Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já ráda odbočím - můžu se zeptat, co se u vás stalo, že se rozvádíte?
Violet, a jinak je mi to moc líto, že jsi na to sama.
Věřím (jak Tě tak čtu), že Ty teda pořádnýho chlapa vychováš!
Daema píše:
Asi by se choval normálně, nevím. Co myslíš konkrétně tím v poho?? Protože já teda v poho moc nejsem.
Daema píše:
Já ráda odbočím - můžu se zeptat, co se u vás stalo, že se rozvádíte?
Příspěvek upraven 08.02.12 v 17:08
Jenže já se bojím, že když bych dělala, že v poho, on by taky v poho, v klidu bysme to rozebrali tak pak… až by to nastalo příště… taky by řekl: no co, zítra se vrátím domů, a ona bude v klidu, nedostanu za uši, tak co by mi mělo bránit to neudělat? Chápeš?
Já třeba mám nějaký zvyk, vím, že on ho nemá rád, tak se snažím to před ním nedělat, protože bude naštvaný. Chápeš? Aby to fungovalo jako prevence… i když když nad tím tak přemýšlím: co kdyby on odjížděl po hádce častěji a nedělá to jenom proto, že ví, co by potom bylo? Stejně jako já: řekla jsem: snažím se, což znamená, že ne vždy se mi to povede…
Violet, to je neuvěřitelné. Jak dlouho jste spolu byli a jaký má teď kontakt s malým (s Tebou)?
To je fakt prekerka, víš když si psala, že to od narození neudělal. Kdybys to pak s nim v klidu rozebrala a řekla, že takhle ne že ho takovýho necheš tak by se taky urazil?
Daema píše:
Jenže já se bojím, že když bych dělala, že v poho, on by taky v poho, v klidu bysme to rozebrali tak pak… až by to nastalo příště… taky by řekl: no co, zítra se vrátím domů, a ona bude v klidu, nedostanu za uši, tak co by mi mělo bránit to neudělat? Chápeš?Já třeba mám nějaký zvyk, vím, že on ho nemá rád, tak se snažím to před ním nedělat, protože bude naštvaný. Chápeš? Aby to fungovalo jako prevence… i když když nad tím tak přemýšlím: co kdyby on odjížděl po hádce častěji a nedělá to jenom proto, že ví, co by potom bylo? Stejně jako já: řekla jsem: snažím se, což znamená, že ne vždy se mi to povede…
Daemo, víš maličko mi připadá, jestli si on těmi svými „úniky“, tak nějak nekompenzuje, to co jsme tu rozebírali včera. To, že Ty jsi víceméně na něm de facto nezávislá, jsi soběstačná a v podstatě ho nepotřebuješ. Říkáš, že tohle nedělá po každé hádce, takže asi jen, když to opravdu přeteče a on si musí najednou dokázat, že je teda ten CHLAP, co práskne dveřma a nazdar.
Nevím no, zkouším přemýšlet jako chlap, ale pinďoura prostě nemám a Kuba mi toho ještě moc neřekne k tomuhle tématu ![]()
Daema píše:
Violet, to je neuvěřitelné. Jak dlouho jste spolu byli a jaký má teď kontakt s malým (s Tebou)?
Příspěvek upraven 08.02.12 v 17:09
Denco: těžko říct, fakt nevím, jak jsem řekla, kdyby mi předtím někdo řekl, že je toho schopen (nechat mě na dovolené), tak bych se bila za to, že ne. A vidíš. Takže netuším, jak bude reagovat.
Violet: jj, taky jsem došla k podobnému závěru, asi mu někdy málo dávám možnost cítit se jako chlap. To je dobře, že to vím, můžu s tím něco dělat.
A nebyla v tom u vás ženská? Nechtěl jít do manželské poradny nebo k psychologovi?
Daemo
Já myslím, že u Vás to půjde. Prostě jen musíte trochu ustoupit, ubrat a hlavně chtít. Možná by nebylo od věci do té manželské poradny pokud tam půjdete, ze začátku chodit každý sám. Prostě abyste měli oba možnost říct, jak se v manželství cítíte, jak byste to chtěli a nechtěli. Možná Vaše trvdohlavost a jestli to ještě k tomu bude trochu ješita, by Vám možná ze začátku trochu bránila se otevřít a jasně dát najevo, co chcete a jak to cítíte…
Příspěvek upraven 08.02.12 v 17:09
Budu přemýšlet. Letím do postele, zítra fakt brzo vstáváme.
Těším se na Tebe zase zítra večer! Dobrou!
Daema píše:
Budu přemýšlet. Letím do postele, zítra fakt brzo vstáváme.Těším se na Tebe zase zítra večer! Dobrou!
Ok budu tu
. Dobrou ![]()
Tak jsem pročetla celou diskuzi a souhlasím, že tvůj muž se zachoval jako malý kluk.
Zároveň Ti chci napsat trošku jiný úhel pohledu. Pokud jste na dovolenou přijeli každý zvlášť, tak jeho určitě ani nenapadlo řešit jak se s malou dopravíš domů. Cestou tam jsi to přece zvládla, tak proč by to teď byl problém? Jeho vidění pak nahrál fakt, že jsi okamžitě zareagovala a zabookovala ty letenky. Potvrdilo se mu, že to bez něj v pohodě zvládneš a on to řešit nemusí.
Pokud byste přijeli společně, tak si troufnu tvrdit, že by až do takového extrému nezašel. Neměl by tu jistotu, že to zvládneš a poradíš si.
Tím ho nechci ani v nejmenším omlouvat, jen Tě chci připravit na možnou argumentaci, ať Tě pak zbytečně nepřekvapí a nevytočí. Já jsem prudká povaha, takže u nás by po návratu střepy lítaly, ale to je taky špatně ![]()
Možná bych to zkusila rozdýchat a abych uvolnila atmosféru, tak bych mu před příjezdem napsala nějakou neutrální SMS typu: Cestou kup pleny apod. Když se toho chytne a zareaguje, tak ho přejde uraženost a ještě cestou mu snad dojde, jakou udělal kravinu. Pak máš připravenou půdu, rozebrat to s ním doma.