Snažení při studiu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2970
24.8.10 15:09
MaeScaterova píše:
Rozhodnutá jsi, tak co už ;-) Jen
Ale napr. mit deti v pozdejsim veku ma take sve nevyhody, ze :wink:
nezní věrohodně, když jde o to posunout snažení jen o pár měsíců :-D
Hele, nevystrašili tě těma řečma o nezaměstnanosti tolik, že se raději vrháš na mateřskou? (VTIP! :mrgreen: )
Hihi, no mozna to nebyl uplne idealni priklad, mas pravdu :mrgreen: Jen jsem chtela rict, kdyz se psaly nevyhody ditete pri skole, ze to mozna ma i sve vyhody (mozna ne tak univerzalne pro kazdeho platne, jako „napred dostudovat, pak dite“ a tak racionalni, ale ja je citim :palec: )

jo a tomu Rozhodnuta jsi, tak co uz nerozumim (spletla sis me se zakladatelkou?). Ja nejsem rozhodnuta, ja jsem tehotna :lol:

Anonyme, ja na zakon schvalnosti neverim :mrgreen:

Jinak uz asi prestanu zakladatelce zaplevelovat jeji diskuzi a pujdu radsi psat tu esej k te zkousce, co ji budu mit mozna uz za pul roku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
24.8.10 19:46

Já jsem dělala státnice (rigorózní zkoušku) v 33. týdnu těhotenství a podruhé už bych do toho nešla. Na jednu stranu jsem ráda, že jsem to stihla před porodem, protože s dítětem by to bylo o mnoho náročnější (jak píšou holky přede mnou, každé dítě je jiné a zrovna to naše bylo odmalička nespavec a prvních šest měsíců proplakalo). Na druhou stranu jsem měla nějaké komplikace, kontrakce už před státnicema a měla jsem mít klidový režim… Na zkoušku jsem jela vynervovaná, ne ze státnic, ale z toho, že porodím…

Takže za mně bych to posunula až po státnicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
24.8.10 20:15

Mila zakladatelko, v zari budu nastupovat do 3. rocniku SS a s pritelem uz se mesic snazime a nikdy nikdo by me nepresvecil o tom, ze je ,,spatne", ze bych mela pockat..Pokud to tak opravdu citis a z celeho srdce prejes, tak verim tomu, ze si to dokazes zaridit tak, aby to bylo to nejlepsi pro tebe, tak i pro miminko, takze preji hodne stesticka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
25.8.10 07:11
taja píše:
madi píše:
Tajo jasný. Já se nechci nějak přít, každý má toto nastavené jinak. Já třeba chtěla dodělat VŠ, chviličku pracovat, vydělat si nějaké vlastní penízky a naučit se s nimi hospodařit a pak si teprve pořídit dítě. A to si nemyslím, že ho mám v pozdějším věku, malý se narodil, když mi bylo 27 a to jsem byla ještě u dr většinou jedna z nejmladších.
Jo, mela jsi rozumny scenar Madi :wink: A ja ho chapu. Jen se mi vubec nelibi povazovat tenhle model za jediny spravny (ano, prestoze citim, ze je dost mozna „nejrozumejsi“) a ostatni za nemyslitelne, jak to podal Anonym.

Nepovažuju ho za jediný rozumný, možností je víc. Jen já to mám prostě nastaveno takto. Chtěla jsem jen upozornit zakladatelku na možné zádrhele, jelikož jsem na vš strávila celkem dost času, mám malé dítě, tudíž se do té situace můžu vžít.

Jinak k té pravděpodobnosti otěhotnění - neřekla bych, že je tak malá. Ano, existují páry, které na dítě čekají dlouho, ale i ti, kteří s plozením potomků problémy nemají. Nám se naše dítko povedlo měsíc a kousek po vysazení antikoncepce, nečekaně, taky jsme se divili, že to šlo tak rychle. Také jsme měli onu časovou rezervu na snažení :mrgreen: Takže na toto bych vůbec nespoléhala.

Ještě k zakladatelce - nenapsala nám, jaké je její zázemí - jestli potencionální otec dítěte je také student nebo rodinu zaopatří, jestli mají vlastní bydlení, to je vše také důležité…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex