Sobecký manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8911
25.1.12 11:07
Violet83 píše: … Jak říkám, kdyby mi to někdo řekl, neuvěřím a já sama sebe se dodnes ptám, s kým jsem to vlastně celou dobu žila…

Já si myslím, že obrovské dluhy, které jsou v podstatě likvidační a hlavně neřešitelné (pokud je to v řádu milionů), byla pro něj taková prda, že to neustál. To by vykolejilo každého i sebelepšího charaktera. A jak si neuměl poradit sám se sebou, tak šlo do kopru i manželství… On ví, že by bylo správné přijmout zodpovědnost (byť bys byla chápavá sebevíc a netlačila na něj), že tak by to bylo správné, že tak to má být, takže je stále pod tlakem (má to v hlavě, ne že ty na něj tlačíš). A tak je i možné, že by hledal únik jinam (jiná žena, ke které nemá zodpovědnost, ke které se jde jenom potěšit).

V žádném případě ho neomlouvám!!! Já jen, že za standardní situace by to byl standardní chlap, kterého jsi tak dlouho znala. Za naprosto nestandardní situace se zachoval pro tebe nečekaným způsobem a myslím, že nečekaným i pro sebe. Člověk neví, jak se zachová, dokud na to nedojde…

Máš to těžké, je to smutné, semlelo vás to… Z tvého psaní soudím, že jsi silná a rozumná ženská, takže to nakonec zvládneš! Možná bych na manžela navlékla manželskou poradnu aspoň se záměrem: jak to udělat, jak se k sobě chovat, aby to pro syna bylo co nejsnažší. Na to by mohl zabrat, ne? Neřešit váš vztah, nelepit to dohromady, ale jak dál do budoucna už jako rozvedení a to s ohledem na dítě… A třeba mimoděk dojde ke zlepšení i vztahu vás dvou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
25.1.12 19:55

Tak Daemo, jak je? Nějaká změna?

Příspěvek upraven 25.02.12 v 23:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.1.12 20:11

Wiollo: krásně napsáno. A dobrý nápad.

Petto: ano, ale tam i potom zpět se mnou letěli a zase zpět měli tchánovci, což uznáš, je rozdíl letět v jednom nebo ve třech. Pomůžou s malou, zabaví ji, pomůžou s kuframa. Ale oni byli rádi, že se to o týden prodlužuje a já nejsem takový sobec, abych zavelela: tak jedem všichni!, a tím jim zkazila radost.

Co je nového: dnešní brzké ráno začalo super sms-kou, že jako doufá, že mi to všechno vychází, jak jsem si naplánovala. 8o Koukám jako blázen. Pak došla další, že mám štěstí, že mám tak výborného švagra, který mi ochotně a rád pomohl 8o Zas koukám jako blázen. On snad na něho žárlí, nebo co? Švagr přijel i se 17-ti letou neteří, jen tak mimochodem. Jen tak mimochodem se vidíme 3-4× do roka (bydlí od nás dál).

No a pak už jenom samý sms-kový výslech a obviňování. Že jsem mu zkazila dovolenou, že jsem byla pořád protivná, že ON si chtěl odpočinout atd atd. Že jsem občas byla protivná, to si pamatuju, ale že pořád? 8o Bydlíme v klidném, tichém místě, malá je holt zvyklá na klid a ticho. Byla pořád ze všech vyděšená, špatně spala. Byt malý, hluční sousedi ze všech stran. Když je mrzutá ona, nutně se to všechno přenáší na mě. Ale já jsem ho na to předem upozorňovala, že by toto mohlo nastat! Dokonce jsem mu řekla, že to asi není moc dobrý nápad (ta dovolená)! A stojím si zatím, že to není důvod pro útěk, ale důvod pro rozmluvu.

No zatím to skončilo nehezkou sms-kou akorát ve chvíli, kdy jsem vařila, krmila (mám s malou velký problém s jídlem), do toho byla malá hysterická a já nervní (nespím, mám průjem, apod - stres). Neodpověděla jsem mu hned, ale asi až za hodinu, až se to tady trochu zklidnilo, na to mi napsal: „hm, tak super. Nazdar!“

Všechny sms-ky, co jsem mu psala, byly klidné a bez urážek a věcí, které by ho mohly vytočit. Ale co je moc, to je moc. Musím to rozdýchat a vymyslet, co odepíšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
25.1.12 21:04

Daemo: Uff, no teda, čekala jsem cokoliv, ale tohle teda ne. Kdy se má vrátit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.1.12 21:14

No už jsem mu odepsala, proč je na mě takový, když se snažím to řešit a bla bla. A samý hnus, a že už to nemusíme řešit. Tak jsem mu napsala: Ráda bych to s Tebou doma ještě v klidu probrala, přes sms-ky to není nejlepší.

Už neodepsal.

Čekala jsem ho dnes nebo zítra, ale podle chování si myslím, že si udělá nějakou zajížďku, výletek po cestě, aby nebyl doma tak brzo a naštval mě tím. Což mě samozřejmě naštve.

Já kr..a blbá, tak se snažím a na co? Je jak malé uražené děcko! Měla jsem ho rovnou poslat do p…e!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
25.1.12 21:15
Daema píše:
No už jsem mu odepsala, proč je na mě takový, když se snažím to řešit a bla bla. A samý hnus, a že už to nemusíme řešit. Tak jsem mu napsala: Ráda bych to s Tebou doma ještě v klidu probrala, přes sms-ky to není nejlepší.

Už neodepsal.

Čekala jsem ho dnes nebo zítra, ale podle chování si myslím, že si udělá nějakou zajížďku, výletek po cestě, aby nebyl doma tak brzo a naštval mě tím. Což mě samozřejmě naštve.

Já kr..a blbá, tak se snažím a na co? Je jak malé uražené děcko! Měla jsem ho rovnou poslat do p…e!
No fakt je jak děcko, až by přišel, tak bych mu vrazila malou do ruky, nafintila se a vyrazila s kámoškama na kafe a na něj hodila bobek
  • Citovat
  • Upravit
6868
25.1.12 21:22

Úplně chápu Tvoje naštvání, tohle teda moc „nevychytal“. Víš, jediná cesta je, aby pochopil, že se musíte zamyslet a snažit oba. To, že se on bude pořád chovat jako uražený s prominutím fracek Vám moc nepomůže, ba naopak. Ale to Ty vše určitě víš…

Nevím no, nemáte nějakou Vaši společnou kamarádku, popř. kamaráda? Kterej by se s ním pokusil nějak promluvit a tak trochu připravit půdu. Tím nemyslím teď Váš současný problém, myslím tím jak to dělat dál do budoucna…

Pak mě ještě napadá, nechat mu doma dopis. Kde bys mu vše napsala, jak to cítíš a jak bys to chtěla atd atd. S tím, že jsi s malou pryč a ať popřemýšlí. Napsala bych mu i kde přesně jste aby měl možnost za Vámi přijet. A hlavně to udělat tak, aby to nevypadalo jako nějakej Tvůj truc nebo naschvál, ale prostě řešení ženy, která už neví kudy kam, jak moc by chtěla aby ji její manžel pochopil a alespoň se trochu pokusil ji vyslechnout…

Co tchánovci? Ti se neptají kde je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.1.12 21:33

Sieto: to už jsem udělala tolikrát (ještě bez malé), že už to ani nepočítám. U nás nic nového, ničemu bych nepomohla, naštval by se pak akorát ještě víc, když bych přišla, šel by zase on, pak zas já, a pak on … ne ne, tohle fakt nezabere. U nás už je to ohraná deska.

Violetko: kamarád/ka ne, oba dva jsme názoru, že problémy si musíme vyřešit spolu my dva (samozřejmě za pomoci celeho emimina). To spíš s tím dopisem mi to připadá schůdnější, ale nějak nevím kam jít.

Tchánovci jsou teď asi v kontaktu s ním, já s nimi ne. Máme dobrý vztah, ale ví, že se nám do toho nemají plést, neboť by je to určitě smetlo.

Ježíš, já jsem tak naštvaná, kdybych ho měla po ruce, tak nevím, asi by letělo i to nádobí. :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.1.12 21:34

Chtěla jsem napsat: Tchánovci jsou teď asi v kontaktu s ním, já s nimi ne. Máme dobrý vztah, ale ví, že se nám do toho nemají plést, neboť by je to určitě semlelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
25.1.12 21:51

Daemko, no z tvrdohlavcem se těžko domlouvá a těžko k něčemu dochází. Většinou je to tak, že k tomu ten tvdohlavec musí dojít sám. S tou kamarádkou jsem to myslela tak, aby i on sám sebe dokázal vidět trochu z jiného pohledu, tak jako se podařilo Tobě tady :potlesk: :potlesk: :potlesk:

A kam jít…? Kdybych bydlela sama, tak bych Ti napsala ať přijedeš ;) Ale bohužel… :( Pokud by ses tak rozhodla, tak asi by to chtělo najít místo, ke kterému máte oba dva vztah. Plácnu, třeba kam jste jeli na první Váš společný výlet, dovolená, kde jste prostě něco hezkého zažili a dodnes na to OBA vzpomínáte. A hlavně aby to bylo v ČR ;) . Pokud je poblíž toho místa nějaký penzionek nebo hotýlek, možná bych to fakt zkusila. Pak by to chtělo aby tam byla sama. Případné kámošky, rodiče atd atd., by třeba zase u něho zamezili to, že by za Vámi třeba ani nepřijel nebo mi to prostě nechal být. S tím, že sis prostě jela na výlet, menší dovču s kámoškou. Musí vědět, kde jsi a že jsi tam jen Ty a malá. Jak se vůbec princezna jmenuje? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
25.1.12 21:52
DaemaJežíš, já jsem tak naštvaná, kdybych ho měla po ruce, tak nevím, asi by letělo i to nádobí. :zed: :cert:

Ten dopis teď nepiš :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.1.12 22:11

Ne, ne, teď ne, až se uklidním. Ten hotýlek nebo penizon je pro mě problém, byli jsme teď pryč z domu, a já se zpět tak těšila, malá tu má svoje hračky a tak.. mám tu net… pouvažuju, jestli mi ale nic jiného nezbyde…
A písla jsem Ti SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
25.1.12 22:15

Tvrdohlavec je to teda pěkný a koukám že má syndrom jako můj partner. Nepřizná že udělal chybu a čeká že ty se omluvíš. Sama nevím taky jak ty stavy řešit. Zrovna dneska šel spát po noční a já zrovna přišla s práce, neměl čas utřít nádobí (suché)a nebo sundat vyprané peřiny, ale měl přes den čas lítat po obchodech a shánět si nějakou redukci na sluchátka k mobilu. a jak šel spát tak jsem vešla po pěti minutách do ložnicde a pán si hraje na mobilu hry. Tak jsem se ptala jestli mu není trapné se předemnou zašít do ložnice a dělat unaveného a místo spánku se věnuje mobilu. podotýkám že to dělá skoro pořád. Nekomunikuje, neodpoví a já si jen můžu myslet… co se mu honí v hlavě. Taky neznám na něj žádný fígl aby zasčal být komunikativnější, přitom řeším s klidem, bez hádky jen chci vědět důvod proč to dělá a myslíte že se ho dozvím? ne, prostě nekomunikuje. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.1.12 22:30

Sicilko: koukám, že jste taky zralí na manželskou poradnu. :mrgreen: se divím, že mě ještě humor neopustil, nebo že by to ta sklínka vína? ;)

Vždycky se v takové situaci snažím myslet na holky, kterým je mnohem hůř, ale zrovna dneska jsem až zaplakala při čtení TÉTO diskuse. Na nic jsem si nemohla vzpomenout. On jak něco hezkého udělá, tak to vlastně dělá za nějakým účelem (př. uklidí nádobí, ale potřebuje abych mu rychle něco přepsala na PC apod.). Že to nikdy není jen tak - běž, natáhni se. No skoro nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
25.1.12 22:35

Daemko, ale no tak hlavu vzhůru opravdu. ;) Opravdu by mohlo být daleko daleko hůř… Víš, napadlo mě ještě jaké on měl rodinné zázemí a jak se choval jeho otec k matce? Víš, jestli třeba podobný model nepřijal v podstatě nevědomky od táty, který také problém řešil „útěkem“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí