Snažení

• Otevřená skupina

Holčiny, co se snaží o miminko a přítel či paratner má špatný spermiogram. Holky sem!

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17327
22.3.11 12:07

tak tam se bohužel nedostanu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
22.3.11 12:19

dám to sem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
22.3.11 12:21

TIPY NA ZLEPŠENÍ SPERMIOGRAMU

ZÁKLADY ZLEPŠENÍ SPERMIOGRAMU

• nekouřit
  • vyhýbat se teplu (voda při kupeli max 34° C, vyhýbat se dlouhému sezení například při řízení vozu, nedávat si notebook na nohy ap.)
  • vyhýbat se chemikáliím (pozor na výfukove plyny, chemické látky, lepidla ap.)
  • Selezin ACE (obsahuje základní vitamíny pro zdravý spermiogram)
  • pestrá zeleninová strava
  • vitamín E tak, aby spolu s dávkou v Selezinu ACE byl příjem alespoň 400mg/den
  • vývoj spermie trvá 3 měsíce, proto efekt začíná až po této době

Horší morfologie

• základ je teplota varlat, je třeba hlídat, aby nedocházelo k přehřání varlat; dlouhodobé vyhřívání varlat může mít za následek i trvalé porušení spermatogeneze (tvorba spermií)
  • mobil nenosit v kapse
  • vitamíny C a E, zinek, beta-karoten, selen, B6, B12

Horší hormony

• záležitost pro androloga
  • vyhýbat se jídlům v plastech (mnohé uvolňují chemické látky, které v těle připomínají estrogeny - BPA a pod.)
  • snížit příjem soji
  • sport podporuje vyrovnání hormonalního profilu
  • nízký testosteron: Tribulus Terrestris měsíc, 2 měs. pauza a potom zase měsíc (cca 700 mg denne na 80kg -vahy); pauza je nutná, jinak se může narušit přirozená tvorba testosteronu

Pomalé spermie

• L-karnitin a acetyl-L-karnitin, spolu cca az do 3g/den
  • fruktóza, ale nejlépe jen z ovoce, protože její zvýšený umělý příjem může působit opačně
  • L-arginin
  • méně důležité: Koenzym Q 10, zinek, glutathion a selen

Zvýšení počtu

• Lepidium peruvianum Chacóni (Maca), Tribulus Terrestris (Kotvičník pozemní), L-arginin
  • pestrý kokteil aminokyselin a bílkovin (L-arginin, L-karnitin, lyzín, … )
  • méně důležité: Koenzym Q 10

Imunologická ochrana spermie před ženským imunitním systémem

• Omega 3, Omega 6 esenciální mastné kyseliny

Zánět (t.j. Leukocyty v ejakulátu)

• koloidní stříbro
  • čistá Aloe vera

Varikokéla

• ascorutin, Aloe vera
  • operace

Další všeobecně prospěšné přípravky

• Kyselina listová, chrom
  • účinné bylinky: Lepidium peruvianum Chacóni (Maca), Panax Ginseng (Ženšen pravý), Serenoa repens (Serenoa plazivá), Zingiber officinale (Zázvor lékařský), Smilax regelii (Přestup pravý), Epimedium grandiflorum (Škornice velkokvětá), Ptychopetalum Olacoides (Muira puama)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
22.3.11 12:46

tý jo - ty jsi pochodující knihovna 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
22.3.11 12:47

Tak tan můj chlap má nižší testosteron - a to i po působení toho pregnylu - zvýšil se mu „jen“ na 3 jednotky a měl by být min jednou tak vysoký (i když je v normě).
No uvidíme co řekne Kočí ve čtvrtek - jak bude HP vypadat a kdyžtak zkusím naordinovat něco z toho tvého elaborátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
22.3.11 13:54

nene, to není z mojí hlavy, je to převzaté z jedné diskuse se svolením autorky a je to na nástěnce uzavřené skupině :) ..... je to rozhodně zajímavé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
22.3.11 14:43

Ahoj holky :kytka:

Ixule domeček máte moc hezkej. Taky se mi líbí ty okna, jak jsou vyřešený :palec: .

Strims neboj, dobře to dopadne ve čtvrtek. Pohnete se aspoň zase o kousek dál :wink: . Pak to bude určitě už jenom lepší a lepší.

Jinak já se nikde neflákala :mrgreen: . Včera jsem se jenom nahlídla, ale neodepisovala večer. Byla mi v kuchyni děsná zima, tak jsem se klepala jak ratlík. No a dneska jsem jela s Tomem do Fakultky do HK. Jenže to máme hodinu cesty. Pak další tři hodiny čekání na výsledky a zase domů. Přijeli jsme před chvilkou. A jsem celá zničená, nesnáším dlouhý cestování a čekání :roll: . No ale hematolog mě chce vidět až v září 8-o . Je to poprvé, co po tak dlouhé době. Doma mě nechával maximálně 10 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
22.3.11 14:44

Verčo takže pozitivní zprávy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
22.3.11 15:10
Strsim píše:
Verčo takže pozitivní zprávy?

Já si vždycky jezdila jen pro dobré zprávy. Jen mě občas překvapily špatný :mrgreen: . před rokem a půl jsem vysadila všechny prášky a zatím se držím. I proto mi to dítě druhý povolil. Jen mi zase říkal, že ten můj hormonální profil není úplně ideální a že to budu těma chemoterapiemi a léčbou. Že moje vaječníky nefungují tak jak mají. No uvidíme. To budu řešit až dýl :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
22.3.11 15:18

tak aspoň někomu se daří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
22.3.11 15:18

no nic - loučím se - dnes si jdu do města koupit nějaké věci na korálkování a budu si večer hrát :mavam:
ale určitě se ještě ukážu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
22.3.11 16:18

verca tak to zní dobře :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
23.3.11 11:35

ježiš mě to dneska v práci vůbec neutííííkáááá :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
23.3.11 11:46

Ahojky IXI
tak o tom mi ani nepovídej - navíc jsem jak chodící mrtvola… Dnes tu za mnou byla ráno bratránkova manželka na kafčo - ukázat holčičku (zítra bude mít měsíc) tak jsem se aspoň pokochala pohledem na něco co nevím jestli kdy budu mít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
23.3.11 13:00

ahojda … jůůů, tak to byla hezká návštěva ..... nebuj, určitě budeš mít a pokud ne, tak to bude klučátko :)) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny