Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já se taky hlásím:-) mám za sebou 2 ZT, takže taky chci brát od října listovku a manžel už bere teď vitamíny na lepší spermie. Myslela jsem že vitamín E je jen pro chlapy na spermie, je to pro mě novinky že ho můžou brát i ženy. Tak si ho taky koupím, jak dlouho tak dopředu?
To jsem zvědavá jak nám to půjde:-)podle mě se to přípravou moc neovlivní, před 2. těhotenstvím jsem to taky řešila dost a vliv to moc nemělo, těhotenství nedopadlo dobře. Když vidím, jaký životní styl má naše diskriminovaná menšina a jak se jim to plození dětí daří:-)
S tou menšinou to cítím stejně, ale vitamíny beru jen kvůli pocitu, že něco dělám pro sebe a zdraví miminka.Beru jen listovku kvůli VV a konryhel. čaj na sliznici. Vím že naše miminko odešlo kvůli slabému děl. hrdlu, ale bylo jinak zdravé tak proto listovku beru. Já už spíš nevěřím těm cvikům na posílení dělohy atd. než jsem otěhotněla chodila jsem pravidelně cvičit a bylo mi to prd platné. ![]()
@Veruška22 píše:
co myslíš tím chystáte? jako psycyhicky nebo nákupy? já ani ne, mám sice užpár oblečku po segřinym prckovi doma ale zatim jsou v krabici na skříni ještě ani vypraný ani vyžehlený prostě jen odložený…jinak se snažim jíst víc zdravě než v poslední době, což mě teda neuškodí páč mám pár kilo nadváhy takže by bylo fajn něco málo zhubnoutno a pak od října asi začnu s tou kiselinou listovou jiank celekm nic
spíš jestli děláte nějaký detox nebo vitamíny a tak…
vitamin E me taky dost prekvapil pro chlapy, jeste pritelovi „naordinuju“ i Selen a Zinek (pry to taky pomaha ke zlepseni spermii)…
my budeme asi s vitaminama zacinat prelom listopad/prosinec
![]()
@brumik7 píše:
Já se taky hlásím:-) mám za sebou 2 ZT, takže taky chci brát od října listovku a manžel už bere teď vitamíny na lepší spermie. Myslela jsem že vitamín E je jen pro chlapy na spermie, je to pro mě novinky že ho můžou brát i ženy. Tak si ho taky koupím, jak dlouho tak dopředu?
To jsem zvědavá jak nám to půjde:-)podle mě se to přípravou moc neovlivní, před 2. těhotenstvím jsem to taky řešila dost a vliv to moc nemělo, těhotenství nedopadlo dobře. Když vidím, jaký životní styl má naše diskriminovaná menšina a jak se jim to plození dětí daří:-)
já jsem éčko před otěhotněním brala a těžko říct jestli to bylo zrovna to ono, ale zabralo a hned první měsíc po nasazení jsem byla „v tom“ ![]()
jj, Ecko zkusim taky, mohlo by to urychlit ![]()
a jeste nejaky „placebo“ na hlavu, abych na to furt nemyslela ![]()
@mandlicek píše:
@paola whitejj, Ecko zkusim taky, mohlo by to urychlit
a jeste nejaky „placebo“ na hlavu, abych na to furt nemyslela
na to budeš myslet pořád. já na to taky myslela furt ![]()
ale tak aspon ses dukaz toho, ze i pres to, ze si na to myslela, tak se zadarilo ![]()
@mandlicek já na to taky myslela když jsme se začali snažit a podařilo se. Podle mě málokdo, kdo plánuje rodinu a neotěhotní náhodou, na to nemyslí. Moc nevěřím, že se psychice dá přisuzovat všechno. Teď mi zas chytré hlavy radí ať se o malé nebojím až příště budu těhotná, ale nějak se mi nechce věřit že by to byl důvod mých potratů. Možná když už se člověk vyloženě stresuje, tak to asi otěhotnění nepomůže…
Přesně jak píše brumík nemyslet se na to nedá když to člověk plánuje. spíš jde o to se na to neupínat.
A kdo se bude snažit o první a kdo o další mimi? a jak daleko je budete mít od sebe?
já už mám doma prťouse narozeného letos v lednu a pokud by vyšlo hned budou od sebe 21 měsíců ![]()
tak to mas krasny, urco drzim palecky ![]()
nase to bude prvni snazeni
takze mam z toho patricne hlavu v pejru
![]()
@mandlicek píše:
@paola whitetak to mas krasny, urco drzim palecky
nase to bude prvni snazenitakze mam z toho patricne hlavu v pejru
![]()
taky jsem u prvního měla. i u druhého mám strach. největší strach mám z toho že druhé dítě nebudu mít tak ráda jako mám Matýska nebo že se Matymu nebu moci pořádně věnovat… ![]()