Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@majinka88
@vondrluc
Ty jo, holky ani nevite jak jsem rada, ze si o tom muzu s nekym takhle „pokecat“ ![]()
Protoze jsme byli opravdu hodne na zacatku, tak jsme to rekli jen rodicum, ze budou babicky a dedeckove
A o tomhle se s nema bavit, ze to chceme zkouset uz jako natvrdo a planovane…to rikat nechceme ![]()
Aha, takze ted ma byt sestinedeli a pak normalni cykly, nebo jak? Jsem v tomto ohledu vazne novacek
Protoze podle toho co mi rikal primar naznacoval, ze tohle bude jako MS a pak dalsi nornalni cyklus.. A na netu jsem hledala to ano, ale jak rikam, kazdy pise a tvrdi neco jineho a ja proste nevim co si vybrat
![]()
@vondrluc A gratuji ze to znovu vydarilo!
Preji aby bylo vse bez problemu a OK
![]()
Ahoj, vitej @Peggy937, je mi líto, že to nedopadlo. ![]()
já dnes dopadla asi docela dobře. Po revizi je prý vše v pořádku, ale počkat máme 3-4 měsíce (cykly) od revize. Řikala mi, že se sice asi už cítím dobře, ale že tělo má přece jenom rozházené hormony a že by byla velká pravděpodobnost, že by to zase mohlo dopadnout blbě. Mám si koupit nějaký vitamíny pro plánování nebo pro těhotné a zatím brát třeba jen 2×týdně, listovku můžu hned.
Ty protilátky prý nemusím řešit - jsou nějaké nespecifické, že by to nemělo ohrozit těhotenství. Rh faktor mám ok. A že ty protilátky teď má taky skoro každá. Je to tak 5-7let co se začala krev více sledovat a tím se toho objevilo tolik. Tak nevim. Jsem z toho nějaká rozladěná. Už jsem byla skoro v pohodě a teď mám zase strach, že to příště zase blbě dopadne. Ale ono mě to zase snad brzo přejde a budu více pozitivní.
@majinka88
Dobře, že už to máš za sebou. Tak ať jsi brzo fit.
@oxalis Ahojky, to je mi lito
Podle me je to, ze cim min clovek vi, tim lip, fakt lepsi nez kdyz na Tebe vybali hafo informaci
Z toho by mel pak totiz nervy kazdy ![]()
Ja jsem slysela a rikalo mi to vice lidi z oboru, ze po SP jak je telo vice nadupane hormony, by to melo jit snaz.. Protoze ty hormony ktere maji tehotne se v kombinaci s jinymi dodavaji tem parum, ktere se snazi uz dele a nejde jim to.. Alespon tak mi to vysvetloval primar.. Ale u revize hrozi riziko infekce
A zase jsme u toho, ze nekdo rika 6 mesicu, jiny zase 2 mesice
Myslim, ze by se zadna z nas, ktera se bude chtit snazit o dalsi dve //, nemela zbytecne stresovat z „co by kdyby“.. Vezmi to tak, ze driv taky moc nebyly tehu testy, utz a dalsi testy co jsou dnes a deti se rodily normalne a kolikrat ani zensky nevedely ze byly v zamlklem tehu.. A pak jim to taky vyslo.. Takze ja bych nehazela flintu do zita a zbytecne se nestresovala, proste az budete mit chut, tak na to vlitnete
, ono se nam to povede
![]()
@Peggy937 já jsem to tu objevila uplnou náhodou a myslím, že můžeme zakladatelce Severance poděkovat ![]()
Četla jsem, že MS by měla přijít do 4-6 tydnu po potratu. No možná se někdo zkušenější vyjádří ![]()
@Peggy937 díky za podporu ![]()
Na mě jen dnes padl nějaký splín a pochybnosti. Ale vim, že stejně jak to teď to dopadlo blbě, tak to příště může být úplně bez problémů.
U mně byl i problém to, že jsem byla ze začátku těhotenství v hrozným stresu. Dnes mi MUDr. řekla, že to taky mohl být ten důvod.
Ale hlavu vzhůru, věřím, že se brzo zadaří. Nám všem.
(někomu už se zadřilo
@vondrluc )
@Peggy937 píše:
@vondrluc A gratuji ze to znovu vydarilo!Preji aby bylo vse bez problemu a OK
![]()
Je super slyšet dobré zprávy, gratuluji
hlavně ať je vše v pořádku
@oxalis jak řekla Peggy, někdy je fakt lepší, kdyby toho člověk moc nevěděl… Neboj, zase bude dobře a vyjde to, nám všem tady ![]()
@oxalis děkuji
No hlavně, ať mi kontrola dopadne dobře a budu v klidu..
@Peggy937 píše:
@majinka88
@vondrluc
Ty jo, holky ani nevite jak jsem rada, ze si o tom muzu s nekym takhle „pokecat“
Protoze jsme byli opravdu hodne na zacatku, tak jsme to rekli jen rodicum, ze budou babicky a dedeckoveA o tomhle se s nema bavit, ze to chceme zkouset uz jako natvrdo a planovane…to rikat nechceme
Aha, takze ted ma byt sestinedeli a pak normalni cykly, nebo jak? Jsem v tomto ohledu vazne novacekProtoze podle toho co mi rikal primar naznacoval, ze tohle bude jako MS a pak dalsi nornalni cyklus.. A na netu jsem hledala to ano, ale jak rikam, kazdy pise a tvrdi neco jineho a ja proste nevim co si vybrat
![]()
Já mám sice zkušenosti jen s revizí. Ale i ve zprávě mám, že jsem měla 4týdny dodržet režim šestinedělí. Za 4-6týdnů měla dorazit MS (dorazila za 4, uff). V tvém případě se to vyčístí samo, ale pokud jsi krvácela a už nešpiníš, tak je to asi už v pořádku a můžete začít. Já jsem skoro celou dobu lehce špinila než dorazila první MS (takže ani chuť na sex moc nebyla), od první MS je klid. Na tvým místě bych asi tu jednu MS počkala, aby byla jistota, že je to vevnitř čisté. Ale to je jen můj pohled.. Nejsem doktor..
Ahoj holky, jak se máte?
Něco nového?
U mně probíhá druhá MS a je to nějaký divný. Dva dny před jsem začala špinit, pak dost silné krvácení, rozhodně víc než jsem byla zvyklá. A teď ještě pořád špinim. Takže dohromady už 9dní. Máte někdo zkušenost? Piju kontryhel, nemůže to taky být tím?
@oxalis Ahoj Oxalis, mam ted za sebou treti MS po revizi a vsechny tri byli daleko delsi nez jsem driv mela a silnejsi. Driv jsem mivala tak 3 dny MS a docela slabou. Ted 5 dni sila a 2-4 dny slabsi. Myslim, ze to bude v poradku, ale jestli mas blby pocit, tak se zeptej doktora, at jsi v klidu. Tu prvni jsi mela taky takhle dlouhou?
Ahoj holky, já již taky 4. den krvácím, takže bohužel těhu nevyšlo, a již jsem doufala, jelikož jsem měla zpoždění:(Jinak jsem slyšela, že prý kontrhyhel ovlivňuje menses, tak těžké říct, jestli to není tím.
Ahoj holky, jak je to tedy s tím kontryhelovým čajem? Dnes mam prvni den první MS a v kabelce připravený čaj. Myslela jsem, že je to pro dělohu dobré…tak teď nevím…pít nebo nepít
![]()
@severanka111 To je mi líto, držím palce, ať to vyjde co nejdřív ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.