Snažení 3 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6337
26.7.12 17:39
Motyl, neblbni, jasne, ze pokud mas nejakou poruchu (napr. nemenstruujes..coz je prece DOST VYZNAMNY PROBLEM), tak te nikdo nemuze posilat domu..na druhou stranu, pokud ma nekdo ve 34 letech AMH 3,3 (cili jako ta cca 25leta holka)..tak myslim, ze se obe shodneme, ze NENI DUVOD K PANICE..a jen o to slo..o uklidneni..popohani se clovek vetsinou biologicky sam dost;))
ad ten 35ti lety limit - to je pouze u nas v CR..na Zapade ho maji az u 40;)..coz teda vubec nepisu jako pobidku k tomu odkladat materstvi..to je vzdycky risk..ale jen, ze mi to ted rikala doktorka prave v souvislosti s tim pausalnim doporucovanim na amnio..ze venku bych do te skupinky jeste davno treba nespadala..navic Agrimonia dal popsala jak k tomu pristupovala - stejne jako ja..i ja jsem preci sla po roce do CARu;) kam by me mimochodem muj doktor jeste dlouho neposlal, je to velky pohodar a diky mu za to :palec:
@Motýlice píše:
Tak já bych si dovolila trochu oponovat. Podle mě teda ve 34 JE kam spěchat a řečmi o mladosti bych se ukolébat nedala. Jednak nikdo neví, jak rychle zásoba vajec začne klesat, až to vypukne a jednak je hrozně nepříjemné, že se pak dostaneš do kategorie „stará matka“ (rozuměj nad 35) a zkomplikuje Ti to těhotenství. Všechna rizika na vývojové vady najednou vycházejí hůře a zvyšuje se riziko, že Tě někdo zbytečně natlačí do amniocentézy. Navíc si myslím, že když má někdo pocit, že chce být matkou a má ho třeba v 25, tak žádný doktor nemá právo takovou ženu poslat bez vyšetření domů s tím, že „je ještě mladá a má to zkoušet dál přirozeně“. Je to stres, když se nedaří a to jak pro mladou, tak pro starší. Když jsem přišla na gyndu ve 30 já, že vůbec nemenstruuju a snažím se (nejspíš zbytečně) otěhotnět, tak mě gyndr. taky pěkně setřel, kolik mám ještě času. Už tam nechodím. Moje nová dr. mi o necelé dva roky později řekla, že těch vajíček už tam moc není a že je dobře, že to řeším v CAR. Nikdo z nás neví, kolik reprodukčního času mu zbývá. A příroda má celkem jasno v tom, že optimální biologický věk pro těhotenství je kolem 20.roku života. Pak to jde do kopru - jen u každého různou rychlostí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
26.7.12 18:06

Tak zas aby bylo jasno, nehodlám nikoho strašit. Jen jsem měla pocit, že musím vytlačit protiargument na Šíšino konstatování „jsi ještě mladá“, kterýžto argument mi trhá žíly, kdykoli jej zaslechnu. ;) A ten 35-letý limit je JEN číslo, to dá rozum. Všechny víme, že to není tak, že ve 34 je ženská mladice a první den po 35.narozeninách je najednou stará. Je to spojitá funkce a s vyšším věkem se jen zvyšuje pravděpodobnost, že se něco posere. Což vůbec neznamená, že tady nemůžeme mít haldy spokojených 40-letých rodiček. Cestičky statistické pravděpodobnosti jsou nevyzpytatelné.
Agri, nervózní nebuď. Ty to přece aktivně řešíš a víc pro to stejně nemůžeš udělat. Takže se hoď do klidu. Ono si to štěstíčko sedne i na Tebe, když mu to dovolíš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
26.7.12 19:24
No praave, a ja bych prave chtela, abys nebyla nervozni a jen se v klidku posouvala;)vim, ze to jde;)
@Agrimonia píše:
Jo, já vím Motýlku, proto už jsem tak nervozní, že to nejde a chci se posunout rychle dál!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
26.7.12 19:28
No prave..ze sis to blbe vysvetlila, bo se ti to zretezilo s uplne jinym tvrzenim za uplne jinych okolnosti;) ja ji chtela jen uklidnit, ne ji rict, at se na plozeni klidne vyprdne;)))to s cim se ti to spletlo je veta, kterou reaguji leari na pozadavek pacientek, aby je poslali do CARu nebo aby cokoli zacali s nima intenzivneji resit..a to s mym vzkazem fakt nema co delat..takova situace by me taky vytacela;)
@Motýlice píše:
Tak zas aby bylo jasno, nehodlám nikoho strašit. Jen jsem měla pocit, že musím vytlačit protiargument na Šíšino konstatování „jsi ještě mladá“, kterýžto argument mi trhá žíly, kdykoli jej zaslechnu. ;) A ten 35-letý limit je JEN číslo, to dá rozum. Všechny víme, že to není tak, že ve 34 je ženská mladice a první den po 35.narozeninách je najednou stará. Je to spojitá funkce a s vyšším věkem se jen zvyšuje pravděpodobnost, že se něco posere. Což vůbec neznamená, že tady nemůžeme mít haldy spokojených 40-letých rodiček. Cestičky statistické pravděpodobnosti jsou nevyzpytatelné.
Agri, nervózní nebuď. Ty to přece aktivně řešíš a víc pro to stejně nemůžeš udělat. Takže se hoď do klidu. Ono si to štěstíčko sedne i na Tebe, když mu to dovolíš. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
26.7.12 21:18

Holky, klid. Nikdo není tak starý, na kolik se cítí ve dnech splínu a ani tak mladý, jak se cítí po báječně prožitém dni (nebo noci). :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
26.7.12 21:22

No přesně tak, Capelka to rozsekla :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
27.7.12 09:15
:)) ahoj Capelicku :mavam:
dodavam: jasne, protoze jsme tak stari, jak stare jsou nase reprodukcni organy;)) :andel:
@Capelucita píše:
Holky, klid. Nikdo není tak starý, na kolik se cítí ve dnech splínu a ani tak mladý, jak se cítí po báječně prožitém dni (nebo noci). :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
27.7.12 16:08

Holky, jinak bomba – nejen, že se mi letos zlepšilo FSH z těch +/- 15 na 9,9, ale taky mám nový AMH – už to není 0, ale 0,25.

Nevím, zda za to může alternativní medicína, gynex, citovital, vitamarín nebo ta jedna flaška alvea, co jsem ji vyzunkla před odběrem krve začátkem července, ale…

Tak a teď aby bylo vidět to zlepšení v podobě, šíša snad dovolí použití jejího terminu technika - zdravé vlastní bio-vánočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
27.7.12 16:35

Tak to je luxus, Capel, ještě všem vytřeš zrak!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
27.7.12 17:44

Capeli, mám velkou radost a přeju hodně zdaru v plození! Veselá mysl - půl úspěchu a já myslím, že máš výborně nakročeno k tomu, aby to tentokrát dopadlo! :hug:

Šíšo, no nevím, jestli bych dávala rovnítko mezi stáří pocitové/duševní a reprodukční. Ta Capelčina formulka zní o dost líp. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
29.7.12 15:40

No co se tyka plozeni, tak nevim, esli nam pomuze, ze se citime jako pubertacky;)) a tak jsem to presne myslela..ze citit se muzeme jak chceme, vypadat muzeme mladsi, ale stari nasich reprodukcnich organu je to, o co tady v tom procesu bohuzel bezi..a to je prave to, co vetsinu z nas neprijemne zaskocilo..nebo? takze rovnitko tam prave bohuzel neni..jak se citime je sumak, telo ma svy oumysly..
Capelickova formulka je pravdiva co se tyka psychiky..o tom zadna..a ze je to prijemnejsi napad..o tom uz vubec zadna :dance:

@Motýlice píše: Šíšo, no nevím, jestli bych dávala rovnítko mezi stáří pocitové/duševní a reprodukční. Ta Capelčina formulka zní o dost líp. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
29.7.12 21:13

No, uvidíme, v úterý jdu na folikulíkometrii do Gennetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
30.7.12 00:24
Tak tfuj tfuj tfuj :hug:
@Capelucita píše:
No, uvidíme, v úterý jdu na folikulíkometrii do Gennetu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
1.8.12 13:44

Jsout tam prý dva. V pátek jdu na OPU.

A co vy, děvčata?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
1.8.12 13:48

Mne dneska zavedli dve embrijka 1 jedno bylo 1 s hvezdickou a to druhe embrijko 1- takze uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí