Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj je tady někdo s polycystickými vaječníky, kdo touží po prvním druhém nebo desátém miminku? Vím, že diskuze na toto téma existuje v kategorii neplodnost, ale já se neplodná necítím
Mám doma už 2 letého kloučka a snažíme se o druhé. PCO mi byly diagnostikovány už před prvním a podařilo se, tak doufám, že snad rřív nebo později..(radši dřív
Ráda bych si povídala s někým s podobným problémem, ať na to nejsme sami. ![]()
@aniki ahoj, my se snažíme o první a taky mám PCO, ale jen lehké
Nevím, jestli máš zapnuté podpisy, ale více mám napsané tam ![]()
@kaczule1 Já moc nevím jak to tady funguje, ale myslím, že nemám, nebo jak se k nim dostanu? Super že jsi napsala. Já teď musím za tím svým rarachem, ale pak sem zas juknu ![]()
@kaczule1 Jo už to vidím. Máš za sebou teda už hodně! To mě mrzí
Co znamená lehké PCO? Já teda menstruuju, ale ovuluju jednou za uherský rok. Snažíme se teprve 4 měsíce, ale nechci čekat…Minule jsem otěhotně po pouhých 2 měsících užívání Glukofage, můj gyndař to vůbec nechápal a já si čím dál víc myslím, že to byl prostě zázrak
Teď ho taky užívám anic, navíc mám dost bolesti v podbřišku kolem ovulace šílené - i když ovu neproběhne a pak jestě i 2 týdny, tak jdu v říjnu na laparo, aby zjistili jestli nemám třeba endometriotźu, srůsty nebo co
Jak sji tu laparku zvládla, mám z toho celkm strach. A za jak dlouho Tě pustili?
@aniki lehké PCO je, že to není u mně tak tragické
Některé ženy jsou úplně bez ovulace, ale já ne. Jen prostě občas
Na laparce mi udělal drilling abych ovulovala a uvidíme co dál
Možná po lázních zkusíme IUI
Laparka se dala zvládnout, ale jsem ráda, že ji mám za sebou
Naštěstí neměla jsem žádné srůstý, žádnou endometriozu, nic
takže mi zase svitla naděje, že by se to mohlo povést i přirozeně.
Po laparce se obvykle pouští následující den, ale mě až za 2 dny (ve čtvrtek laparka, v sobotu mě pustili) ![]()
Já mám nástup v neděli, v pondělí apar a ve středu snad. Asi umřu be zmalého. A taky mám vírt, co najdou, chjo. Snad nic. Zkoušela jsi hormonální jógu? www.hormonalni-joga.cz
@aniki tu jsem nezkoušela
Už máš termín na laparku? Já se taky hrozně bála. Ne toho zákroku, ale toho, co může najít, ale naštěstí OK a snad to bude tak i u tebe
A třeba tě ta laparka mine ![]()
@kaczule1 termín laparky mám 7.10. Já furt nevím. Na jednu stranu si říkám, je to operace, zas tak velké problémy nemám… a na druhou no jo, ale co když tam něco je a já doufám v miminko zbytečně, a taky některé holky s PCO po laparce otěhotněly, když jim ty vaječníky „odrilovaly“ od cyst, tak fakt nevím:( Ale pro klid duše se tam tak na 80% chystám. Co Tobě řekli, že máš za problém, že ti nejde těhotnět? Když PCO jen málo všechno ostatní jsem pochopila, že je ok? Hormonální profyl máš ok? Mně ho teď ani nedělal, tak nevím, to by asi taky bylo dobré mít ne?
@aniki No u mně vše OK, nenašel se žádný důvod
Takže teď proto tajně doufám, že po laparce a lázních by se to mohlo povést i přirozeně ![]()
@kaczule1 Tak to strašně moc držím palce!!! ![]()
Já už jsem dost zmatená z toho jak to ve mně funguje. Poslední měsíce zkouším ovu testy. Poslední š měsíce byly vždy stopro pozitivní, hlen taky no prostě total nachystaná ovulace, ale prostě nic:( Gyndař říkal, že vaječníky musí fungovat, protože sliznici mám krásně vysokou, tak proč jako není ta ovulka? Moje teorie, že se nedostane přes cysty a když mi je teď na laparce snad odstraní tak doufám taky v přirozenou cestu. Ještě, nevíš náhodou jestli ten drl vaječníků dělají u PCO vždycky? Já jdu vlastně diagnostikovat to bodání v podbřišku, tak snad mi tam jen nenakouknou ale i vyčistí… ![]()
@aniki jj, já si myslím, že když tam něco najdou, tak už tam udělají pořádek
Taky jsem šla na diagnostickou, ale dr. mě už předem upozornil, že mi pravděpodobně bude dělat ten drilling a pokud tam budou nějaké srůsty, ložiska endometriozy… tak to bude vypalovat ![]()
@kaczule1 Dík, tak to je zas o důvod víc tam jít. A jak dlouho trvalo tobě, než ses po laparce dala dohromady? Měla jsi pak normální cyklus jako před tím? A od kdy vám povolili snažení? Promiň, že Tě tak bombarduju, ale je to teď čerstvé, tak jsem toho plná…Děkuju ![]()
@aniki v pohodě
tak ten týden a něco bylo to takové bolavé, ale teď už v pohodě (na laparce jsem byla 22.8.). Po týdnu mi dr. vytáhl stehy a řekl, že už můžu všechno včetně sexu, ale že to bude ještě citlivé
Na ms vlastně pořád čekám. Teď nějak bych ji měla dostat, ale vypadá to, že ještě v pondělí byla ovulka, takže čekám zpoždění
a to v neděli jedu do lázní ![]()