Snažení

• Otevřená skupina

Holčiny, co se snaží o miminko a přítel či paratner má špatný spermiogram. Holky sem!

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35029
19.3.11 17:50
Mikuška píše:
ještě PS: vy jste obě mladice… ja uz tahnu 36. takze sance se snizuji. pani doktorka mi to nezapomene pri kazdy navsteve nekolikrat pripomenout :wink:

no bylo mi 32, takže taky nic moc :-? … si teď říkám, že jsem to přes doktory měla začít řešit trochu dřív, no ale ono bych si pomohla o půl roku, tak to zas není tolik .. ale stejně jsem mohla :zed: ..... teď to určitě vyjde .. uvidíš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
19.3.11 17:52

vercatomik … jo jo, to ještě tak … stačilo, že se „dělili“ psi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
19.3.11 18:24
Strsim píše:
ahojky - tak nějak jsem vás našla přes jinou diskusi - můžu se přidat?
to nejdůležitější o mě je v podpisu… :-(

Ahojda. No jasně že můžeš, čím víc zkušeností, tím lepší :wink: .
Tak písni něco o sobě :wink: . Jak dlouho se snažíte o mimčo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
19.3.11 18:27

Holky já jsem moc ráda, že jsem se rozhodla pro miminko už ve 22 letech. Fakt moc ráda. Brzy jsme přišli na naše problémy a ještě k tomu se mi v těhu vyklubala nemoc. Těžko říct, jak by se nemoc vyvíjela, kdybych těhu nebyla a za jak dlouho by se na ní přišlo. A hlavně až mi bude 40 let, tak už budu mít doufám doma puberťáky a já pak budu mít určitou volnost :palec: :mrgreen: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
19.3.11 18:45

tak to buď ráda, že se to takhle podchytilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
19.3.11 19:13

Jinak dnesk mi klesla bazální teplota, takže od rána chystám manžela na to, že na něj večer hupnu :mrgreen: Dneska je ten den D :palec: .Až nám teda usne Tom. Jen doufám, že mi manžel neusne dřív.

Ixule jsem fakt moc ráda, že se podchytilo všechno. Kdyby se mi nemoc vyklubala až by mi bylo 55 let, tak bych mohla zrovna pod drn :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
19.3.11 19:22

no je mi 31 - manželovi 29 :jazyk: dítko nemáme, jen uřvaného papouška…

o mimčo se snažíme něco přes dva roky. Loni v červnu přišli na příčinu neplodnosti - azoospermie u manžela. Chodili jsme do Zlína, ale přístup doktora byl šílený - podle toho jak nás „léčil“ bych teď byla možná těhotná ale spíš by to byla zásluha dárcovské spermie. vůbec se nezamýšleli nad léčbou chlapa… takže po nějakém hledání a ztráty asi půl roku jsme v lednu byli poprvé u Kočího a doufáme v zázrak. Zatím tedy neúspěšně…

Od svatby (červen 2009) se nám lepí smůla brutálně na paty (ale to je jiný soudek problémů)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
19.3.11 21:06

Strims a tak manželovi už přišli na nějakou příčinu? Četla jsem, že se prý dá i operativně získat spermie 8-o . To by u Vás nešlo? Člověk si řekne, že chlap mámálo spermií a že je to problém. Ale když nemá žádný, tak je to průšvich. Tak ale snad příjdou na příčinu a aspoň nějakou dobrou potvůrku tam najdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
19.3.11 21:13

tak to je náš případ - sice ve druhým spg našli nějaké spermie ale těžko říct jaké kvality a kolik jich bylo. Jde o to, že první dva spg máme ze zlínského caru a vůbec nevěříme těm výsledkům. Přístup doktora byl hooodně zvláštní.
Teď chodíme ke Kočímu a zatím teda nemáme žádné zlepšení. U manžela je problém ve funkci varlat - ale na to přišel až Kočí. Měl např. téměř dvojnásobné hodnoty FSH než by měl mít. Maximum u chlapa je 12 jednotek a on měl víc než 26… Po 6 týdnech léčby Kočího se alespoň HP upravil, ale na spermiogramu zatím žádná změna. Čekáme zatím jak dopadne jeho léčba - zatím nás to stálo 4500 za dvě návštěvy u Kočího, k tomu léky asi za 2500 plus další náklady (PHM apod.) ale snad to k něčemu bude. JE totiž první u koho máme pocit, že z nás nechce jen tahat peníze.
Pokud by nevyšla léčba tak je možnost operace - MESE/TESA ale ani tam není zaručeno že nějaké spermijky, nebo funkční ložisko spermageneze najdou.
Proto možná hnusně, ale přesto říkám - buďte rády za několik desítek tisíc (či více) spermijek co máte k dispozici - i když jsou možné špatnější, pořád máte velikánskou šanci…
nechci být ale za chudinku - nevzdáváme to - jen si potřebuju taky popovídat, abych se z toho všeho nesesypala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
19.3.11 21:20

Strims určitě nějaké najdou. Jste teprve na začátku léčby. Asi to potřebuje nějaký čas, než se to celkově zlepší. A důležitý je, ž tam aspoň jednou nějaké našli.

To, že se ale platí takový hříšný peníze je hrozný 8-o :cert: . Za to, že chcete mít miminko. Měli by na to pojišťovny víc přispívat :think:

Kdy půjdete na další kontrolní spermiogram?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
19.3.11 21:30

jde o to, že Kočí nejede na pojišťovny… tudíž všechno platíš sama. vstupní konzultace 3000,– Kč dělal mu utz vyšetření , pohmatové vyšetření… věnoval nám celkem cca hodinu času. druhá konzultace 1500,– Kč
k tomu si navíc platíš komplet cenu léků. V našem případě asi 2000,– za 8týdenní dávku pregnylu pro manžu a asi 500 za tablety agapurinu.
Když vezmu v potaz, že ta operace stojí cca 16 tis. a nedá záruku že něco najdou tak moc na výběr není. Takhle zatím aspoň nemusí podstupovat nepříjemnou operaci a je teoretická šance na úspěch. Navíc operace může do budoucna ještě zhoršit celý stav.

mimochodem agapurin je dobrý na prokrvení a dodává více živin a je tudíž dobrý pro obnovu spermatogeneze dámy - tudíž které máte dobré gynekology nebo i dr. v CARECH zkuste se na to zeptat pro své mužíčky…

shodou okolností jdeme na spg ve čtvrtek. do 9 musíme zvládnout spg a krev a na 15.00 máme domluvenou konzultaci u kočího. Jen nevíme co budeme mezitím dělat v praze… manža spadl minulý týden v alpách a je mimo s kolenem - ortéza - za 14 dnů operace…

Příspěvek upraven 19.03.11 v 21:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
19.3.11 21:40

KOukám, že když se něco s.re, tak pořádně :cert: .
Manže bere zatím jen ty obyč. vitamíny (Selen, Zinek a vitamín E). Uvidíme co se bude dít dál. Ale jelikož jedno dítě máme, tak to zas tak moc nehrotíme. Teda já to řeším mnohem víc než manžel :mrgreen:

Až přijedete z tý kontroly, tak nám určitě písni co a jak bude s Vámi dál. Rozhodně držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
19.3.11 21:41

jo a Verčo - nejsem si vůbec jistá tím co vůbec při druhém spg našli… prostě tomu zlínu nevěřím. mají opravdu „zajímavé“ postupy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
19.3.11 21:43

mimochodem Kočí na dotaz zda zkusit nějaké vitamíny doporučil Profertil - sice je drahý ale svou skladbou prý nejlepší. Může se vyměnit za jednolivé vitamíny podle skladby, ale prý je to hodně tablet… a někteří chlapi to prostě zobat nebudou.
v našem případě zatím prý nemá smysl zobat nic navíc…

a pokud chceš naplnit pojem s.re tak to znáš jen třetinu průšvihů za posledních 10 dnů… a táhne se to s náma už dva roky…

určitě dám vědět - doufám že tahle skupina bude kecavá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
19.3.11 21:47

Podle mě Vás určitě znovu pošlou na nový spermiogram a tam se uvidí. A myslím, že to nebude dlouho trvat :wink:

Popravdě já mám taky docela strach jít do nějakého CARu. Někdo má dobré zkušenosti a někdo ne. Tak z toho mám smíšený pocity :nevim: . A taky se trochu bojím toho, že kdyby byl nějaký problém i u mě, tak že se mnou nebudou chtít mít nic společného :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Občas se mi to stává, že když mám nějaký zdravotní problém, tak mě ženou hnedka do Fakultky v Hradci k mému hematologovi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny