůl a pila jsem jen převařenou vodu, takže mám ještě podezření na snížení jodu v krvi, ale udělali mi blbě ty testy, já po nich chtěla, ať mi zjistí všechny vitamíny a minerály a nemám tam ani železo, ani ten jod..... No, ale alespoň něco.