Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, já bych dneska měla být Teda 9 dpo, chtěla jsem si udělat test ale přišlo mi pak že je to blbost takhle brzo… Že si nemyslím že bych tam něco vůbec našla
takže ještě čekám… Prvního syna jsme měli taky na první pokus a teď už je to déle a jsem čím dál víc na nervy
@Lenkaanonym taky se snažím nějak zabavit, ale hlava je mocná čarodějka
přes den se skoro nezastavím, ale ty večery před usnutím jsou nejhorší.
@Nina9898 Je pravda, že po ovulaci snad ani nejde na to moc nemyslet. Nejhorší asi je vydržet i s tím testováním. Jako všichni víme, že je brzo to zkoušet, ale stejnak to člověku nedá ![]()
Já se řídím kalendářem v mobilu, takže dnes bych podle něj měla mít ovulaci. Další měsíc chci zkusit dělat ty ovulační testy, teď už to asi nemá smysl zkoušet nebo jo? ![]()
Navíc manžel dnes odjel a vrátí se až v pátek. Čas na sebe budeme mít až v sobotu, tak nevím jestli to ještě k něčemu bude ohledně plodných dnů.
@erose742 ja jsem 6DPO a hlavou mi to samozřejmě srotuje 😀 a vychazi ti ta ovulace podle kalendáře? Nebo poznáš to na sebe? Me prijdou ty ovulacni testy fajn ze jsem se diky nim naučila i vnímat to tělo a ted uz to na sobě poznám 😊 doporucuju objednat si je z činy, stoji par korun a jsou super😀
@Nina9898 6DPO to už je dobrý, taková cílová rovinka 😁 nevím zda vychází nebo ne. Po pravdě jsem neměla potřebu to do teď nějak zkoumat. Ale asi by bylo fajn svoje tělo trošku lépe znát. Tak zkusím ty testy a budu moudřejší. Řekla bych, že vždy tak v polovině cyklu mám den kdy mám potřebu sežrat fakt úplně všechno, tak to by mohl být příznak 😃
Holky v tomhle doporučuju sledovat výtok, popravde před prvním porodem jsem to taky nějak nevnímala ale teď už přesně vím podle výtoku kdy mi začínají plodné dny a kdy je ovulka a taky hned vím kdy mi plodné dny skončili a všechno se připravuje na menstruaci popravde to byl pro mě tento měsíc signál že jsem možná těhotná, výtok byl celkem jiný než pred MS
ale chápu že ne kazdy to má takhle
Jinak teda hlava je hrozná taky nato furt myslim a i teď po pozitivním testu porad jedu na plné obrátky a říkám si co když to je mimoděložní, a co když se to neudrží je to děs ![]()
@MeganRov souhlasím, taky sleduju vytok a BT
gratuluju k pozitivnímu testu a doufam ze u tebe bude vse v pořádku
kdy jdeš na prvni kontrolu? @erose742 jojo cílová rovinka kdy moje hlava mysli jen na to abych videla 2 čárky, dokonce se mi o tom i zda 😅 za tyden uz budu vedet..
@Nina9898 ještě jsem nevolala na gyndu, MS má být zítra počkám zavolám v pondělí abych si byla jistá, ještě pořád se může stát že se neudrží (doufám samozřejmě že bude všechno OK)
ale digitální ukázal pozitivní výsledek a dneska jsem si dělala ještě dr max proužkový a tam je už taky konečně slabá čárka kterou vidí i smrtelníci ne jenom paranoidní žena ![]()
@MeganRov to bude dobre, ted jen aby sílila 😀 ja jsem se po SP zarekla ze zavolam na gyndu az budu mit 2 stejne čárky a driv ne 😀
@Lenka230798
achjo, to mě mrzí bohužel to znám, taky jsem měla… První pozitivní test pak to slablo, pak už žádná čárka a přišla docela brutální ms…
@el.leanor21 no je to divny. Jedno jsem mela v květnu, ale to bylo omylem. A teď znovu.. Ale já si říkala, ze ty testy vyšly nějak moc brzy. Nevadí, příští měsíc znovu a lépe 😆
@Lenka230798 ale zamrzí to… No, já teď čekám co bude… Dneska 10DPO, aspoň podle aplikace a podle ovu testů které jsem dělala takhle poprvé a přišly mi pořád stejné, pět dní po sobe měly stejnou čárku jako ta druhá, takže asi nějaký eror nebo co… No takže uvidíme, dnes jsem si dělala test a chcilema jsem tam neviděla nic, chvílema zas ducha ale to už jsem si nejspíše namlouvala… Zítra zkusím další, ms má přijít v pondělí
Holky vidíte tam něco já už jsem totálně mimo nebo nevím snažíme se o dítě teď minulé to nevyšlo beru ultrogestan
@el.leanor21 Ovu se pak bere podle posledního pozitivního. Nebo spíše ze probehne do tech 48h po posledním pozitivním. Ja ted delala poprvé taky, ale nevyšla mi zcela stejne silná. Bohužel jsem den před tou nejsilnější nemohla udelat, takze si myslim, ze peak byl tam. Podle bolesti proběhla toho 12.8., protoze nejak v te dobe zacaly i slábnout. Tak ti držím palce, aby tam neco bylo. Ja tam taky vždy něco vykoumám, ale po zaschnutí nic, takze beru jako negativ. Kdyby tam něco bylo, tak to zůstane i potom 🙂 my se s prvním snažili rok a půl a druhý byl na první pokus, tak jsem zvědavá, jak to bude ted 😁