Sobecká?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3787
2.3.09 09:40

No páni,
já jenom koukám, jak se celá diskuse zvrhla v one woman show 8)
S tím snad ani zakladatelka nemohla počítat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
2.3.09 10:39

Páni. Všechno číst nestihnu ale mě zase tak nějak zezačátku udivuje jedna věc:
Pudloslavo já smekám klobouk před Tebou - jak Ty tady prosímtě smečuješ diagnózy!!
Nechceš trochu brzdit? Jen slepej by si nevšiml, že jsi pravděpodobně studovala v oboru zdravotnictví nebo medicíny. Mnoho lidí je Ti za to vděčných, protože znáš věci, které my ostatní třeba neznáme, a často poradíš.
Ale jak ty takhle z fleku od stolu a s takovou suverenitou vysmahneš diagnozu! Já jsem šla s holkou k psychologovi (na vyžádání), dopadlo to sice dobře, ale poté, co jsem psycholožce dopodrobna líčila, v čem je problém, tak stejně řekla „fajn, sepište mi to, co jste mi říkala, a já musím holčičku vidět“.
Ty Pudloslavo nikoho vidět nepotřebuješ, viď.
Prosimtě brzdi, ať to nepřeženeš!
Nechodím sem na emimino moc často, ale Tebe jsem si všimla.

A teď jsem si všimla, že i píšeš, že tuto diskuzi asi nenajdeš - no potom co jsem Ti psala já, tak možná ještě líp pro Tebe - ale Ty jsi tak rychle s tím hotová, že nestíhám zírat!
Píšeš jak máš bohaté zkušenosti… Tak o tom si podle toho, jak tady jak pistolnioce střílíš závěry od boku, troufnu dost pochybovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.3.09 10:41

Ahooj, tady zakladatelka!! Hele Saryk, nerejpej, počkej, až přijde Pitrísek z rachoty:-)Upozorňuju, že jsem nestranná, jsem ten typ, kterýho každej umlátí argumentama. Chtěla jsem jen, že tchýně k tomu psychiatrovi dochází jak on jí řekne. Je to známý mého muže, ale pochybuju o tom, jestli je to odborník na svém místě. Opravdu jen napsal léky(nevím jaké) a dál neřeší, ani jí nedoporučil toho psychologa, kterého já jako laik bych doporučila okamžitě. A ještě k tomu prý jeho čekárna vypadá jako z hororu, má nějakého pochybného zdravotního bratra a tchýně se tam bojí chodit sama, takže tam s ní chodí manža. No, mazec.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.3.09 10:49

Jo a ještě k těm psychlogům a psychiatrům. Můj kamarád je soudce, takže s nima často spolupracuje a říká, že oni samozřejmě do hlavy nevidí a jedou podle „pomyslných tabulek“. A teď jsem si vzpomněla, že tchýně při první návštěvě vyplňovala nějakej šíleně dlouhej dotazník(v tu dobu pro ní nadlidskej úkol) a on jí pak něco napsal. Papa Hanka

• Citovat
  • Upravit
50725
2.3.09 11:05

Co se týče psychologů a psychiatrů, tak zkušenost mám malou, ale stačí mi…

Můj děda byl u psychiatra párkrát, jednou u nějakého chlapa, který nejen že mu nepomohl, ale ještě dokázal psychicky rozložit babičku a neuvěřitelně vytočit moji mamku (které tam byly s ním). Pak chodil k ženské, která byla, myslím, OK, ale že by mu nějak výrazně pomohla, nevím…

Manžel měl před časem nějaké psychické potíže, tak jsme byli na návštěvě u jeho známé, co je psycholožka - ona si s ním jen tak povídala, ale strašlivě moc mu to pomohlo - přestože mu říkala některé věci stejné, co já, tak od ní to bral ještě trošku jinak, měla nadhled, dokázala mu nabídnout nějaké řešení, na které jsme předtím nepřišli apod. V podstatě to probíhalo tak, že se ho ptala a on jí všecko vykládal a pak se zase ptala… A on si k tomu v podstatě došel sám, akorát ho úžasně na to navedla - podotýkám, že sám by toho, když byl zavřený doma, nebyl asi moc schopen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
2.3.09 14:07

Angua to v podstate vyjadrila presne..co se tyce psychologu..Promluvi s Tebou a tim zjisti kdo vlastne jsi, a cim by Ti tak asi mohl pomoct aby ses rozhodl sam co delat a jak se z toho dostat..protoze nejlip se stejne zname sami a vime co potrebujeme, aby jsme byli v klidu..Psycholog je jakoze dobrej pritel, kterej na vsechno ale nahlidne jako nestrannik..
Psychiatr ma „lecit“ takovy nemoci jako je schizofrenie apod., pac tam se jaksi psycholog moc nechyta..a MUJ NAZOR je ten, ze k psychiatrovi by mel cloveka poslat az psycholog, ne obvodak nebo kdokoli, pac psychiatr muze taky nadelat vic skody nez uzitku..
A moje nazory vychazeji z vlastnich zkusenosti, kdyby se zase chtelo nekomu rejpat..

A k Pudloslave snad ani nema smysl se vyjadrovat, kazdej at si udela nazor sam na to co napsala.. Zlatuska se vyjadrila v pohode :wink:

Saryk jsem si presne rikala co na to asi reknes.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
2.3.09 16:47

Pudloslava:
Děkuji za doporučení na psychiatrii :lol: Ty tam zase posíláš lidi nezvykle ráda, viď :lol:
Saryk:
kdybych se tu už neukázala, oběsila jsem se na prádelní šňůře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
2.3.09 19:16

Pudloslavo - na mě si nemusíš dávat „příště pozor“ - sama se postarám, abychom se v jiné diskuzi nepotkaly :lol: :lol:
Nepochybně máš diplom z medicíny.
Ale nechyběla si na základní škole, když se tam tví spolužáci učili číst?
Tak toto jsem napsala já:

pitrisek píše:
Ovšem ta frajerka naše svoje víkendy začala postupně trávit tak, že zjistila, že jí je moc fajn, když si vezme jeden Neurol forte. Pak dva. K tomu prášky na spaní.
My jsme ji nechaly, aby víkendy trávila po svém - podle jejího přání, že prý „odpočívá a uklízí, a jezdí se odreagovat jízdou v autě ", takzvaně "kamkoli a zase zpět“. Telefonek si vypínala.
Navíc to bohužel kombinovala stále s těmi prášky. Na uklidnění - na kterých je napsáno „při užívání neřídit motorová vozidla“.
Nakonec nám její přítel „práskl“, že ty Neruoly pardon sežere klidně i čtyři, a pak celý nedělní odpoledne prospí!!!

A toto se mi snažíš vnutit Ty:

Pudloslava píše:
problém jsi pojala nejdřív tak, že se od psychických problémů dopstala k tomu, že baští jeden neurol za druhym, celej den prospí a máte strach, aby se neotrávila a pak se tady na všechny vrháš, že z toho usoudili to jediné, co se z toho dalo. Seš samonasírací typ a ještě jsi to nastražila tak, aby se nedalo tě nenasrat.

:lol: :lol:
Víš Pudlo. Taky jsem tam psala, že v pracovní dny to nedělala. Ona totiž pracuje s lidma a to by si opravdu všimli, že jim tam spí na stole zfetovaná čtyřma Neurolama.
Já jsem tam jen jela zabránit tomu, aby si jich jednoho krásného nedělního odpoledne nevzala ještě víc.
Píšu Ti to tady nevím pokolikáté :lol:
Když už mě chceš popotahovat stále za totéž - tak si aspoň přečti, co píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
2.3.09 19:28

A Pudlo - dovolím si ještě jednu Tvou citaci.
VELICE ZÁSADNÍ PRO MOU PRÁCI!!

Pudloslava píše:
pitrisek Třeba jako zkušený pedagog - představ si, že někdo,kdo má třebas ojedinělou zkušenost se svým jedním dítětem, ti bude na něm dokazovat a vysvětlovat, že máš děcka učit nějak a ne jinak.

JAK JSI TO MYSLELA - OJEDINĚLOU ZKUŠENOST SE SVÝM JEDNÍM DÍTĚTEM ????? :lol: :lol: :lol: Tak to mi objasni.
Já jako pedagog se zatím 6 letou praxí (za zkušeného pedagoga považuji 10 a víc) beru rodiče jako lidi, kteří své dítě znají mnohem lépe než já. RESPEKTUJI ZKUŠENOSTI RODIČŮ S JEJICH VLASTNÍMI DĚTMI.
A když mi řeknou „Paní učitelko na našeho mladýho platí tohle a tohle“, tak já to na to JEJICH DÍTĚ aplikuju - já neučím tak, že paušalizuju jeden algoritmus jak učit a vychovávat mladé lidi, nemám na to tabulky, postupy, jednám s nimi kus od kusu.
Já Ti nevnucuju ZPŮSOB, JAKÝM MÁŠ LÉČIT LIDI - ale Ty naprosto nekompromisně odmítáš jeden způsob, který na někoho zabral !

Já ráda uvítám, když mi maminka řekne, co mám aplikovat na její Aničku.
Ale podle Tvého přístupu - Ty bys tu maminku asi ignorovala a řekla „NEBUDEME TO SOUDIT PODLE OJEDINĚLÝCH PŘÍPADŮ“ -a Aničku bys narvala do škatulky „tohle platí na všechny, tak to bude platit i na Tebe, milá zlatá?“

Prosimtě, víš co ? V tu chvíli je Ti celej Tvuj medicínskej diplom k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
2.3.09 19:41

Pitrisku,
ty jsi neuvěřitelná.

Ke komu to tu pořád mluvíš? Že tě ten monolog už neštve.
Jestli mě někdo znechucuje, tak je to někdo, kdo mele páté přes deváté a dostane se od dinosaurů až k UFO a zpátky a několikrát ještě zpřeházeně.

Jenom doufám, že tuhle tvou ubíjející techniku nepraktikuješ na chudácích dětech.

A fakt obdivuju, že znovu a znovu usedáš a tlačíš tady (do koho vlastně?) ta svá moudra. Já myslela, že učitelky si po večerech připravují výuku na další den…třeba… Tohle by mě teda neobohacovalo… No, uznávám, každý to máme jinak… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
2.3.09 19:46

Saryku - momentálně jsem mluvila k Pudloslavě. 8) 8) 8) 8) 8) 8)
A PUDLOSLAVA TU SVOU UBÍJEJÍCÍ TECHNIKU PRAKTIKUJE NA SVÝCH PACIENTECH??

Jako že když odmítají odbornou péči, tak je sice na místě mírně razantnější řešení, ale stejně to je k ničemu? Neboli jsou pro ni automaticky ztracení? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
2.3.09 19:52

Saryku Ty a Pudloslava mě fascinujete.
Jaká konkrétní moudra já sem tlačím??? :lol: :lol: :lol:
Pudloslava mě pošle na psychiatrii a Ty uděláš z mých studentů chudáky a ze mě učitelku, která by si pravděpodobně večer měla dělat přípravy, ale nedělá to?

Saryku, my jsme v práci do 4 hodin a přípravy si děláme tam, a moje studentky mi vozily i kočárek, když jsem jim „odešla“ na mateřskou :lol:

Mohla bys sice argumentovat, že nejsem normální, když se sem pořád vracím, ale zrovna tak se sem vracíš i Ty :lol:
a pak že vy dvě s Pudloslavou proti mně nebrojíte :lol:
Já jsem v noci přestala už psát o vás, a Tys mě ráno (nebo kdy, asi dopoledne) přišla zhodnotit jako „one woman show“ :lol:
Já Ti za to stojím? Škoda že na to snad ani nemůžu být pyšná.

Můj nick je pouhý nick, nemám tu metříček, fotečky, bazální teplotku ani dny do zbývající menstruace, takže je to pouhý nick. Ale přesto z toho nicku nenechám dělat debila, to mi věř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
2.3.09 21:08

ach jo, tak jsem myslela, ze se to vcera pekne uzavrelo..jeste s humorem a ono ne.. :(

Ta Pitriskova snaha vysvetlit, je mi celkem jasna..taky je mi jasny komu to vysvetluje a proc, ale otazky Saryka mi jaksi smysl nedavaji..Prece Pitrisek jasne psala Pudloslave, jelikoz ji celkem zretelne „oslovovala“..

Nevim ani proc, ale mela jsem potrebu to napsat. Tot vse.

Hanko (zakladatelko diskuze), nebylo by teda prece jen lepsi vzit tchynuli k psychologovi?Vychazim z toho, co pises o tom psychiatrovi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
2.3.09 21:12

Hanko - zakladatelko -myslím že kdyby se Ti podařilo přesvědčit manžela, aby to nějakým způsobem podal své mamince a společně za tou psycholožkou zašli, tak že něj by tchýně dala.
Nevím teda nakolik to bude provázeno dohadováním (myslím třeba i s manželem… nevím nakolik je svolný toho psychologa navštívit) - ale kdybys prostě měla tip na vysloveně dobrého psychologa/psycholožku, tak by se to postupně mohlo začít vyvíjet k lepšímu.
Pro vás pro všechny- a přeci i kvůli tomu vašemu malému to za to stojí.
Hanko přeju ať se brzo začnou mračna stahovat a obloha vyjasňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
2.3.09 21:15

Pitrisku,
upřímně řečeno se sem vracím, protože jsem se už dlouho nesetkala se sebestřednější osobou a fakt ve mně vzbuzuje zvrácenou zvědavost, co zase vyplodíš. Můj dotaz - „ke komu to pořád mluvíš?“ byl spíše řečnický. Mělo to znamenat „ty zmatené komentáře asi už nikomu nic nedají…“

„studentky mi vozily kočárek, tolik jsem jim chyběla“… :lol:
blá blá blá
Napadá mě písnička JÁ JÁ JÁ…

Mně zase ani nemůže vzít u srdce, že jsi mi asi i možná projevila soustrast.

Čím víc si letmo přelétnu (ano, dopodrobna to už nelze číst) tvoje příspěvky, tím víc mě napadá, že je mi tě vlastně líto.

A debila ze sebe děláš sama, jenom to přes to své ego nevidíš.

Johanesko ,
taky se divím, že pořád reaguju, ale nemůžu si pomoct. Možná proto, co právě prožívám, jsem taky trošku psychicky jinde. Možná proto, že jsou mi náhledy Pudloslavy bližší, než zmatené rozmazávání vlastních problémů a náhledů někoho pořád doaleluja. A taky - co píše Pudloslava má hlavu a patu, narozdíl od Pitriskových příspěvků.

A přece není normální, aby tady už nikdo nediskutoval a jedna dotyčná osoba měla pod sebou 3 příspěvky a vedla si monolog.
Ale asi si to moc beru. Každopádně už si mockrát rozmyslím, jestli na dotyčnou budu někdy někde reagovat. Třeba sis nevšimla, ale párkrát mě citovala a tak jsem měla potřebu ještě reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová