Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jde o to, abys sis nenadělala více škody, než užitku. V těhotenství máš citlivější kůži, mohly by ti vyskákat pigmentové skvrny - třeba v obličeji nebo v dekoltu a to je asi horší, než „opálený nátělník“… ![]()
Co zkusit samoopalovací krém??
Nebo změna šatů na poslední chvíli??
![]()
A co profi nástřik ve studiu… bude rovnoměrný, bez fleků a neškodný…
Taky bych to spíš viděla na nástřik, než riskovat pigmentové skvrny, točky hlavy z tepla a pod…
Těžko radit, já bych do solárka nešla ani jako netěhotná, natož v 15.tt. JE ot podle mě svintsvo. Zkusila bych ten samoopalovák - pokud není jiná možnost (závoj, bolerko). Taky mi opálení neladilo se šatama a na některejch fotkách je to i vidět, ale mě to bylo jedno. Ten den byly důležitější věci ![]()
Zkus pohledat na internetu, existují přírodní postřiky na tělo..Já jsem na tom byla měla jsem krásnou zlatavou kůži, vydrží to cca 14dní..Do solárka bych v těhotenství nešla.
Ac jsi za prvnim trimem, ne, neni ti dobry napad. Nech si radsi udekat nastrik, pouzij semoopalovak ci si dej bolerko
Ach jo :'( se samoopalovaky nemam zkusenost, bojim se, ze budu flekata…zada nemam idealni a jeste do toho fleky po opalovaku…za dalsi bych mela obavu ze zabarveni satu ![]()
@Lenka512 zmena satu nehrozi…navic jsou stejne vetsinou korzetove…
nemate nekdo tucha, kolik tak vyjde ten profi nastrik?
Já sice nejsem žádný zastánce solárka, ani ho pravidelně nenavštěvuju, ale myslím si, že když si tam 3× zajdeš, vůbec nic se nestane. Přečti si také příspěvky před Tvým dotazem, tak je na to dobře zodpovězeno.
Já osobně bych do samoopal. krému nešla, mám s ním velké zkušenosti, dělá skvrny, musí se opravdu důkladně rozetřít, navíc když máš bílé prádlo - šaty a potíš se, tak strašně barví.
Tady je většina lidí proti solárku i mimo těhotenství, nedejbože v těhotenství
![]()
Příspěvek upraven 05.06.13 v 07:29
Dekuju, ja jsem prave celou diskuzi cetla…proto jsem na vazkach a taky si rikam, ze zakazane je to v 1.trim a pokud nebudu chodit mesic dva, tak by to melo byt ok… @Maarlen
@Mikejla_a
Ahoj moje kamarádka měla podobný problém jako ty, zamaskovala jí to kosmetička normálně make-upem
zajdi si k ní ať to vidí a zkusí s tebou nejprve vychytat odstín atd…ona jí to pak postříkala nějakými krystaly, které zajistily aby se neumazaly šaty. A opravdu by člověk neřekl jak se jí barva kůže pěkně sjednotila…pozdě večer už to bylo trochu vidět ale na focení a většinu svatebního dne, to opravdu stačilo. Zkus se poptat u toho kdo ti bude dělat make-up ![]()
Tak i kdyz ja solarko a opalování miluji v těhotenství jsem se ho vzdala. Na sluníčku jsem ani nevydržela a hned mi bylo zle, tak myslím, ze telo vi proc. U more jsem byla pod slunečníkem a kdyz jsem se náhodou chtěla na chvíli ohrat tak přes brisko jsem mela vždy mokrý ručník.
No to je hezke, ale ja se nechci opalovat z nejakeho rozmaru nebo ze chci byt opalena, ale snazim se vyresit urcity problem…
@Petkaelik
To v úvodním příspěvku bohužel napsáno neni az ted to čtu. Ja bych raději šla na nastrik, na to aby šlo solarko vidět by jsi stejne musela chodit tak dva týdny a ja bych mela strach. To ze muze uškodit jen v prvním trimestru a pak uz ne tomu moc nevěřím.