Snažení...

63
6.9.10 14:44

Snažení...

Ahojte holky, možná mám hloupý dotaz. Myslíte si nebo máte zkušenosti s tím, když používáte lubrikační gel, otěhotněli jste bez problémů nebo se vám to podařilo až po vynechání gelu. Ptala jsem se na to dvou gynekologů a ti mi potvrdili, že by na otěhotnění vliv mít neměl. Podotýkám, že je na gelu napsáno, že nenahrazuje antikoncepci a je to gel založen na vodní bázi. Ale já nevím, když zabrouzdám po internetu, najdu diskuze kdy po vynechání gelu hned otěhotněli. My se snažíme už rok a půl. Děkuji mockrát za odpovědi :kytka: mě to samotné totiž nějak pořád hlodá v hlavě.Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
6.9.10 14:47

Pokud nemáš spermicidní, tak by to mělo být ok, my ho taky používali a povedlo se hned. Přeju brzké těhulkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
6.9.10 14:47

a to jste to ani jednou za ten rok půl rok nevyzkoušely???

myslím ten gel vynechat :wink: 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
6.9.10 14:53

samozřejmě, že vyzkoušeli, ale stále nic :-( že je spermicidní tam není napsané, je tam jen napsané, že nenahrazuje antikoncepci…já už přemýšlím nad všelijakýma věcma, čím by to mohlo být, protože už mi skončila léčba s Clostíkem a Pregnylem a nevím co bude dál, protože na umělé oplodnění nemáme peníze :-( děkuji holky, jste moc hodné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
6.9.10 14:59

aha, tak tady v tom já se vůbec nevyznám, ale jestli jsi brala nějaké léky ohledně otěhotnění, tak to třeba s tím gelem ani nesouvisí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
6.9.10 15:21

a co se poradit s dr.? Když Vám to tak dlouho nejde, tak by tebe nebo přítele/manžela mohl poslat na vyšetření aby se zjistilo proč to nejde a pak by ti mohl nabídnout nějakou alternativu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
6.9.10 15:34

ještě mě napadlo že umělé oplodnění, sponzoruje poštivna ne, mám pocit že snad tři pokusy nebo tak nějak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
6.9.10 15:42

Přítel byl na spermiogramu, nemá ho sice uplně ideální, ale bylo mi řečeno, že se s tím dá normálně otěhotnět. Byla jsem i na laparoskopii, oba jsme vpořádku. Ještě nás chce poslat na nějaké speciální vyšetření do Brna a do Plzně, aby se zjistilo, jestli nemám nějaké protilátky vůči jeho spermiím. Ale přemýšlím o tom, že bysme si dali chvilku pohov od toho všeho. Já brala víc jak půl rok Clostík a Pregnyl, protože jsem neovulovala. Ted jsem změnila zaměstnání a jsem nějaká vyčerpaná. Snažím se to hodit za hlavu a nemyslet na to, ale moc to nejde. Hrozně bych si to miminko přála, už kvůli tomu, že přítel má dvě děti z bývalého manželství, ale ty o něj nejeví zájem, tak aby měl nějakou tu radost navíc :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
6.9.10 15:49

Pokud vám to nejde, tak bych určitě zašla do nějakého CARu, ať vás pořádně vyšetří. Hlavně tebe. Potom vám určitě navrhnou nějaké řešení - např. IUI - to je zavedení spermatu přímo do dělohy, za to se neplatí nic.
Ale je možné, že jsi hodně unavená a vyčerpaná, zkus si na pár měsíců odpočinout, jestli to zvládneš.
A další možnost je, že máš zablokovanou nebo hnutou kostrč nebo pánev, to ti řekne rehabilitační dr. Cvičí se na to metodou dle Mojžíšové. Taky jsem to měla, chodila jsem i do CARu, ale neúspěšně, byli jsme zdraví, pak jsem dva měsíce cvičila a otěhotněla napoprvé :wink:
Umělé oplodnění - IVF - je až poslední možnost.
A zuzko.mamko, pojišťovna sice připlácí na 3 pokusy, ale ne 100%, takže se musí doplácet, a záleží na tom, jaké máš léky a výkony, takže doplatek je cca 5-30000. Bez pojišťovny by to mohlo být třeba 20000-100000 nebo i víc.

Příspěvek upraven 06.09.10 v 15:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
6.9.10 15:56

Děkuji moc holky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
6.9.10 16:03

Po roce a pul by se urcite nejak pruraznejsi spermie prokousala i lubrikacnim gelem. Mates je s gelem, druhy cyklus :mrgreen:

Existuje nejaky gel preseed nebo tak nejak, ktery by naopak mel pomoci pri tehotneni.

Ale po 1,5r bych rekla, ze je chyba jinde nez v gelu.
At vam brzy pomuzou k miminku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.9.10 16:40

Ahoj Elisko, lubrikacni gely spermie vetsinou „paralyzuji“, takze se nedostanou tam kam by mely :-? Asi bych to zkusila bez gelu. Každopádně 1,5 roku už je docela dlouho, vyhledat odborníka se doporučuje už po roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
16.9.10 15:09

Efko, děkuji. Já bych ten gel ráda vynechala, párkrát jsme to zkusili i bez něho, ale mě je to dooost nepříjemné. Dřív jsem s tímto problémy neměla, ale připadá mi, že od té doby co jsem brala ty hormonální léky, tak jsem musela přistoupit na gel, chápeš :-) K odborníkovi právě chodím, máme se domlouvat co bude dál. Přemýšlím, ale opravdu o tom, že si chvilku dáme oddych. papa :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.18 09:42

Ahoj, už to budou 2 roky, co se snažíme o druhé mimčo. Proběhlo klasické vyšetření, hormonální profil, odběr krve štítná žláza, 3 měsíce clostilbegyt+ duphaston, Fertiprona. Teď je ještě manžel objednaný na spermiogram a já znovu beru duphaston, protože se mi zkracoval cyklus.
A teď se to ve mně pere. Touha po dítěti je velká. Ale nevím jestli až tak, abych podstupovala další vyšetření a zákroky jako laparoskopie, Inseminace, umělé oplodnění…
Má to někdo podobně já?

• Citovat
  • Upravit
151
2.4.18 10:07

Ahoj Anonymni,
Take se snazime o druhe. Bude to skoro rok co se nam nedari. Zrejme bude chyba na me strane jelikoz mam cykly dlouhe 60dni. Dr. zatim nezjistoval pricinu jen mi predepsal Gynprodyl, ktery jsem mela uzivat jiz od listopadu, ale ja se ho bala. Ale uz jsem resigovala na prirozenou cestu a zacnu ho uzivat.

Po druhem touzim opravdu hodne a jelikoz se prirozenou cestou nedari tak podstoupim cokoliv pro druheho sviste. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí