Solárium v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
24.4.12 19:35

@eetel pred chvilkou jsem o tom psala…s mirou podle me, proc ne. jen bych se negrilovala jak spekacek. Tvoris vitamin D, ktery jinak moc do sebe nedostanes a ten je taky dulezitej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
24.4.12 19:37

@Kamča.dalmatinka píše:
Jak někoho muže napadnout opalovat se v těhu
Promin ale to je nezdravé i pro netěhotnou natož pro těhotnou.I jen ze slunce ti naskočí pigmentové skvrny a nechtěla bych vidět co udělá solárko.
Nedoporučujou se ani samoopalováky.
Vývojové vady díky trochu krásy bych teda fakt neriskovala

Naprosto souhlasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
24.4.12 19:56

Nešla bych za žádnou cenu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
24.4.12 20:03

Jako těhule do solárka teda určo neee…kvalitní samoopalovák prokáže stejnou službu a bez rizika.. :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
24.4.12 20:25

:mavam: Ahoj, já bych do solárka v těhotenství už nešla jen z principu :nevim: 8o člověk neví co se může a nemusí stát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
24.4.12 21:13

Asi tak,kdo chce ať do solárka jde!!!!já sama solárko mám ráda a rači jsem se ho v těhu vzdala a šla jen na nástřiky když už :) …přesto je to každé věc.Lepší solárko než vykouřená krabička,nebo něco horšího.....mimochodem opalování v polostínu,nebo přecházet po sluníčku na koupáku je snad přirozené :).U moře jsem si bříško mazala 50-tkou a miminko opravdu není s vadou ;) …těhotenství není nemoc,a některé těhule hodně přehání.K tomu každá máme své děti a jsme odpovědné za ně.Takže maminka co do solárka v době kdy to možné je chce chodit,proč ji odsuzovat?je to vaše ditě?Ne je její :) …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
24.4.12 21:32

@wildcherry to je sice pravda,ale ona maminka se na názor ptá :lol: a že to není nic zdravého ani pro netěhotnou je přece jasné

Normální slunce sem taky vyhledávala tak nějak normálně(břicho sem si nepálila) ale je fakt že mi zustali pigmentové skvrny a nevim co s nima :nevim: a to už je to 5 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
24.4.12 21:56
@Kamča.dalmatinka píše:
@wildcherry to je sice pravda,ale ona maminka se na názor ptá :lol: a že to není nic zdravého ani pro netěhotnou je přece jasnéNormální slunce sem taky vyhledávala tak nějak normálně(břicho sem si nepálila) ale je fakt že mi zustali pigmentové skvrny a nevim co s nima :nevim: a to už je to 5 let

však já ji názor napsala ;) :mrgreen: …ale ve finále je to jen na ni a každé jiné :) …To že tobě zůstala pigmentace nebývá tak časté,bohužel jsi byla jedna z mála a že ti zůstala i po tak dlouhé době tak to valím oči 8o …asi citlivá plet?…kdo ví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
25.4.12 14:45

my ji neodsuzujeme, píšeme vlastní názor > wildchery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
25.4.12 16:36

na slunko sem normalne chodila..jen teda pak s pupkem..ono to zacne byt neprijemny to vedro samo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
25.4.12 19:57

Ahoj holky v solarku jsem byla 2× - kolem 5.měsíce protože se mi udělaly v dekoltu takový hnusny bradavičky a to solárko mi na to vždy pomohlo.I tentokrát. Ale mela jsem zakrytý břiško rucnikem a obličej vypnutej. No a dneska jsem poprve byla venu na slunicku se asi pulhodky opalovat…pulhodka jednou týdne podle mě je spíš zdrava kvuli vitaminu D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
26.4.12 09:19

Solárko bych v těhu nedala, nevěřím provozovatelům skrz trubice a záření není přírodní jako u slunka. Ale sluníčko miluju a pokud mi na něm není horko- nepotím se, tak se chvilkama opaluji. Takže za mě slunko ano, ale poroz na rychlé prehřáti pupičku, náležitě se chladit. Nejde o paprsky - pupek klidně vystav slunku. Jde o to horko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chalja88
4.2.13 17:39

Solárium v těhotenství

Já osobně chodila do solárka cca ještě týden před porodem, doporučeno i lékaři. A při dalším těhu budu chodit zase. Samozřejmě ne I. trimestr, ale další dva trimestry neohrozí miminko ani maminku, max. kolabsový stav, ale to každá mamina ví, zda se ji udělá zle nebo ne. Já v zimě hlavně chodila, jelikož trpím na močové cesty a to je horší v těhu jak nějaké solárko. A solárka už nejsou jak dříve, trubice se znormovali a je to uplně někde jinde a nemá šanci to proniknout k plodu. Jen hold se to moc do světa nepouští. Takže maminy, kdo máte solárko rádi, klidně běžte od I. trimestru v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
Sime
5.2.13 16:24

Haha, ja si každej najde důvod, proč na solárko musí i přes jasně prokázanou škodlivost, ale story o blahodárném vlivu na močový měchýř jsem teda ještě neslyšela :lol:. „Nemá šanci proniknout k plodu“, jo? A co třeba ozáření očí dítěte? Fakt si myslíš, že dál než na tvoji kůži paprsky neproniknout? Tak to bys možná měla doplnit znalosti, než tady začneš doporučovat solárko, natož v těhotenství :pocitac: :cert:.

• Citovat
  • Upravit
chalja88
5.2.13 17:19

solárium v těhotenství

Milá SIME, a ty máš někde prokázanou škodlivost v solárku krom toho co se dočteš na netu kde ten text co se dočteš je starý ani nevíš jak a stále se opakující ač pravda je uplně někde jinde? Nemáš, takže v klidu, já v jednom solárku pracuji, když jsem teď na mateřské, do toho jsem zdrav. sestra. Do toho nám tam chodí sám primář kožního, x lékařů. 4 lékaři mi to doporučili od II. trimestru těhotenství. Pokud tam nechodíš na 12 min a více a trubice jsou normované, tak to neprojde, jak pokožkou tak k plodu či očím jak zde zminuješ. Solárko není co dřív, spíše si zjisti co jsou podle evropské unie nové solárka, které jsou hlídané a pak tady piš tyto věci. Dceru mám naprosto zdravou, x mamin okolo mě chodilo do solárka, děti zdravé. Nejsem blbá abych dítě ohrozila, a bohudík vím fakta o solárku, a né to co se píše v tisku. A nepotřebuji si doplňovat znalosti, mám jich v této oblasti víc než dost. A hlavně fakta, a ne fikce :mavam:. A k močovému měchýři, je logické, i bez těhu, že maminy v zimním období co trpí na močové cesty se chodí nahřívat do solária, x lidí to tak dělá, a maminy co mají i v těhu takové problémy zde chodí, jelikož nechtějí v těhu atb :potlesk:. Jdu si naštudovat 7 let staré info opakující se o škodlivosti solárka jak doporučuješ :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky