Snažení při studiu

184
24.8.10 12:58

Snažení při studiu

Ahoj snažilky, které jste na tom jako já a snažíte se otěhotnět a přitom stále studujete (VŠ, ale i SŠ). Studium už se mi zdálo nekonečné a touha po dítěti zvítězila, už nešlo dál čekat. Pokoušíme se už 3.měsíc. Školu chci určitě dokončit, zbývá mi rok. Máte podobný příběh? Prosím pište.. Vítám všechny reakce a příběhy. Také by mě zajímalo, jestli jste některá zažila chození do školy s bříškem a jak to probíhalo. A jak reagovali učitelé. Dík moc. Těším se na reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
24.8.10 13:16

Dokončovala jsem školu jako těhotná.
Ale neměla jsem zrovna štětsí pro pochopení :-?
Absenci (kvůli nevolnostem) mi nechtěli omluvit, během výuky jsem byla velice často napomínána, že nedávám pozor (když má člověk pocit, že každou chvíli vrhne ( :roll: ), tak je velice těžké se soustředit na projev kantora :-?
Na nevolnosti mi pomáhalo často a po malých dávkách jíst a pít, ovšem u nás na škole bylo tohle během výuky zakázané.
Jedna profesorka mě pořád vyprávěla, jak v 11tt potratila a naznačovala mi, že si myslí, že v mém případě to skončí stejně :-(
Bohužel moje neplánované těhotenství bylo o pravdu velmi špatně načasované - pár měsíců před maturitou, ke které jsem málem ani nebyla připuštěna (dodnes nechápu, proč. Vždy jsem měla velmi dobré studijní výsledky. Snad jen v tom těhotenství jsem nezvládala do školy denně dojíždět).
Tak takové jsou moje zkušenosti, ale věřím, že na takové ignoranty ( :cert: ) ty nenarazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
24.8.10 13:17

Ahoj. Já jsem na VŠ a po dovolené se chceme začít snažit..Taky mi tak nějak už přišlo nekonečné dál čekat :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.10 13:19

Zbývá ti ROK?
Hormony zvítězily nad rozumem. :lol:
Ať počítám jak počítám, když se ti to povede rovnou, rodíš akorát o zkouškovém. Nebo po něm budeš běhat v šestinedělí s novorozenětem u prsu? ;-) A to ani nemluvím o tom, že předem prostě nepoznáš, jestli budeš ta vzorná těhulka, co všude spokojeně běhá a je jí skvěle. Můžeš klidně dopadnout tak, že strávíš první trimestr s hlavou v záchodě a další dva v posteli.
Skoro váhám, jestli tuhle otázku brát vážně a začínám se klonit k tomu, že se za hlavu chytám zbytečně a je to jen něčí sranda.

• Citovat
  • Upravit
205
24.8.10 13:21

Ehm, nenapsala bych to tak expresivně, jako anonym přede mnou, ale že je to silný nerozum si myslím též. Počkejte na snažení alespoň na Silvestra ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.10 13:30

Osobní zkušenost nemám, ale měla jsem těhotnou spolužačku. Otěhotněla v září, takže porod v červnu. My jsem poslední rok naštěstí do školy už chodit moc nemusely (předměty jsem měly už hotové a zbývala jen diplomka a státnice). Naštěstí měla těhu bez problémů a mohla na státnice jít. Problém měla s učením, furt se jí chtělo spát a uč se při tom na dost důležitou zkoušku. Úlevu nedostala žádnou a od nikoho, její problém, že si otěhotněla. U státnic nakonec rupla i když vypadala, že jim tam začne rodit. Takže za mě rok počkat a začít se snažit až při poslední státnici, nikdy nevíš jak ti bude a dodělávat denní studium s mimčem není už vůbec snadné.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
24.8.10 13:35

Majdu, tak ti nevím. Já mám celkem v živé paměti moje studia na VŠ, měli jsme tam taky v závěrečném ročníku jednu těhulku s bříškem, ale bylo to pro ni náročné, jak mi říkala. Také jsme měli jednu vyučující těhotnou a ta chudinka trpěla tak, že strávila půlku vyučovací hodiny vykloněná z okna s hadrem na hlavě. To pro odlehčení :mrgreen:

Nikdy dopředu neodhadneš, jak ti v těhotenství bude. Můžeš se cítit skvěle bez omezení, ale taky nemusíš. Mě třeba nebylo špatně, že bych zvracela, ale byla jsem pořád hodně unavená. Chodila jsem tedy v tu dobu už do práce, ale bylo to náročné. Věčně jsem byla nachlazená - pohybovala jsem se mezi hodně lidmi a stačilo, aby někdo metr ode mě měl rýmu a měla jsem ji taky. Ve čtvrtém měsíci jsem musela jít na nemocenskou a zůstala až do porodu doma. Naštěstí jsem mohla pracovat doma na PC.

Zkouškové období nebo závěrečné zkoušky jsou jeden velký stres, což pro mimčo v bříšku rozhodně dobré není. Já na tvém místě bych ten rok ještě počkala, však uteče v závěrečném ročníku rychle.

Ještě jedna praktická věc - zjisti si, jak to budeš mít s mateřskou a následnou rodičovskou. Ted v návrhu je omezení rodičovské pro ženy, které nepracovali, což by se tě asi týkalo. I finanční stránku věci je třeba zvážit.

Rozhodnutí je samozřejmě na tobě, přeji zdravé miminko :wink:

• Citovat
  • Upravit
125
24.8.10 13:39

Ahoj. Já jsem nyní 31tt a právě se učím na zkoušku v září :roll: Říkám si, že třebas pak bude mimčo studijní typ, když se máma v těhotenství učila :-D No, ale u mě je to malinko jiné, mám i normální zaměstnání na plný úvazek (do kterého teď už tedy nechodim)a školou si jen zvyšuji kvalifikaci, takže to není denní studium, nýbrž dálkové při práci. Mělo by to jít zvládnout i s kojením - teoreticky. A prakticky? Už od rána sedim a čtu jednu jedinou otázku a u toho přemýšlim, kdy že mi to už dovezou ten objednaný kočárek?! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.10 13:40

Milá anonymní, Já jsem dokončovala letos školu, a už když jsem nastoupila do 4.ročníku tak jsme se hned od září snažili s přítelem o miminko, nemyslím si, že bych neměla rozum v hlavě. Rozum určitě mám, ale touha po miminku a hlavně po rodině byla daleko silnější než maturita, chtěla jsem ji dokončit to určitě ano. Ale bylo jedno jestli teď, nebo za rok.
Díky tomu, že to pořád nešlo, a já nebyla pořád těhotná, se nakonec zjistilo, že mám zdravotní problémy a tam „dole“ nejsem zcela v pořádku. Můj 4.ročník dopadl tak, že jsem půl roku proležela v nemocnici, hlavu v záchodu jsem měla také a ani sem nemusela čekat miminko. Díky tomu mému „nerozumu jak nazývate zakladatelku“ jsem si zachránila alespoň naději, že budu mít někdy své miminko. Kdybychom se nezačali snažit takto brzy, vůbec by se nemuselo přijít na to, že mám problémy, a mohlo to dopadnout tak, že vlastní dítě bych neměla nikdy.

Zakladatelko: Tobě přeju hodně štěstí. Žijeme v jiné době, a dokonce u nás na škole byli dvě těhotné holčiny, v posledním ročníku. Přístup učitelů byl dobrý. Obě mají zdravá miminka, a jsou dobré maminky.

• Citovat
  • Upravit
3946
24.8.10 13:48

Ahojky.Já studuji taky VŠ, zbývají mi v lepším případě cca 2 semestry. Nyní jsem ve 4. měsíci a v září nastupuju. Sama jsem zvědavá, jaké to bude chodit po fakultě s bříškem a jestli stihnu zkoušky do porodu. Jinak já jsem měla podezření na nějaké problémy a přirozeně se bála neplodnosti, tak jsme do toho šli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
24.8.10 14:05

Děkuju vám všem za zkušenosti a názory, i když se všemi nesouhlasím :-) Neptám se, jestli mám nebo nemám. Rozhodnutá jsem. Chtěla jsem jen zjistit, jestli má někdo podobné zkušenosti, abych věděla, na co se můžu připravit. Vzhledem k tomu, že nejsem snílek a nepředpokládala jsem, že se to podaří hned, tak jsme raději začli dřív, abych pak po škole nepklakala, že já hloupá nezačla se snažením dřív..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
24.8.10 14:09

Pro anonyma č.1: prakticky mi zbývá už jen jeden semestr o 4 předmětech. Státnice a diplomku si podle referentky už pak každý může udělat teoreticky kdykoliv.. A ty s tím zkušenosti máš nebo si jenom „myslíš“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2970
24.8.10 14:18
Anonymní píše:
Skoro váhám, jestli tuhle otázku brát vážně a začínám se klonit k tomu, že se za hlavu chytám zbytečně a je to jen něčí sranda.

Tobe prijde jako jediny spravny scenar vzdy a u kazdeho dodelat skolu-pak par let praxe- pak mimino a jinak je to blbe? To je trosku omezeny pohled mi prijde.

Anonymní píše:
A to ani nemluvím o tom, že předem prostě nepoznáš, jestli budeš ta vzorná těhulka, co všude spokojeně běhá a je jí skvěle. Můžeš klidně dopadnout tak, že strávíš první trimestr s hlavou v záchodě a další dva v posteli.
Tak tohle je na druhou stranu pravda. Nebo spis: je potreba s tim pocitat, ze to muze takto dopadnout. Pak by jsi mozna musela skolu na cas prerusit atd… Takze musis vedet, jestli i toto jsi ochotna obetovat.

My jsme se zacali snazit - teda snazit, nedavat pozor - taky pred zacatkem meho pataku na VS. A ono se zadarilo hned napoprve :mrgreen:
Prvni z mych zbyvajicich dvou semestru jsem chodila normalne do skoly. To jsem byla v prvnim trimestru, takze jsem trpela na nevolnosti, ale nastesti jsem nezvracela a tech par hodin ve skole vzdycky prezila :wink: Zkouskove pak bylo v druhem trimestru, tak to byla pohoda. O prckovi jsem skoro nevedela a ucila se jako vzdycky, jen se snazila neprepinat, neucit do noci atd. Bricho jsem mela malicky a nenapadny, takze ze skoly nikdo nic nepoznal, ani ucitele, ani spoluzaci. Takze zadne reakce na me od ucitelu se nekonaly :mrgreen:

No a s mym druhym semestrem to bude horsi. Zbyvaji mi uz jen dva predmety a diplomka. Plan A je, ze se domluvim s ucitelama a zaridim si, ze nebudu mit povinnou dochazku na cvika a misto toho splnim nejake jine povinnosti. Dve zkousky bych v lednu mohla zvladnout i s 3mesicnim miminkem, kdyz mi pomuze pritel a rodina. A statnice si udelam, az se mi bude chtet :mrgreen:
Plan B (pokud se s vyucujicima nepujde domluvit a nepujde zaridit individualni studijni plan) je, ze proste prerusim. A skolu dodelam za rok, az budu moct prcka sverit na hlidani. To nevidim jako nejakou tragedii, vetsina mych spoluzaku prodluzovala studium kvuli „kravinam“, tak ja si dam proste rok pauzu kvuli miminku.

Pokud jsi smirena s tim, ze tu skolu nemusis dodelat v terminu a ze ji mozna budes muset prerusit, tak ve snazeni nevidim problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2970
24.8.10 14:19
Majdulenka píše:
Vzhledem k tomu, že nejsem snílek a nepředpokládala jsem, že se to podaří hned, tak jsme raději začli dřív, abych pak po škole nepklakala, že já hloupá nezačla se snažením dřív..
tak bacha, to byl presne muj pristup :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
24.8.10 14:27

Musím se anonymu trošku zastat - nepsala nic o pár letech praxe - jenom že není nejšťastnější, aby konec školy připadl na termín porodu. Což souhlasím taky (ač jinak vysportovaná a zdravá jako řípa už druhé těhu ležím a první předčasně narozené mimčo bylo na péči tak náročné, že k dodělání školy bych se dostala až po dvou letech a to kdo ví jestli) - člověk prostě předem neví, jak to celé bude probíhat a ta chvíle čekání už určitě nic nezkazí. Odklady už jsou pak drahé i finančně, když se překročí určitý věk, navíc řada věcí se zapomene… a pověstná těhu demence není jen pověst :-D
Zkušenosti s těhulkami na škole mám malé, snad jen se dvěma, ale jsem si hodně jistá, že by to obě s radostí posunuly, kdyby to jen trochu šlo ;-) Záleží ale i na typu školy a její náročnosti… když se chce všechno jde, ale přijde mi to zbytečné riskovat.
Jen se trochu podezřívám, jestli už mě neberou ty mateřské hormony příliš :nevim: Jestli to nevidím spíš jako matka té budoucí těhule než jako těhule sama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí