Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Eedi: strašně moc ti rozumím.
Dneska jsem se málem rozbrečela Madarovi na Imunologii (měla jsem domluvenou kontrolu, tak jsem tam šla, třeba něco zjistí z mého krevního obrázku, co si tam z těch 3 baňek krve namalují), podruhé, když jsem byla na školení a jeden kolega ze sesterské firmy se mě ptal, jak mi je, pak u babičky a nakonec v autě, když jsem dorazila domů. ještě celá hotovsonová jsem šla do baráku a koukám, že ve schránce něco máme. Otvírám schránku a je tam obálka, taková divná, otevřená, něco v ní. Nejdříve jsem si myslela, že se někdo spletl a hodil k nám omylem v obálce klíče. jenže obálka byla frankovaná, napsaná na ni, že je to pro nás, ulice, číslo a pak PSČ. Obec tam napsaná nebyla. Obálak byla ušmudlaná, zmuchlaná, na jednom místě natržená, no dost nedůvěřivě jsem do ní nakoula. A představ si, píše nám neteřinka ze školy v přírodě. Prý se má dobře a abychom jí věřili, tak nám posílá bombony!!! Hele, já se začala řechtat jako blázen a k tomu my vyrazily ty zadržované slzy z očí.. A pak jsem si řekla, že už jen k vůli podobným zážitkům stojí za to bojovat. Tak bojuj taky, kočko moje.
Motýlice: já taky přemýšlím, co dál. Imunitu máme vyšetřenou, genetiku, hematologii taky. laparku a hysterku mám za sebou. Taky mám za sebou homeopatii, teď tu léčitelku, Mojžíšku, posilování pánevního dna. Přestala jsem nosit ta tanga (kdo je nosíte, napíšu Vám proč) a kromě zaříkávání hadů a kineziologie a najmutí někoho, kdo se za mě bude modlit, tak už mě nenapadá nic, co bych mohla podniknout. Tak já fakt nevím, co víc mohu udělat, kromě toho NEMYSLET na to.
Holky, snažilky, je mi líto, že jsme Vás trochu demotivovaly přispívat, ale na druhou stranu to chápu.
eedi v sobotu ultrazvuk to budu teprv ale 11dc a podle ultrazvuku a zalezi na folikach bude iui.ale nedavam si nejakou sanci ze by to mohlo vyjit.jinak clostik proto,protoze jsme byli s manzelem pryc a injekce jsem nemela sebou a za druhe mi rekli v caru ze 1dc musi byt novy h.profil a to ja byla pryc.jinak tohle je posledni iui a je vydupani da se rict doktorka nechtela na to pristoupit,ale nakonec dala takze posledni.jinak holky ne ze byc mi to vadilo si s vama psat,ale ja nemela co k tomu napsat.doktorka mi dala sanci na iui nulovou takze asi bude ivf moc se bojim.
Eedi: už vím, co nám pomůže:
http://www.novinky.cz/…lodnost.html
cape protoze kvuli vajickum.protoze i pri stimulkou folik jen jeden a vyssi davky takze mam strach ze mam bud prazdny vajicka a nebo nekvalitni.u nas vse v poradku,a presto to nejde tak se obavam toho nejhorsiho.
@hanka1120 V popisu nic o stimulacích nemáš..... Máš sníženou ovariální rezervu? Nechala jsi si změřit AMH? Do kterého CARu chodíš? A jak dlouho? Máš nějaká odborná vyšetření?
cape mam hotovy hormonalni profil ten je ok imuno ok genetika ok pruchodnost ok manzel spermio a genetika ok.do caru chodim 6 mesicu jinak se snazime 3 roky,ale bez leku nemam ovulku,proste bez leku nejsou folici coz je blby,a aji kdyz mne nastimuluje clostikem tak to stene nevyjde nechapu proc.nikdy jsem na testu dve carky nevydela a chodim do caru obilnak
jak vidíš, tak ani ty // nic neznamenají..... ![]()
Nech s udělat testy na AMH a pak bych vlítla na IVF. O obilňáku se dost píše, takže tam asi budou dobří a budou vědět, co Vám namíchat, aby to vyšlo. ![]()
Ne, dělá se z krve. Je to anti muller hormon a měl by vyjdářit ovariální rezervu. Nikdo sice přesně neví, jak ta čísla správně interpretovat, ale může ti to pomoci při způsobu léčby. Mě vyšlo 0, takže moje rezerva je na nule. zatím ze mě vajucha padají, ale je jich malinko a při každém pokuse trnu, zda tam ještě něco zbylo. I proto jsem tak špatná, že to zase nevyšlo, protože se bojím, že už ze mne vlastní vajíčka nevypadnou. Každopádně, když mi to loni řekli, tak jsem se docela nastartovala a začala jsem intenzivně řešit umělé, protože mi došlo, že není času na zbyt.
ty jsi mela prvni ivf s cisi? cape chapu jak ti je kdyz to opet nevyslo mame to vsichni tezky.a mrazacky zadne nemas?
Hani nemám, já byla ráda, když po stimulaci jako prase jsem vypotila 3 folikuly a v nich 2 vajíčka.
Ahoj holky,
Capelu kez by to bylo tak jednoduchý vid......
Holky děkuji za povzbuzení,ale ja mam ted proste pocit ze je vse zbytecne a moje psychika je v háji,ale přístí týden jdu už do práce tak se to snad zlepší. Taky by jsme chtěli někam na dovču,mám ušetřené nějaké penízky na mimč tak je dám asi ted na dovču a odpočinek a pk je vymakám znova ![]()
Capelícku prosím te mohla by jsi mi poradit co si nechat vyšetřit na té hematolce,já chci být připravená nez tam půjdu ![]()
Hani neboj se IVF,určitě ti vyjde,ty sance jsou tam veliky. A stimulky se taky neboj,ty injekce jsou učinějsí nez clostik a kort u tebe když ho beres už po nekolikáté,tělo si na něj pak zvykne a už nereaguje,bude to v pohodě uvidís. A na kdy to máte v plánu?
Motylku a jak ti je? Porád jsi v pohodě?