Snažení po samovolném potratu 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Republic
26.6.15 13:11
Asi kazda
@annaei píše:
@KayaRepublic Do 6 týdnu je to v normě.
Jinak já moc nechápu ženský, co to do 8 týdbe prožívají kdyby doktoři byli rozumný a nedovolili by ženských jít na kontrolu dříve jak v 8 týdnu tak by to spoustě z nich ušetřilo starosti. Hlavně takhle na začátku je revize strašně riziková. Plod odejde sám ve většině případů.

V nemocnici i gynekolozka mi rekli, ze menses ma prijit do 4 tydnu. Tobe, ze do sesti? Nepletes si to s sestinedelim? Zarazi me, ze nechapes, ze nekdo proziva potrat, at uz casny nebo pozdejsi. Ty jsi to zazila a neprozivala? To je hormonalni/biologicka zalezitost, krome te ztraty psychicke. HCGcko je v sestym tydnu pomerne vysoko a behem par dnu pak prudce klesne. Samozrejme lidi jsou na hormonalni zmeny ruzne citlivy, takze asi se najde zena, ktera po potratu neni precitlivela, nezapomina a podobne. A ty jsi lekarka, ze vis, ze plod odejde vetsinou sam? Naopak me tedy vsichni lekari, se kterymi jsem mluvila, potvrdili, ze udelat revizi, kdyz se plod neodplavi ihned po potratu sam je nezbytny, protoze pak vznikaji temer vzdy zanety. Proto delaji ty ultrazvuky, aby posoudili, zdali-se se deloha sama procistuje. Tak ted nevim, jestli jsi lekarka a mas jiny odborny nazor…

• Citovat
  • Upravit
12921
26.6.15 13:41

@Bubunnka Musí se oddělit dvě věcí nejsčastější případ je, kdy plod neni v pořádku a tělo ho časem samo vyloučí. V tomto případě ležení nebo prášky na udržení jsou nesmysl, protože akorát to brání tělu, aby si samo poradilo.To už bohužel je rozhodnuto od začátku a nedá se s tim nic udělat.
Pak je druhý případ kdy tělo vylučuje jinak zdravý plod a tam léky a klid na lužku maji smysl.
Vim, že je to extremně těžký kor pokud touha po miminku je velká, ale pro vlastní klid je lepší si dělat testy, co nejpozději. Já už jsem v tom extremu, kdy na ultrazvuk se podívám nejlepe až ve 12 týdnu. Normálně si myslim, že do 8 týdne toho doktor nemuže nic moc vidět. A čekání jestli srdíčko bude nebo nebude je o nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
26.6.15 13:49

@KayaRepublic Nepletu zaleží v kterym týdnu člověk potratil tomu odpovídá čas, kdy se tělo dává dohromady. Do 6 týdnu je to uplně v pořádku mě to trvalo 3 měsíce. Věděla jsem, že mnstruace je znak, že tělo funguje jak má a mužem se znova začít snažit.
Ve mě byl mrtvý plod přes 3 týdny než odešel sám( na žádný kontrole jsem nebyla),žádný zanět z toho nebyl. Naopak kdybych věděla to, co dnes tak bych nechala tělo si kompletně pročistit a nechodila na revizi. To bylo moje blbost, že jsem si vydupala revizi a když jsem jí dostala miminko už bylo venku. Miminko mělo 6 cm.
Právě proto, že hcg je poměrně vysoko je lepší to nechat odeznít samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
26.6.15 13:50

@KayaRepublic Jinak nechci zpochybnovat ztrátu miminka myslim, že pokaždý je to tragedie. O to víc pokud je to v pozdějších týdnech. Kdyz už to všichni vědi už to neni pár shluk bunek, ale opravdu miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Republic
26.6.15 14:13

@annaei Hele, nechme to byt :-) peace love and happiness :srdce: :lol:

• Citovat
  • Upravit
25
26.6.15 16:46

Ahojky,

Tak já jsem 6-7 týden. Přesně to vidět ještě nešlo;-) už ale tluče srdíčko a vše je zatím v pořádku. Akorad mám zánět močáku tak musím být v teple:-( mimco ale ohrožené není:-) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
26.6.15 17:07

Jinak si myslím, že ať potratis ve 4 nebo 8 týdnů bolí to stejně. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Republic
26.6.15 19:35

@vondrluc Tak jupi! :potlesk: :dance: :srdce: :-) Mocak, ach jo, ja taky na ty trpim. Ted zkousim cinskou medicinu a zatim muzu doporucit, zatim dobry! Ale v tehotenstvi nevim, jak to je… Tak drzim palce at to brzo prejde!

• Citovat
  • Upravit
25
26.6.15 20:06

Já nemůžu nic:-( ani urologickej caj. Piju hodně vody a brusinkovej čaj:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
26.6.15 21:04

@vondrluc Ve 4 týdnu jsem nikdy ani nevěděla o tom, že jsem těhotná. Dřív jsem chodila n kontroly v 8 týdnu ted už pujdu v 12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
26.6.15 21:13

Vidíš, a já třeba ano. Kamarádka ve 4 týdnů potratila. Myslím že je jedno jaký je to týden. Je to velká ztráta a bolí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
26.6.15 21:16

„@vondrluc“ Chápu to pokud se někdo snaží dlouho a konečně si udělá test a jsou tam 2 čárky a pak prásk konec. Bohužel do 8 týdne jsou potraty elmi časté a myslim, že je jednodušší než šílet s první čárky tsk počkat jak to dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Republic
26.6.15 21:53

@annaei Promin, ale z toho, co tu ctu, mam cim dal tim vetsi pocit, ze mas trauma z mnohocetnych potratu a snazis se druhym vnutit, ze maji problem, kdyz to prozivaji…nechci ti nejak ublizovat, ale uprimne, co pises, me cim dal tim vice rozciluje… jinak ti preji, aby ses mela dobre a mela co nejdrive krasne a zdrave miminko, a to je opravdu moje posledni reakce na tve prispevky…

• Citovat
  • Upravit
25
26.6.15 22:01

@annaei Já jsem potratila třeba na konci 8 týdne. Riziko je vždycky. Je zapotřebí, se s tím vyrovnat protože jedině až se s tím vyrovnáš, budeš v klidu ať si ve 4 nebo 12 týdnů. Já kdybych nešla k doktoru dříve, tak by mi nepřišel na ten zánět a mohlo to dopadnout hůř. Přeji hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
26.6.15 22:14

@KayaRepublic Zatim jsem to zažila jednou. S tim faktem, že jsem přišla o miminko jsem se smířila. S čim jsem se nesmířila je ten fakt, že jsem sama donutila doktora, aby mi udělal revizi. Pamatuji si na doktorku, co mi řekla do 3 týdnu bude konec. Já na ní vytřešně koukala a řikám, ale já už 3 týdny to mrtvý miminko v sobě nosim. Další 3 týdny a skončim v bohnicích. Nakonec kdyby problémy okolo toho trvali jenom 3 týdny byla bych štastná.
Ted vim víc jak dobře jaký je to nešvar si okolo mesntruace dělat testy a často i vyjdou pozitivní. Az se mi to podaří nejradši bych běžela k doktorovi a viděla miminko. K čemu riskovat, že za 2 týdny bude konec nebo ještě horší bude se zkoumat jestli roste tak jak má. Pro těhotenství do 8 týdnu je jenom shluk bunek, co nemá žádný vyznam jenom to dává naději mít dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty