Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
pitrisku ale já proti tvym názorum nebojuju,myslím že to moc prožíváš,myslím to že má někdo jiný názor.
Já jsem se do ničeho nezamotala.
To Ty ses zamotala, Saryku.
Popisuju zkratkovitě?
![]()
joooooooooooooooooo???????
hele nečteš ty nějakou jinou diskuzi???
já napsala tolik řádek, a ono je to zkratkovitě.
Prožily jste detox, prožily jste rozvod, prožily jste depresi, prožily jste ztrátu blízkého.
Takže o životě už víme vše a můžeme se rozloučit.
(a o táborech - tábory tady jsou. nemá cenu si tady hrát na emiminový sluneční stát)
Pápá.
Kamčo - prožívám to proto, že mi OD ZAČÁTKU dvě dámy (nejdřív jedna, pak druhá) se snažily dokázat, že moje řešení není řešení.
Dlouze, sáhodlouze a s hádkami jsme se možná dopracovaly k tomu, že uznaly, že v jednom mém konkrétním případě to řešení bylo. Ale ještě předtím to nutně musely omezit na ŘEŠENÍ ZÁVISLOSTI.
Jako že to moje „cloumací“ řešení nevyřeší nic jiného než možná někdy závislost.
Celou celičkou dobu - proto jsem toho tolik napsala - jsem se vám snažila objasnit, že to nebylo tak, že jedna osoba začala mýrnyx týrnyx brát prášky a já jsem tam jednoho dne naprosto necitelně vrthla a zařvala na ni „A DOST“.
KDO TO ČTE, DOBŘE VÍ, KDO SE MI CELOU DOBU SNAŽÍ DOKÁZAT, ŽE MOJE ŘEŠENÍ NEBYLO ŽÁDNÝM ŘEŠENÍM. A já možná místy jsem proslulá tím, že si STOJÍM ZA SVÝM.
Jsem taková a taková zůstanu.
A Kamčo tábory tady na emiminu jsou. Ale mně to nevadí.
Pitrisku,
nechci tě urazit, ale jdi už do háje. Fakt.
Jo, prožila jsem si toho hodně a štvou mě lidi, co vidí jen ten svůj problém a každýmu ho tlačí do hlavy.
Tak a je to venku.
A ještě něco. Tábory tady dělají právě ti, kdo vidí rudě a hned to musí každýmu naservírovat pod nos.
A sobě si akorát tak nadávám, že jsem se zase nechala vyprovokovat k debatě ve finále o ničem.
Dobrou noc.
saryk75 píše:
Pitrisku,
nechci tě urazit, ale jdi už do háje. Fakt.
Tamtéž jdi ty.
Stejně tak si můžu nadávat já.
A není to o ničem. A jestli tě to mrzí, tak si rvi vlasy. Mě to totiž nemrzí. TY SES POPRVÉ ROZČÍLILA, PROTOŽE JSEM TI ZA VĚTOU NAPSALA DVA VYKŘIČNÍKY!!!!
TY TADY HLÁSÁŠ, ŽE NEMÁŠ RÁDA LIDI, KTERÝ HNED VIDÍ RUDĚ, A TEBE SAMOTNOU NADZVEDLY ZE ŽIDLE DVA OBYČEJNÉ VYKŘIČNÍKY
![]()
Bože Ty jsi flegmatik…
A že prý nemáš ráda pokřikování na internetu - tak vidíš, když Ti vadí vykřičníky, nakonec ses nechala vyprovokovat k tomu, abys mě poslala do háje
![]()
tak se hezky vyspinkej ![]()
na mě pokřikovat můžeš, já už jsem tady na emiminu zvyklá
![]()
pitrisek deprese ma hanky tchyně, pokud lze z popisu soudit
tvůj popis sestřiných potíží byl taky poměrně vágní (těžká životní situace - jí 4 neuroly denně = co to je?), vycházela jsem z toho, co tam bylo. těžko se na mě můžeš zlobit, že nejsem jasnovidec. kdybys to rozvedla hned napoprvé… Vzhledem k tématu diskuse, jsem předpokládala, že to je podobný problém.
Samozřejmě, že znáš tu konkrétní situaci líp. já mám zase bohatější zkušenosti s psychicky nemocnými a taky znám maličko teorie.
Myslím, že reaguješ poněkud přecitlivěle - ale je super, že jste to se sestrou vyřešili. Určitě to nebylo lehké.
Já jen psala a za tím si stojím, že depresivním pacientům (a tím, jsa poučena, nemyslím tvojí sestru) se nemá říkat „vzchop se“.
Sestru už necháme na pokoji, ne?
Ano ano.
(musím to teď trošku opravit - předtím jsem napsala „všimla jsem si, že jsi studovala medicínu“).
Nejsem si tím úplně jistá, že jsi studovala medicínu, ale jsem o tom tak z 80% přesvědčená.
Máš zkušenosti s psychicky nemocnými lidmi.
Já to beru - vzhledem k terminologii, jakou používáš, jako že se na to díváš okem profesionála.
Ale všimni si, že Hanky tchýně již navštěvuje psychiatra, který jí dal dle Hanky slov „oblbováky“ = pravděpodobně léky.
Máš pocit, že se situace Hanky tchýně lepší?
Já ho nemám. Ne z toho, co Hanka píše. Víš oni někdo lidé, kteří jsou propuštěni z psychiatrické léčebny, tak spáchají druhý den (třetí den… nevím který den…) sebevraždu.
Což je každýmu normálnímu člověku dost líto, když to slyší.
Já jsem studovala pajďák, jsem si vědomá toho, že psychologii jsme studovali okrajově, takže s tím se tady ohánět nebudu.
A už vůbec radši nevzpomínám na ty exoty, kteří tam tu psychologii učili a 60% (to jsme si spočítali
) z nich měli sami psychické problémy.
Víš mně konkrétně - mně osobně - se v životě nic tak hrozného neděje. Ale protože jsem takovej bulharobijec, tak občas se jdu mlátit i za cizí zájem. A občas u toho dostanu na držku, naštěstí ne kopím a palcátem ale jen slovně.
A to me - tady už fakt ne - nemůže položit.
ještě k tomu „mému“, co jsem psala. Ty to chceš nechat spát - ale já si to nenechám překroutit.
Výslovně jsem napsala v úvodu, že se jednalo o těžkou životní situaci. Doslova takto. A POSTUPNĚ že se k tomu přidružily prášky.
A nenechám nikoho na pochybách, že to šlo od začátku pochopit naprosto správně. Otázka je, kdo si to chtěl zjednodušit a celý to šmahem vyřešit DETOXEM. Tím detoxem bys vyřešila případnou závislost (která se nestačila naplno rozvinout) , ale ne tu situaci.
Víš ono se to hezky káže o odborné pomoci.
Ale stále jsi neřekla, co dělat, když ona osoba odbornou pomoc odmítá.
Pokud vím, hospitalizace na psychiatrii by byla v tomto případě podmíněna vůlí pacienta.
A co když potencionální pacient ne a ne tam dojít??
![]()
Mně by prostě zajímal konkrétní návrh v tomto případě?? ![]()
Třeba jen z prostého strachu, aby ho ostatní nehodili do škatulky „blázen“?? ![]()
Budeš přemlouvat? Slibovat mu za to lízátko? (zostra se nesmí, to je prý přiložená pistole k hlavě ) - tak co dělat? Jak ho tam dostat?
Ono se o tom strašně lehko káže, strašně lehko. Samá odborná pomoc… Měli byste vyhledat odbornou pomoc.....
MĚLI BYSTE.
Přeju si, abychom všichni tak snadno, jak to jde napsat, i v praxi dokázali pomoci svým blízkým, pokud odmítají „ODBORNOU POMOC“.
Abychom je uměli přesvědčit, aby tam šli včas.
V tomhle by totiž strašně moc lidí potřebovalo poradit. Ono není nic jednoduššího, než odkázat někoho na jistou ODBORNOU POMOC.
Když má někdo panickou hrůzu ze zubaře, tak se třeba 10× vrátí domů ještě než tam dojde, a nakonec tam skutečně dojde až když má hubu nateklou jak meloun - neboli když je nejhůř.
Ale když má někdo depku a nechce a nechce si dojít pro ta antidepresiva, tak kdy je nejhůř? Až když je pozdě? Nebo když už do sebe řízne a nestihne dostatečně odkapat (vykrvácet) a my ho najdem ve vaně plný krve?
Br já jsem drsňouš ne? Možná učitelka ranařka. Ale vono se dneska jinak nedá.
JInak chci dodat k případům sebevražd krátce po opuštění psychiatrické léčebny: chápu, že léčba se prostě někdy nezdaří, stejně jako u jiných nemocí.
Nechci zlehčovat práci psychiatrů.
Ale také nejsou všemocní. Někdy mi připadají spíš bezmocní.
Ty tábory zde dělají jen ty co si myslí že jsou lepší než ostatní a chtějí to všem dát najevo pak ti kteří si myslí že maj vždy pravdu a ten kdo si to nemyslí je už špatný.
No, tak jsem si to tady procetla bezmala vsechno a pokud se mam teda radit k nazorovym skupinam (protoze tabor bych teda nebrala jako vystizne pojmenovani..), tak budu asi souhlasit se Sarykem..To aby kdyztak Pitrisek vedela, kam si me zaradit, kdyz chce lidi radit do skupin.. ![]()
No a k Hance..Z vlastni zkusenosti potvrdim, ze ztrata blizke osoby zabere urcite - pocitano na syrovy, hluboky smutek - pul roku, to je proste nejhorsi obdobi..pak to projde dalsima fazema, ale zacne se to zvolna lepsit..Rozhodne podpora rodiny je na miste..Pokud dobre pocitam, pul roku to bude ted v breznu, ne?
A neda mi to, ale musim se jeste pripojit k nazorum, ze umrti blizke osoby a tyranie psychicka i fyzicka (v mnoha podobach) ze strany partnera jsou dve nesrovnatelne a neslucitelne veci, co do prozitku a reseni dane situace.
Segra Pitriska si musela prozit desny psychicky muka, a tolik emociii, uzkostiii atd. ze jen si to predstavim, tak se mi svira zaludek…zoufalstvi je v tech pocitech, jen jednim z mnoha jinych..A protoze jsme kazdy jiny, tak jinak reagujeme, jinak to resime a jinak to „neresime“..nekdo si vezme prasky, nekdo pije alkohol, nekdo se ponori do tezke apatie.., nekdo skonci u drog atd..Dost casto se ale lidi v takovy situaci stanou na necem zavisli..
A nakonec k psychiatrii a psychologii..Psychiatr urci diagnozu, na:,–(i leky a hotovo. Zjednodusene receno..Antidepresiva jsou nechutny svinstvo, resi dusledek, ne pricinu..Pak neni divu, ze spacha tolik lidi sebevrazdu za okolnosti, ktery zminuje Pitrisek.
Psycholog se snazi dostat k pricine, pochopit ji a tim vyresit dusledek. Spousta psychologu ma, nebo melo nejaky psychicky problemy..Diky tomu maji taky vic empatie pro lidi, ktery se k nim s psychickymi problemy dostanou..budou je umet pochopit a spis budou vedet co delat, aby pomohli. A ted samozrejme dojdeme k fazi, ze jsou dobri i spatni psychologove.. ![]()
Na zaver chci dodat, ze ac jsem se na zacatku zaradila mezi lidi, kteri sdili nazory podobneee jako Saryk, tak dokazu pochopit i Pitriska a dovolim si tvrdit, ze chapu co mela na mysli. I kdyz dodavam, ze zpusob jakym to dava najevo je trochu primocary..
Mimochodem Pitrisku, nejsi Beran nebo tak neco? (jako myslim ohnive znameni..
)
OMLOUVAM SE ZA ROMAN..KDO DOCETL AZ SEM, TAK KLOBOUK DOLU…
Anonymni píše:
saryk, ono se prostě musí přijít na to, co na člověka platí, a není to vždycky lehký.
Taky řeším momentálně docela vážnou životní situaci a spíš ocením, když mi kámoška řekne: Neštvi mě, jsou na tom jiný hůř a taky žijou, tak se skoro zastydím, jaký prkotiny řeším (ač to prkotiny pochopitelně nejsou). Ale když druhá kámoška málem začne brečet se mnou, tak se v tom spíš utápím a to rozhodně není dobře.
Já bych uvítala spíš to „zacloumání“ …
Tak k tématu, ano?
Tohle by mě zajímalo, jak se na to přijde.
Kupí se nám teď v diskusi naprosto šílené jobovky a já teď nevím. Mám napsat „ale neboj, ono to skoro nic není, to se spraví“ - to pak vypadá, že ten problém bagatelizuju a vůbec že jsem povýšená, když mně se děje prd a ještě ani nepolituju,
anebo „panebože, no to je strašné, ty jsi chudák, ale určitě to dopadne dobře“ - zas abych nevypadala, že lámu hůl a ještě k tomu nevěrohodně lžu.
Takže nevím. Snažím se to upytlíkovat někde mezi. Ale stejně neutším, co na toho člověk platí a co mu pomůže. Já příkladně se dám strašně ráda politovat, ale pak si to zas chci řešit sama (a pak se nechám pochválit
). Jenže se nemůžu brát jako měřítko pro jiné lidi
.
Ale teda vidět někoho brečet mě docela rozčiluje. Připomíná mi to nějakého úředníka z krásné literatury (autora už nevím - Čechov
). Jak ho vždycky slzy spíš než dojaly, přivedly k výbuchu zuřivosti. Taky mě to hrozně nervuje. Jsem bezradná, nevím, co mám dělat, a mám zlost, že ve mně ten člověk vyvolává tyhle blbé pocity
. Jednou, dvakrát, to se dá. Ale stabilně, uf.
Ja nevim Lentilko, predpokladam teda, ze Tobe se jeste nestalo nic takoveho, co by Te „donutilo“ brecet delsi dobu?? Nebo to snad resis jinak? Dostavas ze sebe silne emoce jinak nez placem?
Johanesko -
téměř ses trefila
. S tím ohnivým znamením. Ale nejsem Beran. Ale ohnivé znamení jsem (a to pořádně), a k tomu s ascendentem ve lvu ![]()
Já „si neřadím lidi do skupin“- podle toho, jestli se mnou souhlasí, nebo ne. Můžeš se podívat do mého profilu.
Mně se jenom straaaašně líbilo toto:
Pudloslava píše:
pitrisek navíc ta známá je zjevně závislá. je zralá na psychinu k odvykačce (a možná nasazení adekvátní léčby)
saryk75 píše:
Pitrisku, já v tomhle tedy souhlasím s Pudloslavou.
Podle toho, co popisuješ, je tohle patologický stav se známkami hysterie (nebo byl) a jestli ona dáma brala tolik prášků, musela být na nich nutně závislá, neb jich musela potřebovat větší a větší přísun.
Pak jsem se tedy ve svém životě nikdy nesetkala s tím, že by jí „pomohlo“ zacloumání. To už totiž pak není jen problém duše, ale závislého těla. A všichni známe odvykací příznaky…
mmmmmmmm...... ta jistota...... přestává to být problém duše jo?
a známe odvykací příznaky - no to jo to jo.
Tak v tomto okamžiku už jsem to přestala vnímat jako normální diskuzi, a začlo mi to připomínat jakousi akci „vysvětleme pitriskovi, jak to vlastně bylo s tou jeho ségrou“.
TAK TO NEEEE
![]()
V tomto okamžiku jsem napsala, že se to mění na jakési klání.
Ale ono se nakonec napsalo „tak to už necháme spát“. Ale nene.
Tož zase já jsem v tomto dostatečně svéprávná. Možná pro někoho přímočará.