Solárium v těhotenství?

27
24.4.12 17:38

Solarium v těhotnství ?

Zdravím všechny :)

Chtěla jsem se zeptat jakou ma kdo zkušenost se solarkem v těhu…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Naima
24.4.12 17:42

V prvním trimestru rozhodně do solárka nechoď - UV záření toho typu může navodit vývoj vrozených vad. Po ukončeném prvním trimestru se názory různí.

• Citovat
  • Upravit
24379
24.4.12 17:43

No co vím,tak prvni trimestr se nesmí.pak jsem dokonce četla,že to je i zdravé.No nevím.Já čekala malou od ledna a místo solárka,když jsem chtěla vypadat hezky jsem si zašla do solárka na nášplich.Z horka tam by se mi zvedl kufr a stějně moc nevěřím,že je to zdravé.No a v látě jsem se opálila přirozeně a vydržela jsem teda v těhu bez solárka :) .Ale záleží na tobě a na domluvě s doktorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576

Jak někoho muže napadnout opalovat se v těhu :lol:
Promin ale to je nezdravé i pro netěhotnou natož pro těhotnou.I jen ze slunce ti naskočí pigmentové skvrny a nechtěla bych vidět co udělá solárko.
Nedoporučujou se ani samoopalováky.
Vývojové vady díky trochu krásy bych teda fakt neriskovala

Příspěvek upraven 24.04.12 v 17:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

V počátku těhu jsem byla. Dělá mi to všeobecně dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
24.4.12 17:44

Btw samozřejmě to neznamená, že návštěva solária = vrozená vada, ale může to být rizikový faktor. Kopíruji dr. Kouckého:
Dobrý den pane doktore,
může solárium uškodit v těhotenství a nebo při kojení?Děkuji

Dobrý den, vynechat je ho potřeba určitě v I.trimestru, UV záření ( složka B a C ) je teratogenní,čili může navodit vývoj vrozených vad !. Pak již není nutné se omezovat,ale je pravdou, že různými autoritami nade mnou není doporučováno ani poté - uvádí se riziko přehřátí organismu,následně tedy kolapsových stavů ke kterým mají těhotné mnohem blíž,než netěhotné. Každý si to tedy musí přehodnotit sám.K ovlivnění vývoje plodu ale po ukončení I.trimestru ( po 12.týdnu ) by již nemělo dojít.

• Citovat
  • Upravit
9454
24.4.12 17:45

vim ze kamoska se paradne po solarku v tehotenstvi osypala a pak se toho rok nemohla zbavit a to do solarka predtim chodila naprosto bezne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
24.4.12 17:45
@Naima píše:
V prvním trimestru rozhodně do solárka nechoď - UV záření toho typu může navodit vývoj vrozených vad. Po ukončeném prvním trimestru se názory různí.

tak tak,první trimestr ne,pak se názory rozcházejí.Spíš je to o tom,kdo ti zaručí že trubky a vše je kontrolováno tak jak má.Pokud ne,může to ublížit komukoli a nelajzla bych si zbytečně ohrozit dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
24.4.12 17:49

Asi tak,ani pára,ani sauna ani přehřívání bříška či nemoc a u té vysoké teloty-není doporučováno v prvním trimestru právě kvůli přehřáti a tím pádem možnosti vady dítěte…Takže do solárka potom můžeš.Tady je zváženou jak moc věříš neškodlivosti solárek a na kolik chceš toto pokoušet.Ale s teplotou to už nemá nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
24.4.12 18:39

Tak sím souhlasím myslím že 9 měsícu není tak dlouhá doba aby se to nedalo vydržet :roll:
@Kamča.dalmatinka píše:
Promin ale to je nezdravé i pro netěhotnou natož pro těhotnou.I jen ze slunce ti naskočí pigmentové skvrny a nechtěla bych vidět co udělá solárko.
Vývojové vady díky trochu krásy bych teda fakt neriskovala

Příspěvek upraven 24.04.12 v 17:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
24.4.12 18:42

Ahoj, já občas na solárko zajdu. Ale v těhotenství bych se v solárku ani normálně na sluníčky neopalovala. Porodní asistentka u které jsem byla na kurzu nás před tím přímo varovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
24.4.12 18:50

Já do solárka chodím,ale v těhotenství by mě to teda nenapadlo.Ptala jsem se i v solárku kde chodím a paní mi řekla,že max do 5.měsíce,ale že by nešla ani tak.Pak jak miminko otevírá oči tak že už by se vůbec nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
24.4.12 18:51
@Kamča.dalmatinka Souhlasím :palec: :palec:
@Kamča.dalmatinka píše:
Vývojové vady díky trochu krásy bych teda fakt neriskovalaPříspěvek upraven 24.04.12 v 17:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
24.4.12 19:00

Ja mam treba opalovani doporuceno, teda samo s mirou a dr. nemluvila o solarku. Mam malo vitaminu D a ten se nejlepe do tela dostane kuzi. Zatim ho teda jim v tabletach, pac slunce na opalovani fakt moc zatim neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
24.4.12 19:02

A co opalování na sluníčku? já miluju opalování a léto :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie