Sociální pracovnice – vzdělání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.1.19 20:41
@Anonymní píše:
Píšete, že se v sociálních službách nevydělá. Učitelky jak mají málo a pak tady píšete částky, které mne připadají dost vysoke. Já jsem ráda, že mám 17 tis. hrubého. :( A ze jsem sehnala práci. Ale mam jen VOS.

A kde děláš? Na sociální pracovnici máš málo, k tomu nemáš žádné osobní ohodnocení a příplatky? Je jedno, zda máš VOŠ nebo BC, když splňuješ zaměřením podmínky k vykonávání pozice sociální pracovník.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.19 20:46
@Anonymní píše:
A kde děláš? Na sociální pracovnici máš málo, k tomu nemáš žádné osobní ohodnocení a příplatky? Je jedno, zda máš VOŠ nebo BC, když splňuješ zaměřením podmínky k vykonávání pozice sociální pracovník.

Já to asi špatně napsala. Nejsem sociální pracovník. Mám ekonomické vzdělání. Mám dost málo. Znám vysokoškolacku, která chtěla vzít ještě méně placenou práci.

• Citovat
  • Upravit
19388
31.1.19 21:17

Možná by chtelo říct, napsat, co je to slušně vydělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.19 07:04
@g.sandova píše:
Možná by chtelo říct, napsat, co je to slušně vydělat.

Já třeba jako pracovník v soc.službách mám cca 16 - 17 čistého, až dostuduji a budu třeba soc.pracovník, budu mít třeba 20 anebo něco málo víc. Mně to stačí i teď, ale z diskuzí zde vím, že spousta by ohrnovalo nos a slušný plat pro ženskou berou od 30 čistého nahoru :nevim: Pro zajímavost v ročníku na VŠ máme dva muže a 38 žen, proč asi. Chlapi se tam moc nehrnou a nemyslím si, že je to povahou práce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.19 07:20

Mám Mgr. na VŠ, když posčítám všechny aktivity, tak dohromady před mateřskou cca 27t čistého měsíčně v průměru, ale byla jsem ve vedoucí pozici a měla už získanou specializovanou odbornost, která mi umožňovala další aktivity jako přivýdělek.
Práce mě baví moc, super je, že není problém se pak vrátit na částečný úvazek.
Nedá se to ale dělat pro peníze, začínala jsem s 0,8 a 12t hrubého. Jak mě to bavilo, tak jsem se vypracovala.

• Citovat
  • Upravit
19388
1.2.19 08:50
@Anonymní píše:
Já třeba jako pracovník v soc.službách mám cca 16 - 17 čistého, až dostuduji a budu třeba soc.pracovník, budu mít třeba 20 anebo něco málo víc. Mně to stačí i teď, ale z diskuzí zde vím, že spousta by ohrnovalo nos a slušný plat pro ženskou berou od 30 čistého nahoru :nevim: Pro zajímavost v ročníku na VŠ máme dva muže a 38 žen, proč asi. Chlapi se tam moc nehrnou a nemyslím si, že je to povahou práce.

Tak ty jsi pracovník v sociálních službách, ty jsou bohužel špatně ohodnocení. Sociální pracovník bere víc, tam je to o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.19 15:11
@g.sandova píše:
Tak ty jsi pracovník v sociálních službách, ty jsou bohužel špatně ohodnocení. Sociální pracovník bere víc, tam je to o něčem jiném.

Jaký je v tom rozdíl?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.19 15:20
@Anonymní píše:
Jaký je v tom rozdíl?

Podstatný. Na pracovníka v sociálních službách stačí kurz pro pracovníky v sociálních službách + klidně i základní vzdělání. Sociální pracovník musí mít minimálně VOŠ vzdělání v oboru sociální práce. Také činnost je zcela odlišná. Sociální pracovník vytváří s klientem individuální plán, spolupracuje s úřady, poskytuje sociálně - právní poradenství, vytváří smlouvy, dělá sociální šetření, metodicky vede pracovníky v sociálních službách atd. Pracovník v sociální službách je pečovatel, provádí základní výchovnou nepedagogickou činnost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.19 20:28
@Anonymní píše:
Podstatný. Na pracovníka v sociálních službách stačí kurz pro pracovníky v sociálních službách + klidně i základní vzdělání. Sociální pracovník musí mít minimálně VOŠ vzdělání v oboru sociální práce. Také činnost je zcela odlišná. Sociální pracovník vytváří s klientem individuální plán, spolupracuje s úřady, poskytuje sociálně - právní poradenství, vytváří smlouvy, dělá sociální šetření, metodicky vede pracovníky v sociálních službách atd. Pracovník v sociální službách je pečovatel, provádí základní výchovnou nepedagogickou činnost.

Základní vzdělání stačí u pečovatelek. Já dělám pracovníka v soc. službách - nepedagogická činnost a tam chtěli středoškolské + kurz.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.19 20:34
@Anonymní píše:
Základní vzdělání stačí u pečovatelek. Já dělám pracovníka v soc. službách - nepedagogická činnost a tam chtěli středoškolské + kurz.

No tak to je jedno, ale máte v podstatě jen kurz. Sociální pracovník musí mít VOŠ nebo VŠ a je to úplně jiný druh práce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.19 20:39
@Anonymní píše:
No tak to je jedno, ale máte v podstatě jen kurz. Sociální pracovník musí mít VOŠ nebo VŠ a je to úplně jiný druh práce.

Ale jistěže, já tě chápu a sociální pracovník musí mít VOŠ nebo VŠ to taky vím, proto ji studuji, jen tě vyvádím z omylu, malinko. I my pracujeme jako klíčoví pracovníci a děláme IP, poskytujeme základní sociální poradenství apod.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.19 20:57
@Anonymní píše:
Ale jistěže, já tě chápu a sociální pracovník musí mít VOŠ nebo VŠ to taky vím, proto ji studuji, jen tě vyvádím z omylu, malinko. I my pracujeme jako klíčoví pracovníci a děláme IP, poskytujeme základní sociální poradenství apod.

Já sociální pracovnici dělám, takže mě nemusíš z omylu vyvádět. Sociální pracovnice dále provádí sociální šetření, přijímá klienty, spolupracuje se soudy, s úřady a má docela velkou zodpovědnost. Zpracovává metodiky. Když u nás byla teď na praxi jedna praktikantka, tak se docela divila, že je té práce tolik. U nás samozřejmě se pracovníci v sociálních službách také dělají klíčové pracovníky a podílí se na vytváření IP. Sociálně-právní poradenství tedy neposkytují, to fakt ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.19 21:18
@Anonymní píše:
Já sociální pracovnici dělám, takže mě nemusíš z omylu vyvádět. Sociální pracovnice dále provádí sociální šetření, přijímá klienty, spolupracuje se soudy, s úřady a má docela velkou zodpovědnost. Zpracovává metodiky. Když u nás byla teď na praxi jedna praktikantka, tak se docela divila, že je té práce tolik. U nás samozřejmě se pracovníci v sociálních službách také dělají klíčové pracovníky a podílí se na vytváření IP. Sociálně-právní poradenství tedy neposkytují, to fakt ne.

V zákoně to zní jako základní sociální poradenství a to poskytujeme všichni. Ano, klienty přijímá sociální pracovnice, to ostatní s nimi děláme my. Já se s tebou nehádám, je píšu, že to může být služba od služby a cílovka od cílovky. Na revizi předpisů se podílíme všichni. Jsou dny, kdy je práce dost, jsou dny, kdy je volněji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.19 22:06
@Anonymní píše:
V zákoně to zní jako základní sociální poradenství a to poskytujeme všichni. Ano, klienty přijímá sociální pracovnice, to ostatní s nimi děláme my. Já se s tebou nehádám, je píšu, že to může být služba od služby a cílovka od cílovky. Na revizi předpisů se podílíme všichni. Jsou dny, kdy je práce dost, jsou dny, kdy je volněji.

A tím poradenstvím myslíš co? To si tak nějak nedokáži představit, co může radit člověk se 150 hodinovým kurzem. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.19 05:08
@Anonymní píše:
A tím poradenstvím myslíš co? To si tak nějak nedokáži představit, co může radit člověk se 150 hodinovým kurzem. :nevim:

Co myslím základním sociálním poradenstvím? To jako vážně? Zase to VŠ tak nepřeceňuj, nikdo tam nejsme v přímé obslužné, všichni máme střední školu. Ohledně naší cílovky víme vše, je tam jaksi i povinnost se neustále vzdělávat. Já mám i podpisové právo a mohu uzavírat smlouvy a dělat naprosto vše. Jediné, co mi zákon nedovoluje je jednat se zájemcem, což předchází uzavření smlouvy do naší pobytové sociální služby. Na VŠ, co teď dělám, jsem se sice naučila historii sociální práce, zajímavosti z psychologie, sociologie, filozofie a andragogiky, něco o zdraví a nemoci třeba, správně citovat odbornou literaturu a spousta spousta dalšího, no z toho nic, co bych ke své práci potřebovala a pak a spousta věcí, co jsem již znala. Jak by se mělo jednat s problémovým klientem například. VŠ dělám, protože mě baví a protože ji zákon vyžaduje. Rozhodně ne proto, že bych bez ní ve své práci byla nemožná.
Jinak k tvému dotazu : Každá osoba má nárok na bezplatné poskytnutí základního sociálního poradenství (§ 37 odst. 2)o možnostech řešení nepříznivé sociální situace nebo jejího předcházení. :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze