Snažení a ovulace

55
6.9.10 20:55

Snažení a ovulace

ahoj, potřebuju poradit, v květnu 2010 jsem vysadila antikoncepci, užívala jsem ji 8 let. Vždy jsem měla menstruaci pravidelnou, cykly 28 dni. Po vysazení ji mám víceméně také pravidelnou, ale cykly mám 40denní. Teprve ted v srpnu jsme se začali snažit o mimi, takže jsem začala zjištovat ovulaci. Koupila jsem si ovu testy a první ovu mi to ukázalo 3.9. Poté jsem testila 5.9 a i dnes 6.9 a pořád mi to jasně ukazuje dvě čárky. Je to možné? Myslela jsem si, že ovu je záležitost jednodenní, max dvoudenní a ne že trvá 4 dny. Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7267
6.9.10 21:03

A ukazuje ti to dve uplne stejne carky ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
6.9.10 21:05

Pozitivní ovu test má testovací čárku stejně silnou, popř. silnější než kontrolní. Nestačí, že se jen ukáže. Měla si je stejně silné? A testovat by se mělo několik dní za sebou, ob den to nemá smysl (zvlášť když teprve zjišťuješ, kdy vlastně probíhá).
Přeju brzké těhotenství. Aki.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
6.9.10 21:09

3.září, 5.září a i dnes je testovací čárka silnější než kontrolní, což podle příbalového letáku znamená ovulaci…jsem z toho jelen 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
6.9.10 21:11

testovala jsem od 3.září, to byl pátek, v sobotu jsem to nestihla, včera i dnes jsem testila a jak říkám, testovací proužek silnější než kontrolní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
6.9.10 21:18

uvědomila jsem si, že jsem to špatně napsala. testila jsem od 1.září do dnešního dne, s přestávkou 4.září ( společenská vytíženost :-) ), 1.září ovu nenastala podle testu, 2.září také ne, až 3.září a trvá podle testů doted. Vždy kontrolní průh silnější. Proto je mi divně, že by ovu trvala 4 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
flamenga
6.9.10 21:22

Pavlínka spoľahlivejšie je meranie bazálnej teploty :wink: … hlavne to nejde do peňaženky.. narozdiel od ovu testov :roll:

• Citovat
  • Upravit
55
6.9.10 21:27

BT měřím teprve asi týden a do doby než mi test ukázal ovu jsem měla teplotu 35,5 a 35,6, v den kdy podle testu měla nastat ovu ráno teplota 36,3 ( 3.9) a dnes, podle testu mám také ovu a teplota ráno 36,5. Moc se v tom zatím nevyznám, na posouzení je ještě brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
6.9.10 21:27

Tak to je hodne zvlstni, ten narust hladiny lutealni faze byva pomerne rychly, i se muze testy minout. Jedine, co me napada, je ze malo pijes, tudiz hladina zustava vysoka, popripade ze testy kecaj :nevim:
Miziva sance je i to, ze bys mela nejakou cystu, ale to by bylo fakt hodne male procento, cysty produkujici luteizacni hormon jsou malokdy, je to spis rarita.
Cipek nebo bazalni teplotu sledujes? Po probehle ovulaci se cipek uzavre, natahne a ztvrdne. Pokud je to jen takova pidispicicka mekka, tak ovulace se blizi nebo prave probiha.
Bazalka potrebuje dlouhodobe sledovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
6.9.10 21:29

Leze to nahoru, tak to by mohlo byt po ovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
6.9.10 21:33

No s tím pitím bych věřila, je pravda, že málo piju, ale zase v příbalovém letáku píší, že tak 3 až 4 hodiny před testem se má omezit přísun tekutin. Zase ale když mi 1. a 2. září test ukázal jen jednu čárku, tudíž jsem ovu neměla a pak najednou jo, vycházelo to i krásně v polovině do mého cyklu ( mám 40 denní cykly a dny, kdy údajně proběhla ovu byli 18,19,20)… nebo že by ty testy takhle kecaly?? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
6.9.10 21:43

Při cyklu 40 dní to jen z ovu testů nezjistíš. Musíš měřit bazální teplotu… Aspoň 2 až 3 cykly za sebou, abys viděla kdy a zda pravidelně ve stejný čas (den cyklu) ovulací máš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
6.9.10 21:47

wiolla: taky jsem to četla, že při měření BT musím sledovat více cyklu za sebou…zase ale to mám chápat tak, že mi tedy ovulační testy lžou?? 8-o tomu se mi nechce úplně věřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
6.9.10 22:11

Jakou máš značku testů? Záleží ještě, při jaké koncentraci LH ukazují pozitivní výsledek. Pokud máš cykly 40 dní, tak ovu by mohla proběhnout někdy kolem 26 DC (40-14). Ještě poznámka - ovulace nastává 24-48 hodin po pozitivním testu. Tak bych to typla na včerejšek nebo dnešek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
6.9.10 22:21

Testy se jmenují Your days.. ale mám i jiné, takové obyčejné - koupila jsem více značek a třeba konkrétně dnes mi dvě čárky ukázala jak kazetka, tak i obyčejný testík ( proužek). A nevim, jestli si to vsugerovávám, ale občas pocítím v podřišku takovou tu bolest, jako když se má dostavit menstruace…tak nevim..uvidíme co napoví zítřejší ranní BT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí