Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
pitrisek to už je úplně jiná situace. deprese se anxiolytiky neléčí a navíc ta známá je zjevně závislá. je zralá na psychinu k odvykačce (a možná nasazení adekvátní léčby)
Něco jiného je taky, když je někdo hysterka a zneuživá dobrotu svého okolí.
jenže kdo jsme my, abychom tohle posoudily? To je práce odborníků.
a odmítání odborné pomoci - to je problém sám za sebe. Pokud je pacient svéprávný, nepomůže nic.
V případě, který popisuješ, je nějaký psychický nátlak na místě, protože se mi to nejeví jako problém deprese, ale zneuživání léků (bez ohledu na to, jak to začalo). je otázka, jestli to k něčemu bude, podle mé zkušenosti taky spíš moc ne.
Pudli -
ale proč to pořád omezuješ na depresi?
Já jsem od začátku slovo deprese nepoužila, a nepoužila ho ani Hanka.
A já jsem neřekla, že ségra (není to známá) se LÉČILA anxiolytiky - a že je zralá na psychinu k odvykačce??
Pudli nezlob se (a nepiš mi že vyjíždím).
Ale já ten případ znám do nejmenšího podrobna. Narozdíl od Tebe.
A nesnaž se mi podsunout za každou cenu svou pravdu.
Tak zaprvé:
tomuto stavu (ke kterému došlo před 3 měsíci) předcházel jeden celý rok psychického vydírání, vyhrožování, šílených domácích i veřejných scén, urážení před barákem, pokřikování ve městě před lidma, kterou jí působila jedna osoba. Toto snášela po dobu jednoho roku.
Nakonec jednou došlo i na mírný fyzický útok přímo na ulici. To už se pak řešilo přes policajty, jenže v tomto státě se málokdy dobereš spravedlnosti, pokud tě někdo přímo nezabije.
Po tomto všem se od ní ještě odvrátil vlastní syn.
Tak to není problém DEPRESE, a ani jednou jsem se já o ní nezmiňovala.
Toto je skutečný životní problém, který jak řešit? Policajti nebudou řešit, že si někdo na tebe počká před východem z práce a řve tam na tebe „kurvo, slizká děvko“ - že proti tobě poštve vlastního syna- to fakt není deprese, to je prostě debilní skoro bezvýchodná situace.
O tom to u nás bylo.
Ne o depresi.
Pudli Ty děláš tak ukvapené závěry, promiń. Neposílej tu chuděru na odvykačku. Od tý doby už nežere ani prášky a ani už nepořádá samostatné „odreagovávací“ výjezdy autem.
Ať se Ti to líbí nebo ne - my jsme ten problém vyřešily - my ségry.
Po svým, ale vyřešily!
Můžeš oponovat třeba do půlnoci.
Pitrisku, já v tomhle tedy souhlasím s Pudloslavou.
Podle toho, co popisuješ, je tohle patologický stav se známkami hysterie (nebo byl) a jestli ona dáma brala tolik prášků, musela být na nich nutně závislá, neb jich musela potřebovat větší a větší přísun.
Pak jsem se tedy ve svém životě nikdy nesetkala s tím, že by jí „pomohlo“ zacloumání. To už totiž pak není jen problém duše, ale závislého těla. A všichni známe odvykací příznaky…
Každopádně pokud se vám to povedlo a dotyčná žije „normální“ život, pak tedy klobouk dolů.
A co se týče odborné pomoci, tak rozhodně ji nezavrhuji, protože mojí sestře pomohla od myšlenek na sebezničení. Ale to tady opravdu rozebírat nebudu.
Výborně.
TAKŽE OBRACÍME DISKUZI NA NIKOLI DUEL, ALE TROJBOJ:
pitrisek versus pudloslava a Saryk.
Výborně dámy - já se ale boje nebojím.
Saryku - kolik těch životních situací jsi osobně prožila, že jsi si tak jistá, že zacloumání nepomohlo?
Jak byste dámy reagovaly, kdyby vlastní syn přešel na druhou stranu ulice, aby vás nemusel pozdravit?
Hysterie?
Ne, ZOUFALSTVÍ, DÁMY .
Natolik jste zabředly do odborných termínů, že zapomínáte na tu empatii, po které tolik voláte.
Mám jí víc, než všechny vaše odborné termíny dokážou vyjádřit.
Můžete si klidně říct, že jsem kráva.
Ale vy byste pravděpodobně za mou sestrou přijely , a řekly byste vlídným hlasem:
„hele… pojeď se mnou na detox… třeba se tím ten tvůj problém vyřeší“.
Nepotřebuju žádné smekání klobouku.
Vyřešily jsme to tak, jak píšu.
Než někoho šmahem pošlete na detox a uděláte z něj hysterku a toxikomanku, zastavte se.
A Saryku souhlas si s Pudloslavou s čím chceš.
My jsme se v rodině už vyrovnávali i s horšíma věcma.
A žádnej cizí člověk nám nikdy nepomoh.
Nemluvím tady o klinické depresi.
Píšu o situaci, kdy život mrštil člověkem do srabu, někoho nebo něco mu sebral, navždy vzal, na chvíli vzal, ublížil a nakopal.
V té chvíli já dokážu jít Saryku údolím. Třeba i hovnama. čau
Pitrísku pobavila jsi mě s tím bojováním
.diskuze je boj jen pro toho kdo se snaží všem ostatním dát najevo že jedině on má pravdu! ![]()
Závislost není stejná jako přijít o někoho milovaného,znám obojí.
Na každého platí něco jiného a na mě by teda takové nakupnutí vuubec nepomohlo!mě pomuže když se mnou někdo soucítí,rozumí a občas utěší.Jediné čím by se u mě docílilo by bylo to že bych se do svého smutku uzavřela sama a zbláznila se.
Kamčo - pobavila jsem Tě?
vidíš, a přitom tady na emiminu se bojuje taaak často, viď!
taky mluvíš o závislosti?
Tak proč se tady namáhám a píšu vám tady o tom všem, co ta holka prožila?
Asi čtete ne mezi řádky, ale jen ty řádky, které chcete, že.
Kamčo, Saryku, Pudloslavo - vy se mi snažíte dokázat, že nemám pravdu.
Zaprvé - podle vás bych pouhou závislost vyřešila detoxikací. K detoxu nedošlo, přesto prášky už nepapáme (máte pro to logické vysvětlení?)
Zadruhé: znova píšu, že již ani uklidňovací výjezdy autem ani zoufalé plačtivé telefonáty se již nekonají.
Stále (již docela netrpělivě) čekám, jestli VY (TEĎ UŽ TŘI) dokážete uznat, že nemáte pravdu.
Koukám se pod zadek, jestli tam místo tý židle nemám koně jménem Rosinante.
Jo pobavila a mě neřad do žádného táboru,já píšu sama za sebe a z nikym zde nebojuju,jen mi přijde divné motat závislost a smrt blízkého dohromady.
Nejsem proto aby se každej zavíral na detoxikaci,byla jsem tam a nepomohlo mi to takže pokud jsi dobře četla s tím souhlasím,ale nesouhlasím že pro všechny lidi platí stejná řešení.Každý jsme jiný
pitrisek píše:Jak byste dámy reagovaly, kdyby vlastní syn přešel na druhou stranu ulice, aby vás nemusel pozdravit?
Hlavně bych se pokusila pochopit, proč to udělal ![]()
Pitrisku, klid.
Na žádný trojboj nehraju.
Zažila jsem toho dost, na svůj ne zas tak dlouhý život a vůbec mě to neblaží, věř mi.
A hňahňat se v tom už nechci.
A znovu podotýkám, že když se vám třeskem pleskem podařilo onu dotyčnou vrátit zpět do života, tak je všechno ok.
Snad už nic takového aplikovat nebudete muset.
A už se v tom neplantej, nebo vyletíš stropem ![]()
Znovu opakuju, že ti tvou pravdu neberu.
Jen mám svou ![]()
Kdo to celé zúžil na závislost?
Pudloslava.
Kdo psal o depresi?
Pudloslava.
Kdo řekl, že "VYTAHAT ZA LÍMEC " (to je metafora) platí pro každého??
TY - KAMČO!!!!!
Zkus najít, že jsem někde napsala, že to platí pro každého!!
Píšu, že ségra se dostala do těžké životní situace.
Píšu to už po tolikáté - a napíšu to třeba eště hodněkrát.
MÁ VŮBEC CENU, ABYCH VÁM PSALA, ŽE SÉGRA PŘIŠLA O SYNA, ŽE JI MANŽEL VYHROŽOVAL A OHROŽOVAL - MÁ TO CENU VÁM TO PSÁT, A VY Z NÍ UDĚLÁTE ZÁVISLAČKU?
Tak když tady tak rády píšete, že „kdo nezažil, nepochopí“ - ZNOVA KLADU OTÁZKU:
stalo se vám, že vám někdo po dobu jednoho roku vyhrožoval, fyzicky ohrožoval, slovně napadal, a nakonec proti vám poštval vlastního syna?
TAK VY, DÁMY, Z TOHO VŠEHO UDĚLÁTE POUHOU ZÁVISLOST?
Tak potom vy nemáte empatii.
Děláte ze mě někoho, kdo ublížil tím, že pomohl.
pitrisku mě manžel říká černá kronika když vždycky vyprávim kdo kde umřel,kde spadlo letadlo atd a ty by jsi mi mohla směle konkurovat
.
Hale já se z nikym nehádám,nikomu nenadržuju,nikomu nedávám za pravdu,nikam se neřadim,nikomu nechci nic vnucovat atd..
Já zažila ztrátu uplně nedávno a jen jsem napsala že mi přišlo směšné se tu začít dohadovat a řadit na tábory. Přece nebudu řadit všechny holky s kterýma si píšu do táboru,to bych se musela zbláznit
třeba tábor A dává dětem ovoce B čokoládu C nekojí ,to přece nejde,je tu spousta názoru a nikdo neříká že třeba zrovna ty nemáš pravdu,každej má kousek pravdy,ale dohadováním nikomu nepomužem.
Nejlépe zdá stejně pozustalou tchýni autorka a ta by jí po těch letech měla znát víc a spíše vědět co udělat,zde jen chtěla slyšet názory které dostala
Saryku -
Ty by ses pokusila pochopit, proč to udělal?? (proč to stále dělá? Je mu 20)
Ona ví, proč to dělá. Já to vím, můj manžel to ví, moje máma to ví, moje tchýně to ví, můj táta to ví, každej kdo nás zná, tak to ví.
Vím, kam míříš.
Stejně tak bych ani tobě nepřála, aby ses rozvedla, a tvůj bejvalej včetně tvýho dítěte to nerozdejchali.
A následně přeju, abys to rozdejchala ty.
A hlavně přeju, aby tě potom příbuzní nezaškatulkovali do adeptek na detox.
A KAMČO - vadí mi jedna věc. Znovu píšu totéž.
Celý lidský problém (útoky, ztrátu blízkého) jste vy všechny tři (nemusíš se stěhovat do žádného tábora, pouze vypisuju, co vy tři svorně píšete) ZÚŽILY NA ZÁVISLOST NA PRÁŠCÍCH.
Znova a znova vám píšu, že jsme razantně řešily důsledek lidského zoufalství.
Pitrisku,
to co popisuješ se stalo mé kamarádce, pouze bez toho poštvání vlastního syna proti ní…Řešila to jinak…prostě je jiná, tak jako je jiná tvoje sestra…ty. Proto ale tvoje pravda nemusí být jediná pravda. Ani ta moje není jediná. Na každého platí něco jiného, vždyť s tím souhlasím, jestli ti jde o tohle. A už vůbec netvrdím, že nejsi empatická…
Je tolik osudů…tolik bolesti… každý, jak tu jsme si něco prožíváme, prožijeme…
Trochu jsi se do všeho zamotala…popisuješ zkratkovitě, zmatkovitě, nejdřív C, pak A. A já si to v sobě analyzuju a píšu zrovna to, jak to vidím. Chápu, že to tebou cloumá, vždyť je to tvoje sestra a tys jí herdek takhle pomohla, tak co my tu kecáme
![]()
Ale o tom diskuse je. Máš svou pravdu, napsalas ji.
Tazatelka si z toho vezme, co potřebuje.
Hlavně se už nerozčiluj a nekaž si večer ![]()
P.S. Jsem rozvedená.....
EDIT:
Kdyby se všechna lidská bolest zúžila na závislost na prášcích, tak už nacpaná barbituráty visím na nejbližším stromě.
A už mě to nebaví.
Přeju míň rozčilování a míň bolesti kolem tebe.
Kamčo - víš co se tady stalo?
Normálně jsem se už hádala.
Přiznávám to a je mi to jedno.